Dnes je 26.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Puškohled Docter Unipoint 3-12x56 č.bod



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Josef Hanzlík | 24.02.2011 11:58
Jardo,pěkně jsi se propích!V sobotu to půjdu zkusit na Tvůj způsob.Figuru mám identickou a ten mundůr dám taky dohromady.To by bylo,aby se na mne taky nepřišli podívat z blízka.
Matěji povídejte"o něčem"!

Autor: Jaroslav Miňha | 24.02.2011 07:09
Josef Hanzlík - co se Ti na mé vizáži nezdá? Nemůže být každý Belmondo! Ale fakt je, že přede mnou až tak neutíkají, zřejmě si myslí, že od takového tydýta jim nebezpečí nehrozí - a tajemství mých úspěchů je venku!!! :-))

Matěj - to "něco" by mě tedy zajímalo. Už takhle mi to přijde jako od "barona Matěje" :-))

Autor: Martin Síla | 24.02.2011 05:52
Matěji,krásný zážitky. Po ránu v práci příjemný osvěžení.
A nestalo se ti,že by nějaký nervóznější čuník zaútočil? Nevím,jak by jsi mu to z tý židličky rozmluvil :-)

Autor: Matěj Fous | 23.02.2011 23:26
Čuměl jsem celý večer na hokej a fotbal a teď sem.Tedy dotaz na to HEMZÁNÍ - to je třeba poposedávání,otáčení nebo jakékoliv mírné pohybování a s tím spojené šustění,vrzání a pod. U kukuřice na křesílku také samozřejmě sedávám - tedy v prvním řádku a jen vykukuji a už jsem to sem opravdu jednou psal.Mám ho takové hliníkovo plastovo plátěné,ale zelené,asi za stovku či dvě z Kauflandu,nyní je již "jeté". Záleží samozřejmě kudy a jak tam přijdu a na větru, ale já asi dobře voním. Ale až neuvěřitelných zážitků z toho křesílka za ta leta mám,např.z poslední doby:sedím a zrovna jsem měl v ruce větévku s listím a strnul jsem že vylezl srnec - pomalu přišel až ke mě a i když se mu něco nezdálo,tak si z té větévky nomálně ukousl ! Nebo: usnul jsem a zdálo se mi že manželka vedle mě nějak divně funí - procitnu a oni mě očuchávali 2 lončáci ! Nebo:U kukuřice v noci v tom prvním řádku,nohy natažené ven.Podél kukuřice po strništi šel nějaký chlap, zavadil mi o nohu a pořád pokračoval,nevěděl že jsem tam byl ! A to něco snad ani nemohu psát,nikdo by nevěřil ! No už musím jít spát, ráno budu vstávat - tedy jako vždy až se mi bude chtít a bude od té mé důchodkyně snídaně a noviny na stole !Zdravím Matěj.

Autor: Harald Altmann | 23.02.2011 23:26
Matěji, když je to tak jak píšeš, tak ani nestřílej. Chytej je do náruče. Skok a máš ho! :-)))

Autor: Josef Hanzlík | 23.02.2011 22:31
Jardo,já to spíš vidím takhle:Jestli jsi takovej fešák,jak nám ukázala Věrka na tý fotce,tak se ani nemusíš do lesa tahat s flintou.Vidím to tak,že počkáš na ochozu a když se jim na těch 5m ukážeš,musí to s nima zákonitě šlehnout.(Snad to vezmeš jako žert!)A s tou střelbou se myslím podceňuješ.

Autor: Jaroslav Miňha | 23.02.2011 22:18
Josefe, kdo neumí střílet, musí dojít "na bodák". (píšu za sebe, ne za Matěje). Rád bych uměl střílet, tolik bych se nenadřel !

Autor: Josef Hanzlík | 23.02.2011 22:01
Tedy pánové,chce se mi říct,že jste šílenci,takhle lovit prasata,ale v každém případě smekám klobouk,před vašim uměním lovit,myslet a tu zvěř a podmínky k takovému lovu si připravit.Taktéž závidím těm,co ovládají umění lovu šouláním.Tohle je mi,jakožto polochromému jedinci odepřeno.Potřebuji se občas protáhnout,postavit kvůli křečím a nedokážu při chůzi zvedat nohy tak,abych občas neškrundal.Zato vydržím v mínus osmi(předevčírem)sedět na kazatelně od osmi do čtyřech ráno a odhánět muflony z vnadiště,aby tam zbylo něco pro čuníky.Docter classic 3-12x56 č.bod.

Autor: Jaroslav Miňha | 23.02.2011 21:19
Matěji, to je ten správný "andrenalín" co? Co máš za křesílko, že Ti to nevrže? A nepsal už jsi to náhodou kdysi v tématu o lovu v kukuřici? Co je to "nehemzám"? Slovník mi to vyhazuje :-)) Naštechrovat a rozsvítit se přeci ale dá, zvlášť když máš flintu na klíně, v pohodě předem. Ten rekord závidím, schází mi do tebe ještě asi 3 metry. Střílel jsem po laufu, ruce dopředu, málem jsem přišel o zuby:-) ale trefil jsem. Myslím čuníka :-)
Omlouvám se, že to není o Docter Unipoint 3-12x56 č.bod

Autor: Matěj Fous | 23.02.2011 18:12
Ten předchozí příspěvek byla zkouška,nějak mi to blblo. No Lukáši- já bývám celé dny, nebo alespoň několik hodin často,t.j.několik dnů v týdnu, venku v honitbě(beze zbraně),mám černou tedy obeznáno a chodím občas tzv.najisto na zem. Sedím na skládacím křesílku zachumlán,dýchám přez navlékací šál,nehemzám se a neotáčím, kulovnici bez řemenu a odjištěnou na kolenou a vylezou třeba na několik metrů.Jak uděláš cokoli tak nevylezou nebo okamžitě vezmou dráhu.Rekord mám lov na 2,5 metrů (to bylo ale od pasu). Tedy čekám až vylezou ,posoudím, a pak hned střílím bez naštechrování - tedy i ten bod v těchto případech potřebuji míti připraven. Na kazatelnách to samozřejmě bývá jiné.

Autor: Matěj Fous | 23.02.2011 17:49
xxx

Autor: Lukáš Turecký | 22.02.2011 21:43
Matěji já nevím co máš pořád s tím svícením déle jak 3 hodiny :-). Ten jeden klik tě snaž už nezdrží co? Doufám, že budeš spokojen. Lukáš

Autor: Matěj Fous | 22.02.2011 21:33
No já na něj dostal a ještě zbylo na dalekohled Steiner 8x56 protože za těch mnoho let jsem měl to staré již vykoukané. Ale předem jsem zaregistroval že ten Docter (8x56) chválí Míra Šafr a meilem jsem se informoval u Lukáše Tureckého protože jsem věděl že ho má (3-12x56 -ale snad classic),je to přeci jen dost peněz .Ale několik dnů jsem nevěděl jak s ním zacházet protože jsem koupil ten dražší Unipoint 3-12x56 a neměl český návod a technické obraty se těžko překládají.Chtěl jsem ho dnes namontovat a nastřelit ale "vykecávací"návštěva mi to nedovolila - tak snad zítra odp. Kříž se u toho skutečně mění - ale to je jak píší úmyslně z důvodu odhadu vzdálenosti. Ten bod však zůstává stále stejný - nemění se,a lze jej nastavit velice decentně a nenásilně . Zdá se to být skutečně vymakané - no uvidím v praxi, ale když jen tak koukám i v noci (zkouším to co chvíli) tak je to klasa !Dnes mi prodejce přeposlal orig.překlad návodu protože ho dříve neměl a je to tak jak radíte. Snad jen když chci svítit křížem déle než ty 3 hod. tak stačí údajně občas 1x ťuknout na tlačítko - třeba 1x za 2 hod.- to se nic nezmění, pouze to samo vypíná za 3 hod. úplného klidu.Dám ho na 308 W s pevnou a nemusím nic řešit - na cel.Zetku by to asi nebylo IN.Touto dobou nerad černou střílím i když si věřím že bych se dočkal,no třeba se neudržím ...Zdravím a dík za pomoc,Matěj

Autor: Lukáš Turecký | 22.02.2011 14:31
Ahoj Hary, já mám Docter Classic 3-12X56 a jsem maximálně spokojen. Myslel jsem si, že u tohoto novějšího typu se osnova nebude zvětšovat. Sice jsem s tím nestřílel na velkou vzdálenost, ale toho zvětšování osnovy bych se nebál.

Autor: Harald Altmann | 22.02.2011 09:29
Lukáši, je to v podstatě Zeiss. Ten kouká i za roh.:-) S mojí dvaačtyřicítkou není problém. Dá se s tím dobře lovit i v noci. Co vidíš dalekohledem, vidíš i přes puškohled. Dalekohled mám Eschenbach 8x56. Jediná negativní věc je ta, že se osnova zvětšuje s přiblížením. Alespoň u mého puškohledfu to tak je.

Autor: Lukáš Turecký | 21.02.2011 23:32
Matěji, to časem dostaneš do ruky. A jak to kouká v šeru? Už jsi s tím byl venku?

Autor: Harald Altmann | 21.02.2011 23:10
Matěji, není třeba sedět se zapnutým bodem. Když uslyšíš (uvidíš) prasátka, tak zapneš (3x zmačkneš) a je to. Dá se to udělat i palcem levé ruky, když už máš flintu v rameni.

Autor: Matěj Fous | 21.02.2011 15:21
Pavle (Daksl) - Ing.Ctirad Rakušan bydlí v Českém Brodě,Žitomířská 628 - kousek nad muzeem směr Štolmíř,tel.: 321 622 438, internet loni neměl - nyní nevím. Ale 16.ledna jsem s ním ve městě prohodil nějaké slovo a vypadal na svůj věk (tuším 89) báječně - vykračoval po zasněženém chodníku bez hole jako pán a tašku s nákupem v ruce !

Autor: Matěj Fous | 21.02.2011 15:01
Haralde ono to fakt funguje. Já jsem si ho přinesl a zkouším podle Tvého návodu a jde to ! Hele a ono se to má údajně samo za 3 hod.vypnout - tedy když chci být venku déle tak když to např.za 2,5 hod. 5x za sebou zmačknu ( 2x vypnutí a 3x uvedení do původního stavu před vypnutím) tak to prodloužím o další 3 hod. To je ale něco pro sklerotiky - já to študoval včera s jedním dědkem a on povídal - Od té elektriky měli zůstat u toho "TAHEM ZAPNI - STISKEM VYPNI" , tumu každý rozumí...

Autor: Daksl Kopov | 21.02.2011 12:02
Matěji,pošli mi ho.Já dvakrát mačkat budu.
Což takhle sehnat spojení na pana Rakušana???Nutně bych ho potřeboval.Někdo je snim v kontaktu,ovšem nevím kdo!!!!!!!

Autor: Harald Altmann | 21.02.2011 09:05
Dvě stisknutí za sebou - zapnutí. Tři stisknutí za sebou - zapnutí s poslední nastavenou intenzitou bodu. Při zapnutém bodu, držení spínače - zesilování svítivosti - povolení spínače a znovu dlouhé stisknutí - snižování svítivosti.
Při zapnutém dvě stisknutí - vypnutí. Snad je to u Tvého stejné jako u mého 1,5-6x42.

Autor: Lukáš Turecký | 19.02.2011 15:36
Našel jsem pouze tohle: Obsluha se provádí dotykovým spínačem.
Ten umožňuje, jak regulaci intenzity světelného bodu, tak i zapnutí
a vypnutí světelného bodu Memory-funkce ukládá poslední hodnotu
nastavení, která je při dalším zapnutí ihned připravena. To je
výhoda při rychlé střelbě. Tři hodiny po poslední manipulaci s osvětlovací
jednotkou se přístroj automaticky vypíná. Tím se značně zvyšuje trvanlivost
baterie. Také se vypínačem „tiptaster“ zabraňuje nechtěnému vypnutí či
zapnutí. Osvětlovací jednotku lze snadno obsluhovat v rukavicích. Řízení
osvitu je na straně středního tubusu
Nebo jestli to máš někde v odborné AJ tak to dej do překladače.

Autor: Matěj Fous | 19.02.2011 14:42
Nemáte prosím někdo k uvedenému puškodledu český návod k použití ? Docela dobře jsem k uvedenému přišel ale nějak nemohu vypátrat jak dobře ovládat ten bod. Prostě je to nějak digitálně aut.řízeno a já nevím přesně jak - prostě někdy se to rozsvítí, někdy reguluje a někdy zhasne ale má to jen to jedno tlačítko a já nevím jak mám mačkat - jestli jednou,několikrát (kolikrát?) nebo to podržet - od včera to študuji a nevím nic a odbornou NJ či AJ zrovna neovládám... Děkuji