Dnes je 26.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Vyvržení srnce



Vložil: figi | 29.10.2012 19:30 | zobrazeno: 4557

Vyvržení srnce


Komentáře:


Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....


Autor: Miloslav Pletánek | 27.12.2012 16:25
Díky za ukázku podle toho to natrénuji až budu někdy vyvrhovat naše kozy. Jinak bych měl zájem o koupi zimních kůží. V ostatních mám inzerát s adresou.

Autor: figi | 08.11.2012 18:35
Petře jde to, musíš si dobře uvolnit ( obříznout ) jícen a dýchací trubici, a dlouhým nožem uvolníš i srdce, obřízneš bránici a všechno vytáhneš ven.

Autor: Petr Knobloch | 08.11.2012 08:58
Dobrá práce. Dělám to stejně, jen začínám s prvním řezem od srůstu spodní čelisti a řez vedu k hrudníku. I při horším zásahu tj. když náhodou praskne trávník atd. je po tomto způsobu vyvržení dutina čistá. Stáhne se to společně s blanami. Ve většině případů se člověk od barvy nezašpiní..Ale! Když vyvrhuji větší kus většinou si ušpiním rukáv na pravé ruce při tom, jak sahám skrz hrudní koš pro trubici a odtrhávám srdce. Máš na to Figi nějaký fígl? Samozřejmě je řešením vyhrnutý rukáv, ale to přeci správný myslivec nedělá..Odkládat části oblečení, vyhrnuté rukávy a klekání..Známe to..
Ročně jsem svědkem vyvrhování desítek kusů od mnoha lidí a musím přiznat, že 80% lidí vyvrhuje špatně.

Autor: figi | 02.11.2012 09:31
Je faktem, že moje myslivecké začátky nejvíce ovlivnila rodina, můj táta z dnešního pohledu ukrutně přísnou výchovou, strejda Jirka, jako myslivec idealista, který vše viděl ve světle krásné české myslivosti a tradic, a moc mne ovlivnila i literatura, kdy jsem už jako velmi malý kluk četl o "pravodatných myslivcích" a třeba i o tom, jak součástí zkoušení myslivců bylo vyvržení zvěře v bílé košili s dlouhým rukávem, která musela zůstat celá naprosto čistá. Nejvíce mi dal ale v tomto směru táta, vzpomínám, když jsem jako mlaďas ještě bez LL s ním ulovil svůj první kus spárkaté, jak jsem vyvrhoval, když to dnes srovnám, tak nejméně tak dobře, jako mnoho dnešních myslivců, a co já si u toho vyslechl. Bylo to přísné, stačil pak už u perfektního kusu flíček od barvy na nohavici, a už jsem musel vyslechnout " co děláš, podívej, vždyť jsi jako prase". Když pak byla po letech praxe pochvala za rychlou a čistou práci, to bylo něco. Ještě jako mlaďas jsem pak ulovil svůj první kus vysoké, a starý hajný, když mne viděl vyvrhovat, hned spustil " teda kluku, ty vyvrhuješ jako bys to dělal denně". A to pak člověk s chutí vzpomene na "tvrdou" výchovu, a uvědomí si, jak mnohokrát nespravedlivě brblal.

Autor: strejda zajíc | 30.10.2012 14:57
Figi,štveš mne!My adepti máme barvu vždycky i na klobouku..:-)

Autor: Václav Pašek | 30.10.2012 06:29
Krásná čistá práce, tohle jsem potřeboval vidět, než jsem začínal. Teď se mám alespoň podle čeho zlepšovat...

Autor: Stanislav Haas | 29.10.2012 19:53
Excelentní, smekám a hluboce se klaním :-)