Dnes je 24.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Tipy na oblečení pro myslivce



Vložil: ivanss | Upravit článek | 11.07.2017 09:12 | zobrazeno: 5058

Zima je dobrá v tom, že ať už děláme cokoli, vždy můžeme nějakou vrstvu ze sebe sundat. A v lese se nemusíme bát, že nás něco pokouše. V létě je to přesně naopak. Ať už oblékneme cokoli, nikdy se nepřestaneme potit. Takže máme chuť navléct co nejkratší kalhoty, tričko bez rukávů a vzdušné sandály.

Jenomže je tohle ta správná výbava pro myslivce do lesa? I v létě musíme dbát na své zdraví, protože všude, a právě nejvíc v lese, náš pot přiláká hmyz, naše krev klíšťata. A z nejrůznějších zpráv víme, co dokážou.



Dlouhé kalhoty před klíšťaty



Dlouhé kalhoty nemusí být nutně z té nejteplejší látky. Když vyrazíte do města nebo na internet hledat dlouhé kalhoty, zvolte na léto ty z jemnějších tkanin, které nezapaří nohy a budou i větrat. A spolehlivě ochrání nohy před nepřáteli.

Přestože vás stále bude trápit pocit nesnesitelného vedra, zvolte bermudy. Nejsou ani tak dlouhé, ani tak krátké, zkrátka tak akorát. A zrovna ty myslivecké můžou obsahovat plno kapes, kam se dá uložit spousta důležitých věcí, například náboje nebo i sprej proti klíšťatům.



Vesta, tričko, košile



Co oblékneme na vrchní část těla, je na nás. Ať už tričko s dlouhým rukávem nebo s krátkým, i tu počítejte s mokrými fleky od potu, který hmyz jednoznačně přitahuje. Ale tričko na sobě nemá žádné kapsy, takže když naplníme kapsy kalhot, zbytek věcí už nemáme, kam dát. Do náprsních kapsiček košile můžeme vložit něco málo, ale doporučuji zvolit lepší variantu – mysliveckou vestu přímo na naše tričko. Pokud chceme možná ještě víc kapes. Nevyhýbala bych se ani rybářským vestám, ty mají také spoustu kapes.

Do chladného počasí bývají vesty i zateplené.

Pokud máme potřebu si chránit krk, existují i tzv. falešné roláky. Pokud máme šikovné ženy či maminky, tento rolák nám můžou udělat i ony. Samozřejmě i pánové můžou být na tuto práci zruční! Určitě doporučuji zvolit i nějaké kvalitní termoprádlo. S výběrem vám pomůže například článek https://www.army-store.net/clanky/jak-spravne-vybrat-termopradlo



Chránit sebe a své zdraví



Než vyrazíme do lesa, měli bychom se asi pozastavit nad tím, jak se oblečeme. V některých případech, opravdu v těch ojedinělých, může jít i o zdraví. Nikdy nevíme, co se stane. Zvolte tedy oblečení podle svého uvážení a teplotních podmínek a nezapomínejte se chránit.

Ani na pokrývku hlavy nezapomínejte. Pevnou obuv, ponožky, ten zbytek je na vás. Hlavní je naše zdraví, tak si ho pořádně chraňte. I oblečením, které na sebe do lesa vezmete.

A nyní krátká rekapitulace:



- dlouhé kalhoty z jemnějšího materiálu nebo bermudy
- tričko, košile
- vesta (možná je i zateplená)
- při potřebě falešný rolák
- pevná obuv s ponožkami

oblečení

oblečení

Komentáře:


Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....