Dnes je 2.5. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Dnes druhý



Vložil: Radek Chadim | 08.12.2011 13:46 | zobrazeno: 5320

Po nalezení prvního shozu jsem namlsán se byl podívat na jedné loučce a poblíž stojící krmelec. U krmelce jsem našel tento shoz. Je zajímavé, že mi není neznámý. Na konci zaří jsem na srnce, co nosil tento paroh, chodil - byl ve špatné kondici a trpěl průjmem. Nakonec se mi ho ulovit nepodařilo, ale srnec pořád ještě žije a pořád ve stejné lokalitě. Na druhé straně měl to stejné, akorát přední výsada byla o něco kratší. Třeba přežije zimu, tak se po něm podívám příští rok - vypadá to na staršího srnce.


Komentáře:


Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....


Autor: Pavel Hrubý | 09.12.2011 23:11
Tak už to začalo,vždy se mi rozzáří oči,když nějaký najdu.V loni se mi rozzářili 14krát.Také nachodím mraky kilometrů,pro mne je nejlepší hledat když je po dešti,listí je slehnuté a shozy se krásně blýskají.Jinak pro Eriku,já mám shozů kolem 80,ale kolik jsem jich našel u jeslí spočítám na prstech jedné ruky.Ani na ochozech nemám takové štěstí,prostě chodím po lese sem a tam a hledám.Hodně v remízkách,loukách atd.Je dobré zkusit řepkové pole,tam se bohužel pro nás myslivce srnčí zdržuje nejvíce a je tam dost velká pravděpodobnost,že ho tam nechá.Letos se zkusím více zaměřit na pole,tak jsem zvědav,jaký bude výsledek.Jinak jsem byl letos jednou,nic jsem nenašel.Druhý den jsme měli hon a ani ne metr od místa,kde jsem šel den před honem ležel krásný šesterák.Zahlédl jsem kousek růže.Osobně nejraději a největší štěstí mám po zimě,když roztaje sníh,to se opravdu daří.Hodně štěstí všem,kteří tomu propadli,jako já.Sběru Zdar

Autor: jirka marek | 09.12.2011 20:33
Pěkný shoz.Loni sem našel 3 u svého krmelce a jeden na krmelišti.Měl sem velkou radost.Zkušební komisař na hospodářských zkouškách říkal,že mají v honitbě solníky a na nich namontované nějaké prkýnko, no a tam prý nachází těchto shozů spousty.Musím ho zkontaktovat,ať pošle foto a vyzkoušet.

Autor: Erika Doležalová | 09.12.2011 09:20
Letos když jdu pokaždé ke krmelci, tak koukám už celou cestu od vsi, pak pečlivě kolem krmelce a nikde nic. Loni to byla náhoda, nasypala jsem korýtko a nechtělo se mi ještě domů, tak jsem na chvíli sedla na batoh, koukám, jestli nebude někde potřeba opravit krmelec, pak mi oči sjely na zem a ON si tam v klidu ležel! :-) Kdybych šla bývala po zakrmení hned domů, neměla bych ho :-)

Autor: Ivo Ondráček | 08.12.2011 22:47
Jojo, taky po ních chodím, po vyšlapaných pěšinkách. Jestli bude zítra alespoň trochu slušně, udělám si nějaký větší okruh, třeba se poštěstí...

Autor: rici czech | 08.12.2011 20:04
Shozů jsem také pár našel většinou u krmelců a pár mi jich donesla 1 fena nko čím to bylo že je nosila a hledala to fakt do dneška nevím.Co jsem slyšel od jednoho hledače tak nejlepší je hledat na srnčích spádech a přístupových chodníčcích ke krmelcům tam je prý šance největší,ideální prý je když spád vede přes keře kde jich bývá nejvíc,jinak kdo by tam lez:-)Ty co jsem našel tak ponejvíce skončily jako píštalky na psy,ale Radku ten shoz je opravdu pěkný.

Autor: Ivo Ondráček | 08.12.2011 20:00
Já vloni našel čtyři, z toho cíleně jenom jeden, ale o to krásnější! Zbylé tři tak, že jsem hledal vhodné místo kam šlápnout a ležel v místě příštího kroku. Jinak je to náplň každé podzimní vycházky. Cestou mezi krmelci koukat po zvěři, kolem krmelců a na pěšinkách zvěře studovat zem a spoléhat na zázrak. Jak říkám, zázrak přišel zatím jen jednou...:)

Autor: Erika Doležalová | 08.12.2011 19:04
Tak já za celý svůj život (najít shoz jsem se snažila už jako dítě i jako starší dítě i jako nemyslivec :-) našla 2, slovy DVA srnčí shozy. Jeden loni v zimě u našeho krmelce, pravidelný silný šesterák, ale krátký. Druhý po zimě když roztál sníh, na vnadišti, je to tupá špička s malou výsadou těsně nad růží. Jinak nic. Akorát kdysi (cca před deseti lety) v oboře dančí špičku a slabou lopatku.
To spíš najdu padlinu i s trofejí, než shoz (jako nemyslivec nalezeny 4 - z toho jeden opravdu prastarý, zuby zbroušeny až k dásním, ale v trofeji ještě dobrý, jako myslivec taky 3 :-)

Autor: Radek Chadim | 08.12.2011 17:58
Najít shoz je vždycky o velké náhodě a štěstí. Taky je to o frekventovanosti návštěvy revíru a vhodnosti místa. Tenhle shoz jsem našel proto, že jsem na té loučce u toho krmelce našel 3 shozy - dva já a jeden tata, každý rok jeden - takže je to dlouhodobě dobré místo, proto stojí tam občas zaskočit a přitom čučet do země. Ale úmyslně nic nehledám, protože na to nemám čas a ani mě to nebaví, spíše nacházím neúmyslně.

Autor: Ivo Ondráček | 08.12.2011 15:19
Radku už to zase začíná? Někdo je holt miláček štěstěny a ve shozech se doslova brodí, taky u nás jednoho takového máme. Kam šlápne, tam shoz! Já zas celý podzim courám s pohledem zarytým v jehličí a furt nic...:)