Dnes je 5.5. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Čelist předchozího srnce



Vložil: Radek Chadim | 06.10.2012 09:27 | zobrazeno: 2686

Čelist srnce z předvčerejška (Můj srnec 11). Můj odhad věku podle zubů je 9-10 let.


Komentáře:


Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....


Autor: Radek Chadim | 06.10.2012 22:28
Loni už tam na fotopast chodil, měl trošku "lepší" paroží - ty přední výsady byly vidět na obouch stranách, což letos už skoro na jedné straně vidět není (je tam jen takový hrbolek). Už loni jsem ho tipoval na hodně starého a tím jsem si byl jistojistě jist. Letos byl ještě o rok starší, ale po říji poměrně výrazně zhubl, což nás s kolegou, co ho nakonec ulovil, dost zmátlo. Bylo by zajímavé vidět, co měl na hlavě ve 4-6 letech, že ho nikdo neulovil už dříve.
Bohužel kde se loví podle plánu, tedy nejvíce jedniček a dvojky trojky do počtu, tam jsou i staří srnci vidět, naopak u sousedů kde se lovilo více dvojek a trojek než jedniček teď pláčou, že není kromě jedniček co lovit, což se mi potvrdilo i mým pozorováním, protože tam najít staršího srnce je zázrak (Moji srnci 2012 - Úsek 1), ten poměr mladých ku starým je opravdu až moc velký. A to je problém i ostatní trofejové zvěře v našich revírech, prvně se vystříleli všechny trojky, potom všechny dobré dvojky a teď přišla na řadu i první věková a zbudou jen špičáci a pak všichni nadávají, že je všechno vystřílené, nebo na to, že u nás není kvalitní zvěř - jenže jak to můžou vědět, když ji nenechají dorůst.

Autor: Pavel Černý | 06.10.2012 18:44
Tak to je paráda. Takových srnců v našich honitbách moc neběhá. Je to skoro zázrak, když se srnec takového věku dožije. Gratuluji Honzovi Slavětínskému k nejpřesnějšímu odhadu. Může to ale opravdu být 10+.

Autor: figi | 06.10.2012 14:19
Tedy to koukám, podle výšky pučnic jsem odhadoval výrazně mladšího srnce.