Dnes je 19.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Dnes



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Tomio | 28.04.2014 21:41
Dnes parádní hokej.... HC LEV :-)

Autor: Václav Sládek | 28.04.2014 21:32
Dnes s kamarády výměna podpěr a výroba nového žebříku k posedu.

Autor: Aleš Pastorek | 28.04.2014 13:52
Včera večer ve 21:00 hodin jsem zasednul na moji oblíbenou kazatelnu na kraji pole, které navazuje na obrovský komplex lesa Babí Lom. Při odpolední kontrole bylo vnadiště "vylízáno" a šance na úlovek lončáka velká.
Po desáté hodině začal svůj večerní koncert slavík. Zpíval nádherně. Nikdy jsem ho takto brzy koncem dubna neslyšel. Zpravidla je to o měsíc později, co se tento král pěvců začíná hlasově projevovat. Za nějakou chvíli mě přišla SMS od kolegy, který seděl kousek ode mě za výběžkem lesa. Co to prosímtě může být za ptáka. Slyšíš ho??
Jasně, že ho slyším, píši mu. Namáhej trošku svoje mozkové závity a přemýšlej..... Je to jediný pěvěc, který zpívá v noci, kdy ostatní ptáci spí. Po půl hodině mě přišla odpověď: Že by to byl strnad?? To určitě, píši mu. Do půl jedné, kdy jsem šel domů mě vyjmenoval asi deset pěvců, ale slavík tam chyběl.....Prasat jsem se nedočkal, ani jsem je neslyšel. Zato jsem slyšel letos poprvé nádherný koncert slavíka.

Autor: Jaroslav Rejdák | 28.04.2014 08:20
Včera večer jsem šel obeznávat srnce pro poplatkové lovce. Srnce jsem sice žádného neobeznal, ale tak hezkou podívanou jsem už dlouho nezažil. V umělé liščí noře se usídlili jezevci, už dříve si ji začali upravovat lišky, někde si našly cestu mimo kotel nebo trubu. Po osmé hodině z nory vylezl jezevec a začal vyhazovat hlínu, upravoval si budoucí bydlení. Vyděl jsem to naživo poprvé. Každou chvíli pozadu vylezl a vyhazoval hlínu za sebe. Asi po čtvrt hodině slyším za sebou šustit listí. Otáčím se dozadu a vidím, jak něco proskočilo, říkám si, že to bude liška. Vzal jsem kulovnici, čekám, kde vyleze a najednou šustot přímo pod posedem, kouknu dolů a po žebříku lezla přímo ke mě kuna. Oba jsme z toho byli docela překvapení, nevím, kdo z nás koukal blběji. V okamžiku se otočila a byla pryč. A jako bonus, po cca půl hodině z nory vylezli jezevci dva a začali si vzájemně čistit srst od hlíny. Krásný dárek ke svátku.

Autor: Michal Brabec | 24.04.2014 17:43
Tak něco dnes, i když před týdnem...
Mám volno, tak vyrážím "na ně". To ještě netuším, jak to bude dlouhé. V osm večer usedám do bedny a číhám. No a ve dvě jdu domů. Vařím si kafe a hlodá mi v hlavě... Stejně už moc nenaspím, půjdu ještě na "svoji", aspoň si prohlídnu selátka, co mi tam chodí.. Vyrážím a hned je mi jasné, že je už neuvidím, všechno zoraný a rozházený. Jenže včera tu byly ještě jedny stopy, tak sedám a čekám na rozednění. A jo. V 5.15 pěknej lončák, přebírá zbytky po hostině. Pomyslím si, že zas po letech budu střílet za světla, bod za slecho a bác. Kus lehne, dvakrát sekne a ticho.
Něco není v pořádku. Nepouštím prasátko z kříže, pravačkou zapaluju cigáro a prase leží. Šrotí mi to v makovici, přehrávám znovu okamžik výstřelu. Další retko, ruka mi dřevění a slzí oko... Při třetím cígu se čurik zvedá a motá se pryč. Mačkám na vyšší komoru a prasátko po dvou krocích padá definitivně. Leželo přesně 28 minut...
To už vím, že jsem mířil vysoko, za tmy je to silueta, za světla jsem viděl slecho a to si myslím, že mě zmátlo při střelbě. Později zjišťuji, že kule prošla těsně nad páteří mezi trny, ani jeden necinkla.
Nechci, aby tady vznikla polemika o střelbě za slecho, co pamatuji, tak tohle bylo poprvé, co se mi zvedlo, jen chci upozornit, co všechno je při lovu možné...

Autor: oziris | 22.04.2014 14:34
Tak vás, páni, zdravim. Ráno som bol na posede (máme poľný prímestský revír, nejaký ten riedky les okolo). Na moje veľké prekvapenie sa pred šiestou hodinou rannou objavili dva kusy vysokej. Vyzeralo to ako laň a za ňou mladší kus. Prišli veľmi blízko, prakticky pod posed. Ten menší bol asi jeleň, I. VT. Mal parožie cca 10-15 cm vysoké, v lyku. Je to možné? U nás vysokú zver nemáme, len srnčiu, drobnú a migrujúcu čiernu. Omluvam sa za triviálne otázky, ale LL mám krátko a ako som už písal, u nás vysoká zver nie je. TEoreticky som si ich mohol pomýliť s dančou, ale nemali škvrny a po tom poli tak nejak ťažkopádne "klusali". Rozhodne to nebola srnčia...

Autor: Radek Chadim | 22.04.2014 13:01
Včera večer jsem vyrazil na nečekanou čekanou na nový posed k jedné marné řepce - ona není úplně tak zcela marná, ježto když tam byla řepka před léty, divočáků tam při sečení bylo jak naseto. Teď jsem řepku ještě považoval za marnou, pač ještě není úplně v prasečím stavu, je nejdál od lesa jak to jen u nás jde a mezi lesem a řepkou je spousta lukrativnějších řepek, takže taková ideální odpočinková řepka. Když jsem vylezl na posed, kde je vidět na rozhraní řepky a pšenice po pravé straně a po levé na rozhraní řepky a louky se zarostlým potokem uprostřed, vyběhl z řepky nejprve zajíc, po chvíli srna, co pobíhala sem tam bez zjevné přičiny, ale ježto jsem v poslední době mentálně taky v prdeli, tak mi to nepřišlo ani moc divné :-). Když se začalo stmívat, v řepce o kus dál u zarostlého potoka začala nadávat srna, měl jsem špatný vítr tak jsem myslel, že mě navětřila, ale během okamžiku začala řepka šustit a mlet se a najednou tryskem z řepky vyběhl tak 60 kg divočák, zastavil se v louce u potoka, kde nasál můj vítr, chviličku ještě postál a pak stejným tryskem jak vyběhl šupky zpátky do řepky. No tak zase po delší době divočák na čekané skoro na dosah, tož pěkné to bylo.

Autor: Jan Slavětínský | 22.04.2014 07:14
V sobotu jsme si udělali takovou hezkou mysliveckou akci, zajeli jsme se podívat na chatu nad Nové Město na Moravě za Dr.Karlem Chalupníkem a Mírou Šafrem.
Jel jsem já, Ruda Husáků a Olda Vopršalů. Velice příjemně strávený den s kamarády myslivci,pěkné počasí,vyhřátý gril a dobré víno,to vše umocnilo celou tu atmosféru. Den utekl jak voda, ani jsme všechno neprobrali a bylo před půlnocí... Ale pěkná a povedená akce. I to k myslivosti patří.
P.S. Míra Šafr s Roudnou počítá a pokud bude živ a zdráv, jede. V současné době lítá a nemá čas sednout k PC, ale říkal, že se mrkne. ""Snad se do srazu stihne mrknout "...

Autor: Petr Havlín | 21.04.2014 21:28
Dnes ráno šoulačka.4x srnec a 8x srna k tomu jeden strejda Z:-)Nádherné ráno a potom koledování se synem a kamarády.Stále se z toho nemohu vzpamatovat:-)

Autor: ValíkVlastimil | 21.04.2014 19:10
Včera menší procházka lesem. Na stráni v koruně borovice hnízdo nějakého dravce. Z hnízda vylétl výr velký. Tak nějak jsem měl zafixováno, že si staví hnízdo na zemi ve skalách, či na skalních římsách ale tento použil hnízdo jiného dravce.

Autor: Fesoj | 18.04.2014 08:47
Když jsem se v r. 1983 přestěhoval sem pod Vraní hory, asi po měsíci jsem viděl hejnko 15, možná 2O tetřívčích kohoutků. To ale bylo poprvé a naposled, co jsem se zde s nimi setkal v takovém počtu. Pak už jsem je zahlédl jen sem tam sporadicky, dvakrát či třikrát jsem pozoroval tok, ovšem na tokaništi byli 2 či 3 kohouti /slepičky jsem neviděl, ale pozoroval jsem to jen z dálky/. Jednu roztrhanou slepičku jsem nalezl na zarůstajícím spáleništi po lesním požáru, ale už nejméně deset let je zde s tetřívky definitivní konec. Přitom jsem předpokládal, že se sem vrátí, protože po 89. roce došlo k masivnímu rozšíření březových porostů na původně nelesní půdě. Březový les je tam dodnes, ovšem bez tetřívků. Největší vinu na jejich totálním vymizení přičítám enormnímu přemnožení lišek po zavedení orální vakcinace. Stejně jako tetřívci a předpokládám, že i ze stejné příčiny, se ze zdejších končin nadobro vytratily i koroptve. Dnes, když konečně stavy lišek poklesly na únosnou míru, je sice k vidění o troch víc zajíců, stavy se pomalu ale jistě zvedají, ale co se týče tetřívků a koroptví, tam jsem pesimista - kde nic není, ani smrt nebere.

Autor: Karel poslík | 17.04.2014 14:59
U nás dole na úpatí Krušných hor nebyli, ale na výškové úrovni Flájí a výše, tetřívci bývali a patrně ještě jsou. Je to vzdušnou čarou 10 - 15 km , ale o pár stovek m výše nad mořem. Já jsem tady dole nenašel ani žádného pamětníka, který by zde tetřívky pamatoval. Zdar Karel

Autor: milano | 17.04.2014 13:12
Karle tak to je krásnější, než setkání s korunovým jelenem.A nikdy v minulosti u Vás v honitbě tito rytíři nebyli ? M.P.

Autor: Karel poslík | 17.04.2014 11:02
Noční překvapení. Na večerní čekané mi celkem nic nepřekvapilo. Přišla bachyňka sotva 40kg se třemi nebo čtyřmi velmi malými selátky. Překvápko mi čekalo na zpáteční cestě. Když jsem okolo půl dvanácté přejížděl na druhý konec honitby, kde jsem večer vysadil kolegu, viděl jsem před autem na z části travnaté cestě pohyb. Po přepnutí na dálková světla jsem neomylně poznal tetřívčího kohoutka. Popoběkl pár kroků po středním travnatém pásu a pak vyletěl do tmy. Bylo to první setkání s tímto druhem v naší honitbě. Obvyklé touto dobou a na tomto místě vyplaším několik sluk. Včera to byl černý krasavec. Zdar Karel.

Autor: prroud | 17.04.2014 08:02
Bravo! :-))))))))

Blokuj Radku,blokuj chvili,
at je casu k praci vice,
proudak pili,
posict trochu pice:-)

Autor: Radek Chadim | 17.04.2014 08:00
Dost bylo prroude v tomto tématu rýmů a veselí,
jinak tě bloknu a budeš v pr... :-).
Já vím, básník ze mě nebude,
ale celkem se to rýmuje.

Dnes ráno jsem viděl u nás letos poprvé kroužit černého čápa. Ještě nepřiletěly jiřičky k nám na dvůr, ale jinde už jsem je viděl, tak je čekám každým dnem a všichni stěhovavci už budou zpátky, motáci už byli vidět minulý týden.

Autor: prroud | 17.04.2014 07:48
Utapet se v alkoholu,udela z jednoho mrtvolu,
jatra placou,mozek blbne,rakovina ruce si mne,
jojo,muj milej,i ledviny silej,
dech se krati,zivot taky,
never hochu na zazraky :-)))

Autor: Radek Chadim | 16.04.2014 23:13
Dnes jsem vyrazil zase jednou na čekanou na pojízdnou. Z jedné strany je řepka, k lesu pšenice. Když jsem přicházel ke kazatelně, na cestě stála srna se srncem, o kterém si myslím, že je to tento http://www.myslivecke-forum.cz/index.php?str=mojisrnci&s=36 z loňského roku. Po usednutí na kazatelnu se až do setmění nic nedělo, když už bylo dost šero tak vidím, jak přes pšenici přechází jeden kus dančího za druhým, odhadem bych tipoval že jich mohlo být i 25. Když se všechno dančí zastavilo u řepky, bylo všude kolem řepky dost černo. Za 5 minut slyším kvičení a zhruba po stejné trase z lesa do řepky směřovalo kolem deseti divočáků, bylo to 180 m daleko, tak jsem zůstal v klidu, ale zajímalo mě, co se stane až ne sebe tlupy narazí. Celkem jsem se divil, že se dančí u řepky v klidu rozestoupilo a divočáci tak mezi nimi mohli šupnout do řepky, kde si krásně a spokojeně pokvikovali. Před desátou kvičení ustalo, dančí se vrátilo některé do lesa, některé asi zašlo do řepky, tak jsem vyrazil domů ještě dříve, než se pořádně rozsvítil měsíc.

Autor: Milan Zelinka | 16.04.2014 13:40
To jsou věci,milej zlatej.

http://pardubice.idnes.cz/patrani-pohresovana-zena-divocaci-d50-/pardubice-zpravy.aspx?c=A140416_101434_pardubice-zpravy_mt

Autor: strejda zajíc | 15.04.2014 13:56
Dnes i zítra věc je jistá:opáčko že dělá mistra!
Takže trénuj,Radku milý, ve své každé volné chvíli,
vždyť i píti naučí se,kdo se často chápe číše!:-)))

Autor: Aleš Pastorek | 15.04.2014 13:23
Ono se Radku i "chlastat" se musí umět.....Můj děda vždycky říkal, "když to neumíš, tak nechlastej".
Ne, nic ve zlém. Jednou za čas je i ta hospoda potřeba. Každý chlap se občas musí "zčistit".

Autor: Radek Chadim | 15.04.2014 13:05
Já bych tu hospodu úplně tak neodsuzoval :-). Kupříkladu já jsem při slavnostní přiležitosti byl v ní a jejím okolí včera od pěti do jedenácti, požíval léku - vína - v množství větším než malém, udělal jsem radost svým kolegům jak v knajpě, tak při lovu - ti v putyce jistě měli ze mě vzhledem k množství mnou požitých léčiv pěkný zážitek, který si jiště ještě mnohokrát vyslechnu, těm při lovu jsem udělal radost tím, že jsem neseděl venku a oni tam mohli sedět místo mě - při mé zpáteční pěší cestě domů o půl jedné v noci jsem potkal kolegu, co jel z úspěšného lovu lončáka, z čehož měl jistě velkou radost, a druhý zážitek měl jistě z toho, v jakém jsem byl stavu, což se mu za těch 20 let co se přiližně známe ještě nepoštěstilo vidět.
Jo a nevyspanej a sedřenej jsem z toho taky, i když jsem vstával před půl hodinou :-), takže to taky není jen tak, když se to dělá pořádně :-).

Autor: Krejčí Karel | 15.04.2014 11:14
Jo,ale který má i záznam s Full HD video.

Autor: Harald Altmann | 15.04.2014 07:36
Choďte s foťákem a máte po starostech :-)))

Autor: František Dušák | 14.04.2014 18:35
Jó to je známé, že výstřelem končí krásy myslivosti.

Autor: Václav Sládek | 14.04.2014 17:01
Lovu zdar.Ty starosti převládají.Není lepší počkat v hospodě až na mě vyjde podíl?Sám mívám to štěstí že lovím v jednu někdy i podruhé hodině.Ale zas nemusím vstávat brzo ráno.

Autor: Aleš Pastorek | 14.04.2014 15:33
Jó chlapi. "Pět vteřin radosti a minimálně dvě hodiny starostí a červené myslivecké práce" při základním ošetření úlovku. A toto musí všechno klapat.... Ale asi to tak musí být....

Autor: Karel poslík | 14.04.2014 15:25
Lovu Zdar ! Něco mi to připomíná. Takový úspěšný lov nebo dosled zakončený daleko po půlnoci, když jezdím do práce ve čtyři ráno, to je síla. Druhý den z práce rovnou zase k úlovku , vážení stahování atd. Ten ušlý spánek už se dohnat nedá a nikdo jiný než myslivec tohle nemůže pochopit. Vždycky si říkám, že už po půlnoci lovit nebudu . Začnu balit před půlnocí, najednou to někde zapraská a už je to tady znova. V půl jedné se začnou objevovat prasata, ulovím jedno a i když se povede, že zůstane v ohni, tak než ho vyvrhnu, přitáhnu k autu a naložím, potom jedu pro kolegu, který jezdí se mnou a sedí někde opodál, potom cesta domů, pověsit úlovek, uklidit věci z auta ,sprcha a jsou dvě hodiny. Zbývá lepší hodinka na spánek. Na otázky proč jsem byl zase do rána v pryč už ani neodpovídám. Zdar Karel

Autor: Aleš Pastorek | 14.04.2014 14:57
Děkuji Honzo...LOVU ZDAR. Souhlasím, v obýváku u televize nebo v hospodě tohle nezažiješ..... Jenom mě zaráží, že taková "škutina" 35-kilová si dokáže udělat více, než 100 metrů od nástřelu, proti celkem prudkému kopci s "desítkou" na komoře po ráži 7X64 a střelivu NORMA Vulkan 11g a ještě se dokáže "zašít" tak, že ho bez psa prostě neuvidíš. Lepší "desítku" už ani nejde střelit......Tohle nejde vymyslet, to se musí zažít. Kroutil nad tím hlavou i ten můj kolega psovod. Říkal: "Aldo, ty moc často nehledáš, ale když už potřebuješ dosled, tak to teda stojí za to".

Autor: Jan Slavětínský | 14.04.2014 13:38
Aleši, Lovu zdar! Jó,ti co leží doma u televize tohle neznají......

Logicky vzato,když vycházím z toho co u nás v revíru běhá, tak něco z toho.
Asi stárnu. Vždy,když se mi přibližuje nějaké praskání,šustot ,tak to sleduji přes puškohled s odjištěnou flintou. Mockrát mi takhle vytáhla liška nebo kuna,někdy i černá, před posedem .S flintou u oka má člověk šanci, zvěř přečte a ta vteřina stačí. Na flintu opřenou v rohu kazatelny nebo na klíně to se jen šahne, někdy se stihne dát i do ramene,ale většinou to nestihnete .Tyhle situace mnohdy trvají pár vteřin a potom jako by nikdy nic nebylo.

Autor: Aleš Pastorek | 14.04.2014 13:30
Včera ve 21:05 jsem zasedl na kazatelnu, kam ten večer nechtěl nikdo jít z důvodu nejmenší šance úlovku. Bylo nás venku celkem pět. No, co už půjdu si tam sednout já, když na mě zbyla......Pohodlně se usadím, otevřu si pivo a vklidu rozjímám. Za chviličku se mi klíží oči a celkem se tomu ani nebráním. Jestli jsem si zdřímnul 10-15 minut, tak je to moc. Ve 21:20 slyším zlámání, potom větší a už bylo na vnadišti černo....Celkem osm kusů lončáčků, jedno, jak druhé. Pošťuchují se, odhání se a když už jsou konečně v klidu, je to jedno klubko. Čekám s odjištěnou kulovnicí na vhodný okamžik, až se některé postaví pěkně na "blat" bez zákrytu jiného. Teď, teď by to šlo....tečka, komora BÁÁÁC. Jako, když střelíte do vrabců.....Na všechny světové strany. Po povinné kouřové pauze slézám a ověřuji nástřel. Je to dobré. Svělá plicní barva a stopní dráha pokropená, jako když leje z konve. To bude kousek, říkám si. Jdu po barvě a po cca.100 metrech barva končí a já také.... Co teď? No nic, zavoláme přítele na telefonu, dojede se psem a potom budeme pokračovat. Píšu mu SMS, ale odpovědí bylo: jsem na čekané, přijedu kolem půlnoci. To bylo 22:30 hodin. Nevadí, zajedu si na pumpu pro kafé a počkám. O půlnoci však nikde nikdo. Píšu další SMS, kde vězí. "Mám tady prasata, musíš ještě počkat". No, čekal jsem do 1:15 hodin. Stejně ho navětřily a nestřelil nic.... Pak to bylo dílem několika okamžiků.......Pes šel naprosto bezchybně a tam, kde jsem já skončil s pobarvenou stopou leželo max. 8 kroků ode mě v hustém pichlavém hlohu 35kg prasátko. Nadával jsem si do idiotů.....Kdybych ten hloh pořádně prosvítil baterkou, musel bych ho vidět!! Vzdáváme pocty ulovenému kusu, já odlamuji část úlomku a vkládám pejskovi za obojek. Vyvrhnout, naložit, odvézt do skladu, umýt a zavěsit do chlaďáku. Končím o půl třetí a do postele ulehám ve tři hodiny. Že se na to nevys...eš, slyším manželku.....To zase bude povedený den.....Vstávám v 5:00 hodin! Už bych se nejraději viděl v posteli, ale po příjezdu z práce domů musím ještě narádlovat a zasázet brambory, co jsem ženě slíbil. Večer budu úplně "grogy".....Doufám, že po mě moje drahá polovička nebude vyžadovat žádnou aktivitu s těmi "směšnými" pohyby. To by byl průser.........

Autor: Fesoj | 14.04.2014 13:10
Honzo, co se týče té absence oháňky - nemohla to být prašivá liška nebo taková, která o oháňku přišla mechanickým způsobem ? Mě osobně takovéhle "prapodivné zvíře" už proškolilo asi třikrát. A to jedné z těch lišek ještě chyběly spodní části předního i zadního běhu na stejné straně, takže ten pohyb byl jó netypický. Zajímavé je i to, že to bylo na sněhu a liška v dobré kondici, i přes staré zranění.

Autor: červenka emil | 14.04.2014 12:42
Dnes jsme s Vendulkou dosledovali sele od včerejšího večera.Při dosledu se nám povedlo najít shoz ročka,letos sedumnáctý.Nepovedený zásah na slabinu,dosledováno po asi 300m.Přišly nám tři selata s bachnou.20KG vyvržené.
Upřesnění,vstřel šikmo mezi předposledním žebrem,výstřel ve slabině,barva po cca 30m.Sele pokračovalo po ochozu přes potůček,tyčovinou stále po ochozu k hranicím honitby,po cca 20m v tyčovině přestala barva na ochozu jsme našli shoz ročka,tak jsen si říkal,že je to cena útěchy a sele nenajdeme,Našli asi10m za hranici.Vendulka (jezevčík trpaslíčí drsnosrstý)přestala u zhaslého kusu hlásit,je občas trochu problém když hledá na volno.Sele,knourek,19kg vyvržený,už je v mrazáku.

Autor: Leon Zumr | 14.04.2014 11:58
psík dělá velký bordel kór na listí a hlavně nemá pohyb jako kuna jenom když se potká se psem tak to je jak luk ;-)

Autor: Ivan Nedvídek | 14.04.2014 10:55
Honzo, máš pravdu asi to byl psík. Většinou vychází večer za tmy, nebo je ještě venku před svítáním. Jednoho dost často pozoruji, ale většinou vidím jen černý flek. Je opatrný jak četník. IN

Autor: Jan Slavětínský | 14.04.2014 09:37
Včera ráno sedím na kazatelně,za zády smíšený porost a před sebou roh luk a polí. Na hraně svítání a tmy slyším za zády šustění listí a blížilo se mi to přímo pod boudu. Říkám si zajíc a tak kulobrok leží v klidu na klíně.Z pravé strany pouhým okem vyhlížím,kdy se ušák objeví na louce. Místo zajocha vidím větší černý flek. Rychle zvedám dalekohled k očím.No, jezevec to není, liška také ne,oháňku to nemá..Na vteřinu to zarazilo a znovu se to zvíře rozběhlo a pokračovalo to přes roh louky do protěší stěny lesa. Nevím co to bylo, šlo to skokem jako kuna, ale velikostí to bylo možná trochu větší než jezevec. Psíka jsme u nás v MS ještě nikdo neviděl ani neulovil,ale v okolí se to občas někomu povedlo. Většinou ho dostali při norování.Tak jsem viděl "něco" a nevím co to bylo...

Autor: Václav Pašek | 13.04.2014 23:39
Dnes jsme si přivezli domů osmi týdenní štěně německého křepeláka Barona. Je to mazel a okamžitě se stal miláčkem celé rodiny. :) Foto ve fotogalerii.

Autor: Čestmír Kunetka | 13.04.2014 22:38
DNES jsem asi po půl roce navštívil stránky Myslivosti. Tam mě překvapila zpráva z ledna letošního roku, kterou tam vložil Dr. Karel Chalupník tohoto znění: "Vážené kolegyně, vážení kolegové, dne 17. ledna 2014 nás předešel do věčného revíru pan Doc. Ing. František Zabloudil, CSc. ve věku nedožitých 86 let. Ztrácíme v něm dlouholetého odborníka z mizející tzv. staré gardy, jehož životní profesní zkušenosti a články v našem časopise nám budou chybět. Za přátele MVDr. Karel Chalupník."
V mysliveckém kurzu nám přednášel a zkoušel zoologii. Vynikající odborník i člověk a v kurzu s ním byla i sranda.

Autor: Václav Sládek | 10.04.2014 22:00
No ty žáby nekuňkaj taky řvou jak kráy a to nechci psát opsech na vsi to aby se měštákům rozskočila hlava.Mě zas brní palice když musím pobýt více hodin v Práglu.Abych zůstal v dnes jdu se obléct a vyrážím ven šoulat.

Autor: František Dušák | 10.04.2014 15:37
Jó ten venkov. Kytky smrdí, kyslík dusí, ptáci řvou jak krávy a v hospodě je tak krásně vymalováno:-).

Autor: strejda zajíc | 10.04.2014 15:06
Dnes zajimávý článek v Mladé Frontě DNES(jsem dobrej,v témě Dnes už mám dnes 2x)o divočácích v Mníšku!Srandy kopec:bachyně až 12 selat i třikrát do roka a jiné perly.Je fakt,že i u nás ve vsi jedna mladá paní(z města)si stěžovala na OÚ,že v rybníce kuňkaj žáby a ruší její spánek!Zkrátka,v přírodě je až moc přírody...

Autor: Jan Slavětínský | 08.04.2014 07:39
Ještě něco.

https://www.youtube.com/watch?v=6ffvh4s1D6o

Autor: Jan Slavětínský | 08.04.2014 07:19
Něco na podívání.

http://www.youtube.com/watch?v=QTZCFTmSwO8

Autor: Ivan Nedvídek | 03.04.2014 22:23
Dnes večer jsem se konečně dostal na kobylku lišákovi, který si ze mne dlouho dělal čurinu. Vyšel z lesa dříve a blíže než jindy (asi sto metrů od kazatelny) a volně přebíhal na pole, připravené pro kukuřici. A to neměl dělat. Jsem rád, že jsem střílel i když už bylo málo světla, protože hned na nástřelu jsem zjistil, že 8,5 kg lišák měl již začínající prašivinu. Lovu...IN

Autor: Roman Voříšek | 03.04.2014 20:03
Jardo, to si ty RWS patrony zase nekoupím :)
Je to tak, 26.4.2014 máme svatbu, už jsem se k tomu konečně rozhoupal.
Ten sud na sraz dodám, to se spolehněte :)
R. Voříšek

Autor: Jaroslav Miňha | 03.04.2014 12:54
Dnes dorazila pošťačka a přinesla překvapení : maminka prý se vdává a táta žení. Předpokládám, že se budou jmenovat po ženichovi, tedy Voříškovi. To bude v Roudné asi sud zadarmo ! :-))

Autor: myslivec michal | 01.04.2014 19:48
Dnes kolegové vynorovali lišku se třemi malými. Jedno mám doma. Nora nově vyhrabaná, v mezi uprostřed pole. Pes JGT sotva vyskocil z auta ihned 150m přímou čarou běžel bez váhání k noře.

Autor: Radek Chadim | 01.04.2014 19:29
Dubnové Dnes, ve kterém se všichni budeme držet tématu :-).