Dnes je 19.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Král revíru III.



Vložil: Radek Chadim | 26.04.2012 15:46 | zobrazeno: 2985

Moc na mě nevyplazuj to tvý jazyčišsko :-).


Komentáře:


Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....


Autor: Radek Chadim | 30.04.2012 12:08
Toho srnce tam vídávám průběžně po celý rok - není tam každý den na stejném místě, ale párkrát za rok ho tam vidím od jara do podzimu, v zimě tam srnčí moc vidět není, tak je asi schovaný nedaleko v lese. Samozřejmě jsou srnci, kteří se objeví jen na řiji, ale tento srnec tam je nepravidelně pořád.
Kromě toho videa z předloňska si myslím, že srnec na fotografii je i tento z loňska: http://www.myslivecke-forum.cz/index.php?str=fotografie&id=10857 :-), vyfoceno loni v létě, ten ale bude mít tak 4 roky maximálně, takže letos bude max. pětiletý.

Autor: Harald Altmann | 29.04.2012 22:59
Pak by mu ale muselo bý minimálně 5 až 6 let a na to skutečně nevypadá! Ale budiž. Já ho v přírodě neviděl. Nedělám sice myslivost až tak dlouho, ale tolik vím, že když uvidím začátkem říje srnce (uvádíš, že jsi ho natočil 17.7.2010), pak to nemusí být srnec, který se na daném území vyskytuje celý rok. Takže se zamysli a zjistíš, že třeba v době říje zahlédneš srnce, kterého jsi předtím neviděl a už neuvidíš. Takže to, že Ti po honitbě chodí jenom jeden srnec, který je dobře založený, tak tomu fakt nevěřím. Věřím jenom tomu, že jsi jenom na jednoho dobrého natrefil. Oni totiž ti "dobří pardálové" chodí, zpravidla, až na samou tmu a zatahují před rozbřeskem.

Autor: Radek Chadim | 27.04.2012 15:52
Mám podezření, že je to tento předloňský srnec: http://www.myslivecke-forum.cz/index.php?str=video&id=16 . Já vím, že Harald tomu nebude věřit, ale asi bude věřit, že takovýchto srnců po honitbě moc nechodí, lépe řečeno právě jeden.

Autor: Radek Chadim | 27.04.2012 15:47
Já k týhle řepce nikoho nepustím :-), budu tam číhávat na divočáky jistě skoro každý večer jak se tak znám, protože družstevníci nám kvůli škodám tancujou po hřbetě, navíc řeknu hospodářovi, že ho pro sebe pošetřím na příští roky a on pak bude hosty a domácí posílat jinam :-).
Řepka ani srnčí Dukovnanama nepopoháníme a když, tak určitě né úmyslně a veřejně :-). Už je skoro první květen, pomalu by řepka měla být už metr vysoká a v květu, i když na našich šutr-písek polích ten metr půjde dosáhnout jen těžko. A kvalitní srnčí (posledních stěží 10 kusů co tam na 150 ha je) je výsledek dlouhodobého dodržováním chovatelských zásad - konečně to nese ovoce !!! :-D

Autor: Harald Altmann | 27.04.2012 13:42
Radku, být tebou, tak o něm nikomu ze sdružení neříkám. Pokud tam máte horlivce, tak ho určitě někdo uloví. Ale lovný není. Bylo by ho škoda. Pošetři ho, alespoň na příští rok. Čím tam krmíš? máš nějaké speciální preparáty, nebo jsou to opravdu ty Dukovany? :-)

Autor: Pavel Černý | 27.04.2012 11:18
To jsem zvědav, až jednou upadne, kolik mu bude. Podle postavy 4, ale podle šikmých růží, vzdálenosti pučnic a asi i podle širokého čela nejméně 5. Uvidíš ještě podle zbarvení hlavy v letní srsti. Jestli má levou přední výsadu výrazně kratší, pak je to určitě ten z videa. V každém případě Pan srnec!

Autor: Tomio | 26.04.2012 23:20
Todle není 100% lovný srnec. Čím tu řepku popoháníte, dukovany????

Autor: Radek Chadim | 26.04.2012 22:32
Haralde, myslím, že tento srnec je ten srnec vpravo z tohoto mého jarního videa: http://www.myslivecke-forum.cz/index.php?str=video&id=264 . Ten vlevo tam je pořád taky, ale asi o 300 metrů dál. Zítra sem hodím videa z dnešního odpoledne kdy odbíhal a pak z večera, ale večer vyšel až 150 metrů daleko, tak můžete pak všichni dál posuzovat věk. Na jaře se tipovalo 4-5 let, je to škoda, letos mám trojku, kdyby měl 6-7 let, tak bych o něm uvažoval, protože takovejhle medailovej srnec se potká jednou za 10 let. Ještě to proberu s našim hospodářem a on ho omrkne a řekne buď "tak ho ulov" nebo "nech ho, ulovím ho sám" :-), nebo "nech ho na další roky a příští roky ho ulovím sám" :-). Uvidíme. Mám už vyhlídnutou jednu takovou raritku, tak tohohle klidně nechám dál běhat, pokud nebude ve zralém věku.

Autor: Harald Altmann | 26.04.2012 22:24
Ten se zdá být opravdu hodně dobrej. Skutečně pán území. Hádal bych mu ale tak nejvýše 4 roky. Ale můžu se mýlit. Není vidět celá postava a chování mi také není známo. Doufám jen, že nepřijde pod mušku nějakému horlivému střelci.