Dnes je 19.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Nemožný lov...



Vložil: Erika Doležalová | 26.07.2012 18:30 | zobrazeno: 2233

Poslední upřesnění k srnci, kterého jsem se snažila (a budu snažit i nadále) ulovit, ikdyž jsem měla dojem, že jsem se vyjádřila přesně, dle jistě dobře míněných tipů a rad mě asi někteří stále nepochopili.. :-)

Problémem není ani vzdálenost (střelím ho třeba na 5 metrů a klidně i na 150..), ani vítr, ani já nevím co, ale skutečnost, že srnec je ve VYSOKÉM obilí, tudíž z něj není skoro NIC vidět a tudíž není KAM zamířit - nechci-li střílet na hlavu, a to samozřejmě nechci :-) Je zbytečné sednout si do obilí, protože srnec je jeden den na jednom místě a druhý den třeba o 500m jinde. Jít za ním samozřejmě můžu, ale pořád bude ten zásadní problé a sice že se (podle mého názoru :-) nedá střílet na zvěř, ze které vidím půlku hlavy..

Na snímku je pan domácí (šavlovitý šesterák III.VT), tak snad je dostatečně vidět, kolik těla je ze zvěře vidět (a to je tenhle srnec oproti tomu "mému" trochu větší "kus" :-)

Tak a tím už konečně končím s romány o nepolapitelném srnečkovi. Pá pá :-)


Komentáře:


Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....


Autor: Erika Doležalová | 27.07.2012 09:37
Figi, není to uražená ješitnost, ale jak psal ferda - nač tady stále dokola řešit jednoho (dle kolegy Haase "nezajímavého") srnce.. :-) Nebojte, na vyšívání se nedám, ale budu při psaní stručnější :-)

Autor: figi | 26.07.2012 20:17
Eriko, to je uražená ješitnost ? Ale tohle dělají jen chlapi, ženy ne !
Když čtu tvoje příspěvky o tomto srnečkovi, vzpomenu si vždy na první rok své myslivosti. A byly to nádherné chvíle, na které rád vzpomínám. Po několika letech už mne nezastavilo ani takovéhle obilí. Tak bojuj a zkoušej. Na posedy se vykašli, tak se nic nenaučíš !

Autor: Hlaváč | 26.07.2012 18:55
Eriko je škoda že končíš s romány protože sem tvoje příspěvky rád čet a jide vidět že si dobrá a nevzdáváš se ! muj názor je že ty ho dostaneš ať už zítra či za tyden podle fotky je vidět že lov je opravdu nereálnej držím ti palce ať ho dostaneš co nejdřív