Srnčí hody
Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se.... |
Autor: Milan Soukup | 28.06.2011 06:38
Jardo, "rare" u zvěřiny nedělám, takže "medium" až lehce škrtnutý "well done" :-):-). Radši klasický steak, když už (je to stejný, ruka a pohled se má mít kde zastavit). A na pánvi solím vždycky až na konec, plátky nebo steaky při naložení nesolím (nakládám do oleje nebo do másla, třeba s kořenovou zeleninou), sůl vytáhne ze zvěřiny vodu a je to pak suchý. M
Autor: Jaroslav Miňha | 28.06.2011 06:15
Milane, a děláš je "durch" nebo medium (rar asi ne)? Vysoké jako klasický steak nebo tenké "placky"?
Autor: Martin Skřivánek | 27.06.2011 21:04
Rici jo hlavní je trefit to počasí.každý chce radši ven než na kulturák.přesně pečené a guláš to je nejžádanější.taky se u nás vypije okolo 10 sudů a lidí kolem 300. když teda vyjde počasí.
Autor: Martin Skřivánek | 27.06.2011 20:56
Zdeno v tvé rodné vísce budou 16.7.přijeď.přespat můžeš u mně na novém.
Autor: Matěj Fous | 27.06.2011 20:41
To ale řešíte věci - já to vůči mě cítím skoro jako provokaci.Zrovna totiž řeším jak uvařit tu čínskou polévku z pytlíku, na 2 týdny jsem totiž tzv.ovdověl a oběd se mi moc nevydařil.Z párků jsem vytvořil tzv."Ransdorfky"(rozšklebené!)a navíc se v té vodě nějak vyluhovaly.Zítra ale neponechám nic náhodě a zajedu do města se nechat nakmit a obslouzžit.Zdravím Matěj.
Autor: Milan Soukup | 24.06.2011 09:39
Jardo, úplně normálně, na 24 hodin naložit do slané vody, při grilování potírat směsí oleje a koření podle chuti, případně drcený česnek až na konec. Zkoušeli jsme i muflona, byl taky vynikající, jen jsme ho při naložení našpikovali stroužky česneku (hřbet a kýty, nožem udělat kapsu a dát celý stroužek česneku). M
Autor: Jaroslav Miňha | 23.06.2011 23:22
Milane a jak na něj?
Autor: Milan Soukup | 23.06.2011 20:16
Když už se to jmenuje srnčí hody :-), tak si jen dovolím poznamenat, že srnčí na grilu je skvostné :-). M
Autor: rici czech | 23.06.2011 19:01
Zdar v létě jsme kdysi zábavy pořádali.Jedinou nevýhodou bylo vystihnout počasí.Ono 250 +- lidí se špatně schovávalo :-).Začínalo se ve 3hod odpoledne,živá hudba samozřejmostí jen se musí zvolit vhodný repertoár:-) Jídla obvykle 2 a to klasika guláš a druhé obvykle knedlo-zelo-divočák.Mimo to se udily klobásky domácí koláčky apod.Stánek s pivem a bar.Nebylo vyjímkou ,že se zhltlo i 7 -10 beček.Střelnice o ceny (víno,plaskačky pro děcka čokolády a tak).Tombola hlavní cena srnčí kus a spousta drobností.Asi klasika jako všude.Dnes pořádáme především plesy a na podzim "poslední leč" pro veřejnost na pozvánky.Výhoda pozvánek je to ,že je to tzv.uzavřená společnost to kvůli hygieny:-)
Autor: martes | 23.06.2011 10:05
Martine,kdy budou.
Autor: Martin Skřivánek | 22.06.2011 23:31
Děláte v létě zábavy? jaký je jídelníček,tombola,popřípadě jak to zpestříte? dík