Pojištění



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: prroud | 24.11.2014 19:30
http://blisty.cz/art/54933.html , tohle sem k tomu pasuje.....koukam.

Autor: prroud | 23.11.2014 20:16
Podle myho nazoru je nejvetsi problem dneska soucasnej system penez,za ne je kdekdo schopnej vseho,bud protoze je nema a potrebuje,nebo ze chce jeste vic.To se odrazi vsude,kdekdo chce bejt do zejtra milionar,protoze celebrity maji......a zivot utika.....

Autor: prroud | 23.11.2014 20:11
A to jo chlapi,tomu se ani neda rikat diktatorstvi.

Autor: František Dušák | 23.11.2014 18:54
Peťane, v podstatě ti již odpověděl Fesoj. Diktátor budu v plánu lovu, plánu a provedení naháněk, systému přikrmování, tam by "nápady" členské základny z toho udělali bramboračku. Zároveň nebudou členové buzerováni nějakými brigádami, kromě pár brigád (4) zdarma pro majoritní vlastníky honebních pozemků, jako kompenzace slušného nájmu a určitých škod. Nebudou buzerováni kontrolou ulovené zvěře, nebudou buzerováni s budováním vnadišť, pochopitelně v iteligentním provedení, v provedení nahnilá hromada přijde ta diktatura. Ale o tom by šlo psát dlouze. Já se stále pohybuji v dimenzích MS.
Jinak k tomu Řehákovi - Chraň Svatý Hubert i Diana a Sv. Eustach českou myslivost před vstupem Řeháka do sebemenší funkce v rámci ČMMJ.

Autor: Fesoj | 23.11.2014 17:48
Péťo, František to myslí dobře - ony občas stojí proti sobě dva principy - kolektivní rozhodování na jedné a osobní oodpovědnost na druhé straně. A ta osobní odpovědnost musí být podložena určitými pravomocemi - a to je ten "diktátorský přístup". Uvedu příklad : Pro výkon funkce mysliveckého hospodáře je přímo ze zákona vyžadováno odborné vzdělání. Z toho vyplývá například to, že na základě sčítání zvěře sestavuje plán chovu a lovu, který předkládá k vyjádření vlastníkovi honitby a poté orgánu SSM. Jak si výsledky sčítání upraví, aby to "papírově vyšlo", záleží na něm, ostatní členové MS by s tím plánem měli být pouze seznámeni a řídit se jím, koneckonců nejsou povinni tomu plánovacímu procesu nijak detailně rozumět a musí se tedy na něj spolehnout. Přesto se na příslušné čl. schůzi každoročně schvaluje plán lovu, i když je zpravidla již dávno odeslán, protože z časových důvodů to ani jinak udělat nelze. A teď si to vztáhněme na výkon funkce jednatele ČMMJ. Při výbšru kandidátů předložil nejucelenější koncepci pan Ing. Řehák. Jeho kandidatura byla smetena ze stoíu, ač nejlépe ze všech naplňoval zadaná kritéria. Upozorňoval totiž na to, že jednatel by neměl být pouhým šéfem sekretariátu, ale že vlastně mezi jednotlivými zasedáními Mxslivecké rady odpovídá za všechno a že by tudíž vyžadoval odpovídající pravomoc /čili trochu "diktátorský přístup"/. Toho a jeho odbornosti se pánové z Myslivecké rady zalekili a raději vybrali člověka široké myslivecké veřejnosti naprosto neznámého, u kterého je předpoklad, že všechno odkejvá a bude držet hubu a krok.

Autor: prroud | 23.11.2014 12:23
Jeste kdybys mi Frantisku nejak stravitelne vysvetlil,jak ma takovy "trochu diktatorsky rizeni" pouhejch zastupcu fungovat v praxi:-).Bud jsem diktator,nebo jsem zastupce.Bud si rozhodnu,schvalim a provedu,nebo navrhnu,zduvodnim a necham odhlasovat.Unika mi jak by vypdalo "neco mezi".Spis se priklanim k tem navrhum,hlavne jejich pochopitelnyho vysvetleni a obhajeni(to je nejdulezitejsi!) a hlasovani.Ono totiz pritom vysvetlovani a obhajovani se prijde jeste na dost dobrejch vylepseni,coz je nesporna vyhoda kolektivni prace,jelikoz se toho ucastnej jak ti "od stolu",tak i praktici primo z terenu.

Autor: Fesoj | 23.11.2014 12:14
Franto, máš pravdu, rozhoduje čl. schůze - ale to je vlastně téma na delší diskuzi a taky do jiného vlákna.

Autor: František Dušák | 23.11.2014 06:47
To Fesoj: Proč myslíš, že proplácení za psy je podle výboru. Tyto věci musí být podle přání a rozhodnutí členů a ne výboru. Výbor vůli členů pouze zrealizuje. A ekonomická situace je totéž. Nejsou kačky v kešeni, tak holt každý člen dá 2000,- a více na provoz sdružení. Jak prosté Watsone. On každý fungující spolek musí být řízen trochu diktátorsky, ale na druhé straně založen na důvěře a neotravovat kontrolou veškeré ulovené zvěře, hlášením ran, určováním lovišť apod. Pak jsou členi spokojení a nevadí jim placení základních věcí myslivosti - což kvalitní LUP jsou. A od OMS, potažmo ČMMJ nečekají žádné příspěvky, ale čekají kvalitní zastupování myslivosti v médiích, v meziresortních řízeních o zákonech myslivosti se dotýkajících. Očekávají kvalitní zastupování zájmů myslivců, a to se zatím neděje. A pochybuji, že se současnou garniturou dít bude.

Autor: Vít Pátek | 22.11.2014 21:31
Spolková činnost a byznys se nemají a asi ani úspěšně nedají míchat dohromady, ze své v tomto ohledu už letité zkušenosti nevydoluji příklad, kde by symbióza dobře fungovala, zato opačných případů hromadu.

Halali bych za sebe klidně nechal těm, kdo ji reálně mají ve své moci, odkoupit za cenu, odpovídající hodnotě, o které sami budou tvrdit, že ji v podobě této pojišťovny pro ČMMJ svojí usilovnou (a celkem dobře zaplacenou) prací vytvořili.

Hlavně ale pořád doufám, že se povede udržet (tj. vyspravit/předělat) ČMMJ jako spolek, který bude hájit zájmy myslivců vůči státu i nejrůznějším zájmovým skupinám, a za kterým zase naopak budou opravdu stát (tj. i ochotni pro něj udělat, co je třeba) jeho členové. Jinak bude s myslivostí v téhle zemi zle.
Pro sebe jako "služebně" relativně mladého myslivce jsem si stanovil, že minimum je
1) zajímat se - poctivě si přečíst (vydržet to do konce ;-) či i jinak zjistit co nejvíc o tom, co se vše na "mém" OMS i na centrále děje, i když to na mou vlastní "mysliveckou agendu" zrovna přímo nedopadá
2) ozvat se - když se mi něco nezdá nebo nelíbí (ať už přímo nebo přes patřičného zástupce, je-li)
3) nabídnout kousek svého času, resp. kapacity nejen MS (to je úplná samozřejmost) ale i pro agendu ČMMJ, resp. OMS (takže jsem jen třeba fotil na velkých kynologických akcích, ale snad to taky bylo trochu k užitku).

Autor: Fesoj | 22.11.2014 21:24
Zutro - ten střelec byl normální hovado nejen co se týče mezilidských vztahů, ale i co se týče úcty k ulovené zvěři. Za "starých zlatých časů" by to byl typický případ pro disciplinární senát - a lup strejce přes vejce ! Dnes je ČMMJ v tomto směru naprosto "bezzubá" a kromě vyloučení člena nemůže dělat vůbec nic - a nakonec ani to vyloučení dnes nemá žádný význam. Nemluvě o tom, že ten střelec ani členem ČMMJ být nemusel. A ať si říká kdo chce, co chce, povinné členství v jednotné organizaci mělo něco do sebe.

Autor: Václav Sládek | 22.11.2014 18:51
Oddělení pojištění od členství.Nikdy jsem nepsal že jsem proti.Povinné ručení za auto si můžu vybrat pojištovnu dle libosti a měnit ji jako ponožky.V mém okolí je dost myslivců kteří kvůli Halali odešli z ČMMJ.Dost z nich přešlo k pojištovně se kterou mám osobně nedobré zkušenosti.

Autor: zutro | 22.11.2014 15:40
To jo ,adepti by měli při zkouškách takto pomáhat,ale mělo by se s něma taky jednat slušně,ne tak jak sem jednou viděl u zkoušek střelce který střelil zajíce a hodil ho adeptovi na hlavu.Oni někteří starší myslivci se k adeptům chovají jak mazáci na vojně.Ten mu měl tenkrát nakopat do vajec.

Autor: Fesoj | 22.11.2014 10:51
U nás se kynologická komise, respektive její členové, docela angažují. A co se týče pomocných prací kolem zkoušek, na to by se měli v nejvyšší míře využívat adepti, ať se přitom taky něco naučí. Mně se jednou stalo, když jsem na PZ působil coby střelec pro vůdkyni bez loveckého lístku, že rozhodčí Jarda Čihák se do mne pustil za to, že jsem přenáčel střelenou zvěř : "To není tvoje práce, hned to předej adeptovi, od toho je tu máme." A tak to má byt, tak je to správne. Co se týče toho, co proplácí MS vůdci psa, to záleží na tom, jak se výbor staví k myslivecké kynologii a v neposlední řadě i na ekonomické situaci.

Autor: František Dušák | 22.11.2014 06:16
Ještě co se týče psů. Naše MS dává 5 000,- Kč na nákup štěněte, proplácí startovné na zkouškách a platí 3 000,- za vykonanou zkoušku a účast na memoriálech. Ale OMS nedává nic. Ten ani neplatí za nájem honitby ke zkouškám. A veškerou práci kolem zkoušek v honitbě zdarma oddřeme my, členové MS a ne borci z OMS. Ti si akorát proplatí cesťáky a stravné. Otročina zůstane vždy na plebs a potentáti z OMS se mají čím pochlubit.

Autor: Leon Zumr | 22.11.2014 00:36
i kdyby hulil trávu nejvyšší jakosti tak ho nenapadnou takový nápady jako členy jednotné stŕany česko moravské jednoty jak si dobře rozdělit korýtka aby na každého uvědomělého něco zbylo,viz šest táců za všestrannky :-)))))))))))))

Autor: prroud | 21.11.2014 21:42
Bunda je lepsi.....

Autor: strejda zajíc | 21.11.2014 21:38
Proude,už to nehul,neb si pak pleteš bundu a kundu!Nebo naopak?

Autor: Fesoj | 21.11.2014 17:59
Haralde, já netvrdím, že to není možné. Jen jsem se s tím zatím nesetkal, naopak kdo se přihlásil ke zkouškám, musel zaplatit, přičemž členové ČMMJ proti nečlenům platí polovic. To chápu. Ale nepřipadá mi logické, aby někdo, byť člen ČMMJ, zaplatil za připuštěbí ke zkouškám nějakou částku a po jejich úspěšném složení by obdržel odměnu, několikanásobně vyšší, než činil vklad. Ne že by se mi to nelíbilo, ale zdá se mi to moc pěkné na to, aby to byla pravda. Ledaže by daný OMS v tom roce žádné zkoušky nepořádal, čímž by ušetřil a tím pádem by mohl odměnit ty své členy, kteří složili zkoušky jinde. Ovšem členové s domovským právem v okrese, který různé zkoušky pořádá někoélikrát do roka, na tom budou zákonitě biti.

Autor: František Dušák | 21.11.2014 17:32
Fido, stačí kliknout na moje jméno a mail se ti ukáže. Já se opravdu nemám za co stydět, proto je můj mail přístupný. A kecy o zahlceném mailu neberu, existují filtry. Prostě kydy, které jsou mimo moji rozlišovací schopnost.

Autor: Harald Altmann | 21.11.2014 17:05
Nevím, proč tady někteří popíráte, že by OMS nemohl dát na psa za úspěšně složené zkoušky odměnu. Je to jenom věc jednotlivých OMSů a jejich členské základny, za co peníze utratí!

Autor: Fido z Řáholce | 21.11.2014 17:04
Pro Františka Dušáka. Poprvé, nejsem sám, kdo takto přispívá do diskuze. Podruhé, mám pro to své důvody. Několik let nazad jsem přispíval pod svým jménem, včetně uveřejněného mailu. Bohužel se našli tací, kteří nesnesli jiný názor nežli svůj a byl jsem napadán a zahlcen nesmyslnými maily. Nehodlám diskutovat a nechat se napadat za to, že mám na věc jiný názor. A pokud Ti Františku záleží na tom, kdo se pod Fidem skrývá, uveď zde mail, odpovím Ti.
Pro Leona. Je v našem okrese dost myslivců, kteří nejsou z různých důvod čl. ČMMJ. OMS, kde platím čl. příspěvky, eviduje cca 700 členů, kteří je platí. Na oplátku mají výhody a jednou z nich je dotace na pejska, který vykoná nějako zkoušku upotřebitelnosti a je v evidenci v některém MS, HS, atd. Od předsedy, resp. starosty si nechá potvrdit, že tomu tak je. Minimální částka je 3 tisíce, maximum 6 tisíc. Stačí Leone.

Autor: Leon Zumr | 21.11.2014 14:58
Tak jsem asi blbej nebo jak
Autor: Fido z Řáholce | - 2 dny 17:01

Jsem členem ČMMJ od 18 let, téměř 20 let odebírám čas. Myslivost. Nemám sebemenší důvod na tom cokoliv měnit. Ba naopak. Udělal jsem se svým pejskem všestranky a o d OMS jsem dostal dotaci 6 tisíc. Nedávno byl u mě jeden kolega, chtěl podepsat papír, aby od OMS dostal dotaci na pejska, který na výbornou udělal barvářské zkoušky. Utřel nos, mohl dostat 3 tisíce, ale není člen ČMMJ.

Autor: Jan Slavětínský | 21.11.2014 13:46
Josef, přesně tak. To jsou uvolněné peníze na rok pro kynology (resp.pro kynologickou komisi) z rozpočtu OMSu (dle možnosti každého OMSu). Peníze z "našich - vašich" čl.příspěvků -z těch 410 Kč, co zůstávají OMSu.....

Autor: Fesoj | 21.11.2014 13:26
Jediné peníze, na které má vůdce psa nárok v pžípadě úspěšného složení zkoušek, jsou státní dotace pro národní plemena český fousek a český teriér. Ceny za umístění s tím nemají co dělat - to je věc pořadatele, kolik na to uvolní z rozpočtu, případně jakého sežene sponzora. Na odměny, respektive náhrady výloh, mají nárok rozhodčí a zkušební komisaři. Tedy pořádá-li OMS zkoušky, je jeho věcí, jaké budou ceny pro přední místa, to jde z jeho rozpočtu a odměny rozhodčím /ty jsou pevně stanoveny/ taky. Jen ty dotace pro psy národních olemen jdou mimo OMS. A Fido, to, co jsi napsal v 10.37, totiž že kynologické komise OMSu rozděluje na pejsky každoročně 40 - 50 tisíc, to jsi asi trochu střelil vedle - ty peníze slouží k zajišt=ní zkoušek, jak jsem psal a mezi pejsky se nerozdělují - ostatně vždyť by to bylo na každého LUP pár šušňů !

Autor: Jan Slavětínský | 21.11.2014 13:12
Leone špatně pochopeno. OMSy podporují zkoušky a kynologii, ano. Podporují ji ale organizačně a dotačně (ceny, poháry,medaile,zvěř apod., + cestovné a nějaká částka rozhodčím,kteří mnohdy jezdí ix kilometrů daleko), nikoliv finanční odměny pro vůdce psa. Neznám žádný takový případ. A ještě to jde spíše přes Kynologickou komisi při OMS nikoliv přes OMS samotný. O akci se předem jedná, řeší se co a jak a schvaluje se částka,která se na to uvolní. Schvaluje jí Rada OMSu. (viz naše-vaše čl.příspěvky a z nich plynoucí roční rozpočet OMSu)

Autor: Leon Zumr | 21.11.2014 13:00
Přečti si příspěvky od Fida ten píše že dávají peníze za vykonané zkoušky LUP

Autor: Jan Slavětínský | 21.11.2014 12:48
Za jaké zkoušky? Za vykonané zkoušky s LUP (nebo MH - pokud tě MS do toho tlačí) ti může max. dát něco MS pokud to máte v provozním řádu, ale OMS ne. Co jsem si všímal (kynologie - VZ,memorialy), tak někdy býval k prvnímu místu a k poháru např. odstřel daňka nebo muflona někde... (v oboře).

Autor: Leon Zumr | 21.11.2014 12:12
Honzo bavíme se o penězích za vykonané zkoušky

Autor: Jan Slavětínský | 21.11.2014 12:05
Leone upřesni to. Byl jsi jako rozhodčí nebo zkušební komisař? Pokud ano, zeptej se na OMSu.

Autor: Leon Zumr | 21.11.2014 12:01
Tak že koryto jenom pro některé,protože já za zkoušky nikdy nic nedostal

Autor: František Dušák | 21.11.2014 11:27
Fido, já nemám problém komunikovat pod svým jménem. Pod tím stejným jménem posílám příspěvky do Myslivosti. Pokud ji čteš, tak to musíš vědět. Ty mi tady vnucuješ svoje vize, ale já nevím s kým jednám. To je klasický případ ČMMJ člena. Plno keců schovaných za anonymní osobu. to jsou ty sbory zástupců, které odsouhlasili všechny zlodějiny. Ten, kdo se bojí mluvit sám za sebe je „přisdisráč“ a může mi tak akorát políbit řiť. Proto jde ČMMJ do kytek, protože se každý bojí řící svůj názor pod svým jménem. Stát si za svým názorem pod svým jménem vyžaduje odvahu. A to Fido neumí.

Autor: prroud | 21.11.2014 11:24
Krindapana Fido,ctes co pises? Napsals lidovejma slovama : Budu delat blbce,jen kdyz se nerozpadneme! Prece kdyby zalezelo OMSu na myslivosti v prvni rade,tak by nekryl sachy s nevyhodnym pojistenim,aby nikomu nezbejvalo nez bud bejt clenem a delat vola pojistovne,nebo to zabalit.Co je to za politiku?? Jestlize se mi clenska zakladna bouri a chce to rozdelit,tak to sakra rozdelim!!!A podrzim si cleny!Ne ze jim defakto nakopu rit!Takhle to spis vypada,ze maj zodpovedny OMsu od pojistovny nejaky "tantiemy" a ty je zajimaj vic nez clenska zakladna a OMs jako takovej.Nezapomen ze platilo,plati a neprestane platit,ze jak se do lesa vola,tak se z nej ozejva! Ubytek clenu je tedy nasledkem onoho volani do lesa! Nebo mas snad lepsi vysvetleni?Kdyz jsem nekde spokojenej,tak to podporuju,logicky,kdyz ze me delaji blbce,jeste k tomu za moje penize,seberu se a zmizim,taky logicky!
Bejt vama na OMsu,zatracene rychle se prestanu vymlouvat na clenskou zakladnu a vnejsi vlivy a fofrem prehodnotim sam sebe a svou politiku,abych mel cistej prah a pak muzu teprv resit rozpad,nebo preziti,dokonce prosperitu.Ty lidi moc dobre vedi proc odchazeji.Rozdelte proste poplatky jak lidi chteji,je to jenom poctivy,zacnete jim bejt oporou a nebudete mit problem,nejjednodussi cesta.Pak vas podporej,a radi.

ps: To je to co nikdy neprestanu u "vsech vyssich organu" bez vyjimky obdivovat.Ta bohorovna drzost pri prehlizeni tech dole a hazeni vsech prusvihu na ne,kdyz od toho prave mame ty "organy nahore",vetsinou kralovsky placeny,aby nam ukazaly cestu a mohli jsme se prusvihu vyvarovat! Misto toho je sikovne delaji sami,aby si pomohli k jeste vetsimu,nebo lepsimu krajici!
Na odlehceni: Mne nevadi zes vstupil,ale zes vystupil! :-)

Autor: Fido z Řáholce | 21.11.2014 10:37
Leone, kynolog. komise OMS rozděluje takto každoročně 40-50 tisíc na pejsky. Žádná státní dotace.
Nechci nikoho urazit nebo zesměšnit, ale obdivuji "věštce a hrobaře", kteří neustále (na různých webstránkách to s přestávkami čtu od nástupu do funkce expředsedy Palase), předvídají zánik ČMMJ a Halali. Asi to neustálé věštění jim na rozdíl od většiny působí radost. Umí si tito "rádoby myslivci" představit, co by po rozpadu následovalo. Tak daleko asi jejich myšlení nasahá. Jinak to již napsat neumím. Místo, abychom diskutovali o budoucnosti jednoty a diskutovali o možných kandidátech do nového vedení, které bude voleno příští rok, někteří z diskutujících neumí nic jiného, než neustále věštit zánik jednoty. Co si myslet o těch, kteří na jedné straně naříkají nad stavem a budoucností České myslivosti a na druhé straně je pro ně nepřekonatelný problém spojení členství s pojištění u Halali. Pochopil bych, kdyby pojištění u Halali bylo nevýhodné. Uvědomme si však, že úbytek členů nejvíce postihne OMS. Již nyní mají některé OMS existenční potíže, přitom jsou to právě OMS, které za peníze z čl. příspěvků podporují třeba tu kynologii a zkoušky LUP. Nechci zánik ČMMJ a proto i nadále budu platit čl. příspěvky a jako člen ČMMJ se snažit ovlivnit složení budoucího vedení ČMMJ. Ale samozřejmě je věcí každého myslivce, jak bude postupovat.

Autor: prroud | 20.11.2014 19:14
Tak vidite panove,jak je to vsechno podobny,vlastne stejny!Tak jak republika potrebuje ve vlade vlastence kterejm je narod nad vlastni zajmy a ne zlodeje a vlastizradce,tak Myslivci potrebujou ve vedeni lidi oddany myslivosti a ne vejdelku a dulezitosti.Krasnej priklad toho jak plati: Jakej pan,takovej kram!Jaka vlada,takovy spolky.Klidne po me hopnete za "politikareni".

Autor: Jaroslav Tatalák | 20.11.2014 18:38
Františku a Vláďo naprostý souhlas i se závěrem, že když dojde k oddělení nařízeného pojištění, vracím se zpět do organizace, to jsem prohlásil dávno před tím, než se proflákly tahy bývalého, ale i současného vedení a jeho přesvědčení o neodvolatelnosti. Proto to musí dopadnout jak líčí František. Tři mohyly- Myslivecký dům, Interlov a Halali. Beru názory zastánců silné organizace myslivců, ale v těchto podmínkách si myslím, že je to spíš zbožné přání nás všech. S pozdravem J.T.

Autor: Vladimír Soukup | 20.11.2014 10:54
Jsem na tom stejně jako František Dušák, byl jsem nucen řešit pojistnou událost jednoho našeho člena z pozice předsedy spolku, poté, co jsem zažil s pojišťovnou Halali, jsem okamžitě ukončil členství v ČMMJ (po 17 letech). Poslední impulsem byl rozhovor s likvidátorkou, cituji:
já: Jestli se takto budete chovat ke svým klientům, tak od vás všichni odejdou
ona: TO JE MI ÚPLNĚ JEDNO.
Tak jsem šel jinam. Většina z vás, promiňte mi to, má nasazeny růžové brýle.
Jak vedení ČMMJ tak pojišťovně Halali je členská základna totálně ukradená. Ještě před pádem Nečasovy vlády bylo jednání na MZe o změněně zákona o myslivosti, projednávaly se připomínky ke změnám. Pozváno bylo i vedení ČMMJ, nepřišel nikdo.
Jak jinak vyjádřit nespokojenost s organizací, která nehájí zájmy myslivců a tedy i mé, jak naložit s pojišťovnou, pro kterou jsou klienti obtížný hmyz?

Autor: Leon Zumr | 20.11.2014 10:17
Ale to spousta lidí nechápe,ze to je jenom kšeft pro pár vyvolených a dál budou jako ten cikánský kůň co nebyl slepý ale statečný :-D

Autor: František Dušák | 20.11.2014 10:01
Můžete mi někdo vysvětlit, třeba Váslav Sládek, co zapříčiní oddělení pojištění od členství? Stále se tady mluví o členství, ale většina lidí vystoupila z ČMMJ jen díky povinnému pojištění u Nalhali. Kdyby toto bylo rozdělené, což už dávno mohlo a hlavně mělo být, tak nebyl ten odliv. Já když vystupoval z ČMMJ, tak jsem napsal dopis, že vystupuji kvůli povinnému pojištění a že až bude oddělené, tak rád se znovu vrátím i za členský příspěvek klidně 1500,- Kč. Ten dopis mohu doložit. Mne nejde o částku vloženou do myslivosti. Mne jde o peníze vložené do černé díry. A myslete si o mne co chcete. Dušák
P.S. Ještě doplním. Halali dopadne stejně jako Interlov a myslivecký dům v Praze. Vytunelovaná a rozkradená. A časopis Myslivost mám předplacený již léta také. Narozdíl od 95% členů ČMMJ v MS. Doplněno v 10,06 Dušák

Autor: Václav Sládek | 20.11.2014 09:34
Elhenický- i když si někteří ani neuvědomují, co to zapřičiní dál.

Autor: Ellhenicky | 20.11.2014 08:23
Svým příspěvkem jsem nechtěl vyvolat nějaký rozkol, pouze poukázat na to, že tato akce povede k dalšímu odlivu členů z ČMMJ a je jen na každém jak se rozhodne i když si někteří ani neuvědomují, co to zapřičiní dál.

Autor: Zdeněk Šváb | 19.11.2014 22:01
Co znám, tak z mého okolí vystoupili z ČMMJ dva, velice prosperující podnikatelé a z našeho sdružení jen jeden nefachčenko, ale o to větší řvoun a odborník na všechno. Nepatřím ani do jedné uvedené skupiny, proto jsem dnes zaplatil na 3 roky členství v ČMMJ. Honzo, rozepsal jsi to pěkně, Fido, Pavel a pár ostatních též. Zdraví Zdeněk

Autor: Leon Zumr | 19.11.2014 19:16
to je nějaká novinka prachy za zkoušky od OMS nebo to je spíš státní dotace pro národní plemena český fousek a český teriér

Autor: Fido z Řáholce | 19.11.2014 17:01
Jsem členem ČMMJ od 18 let, téměř 20 let odebírám čas. Myslivost. Nemám sebemenší důvod na tom cokoliv měnit. Ba naopak. Udělal jsem se svým pejskem všestranky a o d OMS jsem dostal dotaci 6 tisíc. Nedávno byl u mě jeden kolega, chtěl podepsat papír, aby od OMS dostal dotaci na pejska, který na výbornou udělal barvářské zkoušky. Utřel nos, mohl dostat 3 tisíce, ale není člen ČMMJ.
Nedělá mi problém zaplatit za rok 800 Kč a jak to již někdo napsal, kolikrát utratíme více peněz za různé ptákoviny. Pro toho, pro kterého je myslivost celoživotním poslání, má rád veselý kolektiv, mysl. zábavy a jiné mysl. akce by se neměl na tomto fóru prezentovat jako "hrobař" ČMMJ.

Autor: Fesoj | 19.11.2014 14:45
Naše paní jednatelka je zaměstnána na zkrácenou pracovní dobu. Ne že by neměla co dělat, ale peníze nejsou - nevím, kolik to přesně dělá, ale je to pár šušňů, za které by rodinu nikdo neuživil. Můžeme být rádi, že ji máme.

Autor: Pavel Černý | 19.11.2014 14:30
Krabate, dáme si takovou početní rozcvičku:
poslední údaj o počtu členů byl cca 67 tisíc. Z toho je téměř polovina věrných důchodců nad 65 let. Počítejme 32 tisíc. Z čl. příspěvku jde na OMS 410,- Kč, z důchodcovského 160,-Kč. Teď to proženeme kalkulačkou a hodí to 19,47 mil. (Kde máš těch víc než 50? Já je nevidím!) OMSů je 82. Podělíme - a průměrný OMS dostane 237 tisíc. Zaplatí nájem kanceláře, energie, telefony, poštovné, kancelářské potřeby, údržbu počítače, novou tiskárnu (dosloužila) + plat jednatele včetně odvodu daně z platu zaměstnance... no a ze zbytku (a že toho je!) se každý měsíc myslivecká rada pěkně vožere a před vánoci si koupí parádní uniformy! Běž do toho! Doporučuju!

Autor: Jan Slavětínský | 19.11.2014 13:41
Proude, jednatel na OMSu je člověk na plný pracovní úvazek.Pondělí a středy má normální úřední dny do 17 hod. Jinak organizačně zajišťuje všechno okolo okcí,cen,papírů atd. Nezdá se to, někdo nevěří ,ale práci má. Nejhorší je, že lidé jsou tak zvyklí na servis a mít všechno pod rypákem, že si mnoho věcí neuvědomují. Plat jednatele je takový, jaký mu schválí Rada OMSu. (např.14 tis.)

Autor: prroud | 19.11.2014 13:08
Jakej ze ma mesicni plat takovej jednatel....x 12 a za co ho dostava?

Autor: Jan Slavětínský | 19.11.2014 11:55
Krabate blbě čteš i chápeš. 410 Kč zůstává od každého člena na okrese na OMSu. Tyto peníze tvoří část jeho rozpočtu společně s poplatky za zkoušky adeptů, kynologické akce a střelby pořádané okresem (minus náklady ). Jiné přijmy ten okres nemá. Z těchto peněz jde plat jednateli, poplatky rozhodčím,komisařům,nájmy za kancelář Omsu, nájmy za honitby pro kynol.akce, elektrika,nákup cen,diplomů,internet,čtečky čipů pro kynology, programy do PC pro účetnictví a agendu, sponzorování dětských kroužků zaměřených na myslivost,trubačů atd.atd. Plánovaný rozpočet většinou vychází s ročními výdaji a náklady.Zkus se na to někdy zeptat na svém Omsu nebo se zúčastni Okresního sněmu, kde se čte roční finanční zpráva .
Víš,tiskárny ti také povolenky, průkazy lov.upotřebitelnosti pro LUP,diplomy a ty různé papíry netisknou zdarma. Ale každý z nás to obdrží grátis...Uvědomte si, že OMS nepodniká a jiné přijmy než od členů a z akcí nemá.To je skutečnost.

Autor: Krabat | 19.11.2014 11:42
Takže když se dívám co napsal H.A., z 800Kč jde na myslivost 5Kč a na pojištění 250Kč. Zbytek někomu... Nechcu bejt vrták (a to já jsem :)), tak těch více než 50 milionů co se za rok vybere by mohlo být vidět víc. Až to bude víc vidět tak nebudou na ČMMJ stíhat tisknout přihlášky.

Autor: JindraLipník | 12.11.2014 19:43
strejdo zajíci,tys to rozštípl úplně přesně a bez zbytečných keců.Klobouk dolů.U tohoto tématu stačilo k jeho projednání pouze: zadání,nezbytný příspěvek prrouda,hlas lidu ( to my všichni ostaní)a Tvůj závěr.Jenom se prosím u těch diskuzí příliš neroštiluj.Zajíců je celkově málo a dobrých ještě méně.

Autor: Václav Sládek | 12.11.2014 11:00
Strejdo a vvvo votom to je.

Autor: Zdeněk Šváb | 12.11.2014 07:28
Strejdo, máš 100% pravdu, jen podotýkám, že je tomu tak i u nás na Moravě a bohužel i v našem sdružení.

Autor: prroud | 11.11.2014 22:30
Ale napsals tu jedinou spravnou myslenku co by se mela zlatem vyrejt.
"ale můžem si za to sami,neochotou se v něčem angažovat,občas i hulákat(když se nám něco nelíbí) a dělat tu naši myslivost poctivě,začít sami u sebe."
Obzvlast vyzdvihuju!:"začít sami u sebe".To plati ve vsem.

Autor: strejda zajíc | 11.11.2014 21:50
Dyť jsme v Čechách,né?Na všechno nadávat,kecat,jak to dělaj blbě(oni,né já!),já přeci nemusím nic,máme tu demo.Je zvláštní,že výhodné pojištění u jiných pojišťoven mají u nás v MS většinou lidé,které slyšíš u práv křičet "Jááá" a u poviností jen "My(jako všichni)".Netvrdím,že je v ČMMJ vše v pořádku,ale můžem si za to sami,neochotou se v něčem angažovat,občas i hulákat(když se nám něco nelíbí) a dělat tu naši myslivost poctivě,začít sami u sebe.Bez silné stavovské organizace jsme...no tam!Proč některé OMSy fungují bez problémů,spousta akcí pro členy a veřejnost a jinde uhynul canis familiaris?Zas je to jen o lidech a v lidech.Písecký OMS v tomhle chválím a dál ho budu podporovat 410,-Kč ze svých příspěvků.A do Prahy je daleko...:-)
Kuš,Zajíci,a tos vůbec nechtěl diskutovat.

Autor: Václav Sládek | 11.11.2014 15:02
Abych nemystikoval jsem členem ČMMJ a nechci to měnit z důvodů co napsal Honza S.a někteří další.

Autor: Vrba Frantisek | 10.11.2014 22:56
Jindra Lipník a Harald vyjádřili můj názor na členství v ČMMJ líp než bych sám napsal.Členem jsem a časopis Myslivost platím 48 roků a zůstanu dál,i přes to,že často nesouhlasím s tím co naše panstvo v práglu a nejen tam dělá.Jsem přesvědčen že bez silné organizace nás čeká brzký konec.

Autor: JindraLipník | 10.11.2014 21:30
povinné pojištění ,kde a kolik to stojí je častý námět mezi myslivci.Je pravdou,že člověk utratí blbě za rok mnohem více peněz.Pravdou taky je,že když dám peníze chce vědět komu a na co a koho živím.S skřípáním zuby tedy platím pojištění a členství v ČMMJ ,neb tak mi velí určitý pud sebezáchovy a bláhová víra v lepší časy.Bez silné celostátní organizace ,která chrání zájmy české myslivosti se v budoucnu neobejdeme.No a potom budeme moci těch pár korun,které jsme na pojištění ušetřili statečně propít na žal.Já osobně neznám nikoho s nového vedení ČMMJ tak je ani nechce soudit,ale spíš doufat,i když vím,že optimismus je často jen nedostatek informací.

Autor: Fesoj | 10.11.2014 20:16
Na tom, co píše Leon, taky něco je. Asi před dvěma lety jsem nalezl uhynulého kňoura bez známek postřelení. Kontaktoval jsem veterinu a bylo mi řečeno, že v současné době /bohužel už si nepamatuji přesně, kdy to bylo/ už nálezné za uhynulé prase neproplácejí, navíc nemají možnost proň přijet a že ho mám zakopat, což jsem učinil. Bohužel jsem se dopustil té nepředloženosti, že jsem tento případ popsal zde na fóru. Nevím, kdo všechno si to přečetl, ale mluvilo se o tom i na okresním sněmu a nakonec jsem dostal vynadáno, co jsem si to vůbec dovolil, i když jsem nenapsal nic než pravdu...

Autor: prroud | 10.11.2014 19:24
Kez bys mel strejdo pravdu,veris ,ze bych si nic jinyho nepral?A to vam do toho jeste naplno nestrcilo tlamu predsednictvo EU.........dockej casu!Zatim jen neprimo,udelalo z vas proti radobyzemedelcum zodpovedny a platici outsidery(blbce).Sami tomu rikaji: "Uzitecni idioti".

Autor: Václav Sládek | 10.11.2014 19:22
Hary utrhnout si od huby to bych zhubnul.Odtrhnul bych členství od pojištění.Auto si také každí pojistí podle své úvahy.

Autor: Leon Zumr | 10.11.2014 19:10
a pro inspiraci jak dopadneš se podívej na rekce zasloužilých členů tady a představ si to v reálu :-)Já to zažil a to jsem se jenom slušně zeptal proč nechtějí oddělit pojištění od členství to samé bylo na zkouškách když jsem se zeptal jestli platíme tak málo že oms nemá na zajíce když dělají zkoušky v revíru kde žádná drobná není

Autor: Leon Zumr | 10.11.2014 19:05
ovlivníš tam kulový jak se ti něco nelíbí tak tě na sněmu sežerou za živa :-)))

Autor: Harald Altmann | 10.11.2014 19:01
A k tomu "okleštění" pojištění. Myslím, že v Myslivosti o tom bylo psáno. Jedná se o to, že už nejsou pojištěni psy na společných akcích, když je na akci více jak 80% členů ČMMJ. Jestli se to týká i nepojištěných osob (např. honců) to teď nevím.
Kdekdo z nás utratí vyšší sumy za píč-viny než 550 Korun za členství v ČMMJ. Tak proč to tady řešíte. Kdo z vás, tady na netu, nemá denně 1,50Kč na členství v ČMMJ ať si dá denně ke svačině o rohlík méně a je po problému (nebo o pivo a ještě mu zbyde)!

Autor: Harald Altmann | 10.11.2014 18:56
Cituji z Myslivosti: "Z celkového příspěvku 800 Kč zůstává 410 Kč na okrese, tam, kde se konkrétní myslivec nahlásil a kde je evidován, 250 Kč jde na pojištění a 140 Kč zůstává na ústředí, z čehož se 5 Kč odvádí do fondu pro rozvoj myslivosti a 135 Kč zůstává pro vlastní činnost ústředí."
Ale to je furt dokola. Nemůžete srovnávat hrušky s jabkama! Pojištění za 315Kč je tedy o 65 Kč dražší než u Halali! Tak tady furt neplantejte o ČMMJ! Nejvíc peněz zůstává na OMSech kde jste registrovaní a tam dění můžete, jako členové, ovlivnit. Je otázka, zda se chce. Ono blbě pindat na netu je daleko jednodušší!

Autor: strejda zajíc | 10.11.2014 18:43
Prroude,promiň,ale připomínáš mi některé naše politiky.Ti také mají na vše zaručené rady,i když o dané věci vědí málo(nebo hovno),ale sami se sebou si rady nevědí...

Autor: Leon Zumr | 10.11.2014 18:39
do jakých kytek když už je v prdeli a díky těm co je pořád krmí se řítí světelnou rychlostí pořád hloub :-)))

Autor: prroud | 10.11.2014 18:11
Unikla ti malickost.........ona uz v nich je,co pozorujes jsou posledni zachvevy umirajiciho chovatelskyho zvirete.....
Bud podniknete jako myslivci potrebny kroky ktery jsou potreba pro vasi "transformaci" a vase zachovani,nebo b udete zkostnatele sledovat vas konec v par nastavijicich letech az desetileti.Paklize do toho nevleti neco jinyho(spis vleti).

Autor: Ellhenicky | 10.11.2014 17:59
Pánové samozřejmě vím o jakou pojišťovnu a o koho se jedná, ale jak jsem uvedl, v dnešní době je již vše nebo skoro vše o penězích. V našem MS nežijeme postaru, ale minimálně 95 procent členů je členy ČMMJ. Pravidelně pořádáme LZ a činnost našeho OMS Prachatice,s jednatelem JUDr.Kandlem, je vidět, proto plně souhlasím s Honzou Slavětínským. Pouze jsem konstatoval, že pojištění u jiných pojišťoven povede myslivost do kytek a rozjetí této akce o něčem hovoří.

Autor: Ramo | 10.11.2014 12:14
Samozřejmě jsem myslel Radka Ch. ne Radima! Hlava moje děravá... :-))

Autor: Ramo | 10.11.2014 12:13
KÉŽ bys měl Fesoji pravdu !! Pak bych se tam i klidně vrátil ! Ale spíš to vidím tak jak to píše Radim a to jim ty řady prořídnou o to víc... Komu není rady...

Autor: Leon Zumr | 10.11.2014 12:12
Už to okleštěné je :-)

Autor: Radek Chadim | 10.11.2014 11:44
Já jsem zase někde slyšel, že od příštího roku se pojištění u Halali taky nějak oklešťuje, a to nikoliv finančně, ale událostně :-). Bohužel už si nepamatuju, čeho se to týkalo, jesli společných lovů či čeho.

Autor: Fesoj | 10.11.2014 10:37
Také souhlasím s Honzou Slavětínským - těch 800,- Kč není jen pojištění. Samozřejmě, že bych byl rád, aby pojištění u Halali přestalo být nedílnou součástí členského příspěvku ČMMJ, neb to považuji za určitou formu útisku - toho se dopouští ten, kdo jiného nutí, aby něco konal, opominul nebo trpěl - a co se týče pojištění, i členové ČMMJ by měli mít právo volby. A při tom bordelu, který v našem vedení panuje, se nelze divit, že jsou lidé znechuceni a od ČMMJ utíkají. Ale jsem optimista, doufám, že nejpozději po sjezdu dojde ke změnám k lepšímu a k dnešní situaci dodávám, že i kdyby došlo k oddělení čl. příspěvku od pojištění, z důvodů, které Honza celkem dobře shrnul, bych u Halali zůstal.

Autor: prroud | 10.11.2014 10:31
Honziku,ja to vidim tak,ze kdyz nekoho podporuju,tak ten nekdo se pro me obrazne receno "rozkraji",a kdyz je mu to zatezko,a zacne delat jen jakoze,logicky nemuze pocitat s moji podporou........jak se rika: "houpejte me,ale nezkousejte se mnou triskat".Kdyz dam nekomu napriklad 500 na neco urcityho a on si z toho rekneme dvacku uleje,no co uz,spravny to neni,ale porad 480 slo na co melo,ale kdyz to udela obracene,pak je na kuli do hlavy.Jedine tudy totiz vede cesta k jakykoliv pozitivni zmene,mam neco podobnyho se zdejsim "kovomatem",hnusny chovani,navic me pripravili o 80 korun,neni to zadnej peniz dneska,ale je to o principu,i kdyz nejsem kdovijaka kupni sila,vymenili svy chovani k zakaznikovi a 80 korun,protoze prodelam v budoucnu vic jezdenim jinam,za zakaznika kterej je s ostatnima vlastne zivi,sem jsem mohl pesky,ale me to za to soji,kdyz to udela kazdej,musej bud prehodnotit,nebo muzou zavrit podnik.

Autor: Leon Zumr | 10.11.2014 10:21
Až to bude bez pojistky a prachy zůstanou na okrese a bude za ně něco vidět tak si členské zaplatím ale já žádný lemply v Praze platit nebudu

Autor: Zdeněk Ondruch | 10.11.2014 09:14
Honzo, k tvému příspěvku není co dodat. Proto mám pojištění za 800. Lovu Lesu Z

Autor: Jan Slavětínský | 10.11.2014 08:54
Až budeme všichni po různých pojišťovnách a v ČMMJ nebude nikdo, myslivost lehne.
Nebudou kurzy pro uchazeče, nebudou zkoušky, nebudou kynologické akce v takové škále jak jste doposud zvyklý, nebudou ani Omsy,nebude nic.Protože vše je životaschopno z našich příspěvků. Budete jezdit bůh ví kam a zaplatíte bůh ví co.
Nebude to mít kdo dělat, s kým co vyřizovat a kde to zajišťovat.(administrativně)
Není to dobrá cesta. Vidím v tom krátkozrakost a špatný konec.
Kolikrát na poslední leči necháte a propijete víc ,než by vás stálo nějaké členství...Ale to je každého věc...Neobhajuji nic,nejsem žádným agentem Prahy,ale tento trend a cestu nevidím dobře..

Autor: prroud | 10.11.2014 08:48
Jo,no,i to je dobry si zjistit:-)).Kdyz jsem nesika,pak si zaplatim poradnou urazovku extra s tim,ze se mi vyplati a ne symbolickou almuznu,abych dostal almuznu,nebo po posouzeni objektivnich pricin velky na.rano:-)

Autor: Leon Zumr | 10.11.2014 08:44
A zjisti si kolik by s tou super pojistkou dostal :-D

Autor: Leon Zumr | 10.11.2014 08:40
Ale hradí ho z úrazového pojištění

Autor: Zdeněk Poruba | 10.11.2014 07:28
Pozor na jednu a to dost zásadní věc. Halali jako jediná, Vám uhradí odškodné při úrazu, když si jej způsobíte sami. Syn si letos při myslivecké brigádě způsobil úraz, léčení cca 2 měsíce a ČP se mu vysmála. Prý na úrazy způsobené sám sobě se to nevztahuje. Od nového pojistného období proto přechází k Halali.

Autor: ondrej paul | 09.11.2014 22:03
ČPP-350Kč na rok...

Autor: prroud | 09.11.2014 19:47
Tak to jsou na dnesni dobu pojistky vyslovene symbolicky,jestli jsou rocni:-)

Autor: Jaroslav Tatalák | 09.11.2014 19:30
ČP 357,-Kč

Autor: Leon Zumr | 09.11.2014 19:03
když se domluví víc lidí tak jde cena ještě dolů já to mám u ČPP pro sebe a dva psy za 283kč

Autor: Georg.H | 09.11.2014 18:41
ČPP 327.-kč

Autor: ValíkVlastimil | 08.11.2014 17:10
Ze Lhenic tak nám tu nejmenovanou odtajni ☺

Autor: Ellhenicky | 08.11.2014 07:59
Přátelé, už se Vám dostala do ruky nabídka nejmenované pojišťovny ,speciálně pro myslivce v hodnotě 315,-Kč, jako povinné pojištění? Nějaký akční pojišťovací agent to zasílá. Nevím kolik z nás přispěvovatelů je stále členem ČMMJ, ale tohle to bude asi hřebíček do rakve pro vedení a hlavně pro OMS.