Dnes je 4.5. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Náhodné-nenáhodné setkání



Vložil: Miroslav Kráčmar | 18.04.2011 20:06 | zobrazeno: 1654

Bachyně se šesti selátky


Komentáře:


Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....


Autor: Radek Chadim | 21.04.2011 22:04
Njn. Ono je to někdy nalevačku. Předminulou neděli dopoledne jsem ležel u televize a v tom přiletí už podruhé v týdnu teta, že se mám jít podívat do lesíka uprostřed polí, co má tak 250x250 metrů, že tam zasázela stromky a že jí je vyrývají divočáci. Tak abych uklidnil rozvášněný dav, tak jsem po obědě vzal flintu, foťák a psa s tím, že sice prd vyzkoumám, protože co by v takovém pidilese leželo, ale hlavní je, že budu vidět :-), a vyrazil jsem na ono místo. Dojdu k rohu lesíku, kde je jediné křovisko na této straně, slyším zapraskání, ale neviděl jsem, co odtamtud šlo. Přijdu ke křoví zespodu a jako bych viděl listí se hýbat, ale nemohl jsem zaostřit. Došel jsem na spodní část lesa, kde je louka a za loukou hluboké koryto potoka zarostlé stromy. Přehlídnu pastvinu, nikde nic, pouštím psa na volno, ať hledá zajíčka (nácvik na ZV), po 300 m York zachází do potoka, párkrát zaštěká a na druhém břehu stojí bachyně s rezavým asi 30 kg lončákem. Tak chvíli přemýšlím, jestli lovit nebo fotit, pak se divočáci dávají do pohybu, já nelovím ani netočím, jsou pryč a já i bez psa :-). Psa vidím o něco níže přebíhat zpátky do onoho lesíka, když k němu dojdu, je uhlopříčně na druhé straně lesíka než prve u oplocenky a křovisek, tak jdu k němu, abych ho uvázal, a proti mě vystartují dva černí asi 50 kg divočáci, ale jak mě spatří, otočí se a mažou pryč. Lekl jsem se jako prase, že jsem si málem cvrkl do gatí, skoro mě ty bestie sežraly a pes je zase v tahu. Po 10 minutách pes sám přichází a celý. Tak se vracím ke keři na druhé straně, ke kterému jsem přicházel prvně a v něm běhají naprosto malá selátka. Bohužel jsem byl jaksi z návalu událostí tak neduchapřítomný, že jsem si je ani nenatočil. Prostě všechno na levačku.

Autor: Miroslav Kráčmar | 21.04.2011 13:39
Bát se nebylo proč.Záběr je pořízen z dosti vysokého posedu.Spíš jsem měl vztek,protože jsem to pěkně zbabral.Ty selátka jsem objevil čistě náhodou,když jsem "šňupal"po liščatech.Blízko toho posedu je totiž starý vývrat,pod kterým jsme už 2x vynorovali liščata.No a když jsem vylezl na posed,najednou to pode mnou začalo šustit a hle! selátka.Pozoroval jsem je dobrých 15 minut,lože vystlané suchou travou tak 15m od žebříku.Jenže u sebe jsem neměl nic,jen mobil-rozlišení fota o ničem.Až se vše trochu uklidnilo(bachyni jsem neviděl,ani neslyšel),opatrně jsem slezl a mizel domů pro kameru.Baterie samozřejmě skoro vybitá,takže jsem ji musel aspoň 3/4 hodiny nabíjet a rychle zpátky.Po cestě nasbíral pár šišek,kdyby bylo třeba s těmi prcky pohnout.Opatrně jsem vylezl na posed,dole v sečce ale mrtvo.Asi po čtvrt hodině,v domnění,že bachyně malé mezi tím odvedla jinam,jsem do smrčků vyházel všechny šišky,nikde nic.A pak mne nenapadlo nic lepšího,než zachrochtat.Bachna vystřelila jak raketa(ležela i se selátky asi 20 m pod hnízdem,úplně na samém okraji sečky),kamera vypnutá ve futrále a nestihl jsem víc jak 10 vteřin. Afůůůrt se budem učit...!

Autor: Zdeněk T. | 21.04.2011 11:45
Opravdu super video, ale asi bych měl také strach..

Autor: Erika Doležalová | 20.04.2011 09:52
To je nádhera, takoví králíčci :-)

Autor: Radek Chadim | 19.04.2011 13:30
Takhle bych se i bál, že mě bachna sežere, zkoušel jsem něco podobného, tak trochu omylem minulou neděli, ale velké pochopení ze strany starostlivé bachyně jsem nenašel. Spíše je pěkné, jak ty malinkatá selátka jsou čiperná a rychlá, o řevu ani nemluvě, za ten by se nemusel stydět ani 180 kg kňour.

Autor: Miroslav Kráčmar | 18.04.2011 20:09
Kratičké video(jen díky své blbosti).