Dnes je 26.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Loňský osmerák



Vložil: Radek Chadim | 25.05.2020 12:44 | zobrazeno: 1689

Letos vidlákem, na jaře zde http://myslivecke-forum.cz/index.php?str=fotografie&id=15460 to vypadalo, že mu vyroste ještě výrůstek dozadu, ale raritka se nekoná. Pravou stranu nemá uraženou, ta mu prostě nevyrostla. Loni jsem ho tipoval na tříleťáka, letos ty 4 roky by mít mohl.


Komentáře:


Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....


Autor: Jan Slavětínský | 26.05.2020 13:13
Radku za mě průběrná trojka, rarita se nekoná, hledal bych teď srnce jiného a něco trofejově zajímavějšího. Tohoto bych střelil po říji.Určitě vám bude váznout plán, všechno neodlovíte, tak se potom na něj podíváš. Výhoda domácího revíru je, že můžeš a nemusíš lovit a můžeš si vybírat . Nejsi poplatkový host . Ahoj H.

Autor: Tomio | 26.05.2020 09:11
Radku, ten srnec má podle mne 5-6let, určitě ne míň.

Autor: Pavel Černý | 25.05.2020 20:54
Radku, k stáru to tak někdy chodí. Zvenku se ti to může jevit jako bezstarostnost, ale ve skutečnosti je to senilita a naivita :-).

Autor: Radek Chadim | 25.05.2020 19:31
Pavle, kromě mě a Káji Gotta stárnou všichni :-), ale máš pravdu, v zimě to měl zlomený a ono to odpadlo, už jsem to pospojoval se srncem, kterého jsem viděl v zimě. Já jsem si tehdy myslel, že mu zezadu rovnoběžně a těsně vyrůstá za hlavní lodyhou druhá, protože ji měl zlomenou a otočenou těsně za tou hlavní, navíc po celé délce od pučnice, takže jsem si myslel že z toho jak mu loni vyrůstala ta výsada dozadu mu letos roste kolmo těsně za normální lodyhou druhá, ale on ji ve skutečnosti měl jen zlomenou a otočenou až dolů - najdu ty fotky z té zimy. Ale v zimě měl ještě velice dobrou kondici, i když v zimním se to špatně pozná, ale průjmy netrpěl a vypadal stejně dobře jako loni. S tím věkem si myslím, že nebude tak starý, pořád chodí dost bezstarostně a brzo, vystavuje se tam ráno i večer, takhle jak na této fotce jsem ho vyfotil na první pokus, ale očima jsem ho tam tak stát viděl každé druhé ráno, podle chování si myslím, že nebude tak starý.
Rone, natržené slecho nic neznamená, podle toho prd poznám :-). Podle stavby loňskě levé lodyhy a té letošní bych řekl, že je to stejnej srnec, navíc obchází úplně stejná místa jako loni.

Autor: Ron Gordon | 25.05.2020 18:21
Radku, porovnej toho srnce s tím loňským a najdeš tam možná něco, co mně svedlo k myšlence, že srnci nemusí být totožní. Tak pátrej.

Autor: Pavel Černý | 25.05.2020 17:03
Radku, podle mne se do dvou let projeví tak, že uhyne. Trojka jak vyšitá už vloni. Vloni po říji jsi se mu měl podívat na zuby. Ale třeba se pletu. Patent na rozum nemám, stárnu a blbnu :-(
Raritka se letos nekonala, protože si urazil pravou lodyhu v růstu nad přední výsadou, ulomený kus ztratil a rána se zacelila malou bambulkou.

Autor: Radek Chadim | 25.05.2020 16:35
No to já ho nechám projevit ještě dva roky, protože díky našemu systému přidělování povolenek srnců II. a III. VT se povolenky ani jako předseda letos nejspíš nedočkám :-D.
Myslím, že je to pořád ten samý srnec, jednak se sdržuje po celý rok na stejném místě, jednak typem paroží je podobný jako loni, tu pravou stranu nemá uraženou, ale jenom mu nevyrostla. Od loňska ale hodně zhubl, což může také být důvod kvalitativně horšího paroží v letošním roce, a zdá se mi taky spíše pětiletý, ale starý nebude, chodí poměrně neopatrně a ani ta postava na echt starýho srnce nevypadá, podle barvy hlavy 4-5 let a přebarvený byl brzo.

Autor: Ron Gordon | 25.05.2020 15:36
Radku, již loni jsem se vyjádřil, že u něj spíše vidím hlavu staršího srnce, vůbec mi nepřišel jako tříletý. Letos to nejen nasazené paroží spíše potvrzuje, ale ty k hlavě přilepené růže svědčí za mně pro minimálně pět. Otázkou je, zda je to skutečně stejný srnec . To, že jsi ho loni neulovil ničemu neublížilo, zanechal po sobě nějaké potomstvo s dobrými geny a já by ho letos nechal projít říji znovu a ze zvědavosti bych jej nechal se ještě projevit v příštím roce. Nejen lovem je živ myslivec, i pěkná fotka či série potěší.

Autor: Radek Chadim | 25.05.2020 12:48
Foto z loňska: http://www.myslivecke-forum.cz/index.php?str=fotografie&id=15330