Dnes je 24.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Kvalitní myslivecké oblečení



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Miroslav Štědrý | 17.12.2014 10:32
Z Petexu mám zateplené kalhoty a bundu a se vším jsem maximálně spokojenej,paní s pánem co tam prodávají jsou velice ochotní a mají i dobré ceny

Autor: kocourvbotach | 17.12.2014 06:24
Mám od nich dyftynove kalhoty uz možná deset let a jsem spokojený.jelikož jsem trošku víc narostl,tak jsem musel chvíli zkoušet které mi padnou,ale paní byla moc ochotna a povídala,že když nebude nic pasovat,není problém mě změřit a nechat ušít na míru.

Autor: kocourvbotach | 17.12.2014 05:00
Mají klasický obchod,přízemí je pro pracovní oděvy a v patře je to pro myslivce,včetně zbraní a střeliva.

Autor: Lukáš Turecký | 16.12.2014 22:14
Mám z Petexu v Jihlavě dvoje kalhoty a spokojenost. Jedny klasické a druhé zateplené se zvýšeným sedem. Lukáš

Autor: Libor Mikeš | 16.12.2014 15:48
Díky moc :) no já znám taky tohle, nemáte s tou firmou někdo zkušenosti? Strejc myslivecký oděvy a další potřeby kupuje jen u nich a nemůže si stěžovat. Mají víc věcí, něco prodávají, ale spoustu toho taky vyrábějí sami a podle strejdy je to fakt kvalita. Ale chci slyšet i jinej názor než z rodiny :) jde o e-shop www.myslivecke-odevy.cz, značka PETEX. Mají někde v Jihlavě i kamennou prodejnu. Znáte? Neznáte? Zkušenosti?

Autor: prroud | 10.12.2014 22:19
:-)))))))))))),takovej rucnik,jeste k tomu modrej :-))))),ten je dobrej Vlastiku :-)

Autor: ValíkVlastimil | 10.12.2014 21:41
Peto tady máš taky nákrčník-http://www.kalu.cz/Nakrcnik-1913-KARINGON-dospeli-500345-d1903263.htm

Autor: prroud | 10.12.2014 15:14
Mas to jedno s druhym,jinak se bude oblikat myslivec a jinak zase "takymyslivec" :-).Nosil jsem batuzek ve kterym jsem mel to nejnutnejsi a hlavne misto na hadry,a jak pise Radek,prave kvuli vrstveni,cestou tam,nebo pri soulani se zahrejes,sednes,vystydnes,cestou zpatky se zase zahrejes,nemluve o tom ze neco strelis,pak je potreba nekam ty hadry dat,nejlip na zada.No vsak Marale,prvni vrstvu tenkou vlnu,gate a triko s dlouhym,druhou bych dal za mrazu toho beranka,gate a triko s dlouhym,nebo jeste pod beranka za opravdu extra mrazu fleecovej set, a treti teprv co nezmokne,to uz by ani extra zatepleny nemuselo bejt.Lehce se to mezi sebou meni podle situace,jsi pohyblivej,a porad v teple.Akorat prave to chce toho beranka jen jednoduchy gate a triko bez kapes,jako pizamo,mozna bych premejslel u toho trika o zapinani:-)

Autor: Maral | 10.12.2014 14:43
Jo prrroude, začal jsem kalhotama s beránkem a pak jsem zjistil, že na horní polovinu těla vrstvím všechno možné, ale tepelná pohoda je nejlepší přes nohy. Tak jsem na další zimu dokoupil ještě vršek a úplně jiný pocit. Ubral jsem v klidu jedno triko a mikinu a přesto na žebříku nemrznu a neklepu se jako drahý pes.
Na podzimní celodenní šoulačky v dešti jsem pořídil bundu Torrent. Dáš si pod ni funkční triko a funkční mikinu a pokud nejdeš jako do hospody, nepotíš se a hlavně, celý den jsi v suchu, nepromokneš.

Autor: Radek Chadim | 10.12.2014 14:13
Samozřejmě nejlepší jsou značky Craft a Didriksons 1913, protože je prodávám, to je bez debat :-), i když něco to stojí. Craft mám většinou ve spodních vrstvách na těle, Didriksons ty vrchnější a bundu. Ono člověk může mít oblečení jaké chce, když se navleče jak pumpa na zimu a pak táhne 90 kg prase půl kiláků do kopce k autu, tak mu nepomůže nic, neboli důležité je se vhodně obléci, než mít na sobě oblečení za 20 tisíc.

Autor: prroud | 10.12.2014 09:53
hodne dobry Marale,tam si zavolam pro "predposledni" vrstvu a nakrcnik,obyc gate a triko s dlouhym rukavem pod to co pujde navrch,znacka ideal ,dikec:-)

Autor: Maral | 09.12.2014 23:25
Vyzkoušené za přijatelnou cenu:

http://ridgeline.cz/cs/

Pro max. teplo v mrazech na sezení ovčí klasika:

http://www.rhorinek.wz.cz/kalhoty_hl.htm

Autor: prroud | 09.12.2014 22:30
Vernou barvu,Vlastiku :-))))

Autor: ValíkVlastimil | 09.12.2014 21:55
No popravdě "věrnou" bychom chtěli asi všici ☺ Péto...

Autor: prroud | 09.12.2014 18:20
Taky by me zajimalo Libore,jestli a co mame Ceskyho,nebo jestli taky....bejvavalo,jako se vsim.Faktem je ze myslivecky a lovecky potrebujeme navrch,dospod co je pohodlny a co komu vyhovuje.Chlapi maj pravdu,ze kdyz jdu rajdat po lese,tak se musim moct hejbat,kdyz jdu sedet,tak jen dojit na misto,podle toho se obliknu.Vazne nepotrebuju mit trenky znacky "myslivec" :-)))))
Stejne si rikam,ze u ty bezny kamuflaze je to spis pro lidsky oko,kdyz se podivam na vysokou,srnci,cernou,vidim barvy uplne jiny a jinak a verim,ze priroda je v tom nejlepsi,ale jeste jsem takovou "kamuflaz" nevidel,to sakra neumej trefit sedohnedou s bezovejma krupickama? Sedohneda je videt,ale zadna se netrefuje.Pritom bych po ni hned sel,trefit na takovou "vernou".

Autor: Libor Mikeš | 09.12.2014 15:13
takže laksen, goretex, a další zahraniční... to asi v Čechách nic kvalitního není? Klasika Banner, Afars, Craft... ano dobré značky, i kvalitní...sám mám zkušenost.. ale snad je i něco českýho... a co se týče ceny... 12 000K za gatě? To asi ne... :) a já taky souhlasím, oblíkám se podle toho, co jdu dělat. Nebudu navlečenej jak pumpa, když budu lítat po lese :)

Autor: Jan Slavětínský | 09.12.2014 09:35
Preferuji lehké ,slabé a teplé věci kvuli pohyblivosti a obratnosti. Nabalený jako pumpa ,to je děs a v tom nejde lovit ani chodit. Tak že termoprádlo, dobrý svetr a hubertusová bunda s podšívkou. Nešustí při pohybu a mám jí rád. Dnes je takový výběr věcí, že se to dá sehnat od sportu, přes kolaře,armyshopy až po lověnu...
Při ostrých mínusech už dnes sedím doma, těch pár dnů přežiju bez lovu a hlavně dál potom ve zdraví. Na to každý časem přijde. Lovu zdar.

Autor: prroud | 09.12.2014 09:22
Kdyz vidim ty ceny,tak se mi zda,ze na amazonu a ebayi koupim US znackovy veci levnejc a s vetsim vyberem......to jsou prdy, 12 litru za kalhoty,nekdo se asi zblaznil,prodavajici i kupujici :-)))))))))))Za ty prachy urcite prijede svarna 18ka v cene a prevlikne me i s vykoupanim a full servisem do novyho,jeste mi ponese do lesa flintu :-)))

http://obchod.progles.cz/novinky_podzim_2014/harkila_caribou_x_kalhoty-1521 , ale jsem se pobavil,budu mit prima den:-))))

Pro srovnani,koupil jsem si absolutni svetovou spicku v materialu a kamuflazi delanou na bazi vyzkumu realnyho videni whitetaila,lovecky obleceni Optifade(jinak taky Sitka),stalo me to celkem dohromady kolem 500$,jsem pro ty zvirata prakticky "neviditelnej",divaji se obrazne receno "skrze me",nevnimaji me,za tu cenu jsem poridil kalhoty,bundu,nakrcnik,kuklu a rukavice....
Bezny znackovy obleceni prijde jeste znatelne levnejc.I s tim slavnym goretexem,nebo jinejma blanama.Jsme proste kolonie na ktery je potreba bezostysne vydelat na vsem co je jinde za hubicku.

Autor: K2C3 | 09.12.2014 06:07
Bezproblémový nákup, dodání i výměna velikosti, vše rychle, ochotně, já osobně preferoval Laksen.

http://obchod.progles.cz/

Autor: prroud | 08.12.2014 23:34
Zalezi na tom v cem to vyprala Jardo,ze ho vyperes neznamena ze ho znicis.Ale goretex proste casem popraska,to je cely.Je to hodne prifoukla reklamni bublina.Existujou i jiny,levnejsi,pritom lepsi membrany.Pak jeste takzvany impregnace,ale ty uz jsou "mala veda" protoze jich je spousta,ale jen nektery jsou opravdu dobry.Ale jsou bomba,protoze si muzes pomoct s tim co rad nosis a je ti v tom dobre.

Autor: JaroslavS | 08.12.2014 23:02
No já prroude nevím kvůli tomu nebudu párat své hadry na čtyřkolku abych se podíval jak tam je ten qoretex nalaminován. Ty hadry mám 3 roky /v zimě se zimní vložkou / a proti zimě jsem stále ochráněn. Kdyby mi to manželka jednou nevyprala tak věřím , že i proti dešti. Do mínus 10 mám na sobě termoprádlo /spodky a triko s dlouhým rukávem, dále dvě bavlněný trička -klasický vojenský a potom už jen kalhoty a bundu se zimními vložkami/

Nevím jestli se to tady může ale dávám odkaz. Klidně ať to admin smázne pokud to nejde.
http://www.gore-tex.cz/vyrobky/lov/

PS: Jo a prroude nešustí to

Autor: prroud | 08.12.2014 22:53
Najdete si nekde chlapi,jak vypada goretexova membrana za pul roku.............
A jegrovky jsou bavlneny,ne vlneny :-).Navic z naprosto cisty vlny bez primesi.Cista vlna je draha sranda,ale nic lepsiho,nebo aspon stejnyho, neni!A jak psal Vlastik,na tu kdyz vezmes fleece,mas prakticky vystarano,pak uz jen neco co nepromokne.Kdyz nepromokne,nepusti ani vitr,takze za vetrovky usetrim.

Autor: JaroslavS | 08.12.2014 22:44
Souhlas s Valíkem Vlastimilem. Základ kvalitní termoprádlo /i z Lídlu není špatné a není drahé, na to více slabších vrstev a navrch kvalitní goretexové oblečení /dělá se i se zimními vložkami /včetně bot. To by mělo v pohodě stačit. V případě deště je super takzvaný nepromok, který opravdu vodu nepropustí. Proti mrazu a větru je dobré používat i kuklu. Většinou platí, že značkové je lepší, ale jistě by do menších mrazů stačily i jégrovky jako má prroud. Jinak boty jsou dobré třeba i vojenské kanady s označením například Thinsulate. Úplně jiná kategorie je vyhřívané oblečení a boty a to zejména cenou.

Autor: prroud | 08.12.2014 21:23
Uz jsi sletel ve vataku a ve filcakach,v rolaku do vody?:-)))))))))).To je kua do prace venku a ne do lesa.:-)

Autor: ValíkVlastimil | 08.12.2014 21:16
Libore záleží za kolik. Neříkám drahé dobré, ale někdy to tak funguje. V první fázy se zaměř na první a druhou vrstvu a poté podle prostředků na další vrstvu. Jde o to že první dvě nebudou třeba až tak drahé jako vrstva poslední. Už jsem to psal první vrstvy mám od firmy CRAFT , MOIRA , ALEA a JITEX. Další rúzné fleecové materiály sám mám POLARTEC CLASIC a ten se rozděluje podle gramáže na 100 200 a 300 gramový.Dobře se nosí a je mi příjemné i fleecové oblečení značky Pinewood.Bundy od firmy DEERHUNTER mají docela dobré vychytávky a množství kapes.Ten trh je dost široký záleží kolik chceš investovat.Ale jde to i s filcákama, vaťákem a rolákem od vojáků proč ne ...☺☻

Autor: prroud | 08.12.2014 21:03
Vlastiku,to neni blud,ale nevedomost:-).Pokud jsem v pohybu,jsem min nabalenej a ne upnutej ve vodostalym,to si navlikam az kdyz sedam ;-).Dlouholeta zkusenost,nez jsem zacal lovit ze zeme,lovil jsem z posedu se kterym jsem nejdriv musel vylizt na strom.Od toho jsou na svrchnich hadrech zipy,aby sly rozepnout:-).Se znackou jsem to napsal prece dost fikane,ne?Jasne ze nekdy podle materialu kvalitu koupis jen ve znacce,bohuzel a zaplatis ji 3x.A 100% vlneny spodni pradlo vazne osmatavat nemusis,na to vezmi jed,ale je drahy,njn,za to te nikdy nezradi,mam dve tloustky,stredni a tezky,bud je stridam,nebo navlikam na sebe :-).Vlna saje a haze pryc,to prece vis.Navic si samozrejme pot hlidam,nejen kvuli teplu,ale taky kvuli smradu,proto ty vrstvy,jde ubirat a pridavat podle okamzity potreby,zpocena koule moc zvere neuvidi:-).Apropo,kolikpak Ceskejch myslivcu navstivi koupelnu a umeje se vodou s rozpustenou jedlou sodou,nez vyrazi do reviru,co myslis?:-))).Je sice fakt,ze s flintou na posedu to neni o lovu,ale o promenade,ale prece:-)).Kolikrat jsi mel srnci,nebo vysokou na par metru a vedeli jste o sobe,presto neutekla? ;-).Dodam jen ze ne ve stoje,to zdrhne vzdycky,jak ukazes siluetu cloveka...... :-).Lov je nadherny dobrodruzstvi.

Autor: ValíkVlastimil | 08.12.2014 20:38
No Peťane teď si se blejsknul ty☺ Těžko budu někomu ukazovat značkové spodky či nátělník co mám jako první vrstvu.Leda bych si to napsal na záda☺ Jde o to jak se v tom cítím jak mi funguje. Neříkám, že značkové znamená lepší, ale někdy to tak je. Jsem dost háklivý na materiály a hlavně na typ úpletu z kterého je třeba některé spodní prádlo vyrobeno.Musím si ho osahat a na první omak mi musí sedět."Kdyz to nepusti vodu dovnitr,nepusti to ani teplo ven"- další blud. Ano možná to nepustí teplo,ale ani pot a to je ten největší problém.Známá věc ,že při pohybu a námaze se tělo ochlazuje a jak jinak něž pocením. Samo někdo méně někdo více. Zkrátka budeš jako by si si na sebe vzal kondom.☻ V tom je ta výhoda menbrán jako takových.

Autor: prroud | 08.12.2014 16:34
A zase ja :-))).Kdyz se jeste nikdo neozval.Pri oblikani se ridim vojenskym "vrstvenim" a pritom snahou usetrit.Takze kvalitni spodni pradlo,prvni vrstva vlneny spodky a triko s dlouhym rukavem(na tom nesetrim),druha vrstva teply kalhoty a mikina z hrejivyho materialu(taky nesetrim,zlata stredni cesta) a treti vstva uz je to co jde navrch a tady opravdu setrim,nenech se zblbnout dnesnim silenim po drahejch "goratexech" a podobne,hledej neco co nepusti vodu a neni to sustivy!Kdyz to nepusti vodu dovnitr,nepusti to ani teplo ven!Co usetris,to vraz do dobrejch,teplejch,kozenejch bot a jejich upravy!Asi jsem zimomrivej,ale vsechny ty serepeticky co nazejvaj botama do mrazu s ruznejma vlozkama,ale gumou navrch zacnou brzy studet,kuze nezacne.
No a kdyz zacne fakt mrznout,tak pridavam proste spodni vrstvy,nebo menim za teplejsi.Na znacky nekoukam,hledam vzdycky podle materialu a vhodnosti.Za znacky platej za kazdou cenu pubertaci a ti co se chteji blejsknout,aby si jejich ego vejsklo:-))).

Autor: Libor Mikeš | 08.12.2014 15:16
Jak tak venku přituhuje, pořád hledám něco dobrého a kvalitního do lesa. Jakou značku kdo používáte? Nechám si poradit i obchod, e-shop. Rád bych si udělal srovnání...
Díky moc