Dnes je 25.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Motorkáři



Vložil: Radek Chadim | 27.03.2012 10:00 | zobrazeno: 2288

Obraz z honitby dnešních dnů.


Komentáře:


Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....


Autor: Milan Stýblo | 31.03.2012 20:00
Jen kdyby se v tý rychlosti potkal s jelenem nebo metrákovým kňourem. Ne, že bych to jelenovi nebo praseti přál, ale dotyčný motorkář by si pro příště dal velkej pozor.

Autor: Radek Chadim | 29.03.2012 09:12
U jedněch sousedů v lese motorkáře nahání myslivci autama :-), jak jsem slyšel zprostředkovaně od těch motorkářů. Ono nejde jinak, než aby je myslivecká stráž ve spolupráci s policií "proháněla" a řešilo se to v mezích zákona. Ono mnohdy stačí, že je ten mysliveček vidět a té přírody se zastane. Já proti motorkářům nic nemám, taky se na motorce rád svezu, i když jen jako zavazadlo, jen by bylo potřeba tomu dát řád - a kdo jiný, než myslivec ví, že je to zapotřebí, když právě my myslivci pro svého koníčka potřebueme tolik dokladů a máme dokonce svůj vlastní zákon k jeho provozování. A těm motorkářům by se asi taky nelíbilo, kdybych přišel k ním do kurníku a na jejich slepicích sportovně trénoval Yorika v dávení :-), že oni v určité formě dělají to samé v krajině, to jim nedochází. Takže to chce agitovat, aby si uvědomili, že krajina není jen ta hlína, suchá tráva a kamení, černé skládky, petlahve a další bordel, ale životní prostor mnoha živočichů - sakra, to je krásná myšlenka takhle po ránu :-).

Autor: M.Bergman | 28.03.2012 20:33
Když se u nás tentýž problém začal projevovat, vyrobilo se pár tabulek s upozorněním, že v lese jsou z technických důvodů na různých místech a cestách natažena ve výšce cca 1,5m zajišťovací lana pro jarní stabilizaci kmenů. (Samozřejmě žádná lana tam nebyla). U nás to před třemi lety zafungovalo.

Neberte to ale jako návod, neboť motorkáři hned hlásili PČR, že jim někdo usiluje o život, ale naši policajti to vzali s humorem a hned měli na talíři pár občanů, kteří pak nemohli zapřít, že porušují zákon a jezdí lesem a něco za to zkásli. Ovšem o 20km dál to naopak jiné oddělení (z kterého po lese jezdili samotní policajti) zkoušelo řešit tvrdě vůči tamnějším myslivcům a celý týden chodili po horách a hledali důkazy. Nenašli a tak to museli odložit.

Autor: Radek Chadim | 28.03.2012 14:51
Neměl jsem flintu jako obvykle a ona by to stejně byla škoda náboje. To chce řešit v klidu, zbytečně se s nima nehádat, nemá to cenu. Stačí se tvářit, já vím, kterej ty seš, a šupkyhupky hned byli na cestě, silnici a pryč :-).

Autor: ValíkVlastimil | 28.03.2012 12:25
Radku doufám že si měl už odjištěno, jak se na tebe přijel podívat ??