Dnes je 23.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Opět amnestie



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Ellhenicky | 01.07.2014 08:30
Ono je to jako všude, co dříve platilo se obloukem vrátilo akorát se tomu jinak říká:-)

Autor: Jan Slavětínský | 01.07.2014 08:24
Františku já vím, ale dnes si lovecké zbraně bude moci na sebe napsat i ten ,kdo má ZP jen na krátkou kulovou nebo i sběratelskou A. Důležité je mít ZP.
Např. manželka ZP má a pouze na pistolku.V případě, že by se mě něco stalo, zůstanou jí mé flinty doma a buď je rozprodá nebo může počkat až co syn,pokud si udělá papíry...Nemusí to hned vozit na PČR jak to bylo doposud.
Podobných situací asi je a bude nespočet...Člověk nikdy neví co mu život nachystá. A někdo má ve zbraních nastrkané docela "slušné peníze".

Autor: František Dušák | 01.07.2014 07:50
Honzo, ono se to až tak moc nemění. Dříve jsi mohl mít brokovnici i kulovnici a malorážku na ZP B a ty zbraně v techničáku nebyly C, ale sportovní. Mohl jsi držet, ale ne nosit a to zůstává. Nosit zbraně C lze pouze se zbrojákem C.
Takže je to spíše takové narovnání, že se nemusí zbraně C přepisovat v techničáku na zbraně sportovní.

Autor: Jan Slavětínský | 01.07.2014 07:24
Mimo jiné jsem se ve změnách zákona dočetl, že lovecké zbraně skupiny C může držet a nabývat do vlastnictví i držitel ZP,který skupinu C nemá.
Je to výhoda např u pozůstalostí, pokud někdo v rodině ZP má, nebudou se muset zbraně odevzdávat na PČR...
Na druhou stranu si loveckou zbraň může pořídit kdekdo a bůh ví pro jaký účel a úmysl...

Autor: prroud | 27.06.2014 16:47
Zajimavy,jak jste to tam u vas meli zajimavy Frantisku,ja si pamatuju,ze jsme tady mohli mnohem vic nez ted!Nesrovnatelne!Ono to spis asi bude nejvic o tech lidech............
Zavideli jste si,hadali jste se,neprali jste si,podrazeli jste se a tak jste na sebe donaseli a praskali se navzajem,mstili se...............sami jste si udelali vojnu!
U nas co se navarilo,se radeji taky snedlo,aby se do nas radeji "zvenku" nikdo nemontoval......a tak vsichni blbli a relativne vsechno se mohlo ;-).Co oci "panstva" nevidely a usi neslysely,to se nestalo,oni meli klid,my taky,a bylo:-)

Autor: Vladimír Soukup | 27.06.2014 16:13
Františku to mi připomnělo glosu J.Wericha: Jó, pane, u nás je pořádek, u nás se nic nesmí..."

Autor: František Dušák | 27.06.2014 16:11
Jó, zlatí bolšáni. Ti mysleli na všechno. Raději ani moc zbraní nepovolovali do držení aby se neloupilo.
To mi hlava nebere, ten stesk po nich.

Autor: Fesoj | 27.06.2014 13:13
My starší pamatujeme, jak v dobách "reálného socializmu" bývaly dětské plastikové pistolky vyráběny tak, aby je na první pohled nebylo možno se skutečnou zbraní zaměnit - třeba některou součástkou ve výrazně odlišné, zpravidla bílé barvě. Ale dnes skutečně nelze poznat, co kdo vlastně v té ruce drží. A loupežných přepadení spáchaných s plynovkami, zapalovači či jinými napodobeninami již bylo jak hub po dešti.

Autor: Děda z lesa | 27.06.2014 10:24
Dokonce i maketa či dětská hračka...

Autor: Harald Altmann | 26.06.2014 23:04
Dědo z lesa, na to co popisuješ mi stačí plynová pistole za, bratru, 1500 až 2500 Kč a nepotřebuji na to nelegálně drženou zbraň.

Autor: prroud | 26.06.2014 18:08
Neprehanim,vsak tu amnestii uznavam pro poctivy lidi,ale az jednou sahnes na pouzdro s pistoli a budes mit diru v kebuli,uz mi o tom nestacis rict,kdyz prehanim,skoda:-).Holt dokud se to nestane nekomu v tvym okoli nebo rovnou tobe...........neuveris, s tim nic nenadelam.

Autor: Milan Jirmann | 26.06.2014 16:33
Proude, nepřeháněj. Do Divokého Západu nám ještě kousek chybí. Podle mého to není špatná věc. Normální člověk toho využije a legálně drženou zbraň může v nutné obraně a v krajní nouzi použít každý. To i loveckou. Grázlové si zbraň seženou vždycky, ty zákony nezajímají. Jak říká Pepa, kolikrát stačí šáhnout na pouzdro a pistoli povytáhnout a je po problému. LOVU ZDAR!!!

Autor: prroud | 26.06.2014 15:30
......nebo primou,ci neprimou zkusenost!Milane.......

Autor: Milan Jirmann | 26.06.2014 13:10
Koukám, že někteří mají opravdu fantazii. LOVU ZDAR!!!

Autor: prroud | 26.06.2014 10:15
Presne Honzo.......
Jj,dedo,s nelegalni bouchackou se da carovat na vic zpusobu,s legalni,jsi docaroval.Ale pro zbrane k lovu,pro poctivyho cloveka se zbrojakem,z pozustalosti a podobne,je ta amnestie prima,o tom zadna.Josefe,neplet do toho policajta s bouchackou na kriminalnika,kdyz ten vi,ze nema proti policii sanci,tam je to jasny.Ale jako prepadenej obycejnej clovek,mas problem jak s legalni buchnou,tak bez ni.......i kdyz legalni pouzijes a jsi v pravu,vsichni vime jak tenkej led to je a co problemu te pak ceka:-(((.Lehce udela statni masinerie kriminalnika prave z tebe a nepomuze ti svecena voda,jeste prosoudis veskerej majetek a stejne te zavrou!!!Takze uprimne,za takovejch podminek odmaznu parchanta tou nelegalni,kdyz ji mam a zbavim se ji,nic jsem nevidel,nic neslysel,nic nevim.A mam svatej pokoj.Bejt pravo pravem,nemel bych co resit a klidne bych mel buchnu evidovanou! Jenze to tak bohuzel neni.

Autor: Děda z lesa | 26.06.2014 10:05
Neevidované krátké zbraně sloužily k "dokonalým" vraždám...
Věřitel, konkurent, společník, manželčin milenec ap. byl "popraven" legálně drženou zbraní a do ruky mu byla vložena po očištění otisků nějaká černá šunt pistole - ...on ji na mne vytáhl, ale byl jsem rychlejší...
Policie pak není schopna nic dokázat.

Autor: Martin Síla | 26.06.2014 09:02
Tak ona ta "amina" určitě není vyhlášená kvůli pár flintičkám z pozůstalostí.
Je to snaha o maximální podchycení zbraní mezi lidem obecným.

Autor: Ellhenicky | 26.06.2014 08:31
Při poslední amnestii se ukázal i kulomet.Znám ale myslivce, kteří měli parádní flintičky z pozůstalosti,které nebyly nikde evidovány a čekali na amnestii, aby se s nimi mohli veřejně pochlubit.Jak píše Pepa, měli legálně zbroják a čekali, kdo je kdy napráší.

Autor: Jan Slavětínský | 26.06.2014 07:20
Noční vidění je noční vidění,ale jen hlupák v dnešní době půjde "vobílit" černou bouchačku. Protože ta má cenu a tu ti nikdo,když si usmyslí a písknou, nesebere.
Nejhorší na tomhle systému je, že grázlové ty zbraně mají a poctiví bezproblémoví lidé budou mít holé ruce a za dveřmi max.násadu od lopaty....Doba je dnes hrozná, kde jaká pakáž z Východu i ti s těmi utěrkami na hlavách, ti všichni se u nás slízají a mají se jako v žitě ...a bude hůř....To je můj názor, ale třeba se pletu a moc koukám na televizi.
Včera nějaký hoch spáchal sebevraždu a odpálil si granát na hlavě. Tak si říkám, "kde vzal granát"??? To se dá dnes lehce sehnat na tržnici nebo od Ukrajinců??
Nějak se mi to s tou amnestií tluče...

Autor: Fesoj | 26.06.2014 03:23
Taky názor - ale musím uznat, že není tak docela nelogický. Má jen jednu vadu. Za předpokladu, že mám zbrojní průkaz, pro mne představuje jakákoliv načerno držená zbraň Damoklův meč. Vyjde-li najevo, že ji vlastním /třeba v případě, že budu zraněn při dopravní nehodě/ je víc než jisté, že přijdu jak o zbroják, tak o všechny zbraně, které držím legálně. Jenže zrovna v tomto případě bylo hlavním účelem amnestie něco jiného - v souvislosti s novou zákonnou úpravou dát myslivcům možnost, aby mohli zlegalizovat dosud na černo držené zaměřovače na principu noktovizorů. A co se týče použití zbraně k obraně - to v praxi není tak horké. Za téměř 30 let policejní služby, podotýkám, že v terénu, ne v kanceláři, jsem nikdy nepoužil zbraň proti člověku, v nejhorších případech stačila vždy hrozba namířenou střelnou zbraní či varovný výstřel k umravnění darebáka. Důležité je v takové situaci protivníka přesvědčit, že tu zbraň mám a nebudu váhat ji v případě nutnosti použít. Každý zkrotl.

Autor: prroud | 25.06.2014 20:58
Vlastnit legalne zbran v praxi znamena nesmet ji pouzit k obrane ;-).Alespon takova je dnes u nas spravedlnost.Takze v pripade ze takovou buchnu budu mit a zlegalizuju ji,pak s ni muzu opravdu uz jenom chodit na lov a abych mohl,musim se dat k myslivcum:-),ale stokrat si rozmyslim,jestli se necham eventualne zabit,nebo zabiju ja,nez si to rozmyslim,je po me:-)))).Nelegalni buchnu proste pouziju a ............"zahodim" aby se nikdy nenasla ;-).Takze ona "amnestie" je vlastne jen pruhledna finta jak dostat zbrane pod kontrolu a vedet po kom skocit,kdyz byla nektera pouzita.
Jelikoz kriminalniky zakon nezajima,tudiz je neomezuje,ale nas ostatni ano,kdopak je v tom pripade tedy v jasny vyhode?

Autor: Ellhenicky | 25.06.2014 18:38
Od 1.7.2014 do 31.12.2014 je vyhlášen "zánik trestnosti nedovoleného ozbrojování". Jedniná amnestie, která může zlegalizovat nalezené či "poděděné"zbraně.Je až zarážející, kolik takových zbraní se vždy najde.Využil ji někdo v minulosti?