Dnes je 26.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

To jsem měl strach



Vložil: Pavel Černý | 31.05.2019 14:35 | zobrazeno: 1853

Že nepřežije zimu:
http://www.myslivecke-forum.cz/index.php?str=fotografie&id=15251
Podívejte se, jak mu to slušelo včera.
Výsledek přikrmování ze zásobníkového krmítka se slaniskem a intenzivní pastvy na hranici řepky a vojtěšky.


Komentáře:


Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....


Autor: Pavel Černý | 01.06.2019 13:47
Radku, souhlasím. U nás je to 50:50. A dost často, když je z toho zdánlivě venku, tak se do roka problémy vrátí (buď v zimě nebo třeba i koncem léta) a to už je pak konečná. Zřejmě není odstraněna příčina. Vloni jsem našel takové dva.

Autor: Radek Chadim | 01.06.2019 09:01
Z mého skromného pozorování u nás prohalušuji, že málokterý srnec, kterému na podzim nebo na jaře v zimní srsti lezou žebra, se z toho ještě dostane, většinou uhynou s nástupem zeleně časně na jaře, a nebo po říji. Tento je asi tou vyjímkou, která potvrzuje pravidlo.

Autor: Pavel Černý | 31.05.2019 18:09
Františku, já dávám přednost svým zkušenostem. Když stojí tlupa srnčího celou zimu na lánu řepky, postupně se u nich objevují průjmy, apatie a úhyny. Když k poli dáme zásobníkové krmítko se směsí plev (v převaze), ječmene, ovsa a pšeničné zadiny - tedy žádný výkrm, jen pro zamezení té řepkové monodiety, a k tomu slanisko, úhyn není žádný. Dokonce ani to diaré nebylo. Podle mne je to dobře a nestydím se za to. Psal jsem přikrmování a INTENZIVNÍ PASTVA.
Ekologista ať si s potěšením pozoruje chřadnoucí zvěř ve své honitbě!

Autor: František Dušák | 31.05.2019 17:49
A otázkou je, zda je to dobře nebo špatně. Intenzivní přikrmování není přirozené. Kromě obor. Dostal by se z toho špatného stavu bez pomoci? Víme, nevíme. Až tento obrázek s popiskem o intenzivním přikrmování dostane do rukou nějaký ekologista, tak okamžitě začne prudit. Začne řvát o umělém zvyšování stavů spárkaté intenzivním přikrmováním, nenechání osudu přírodě apod. Proto bych byl velmi opatrný s uveřejňováním těchto informací. Je to pouze můj názor a nikomu ho nevnucuji. Tak jako jakýkoli svůj názor.