Dnes je 23.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Štěně jezevčíka



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Aleš Pastorek | 17.06.2014 10:55
Podívej se Františku na fórum Myslivost a lovectví. Včera jich tam bylo několik. Všichni s PP. Já už mám vybráno. Jedu si pro něho po dovolené 31.7.2014 do Příluk u Zlína k panu Šenkeříkovi.

Autor: Vrba Frantisek | 17.06.2014 10:51
Kamarád shání štěně dr.Jezevčíka s,i bez PP.Nejlépe j.Morava.Nevíte o nějakém vrhu?

Autor: Martin Skřivánek | 20.04.2014 14:25
Jiří já si beru na posed každého psa když je mladý a nemůžu si ho dát třeba do vaku k nohám ať to tu ránu ztlumí tak radši nevystřelím.nebo přez něj aspoň hodit kabát.rozhodně je špatné první výstřel v takto uzavřeném prostoru,to bych nedělal.

Autor: Jiří Janda | 14.04.2014 08:37
Snad tento příspěvek nebude moc vybočovat z tématu.
Na podzim mě potkalo to, co jednou čeká každého myslivce. Po 14 letech mi umřel věrný kamarád - jezevčík.Fantastický pes, skvělý barvář. No prostě pan PES.
Měl ale jednu malou vadu, kterou jsem asi zavinil já sám. Při čekané na posedu
se trochu bál výstřelu.(Větší rána v uzavřenějším prostoru). Jinak ve volném prostoru absolutně ne. Ten předchozí pejsek byl naprosto v pohodě i za této situace. Oba jsem cvičil stejně.
Za měsíc si jedu pro nové štěňátko a tak Vás prosím o radu, jak tuto "odbornost" cvičíte vy, abych se vyvaroval při pozdějším výcviku případné chyby. Děkuji za rady. J.

Autor: Martin Skřivánek | 13.04.2014 00:43
Zdeňo Laďa tentokrát nedorazil ale bylo to tam.

Autor: Zdeněk Ondruch | 12.04.2014 16:00
Marťo, Laďa H? Z

Autor: Martin Skřivánek | 12.04.2014 11:59
Aleši poslal jsem ti sms.zrovna včera v noci mi volal kamarád že střelil na prase,myslí že trefil ale žádná barva.nasadil jsem desetiletou drsňačku na domělý nástřel,zabrala,vedla mně na řemenu,jak už zrychlovala jsem ji pustil na volno,v lese byla tma a jen podle kroků jsem slyšel že zpomalila,dávala pozor tak jsem věděl že už bude u něj blízko,měl jsem nachystanou zbraň a poslouchal jsem,po chvilce jen zahlásila a měla ho,podle nudného blafkání jsem poznal že je zhaslé.7/65R sel bel asi na 30m neprostřelilo lončáka,po cca 200m žádná barva,zadní komora.drsňák je super psík.minulý týden dohledala prase po 18h.

Autor: ondrej paul | 10.04.2014 20:03
Zdravím,měl sem jezevčíka od pana Jindřicha Šimaru z Hulína v barvě divočáka,tak jak to má být...Stanice se jmenuje Z Hulínských obor..

Autor: Hardy | 10.04.2014 08:11
Ahoj, já mám drsňáky od pana Kesnera z Radostína u Žďáru nad Sázavou, má chovatelskou stanici "Z Hlubocké hájovny". Na pejsky si rozhodně stěžovat nemůžu. Jsou pro mne vším a co vykonají práce. Znám i mnoho dalších, kteří od něj pejsky měli či mají, a taky si je jen a jen chválili. Pejsci mají vynikající lovecké vlastnosti. Tak můžeš zkusit i jeho.

Autor: Aleš Pastorek | 09.04.2014 14:18
Děkuji Zdeňku a Petře. Svého prvního jezevčíka jsem měl 14 roků. Bože, co ten dosledoval zvěře......Nechtěl bych to odnášet k traktorové vlečce, na kterou by to jistě vydalo ani deset metrů. Bohužel, rakovina ho skolila a bez psa, na kterého jsem byl zvyklý se mě myslivost dělá dost špatně. Už jenom ten pocit před ránou, kdy nikdy dopředu nevíte, jak to dopadne a víte, že vedle Vás na podlaze kazatelny sedí "něco", co Vás nikdy nenechá ve "štychu" a ze všech sil pomůže, když je potřeba. A že to byly někdy i několika kilometrové dosledy po několika psech před ním......takřka beznadějné a ztracené situace řešil Aron levou zadní k údivu všech zúčastněných. Když jsem ho nechal doma a šel na čekanou, byl uražený i několik dní. Nedej Bože ho ten den potřebovat. Byly chvíle, že jsem ho i přemlouval, klečel vedle něho na kolenou a prosil, aby hledal prasátko.... Deset minut se nechal přemlouvat, hladit a chlácholit, potom se otočil a šel.....Nepamatuji si, by jsme se vrátili bez úspěchu. Zkrátka jezevčík.....Někdy "palice" tvrdá, ale pracant. Jak na barvě, tak v noře.

Autor: Petr Knobloch | 09.04.2014 14:00
Ahoj.. asi nejlepší, pokud nemáš známého prověřeného chovatele, je obrátit se na klub. U nás v Čechách pár dobrých psů běhá. Vždycky je lepší vidět rodiče štěněte v praxi..Ono podle zápisů v papírech se toho moc nepozná.. ,,Mafie" funguje všude:)
Zde je odkaz na klub:
http://www.kchj.cz/
A zde na odkazu jsou na konci stránky některé chov. stanice drsňáků..
http://www.kchj.cz/odkazy.html
Sám mám jezevčíka již druhého. Mám také teriéry a ohaře a přes to nedám na jezevce dopustit. Nevýhodou je, že jakmile je více jak 10cm sněhu je vyřazen z práce a také velké procento z nich okolo 5. - 7. roku začíná mít problémy (někdy konečné) s páteří. Je to riziko, se kterým se musí počítat. Ale pokud to pes má v sobě, je jeho práce parádní. Složité dosledy, 100% hlasitost, práce na černé, norovačky atd..

Autor: Zdeněk Ondruch | 09.04.2014 13:22
Zdar, zkus se zeptat na této adrese. Mě osobně se od nich psi moc líbí, kamarád si od nich bral taky štěně a byl moc spokojený. http://www.zrosbor-jezevcik.cz/o_nas.html
Lovu Lesu Z

Autor: Aleš Pastorek | 09.04.2014 12:34
Dobrý den všichni. Zvažoval jsem, jestli tento příspěvek uvézt ve vetešnictví a nebo založit novou diskuzi. Zvítězila diskuze, kde to můžeme rozebrat více.
Poptávám již delší dobu štěně drsnosrstého jezevčíka u osvědčené chovatelské stanice. Chci psa v barvě divočáka (pepř a sůl) z letošního podzimního vrhu a u nás na Moravě se mě nedaří.....Různých paterdallteriérů, jackrussellteriérů, borderteriéru a já nevím, jakých ještě je všude plno, ale takový ten typický "dachsl", který dříve býval na každé hájence prostě a jednoduše není....Jiného psa po zkušenostech s jezevčíky nechci a nikdo mě nepřemluví. Mám pocit, že se chovné stanice s tímto plemenem jaksi vytrácí a jsou vytlačovány jinými módními plemeny teriérového zařazení, na které mám svůj názor....Pokud by jste prosím někdo věděli o chovné stanici drsnosrstých jezevčíků, dejte prosím vědět na tel.602 100 818. Ideální by byla chovná stanice na Moravě. Pokud nebude, přijedu i do Čech. Děkuji za tipy a kontakty. Aleš Pastorek