Dnes je 24.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Opět fotopasti



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: prroud | 09.02.2014 18:37
Nekdy mi to prijde,bohuzel!,jakoby si myslivci,ale i vcelari ty pytlaky a vandaly,zlodeje, sami vlastne "vyrabeli" z lidi ke kterejm se mnohdy chovaji,jak se chovaji..... :-(

Autor: Stanislav Haas | 09.02.2014 18:31
Jen kvůli rámkům bych se nečertil, ale byla to bez jednoho rámku celá včelstva, tedy i úly mi zůstaly / mám neobvyklou rámkovou míru/. Ale v minulosti to byla i celá kompletní včelstva. Nevčelař celá včelstva neukradne, to je stejné jako myslivci a pytlačení.

Autor: Fesoj | 09.02.2014 15:49
Stando, a to můžeš být rád, že se Ti ztratily jen rámečky ! Mnohde dochází ke krádežím úlů i se včelstvy. Zpravidla to putuje do Polska.

Autor: Maral | 08.02.2014 23:44
Ta postranní čidla se dají opravdu vypnout. Na "odezvu" to má vliv ten, že pokud jde někdo ze strany, tak jej ta fotopast nemusí zachytit, když přejde před kamerou, protože přední čidlo sepne, ale člověk nebo zvíře je v pohybu a kamera vyfotí už jen zadek nebo většinou nic, to záleží na vzdálenosti od kamery. Pokud se k ní blíží zepředu, tak je to v klidu.
Nejlepší je to vrazit do budky a pak to vyzkoušet na sobě - různě se poprocházet a dělat nějakou činnost jako ta škodná a pak se prohlédnout.

Autor: prroud | 08.02.2014 20:02
To je smutny,kdyz uz i vcelari mezi sebou.... :-(

Autor: Stanislav Haas | 08.02.2014 19:38
Včera jsem chodil okolo včelína a nenašel jsem místo, kam bych jí schoval, aby mohla být funkční postranní čidla. Teď mi Paul napsal, že ta postranní se dají vypnout a že akorát odezva na pořízení snímku bude delší. Máte s tím někdo zkušenost? Né že bych Paulovi nevěřil, ale kdyby to opravdu tak fungovalo, tak to ptačí budka jistí:-). Ono ukroutit nebo přeříznout zámek chvíli trvá. MMS nechci z jediného důvodu - léta jsem měl na mobil zabezpečení školy, co jsem se do ní po nocích s brokovnicí najezdil, to už zažít nechci. Stačí mi zjistit kdo škodí...Loni mi nějaký kolega včelař vybral rámky ze čtyřech úlů, nechal jen jediný, včely nějaké létaly a přišel jsem na to až při prohlídce. Předpokládaj jsem, že bych každý týden vyměnil SD kartu, baterie a fotky si v klidu přehrál doma na obrazovce.

Autor: ondrej paul | 08.02.2014 14:47
Dá se nastavit citlivost nízká-normální-vysoká...

Autor: prroud | 08.02.2014 13:14
V navode to urcite najdes.

Autor: Martin Skřivánek | 08.02.2014 12:56
ta citlivost ani nevím jak se nastavuje.jsem tam nastavil jen datum a čas,jinak jsem to nechal jak bylo.

Autor: prroud | 08.02.2014 12:46
Njn,lidi jsou dobytek a fotopasti nejsou delany na schovavani,jsou delany na dobrej vyhled.Citlivost by mela jit nastavit,co?Aby to nebralo kazdou mouchu.
Pro me by na zlodeje mela fotopast jen tu cenu,abych vedel komu podekovat po svym,protoze benga by stejne nic neudelali,fotka z fotopasti nebude pocitam zadnej dukaz co by mel vahu.

Autor: Martin Skřivánek | 08.02.2014 11:50
Prroude mms jsou drahé,fotopast ti bere každý pohyb.někdy se stane že je mraky fotek jen vlající větvička.já jsem mms nechtěl.i když na zloděje,vědět kdo fotopast ukradl to by byla dobrá věc.první fotopast když mi přišla poštou jsem ji rozbalil natěšený jsem ji hned zanesl k ochozu a víc jsem ji neviděl :-).ku.vy :-).

Autor: prroud | 08.02.2014 11:12
Na ten vcelin kdyz by to bylo extra primarne na zlodeje by prave MMS byla dobra,protoze by byla sance je capnout pri cinu.Jinak vime,ze se vykroutej.Ale stejne si tak v duchu rikam,jestli by spis nebyla v tomhle ohledu lepsi nejaka prevence aby mi ani ten vcelin nezdemolovali,aby jim to "nestalo za to".....i kdyz je chytnu,pak prijde trest,nahrada skody(mozna),ale ten smutek nad znicenym dilem zustane.

Autor: Martin Skřivánek | 08.02.2014 11:02
Stando já ten litl 5210 mám a spokojenost veliká.na té obrazovce to ale není moc dobře vidět takže já to řeším tak že sd kartu ani nevytahuju a bud si vezmu noťas a přes kabel to stáhnu v revíru nebo vezmu fotopast domů fotky stáhnu do pc,dobiju baterky do fotopasti a na druhý den ji vrátím.já se dívám většinou po týdnu.ten přídavný box mám,když je zima ty baterky zase tolik nevydrží pokud nemáš nějaké extra kvalitní.já to dobíjím po týdnu a vím že to mám pořád funkční.kdysi jsem to nechával dýl a pak natěšený co tam bude se mi to vybilo a fotky žádné.a co mám zkušenost tak video prasata zradí,nevím proč.fotky ne ale video zradí.

Autor: ondrej paul | 08.02.2014 08:48
Za 3000 Kč ji nechám,kupoval sem ji před třemi týdny za 3880Kč.

Autor: téměř | 07.02.2014 00:19
Dobrý den pane Paul. Jakou cenu by jste si představoval za tu fotopast?

Autor: ondrej paul | 04.02.2014 18:34
MC mám a má české menu a neviditelný přísvit...je to dobrá věcička...mám ji 14 dní,ale potřebuji fotopast s mms,takže tuto prodávám,kdyby jste měl zájem pane Haas..

Autor: Stanislav Haas | 04.02.2014 17:49
Díky za vysvětlení, zase jsem o něco chytřejší. Acorn 5210 má několik označení - MG, MC, MM, některé mají přídavný box na baterie, ale ten asi nepotřebuji, jsem na stanovišti prakticky každý den. Musí se při výměně SD karty odmontovávat z umístění /když bych se chtěl na fotky nebo video podívat na monitoru/? Nevíte, jestli má MC české ovládání? U mikrokamer nevím, kam bych data nahrával, na včelíně nemám 220V. Díky.

Autor: Maral | 04.02.2014 13:41
Používám ke spokojenosti klasiku - Acorn 5210. Žádně MMS apod. Jen základ. Dnes bych ji měnil za stejnou, ale s neviditelným přísvitem.
Okolní větve ji nevadí, ale pokud jsou slabé a je vítr, budou inciovat spouštění, ale citlivost čidel se dá nastavit.
Umístění jakoby do tunelu je možné, ale ten tunel nesmí být dlouhý :-).
Rychlost reakce - když ve vzdálenosti 2m prošel člověk, tak na fotce byl přesně uprostřed. Ale umístěním do budky vyřadíš čidla - nebudou mít z čeho brát podnět. Musel bys jim nechat volno.
Místo fotek používám pouze video, fotky v rychlejším pohybu jsou povětšinou rozmázlé. A z videa si fotku taky uděláš.
Pokud je problém s maskováním či s umístěním, stojí za zvážení pořízení samostané mikrokamery a k ní třeba dvě samostatná čidla. Zařízení je tak menší a mnohem lépe je lze ukrýt. Popřípadě lze pořídit mikrokamery s již vestavěným čidlem.

Autor: Stanislav Haas | 04.02.2014 13:15
Zdravím! Podotýkám, že jsem si prošel všechny vaše diskuse a recenze ohledně fotopastí, ale moudrý z toho nejsem. Nedozvěděl jsem se např. jaká je rychlost pořízení fotky, respektivě za jak dlouho od podnětu vyfotí objekt zájmu. Jaký je úhel, ve kterém pracuje? Může být umístěna např. jakoby v tunelu /upravené shnilé poleno, pařez.../? Vadí jí okolní větve, za kterými by byla schovaná? Potřebuji fotopast pouze na hlídání včelína, neb se začalo krást více než bylo obvyklé, žádná videa, žádné posílání MMS. V dosahu nemám žádný silný strom, na který bych jí přidělal lankem. Co umístění do hnízdní budky? Většinou bude fotit pouze osoby, tak přísvit nesmí být viditelný. Ovládání v češtině, příznivá cena...jestli je někdo z vás expert na fotopasti, tak mi prosím napište na email. SH