Dnes je 20.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Daněk III.



Vložil: Radek Chadim | 10.11.2017 15:36 | zobrazeno: 2095

...


Komentáře:


Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....


Autor: Radek Chadim | 13.11.2017 18:54
Dančí posedy a kazatelny prohlíží taky, horší je, že jí stačí jen vidět na zemi nohy za větví stromu a už ví, o co jde, to mám zase vyzkoušené já, takže lov ze země na poli nebo kraji lesa je dosti omezen :-). Ani v lese nehybnýho člověka nepřehlédnou, takže je dobré vždy se držet při šoulání v blízkosti dostatečně silného stromu :-) na schování.

Autor: Břéťa Ambrož | 13.11.2017 17:51
To jste kolego ještě asi nezkoušel lovit siku... :) Jasný, není to soutěž, ale jen tak pro zajímavost, i v literatuře se uvádí, že siky kontrolují pohledem pripadnou přítomnost lovce na kazatelne a přohlíží si neduverive posedy. Zastenky v zadních oknech kazatelen jsou skoro nutnost... ověřil jsem si v praxi mnohokrát.

Autor: Radek Chadim | 13.11.2017 17:06
Další věc je, že dančí je na lov šouláním nejméně vhodná zvěř, kterou znám, neb ze spárkaté zvěře srnčí/dančí/vysoká/černá nejen že nejlépe vidí, ale hlavně úplně nějlépe rozlišuje v přírodě siluetu člověka, takže mnohem větší úspěch je trpělivé čekání na místech, kde přechází nebo vychází na pole, ideálně na vysokém posedu s temným pozadím :-).

Autor: Radek Chadim | 13.11.2017 10:37
Františku, ale letos to stálo, no jak to říci slušně, no nestálo to za nic :-). Les je celej polámenej po dvou vichřicích během tří měsíců, že se tam nedá chodit ani po cestách, natož po stráni, od října v něm dělali lesní asfaltku, takže od rána tatrovky jezdily sem tam, když se to uklidnilo, přijeli tam řezači s pilama na kůrovca, a teď posledních 14 dní pár desítek/stovek metrů od kraje lesa řadí od 9ti do 10ti večer harvestr, což je jako by v tom lese startovalo porouchané UFO - takové nějaké mám představy, že by to mohlo být, startovat UFO jsem ještě neviděl, to aby mě někdo nepodezíral, že jsem všude byl a všechnmo znám :-). Takže daňci po ránu rochali první týden v říjnu a pak poslední a první týden v listopadu, ale rochali na místech, kam nechodím a nechci chodit, aby se náhodou nepotkával s tamními lovci, a když rochali blízko, tak většinou za padlejma stromama, takže nebylo na ně vidět. Daňci tam sice procházeli, a to i slušní na naše poměry, ale bylo to hrozně na náhodu je potkat, a když daněk nerochá, tak člověk ví prd, kde je, a může být úplně všude :-). Tenhle přerušovaně rochal, ale potkal jsem ho, když šel naproti bez rochání a měl jsem štěstí, že jsem ho viděl první, a že zalehl, jinak přišel až na pohlazení. Ale na to, že od posledního týdne v září do druhého v listopadu jsem tam byl každý ráno, tak až tak moc jsem toho neviděl, ale i to něco málo bylo krásné :-). Další potěšující zjištění je, že daňci v naší oblasti trošku zestárli a už je občas vidět i na naše poměry slušnej lopatáč, teď jde o to, aby tam do příštího roku nějací ještě zbyli.

Autor: František Dušák | 12.11.2017 11:57
Radku, krásné záběry. Ale hlavně je to ukázka všem těm \"pravodatným\" myslivcům, že lze ke zvěři krásně přišoulat a ne sedět na hromadách. I když to dnes stát podporuje. Litr je litr a je jedno kolik to prasátko váží. Ještě jednou vyslovuji svoji chválu a obdiv takovým, jako jsi Ty.