Dnes je 29.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Škody zvěří



Vložil: strejda zajíc | 06.06.2014 17:49 | zobrazeno: 2009

Nějakou dobu dal zlý divočák pokoj,počkal,až brambory nasadily a tady je výsledek:


Komentáře:


Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....


Autor: ValíkVlastimil | 08.06.2014 17:46
Míro nepotřeboval někdo do bramboračky☺☺

Autor: Fesoj | 07.06.2014 06:01
U nás tohle neznáme. Není kukuřice, není obilí, nejsou brambory, nejsou škody - tedy aspoň zatím nikdo náhradu nepožadoval. Na těch velikých plochách TTP a pastvin se nějaký ten rýpanec ztratí. Tedy abych nelhal, zrovna předevčírem jeden místní chovatel králíků vrčel, jak mu přes zimu prasata zkultivátorovala jeho několikaarovou loučku pod lesem. Ale protože se jedná o velkého suveréna, který je chytrý jak velryba, přes naši soukromou louku v době vegetace si jezdil s traktůrkem do lesa jak kdyby mu patřila, na moji manželku, která ho na to upozornila, si ještě otevřel hubu a nakonec se kvůli samovýrobě dřeva dostal do konfliktu i s revírníkem, který je velice vstřícný člověk a pokud je to jen trochu možné, vždy každému vyhoví, nevidím sebemenší důvod, abych mu radil, jak postupovat při vyžadování náhrady škody. Ať si to zjistí, jak chce a spojí se s výborem MS - já ve výboru nejsem a nějaké hospodské kecy mě nemusí zajímat - úprava toho minitankodromu mysliveckým zraktorem by sice nebyl problém a nejspíš bychom mu i vyhověli, ale kde není žalobce, není soudce a do řiti mu nikdo lézt nehodlá.

Autor: Ellhenicky | 06.06.2014 21:06
A nyní to teprve začne. Několik roků zpět jsme se šli podívat a dohodnout náhradu škody na bramborech.Tak zvláčené a čisté pole(políčko) jsem nikdy neviděl. Zpočátku jsme si mysleli, že se majitel něco chystá sít:-)

Autor: Harald Altmann | 06.06.2014 18:37
Prasátko to zná....