Kulovnice cz 537



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Pavel H. | 13.08.2014 10:06
Vlastním tuto zbraň z druhé ruky od roku 2005. Ráže 308W provedení Lux. Zpracování zbraně, chod pojistky bezproblémové. Spoušť má laditelný odpor, po zeštelování na nejmenší odpor, ale delší chod spouště, jsem přestal používat napínáček.
Jediný a dost zásadní problém jsem měl od začátku s vypadáváním zásobníku po výstřelu, tento problém jsem vyřešil vypodložením čelistí co drží zásobník ventilkovými gumičkami z každé strany zásobníku. Od té doby, to je již bez problému.
Se zbraní jsem jinak spokojen, myslím, že pro běžného myslivce plně dostačující.

Autor: Jan Slavětínský | 15.05.2014 13:17
Kamarád jí má někdy od roku 92 - 7x64,pažba Lux s lícnicí. Jak píše kolega Jirmann, bezproblémová flinta. Dvě polohy na pojistce naprosto stačí.
Model 537 byl hned po ZKK s vylepšenou maticí závěru, s kovanou hlavní za studena a s bavorským typem Lux pažby a má širší spoušť s menším vaklem na čepu než ty první 550ky. Já u modelu 537 ještě nacházím střípky ruční práce a dolícování, které mi u řadových 550tek chybí. Ať je to chod pojistky,tak dolícování a chod závěru . "Normálního myslivce a generaci po něm,pokud se o ní trochu starají,tak tahle flinta přežije"...

Autor: Milan Jirmann | 15.05.2014 12:56
Tuto kulovnici v ráži 270W jsem vlastnil v letech 1994-2009. Provedení LUX s lícnicí. Přesná zbraň. Dvoupolohová pojistka - zajištěno - odjištěno, která chodila absolutně potichu. Spoušť s francouzským napínáčkem se dala nařídit na jemné spouštění. Chod spouště bez napnutého napínáčku byl také solidní. Jediné co mně trochu vadilo bylo to, že se zbraň při nošení na rameni překlápěla dopředu na hlaveň. Asi to chtělo předělat poutko na předpažbí. Jen jednou jsem měl problém, když prasklo V pero na napínáčku, ale to bylo v záruce a prodejce mně to v dílně během hodiny vyměnil a flintu jsem si hned ten den odvezl domů. Moje zkušenosti s touto zbraní jsou jenom dobré. LOVU ZDAR!!!

Autor: Tomáš Just | 15.05.2014 12:45
Dobry den, chci se zeptat jakou máte zkušenost s kulovnice cz 537