Dnes je 24.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Může kočka ulovit srnče?



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Milan Jirmann | 20.11.2016 15:22
Jestli to bylo od krkavců, tak by se v okolí na 100% našlo nějaké to pírko nebo trus. Jinak já osobně jsem viděl, jak krkavci na pastvině nalétávali a klovali do živého telete. Bylo jich asi 15. Nejdřív jsem nevěděl co se děje, protože jsem viděl černou pohybující se kupu, ze které se sem tam zvedl krkavec, ale když jsem přišel blíž, tak to bylo jasné. Zavolal jsem chovateli, který si pro něho přijel. Tele mělo vyklované oči a různé rány na krku, hlavě a nakonec ho musel sedlák zabít. Nebylo to nic pěkného. To tele mělo cca 50kg. LOVU ZDAR!!!

Autor: figi | 19.11.2016 19:59
Ono stačí vidět, jak zdupané je to od krkavců okolo výhozu. To nic jiného neudělá. Jako mlat.

Autor: Karel Zvářal | 19.11.2016 12:41
U těch těch telat jsem to bral s rezervou, také mě napadlo, že bylo mrtvě narozené, ráno chovatel došel a mělo vyklované oči, načatý zadek a břicho, blízko poletovali vzácní:-) krkavci, tak si to tak dovodil... No ano, ta lůžka jsou základ jejich březnového menu, ale když to v noci odnosí liška, jehně pro ně není problém. Já jsem na vlastní oči viděl, jak 6 krkavců v srpnu jen tak ze zábavy si pohrálo se zajícem (letošákem). Bylo to pozdě odpoledne, jen ho uklovali (20-25 minut) a ani nenačali. Po půlnoci jsem odjížděl dom, tak nevím, jestli se ráno vrátili.
Ten jezevec je také možný pachatel. Stará liška by asi kořist odnesla, začátkem června to ale můžou být osamostatňující se liščataz z únorových-březnových vrhů. Příště by chtělo nafotit místo činu (stačí bobilem), protože takhle je to spíše hádání jak určení.

Autor: Fesoj | 19.11.2016 11:31
A Karle, ne že bych se chtěl těch krkavců v nejmenším zastávat, o jejich schopnostech, inteligenci a síle vůbec nepochybuji - ale můj syn se již několik let živí přes léto jako pasák - bohužel skotu, ne kurev, to by asi vynášelo víc - a spousta krav mu rodí na pastvě. Krkavci tam jsou dá se říci neustále a sem tam načatá telecí mrtvolka není nic zvláštního. Ale ani v jednom případě syn nezjistil, že by bylo napadeno živé tele, vždy šlo o mrtvě narozené jedince - a že jsme se na toto téma již vícekrát bavili a syn ztrávil spoustu času pozorováním, jak to tam všachno probíhá, tak mu jsem ochoten věřit. Lišky kolikrát běhají mezi dobytkem jako psi a hledají lůžka, a to i přes den, pokud něco zůstane do noci /ale to je spíš výjimka/, pak se o to postará černá. A zase - nikdy se nevyskytl případ napadení novorozeného telete prasaty ! Roztrhaná telata bez výjimky pocházala od smečky toulavých psů, což přestalo po důrazné domluvě od soudruha Winchestera.

Autor: Fesoj | 19.11.2016 11:13
Ti krkavci asi budou nejpravděpodobnější, ale zapomínáme ještě na jednoho možného pachatele a tím je náš milovaný jezevec, případně psík. Možná, že by se dalo na něco usoudit i podle zanechaných zbytků - obraná a oštípaná nebo naopak ukousaná žebírka a pod. A dost bych se divil, že by po těch černých mrchožroutech nezbyl na místě ani jeden stříkanec. Věřím, že krkavci by se na místo vraceli tak dlouho, dokud by tam zbývalo cokoliv k žrádlu. Ti moc vybíraví nejsou.

Autor: Karel Zvářal | 18.11.2016 21:19
Našel jsem v archívu \"svoje\" téma, tak něco k němu. Kočka je ve vysoké trávě málo pravděpodobná, ta bude chodit po pěšinách, aby se neurousala. Jak napsal strejda, tipnul bych to na kerkúně. A udupané to je zčásti od nich, zčásti od paralyzovaných srnčat. Známý pase ovce a skot, a tito černí piráti mu každoročně zlikvidují několik jehňat i telat. Liška ještě více. Ale krkavci mládě oslepí už při porodu nebo hned po něm, a pak už na to mají hodiny času, aby ho zcela udolali. Jeden známý choval před lety krotké krkavce. Pustil ho ven i při mé návštěvě, a kdo nedostal ránu krkavčím klovcem, všem tento zážitek doporučuji! To jsou chirurgicky přesné ataky na ta nejcitlivější místa, ani student medicíny by to lépe nedokázal (páteř nad pánví, kotníky, podkolenní úpony).

Autor: František Dušák | 03.06.2015 13:26
Přidávám se ke strejdovi Zajícovi. Zasraní krkavci. Ale Sluníčkáři tvrdí, že oni se živí semínky,teda ti krkavci. Sluníčkáři sice žerou maso, ale to není ze zvířat, ale z Makra.

Autor: strejda zajíc | 03.06.2015 10:06
Může-keď koška balšaja a srnčátko malenkoje!:-)))
Ale spíš tipuju krkouny,ty to taky zdupou jako koně.

Autor: Miroslav Kráčmar | 03.06.2015 09:55
Po prasatech by z něj nezůstal ani chlup.Spíš bych to tipoval na nějákého\"papouška\".

Autor: Krejčí Karel | 03.06.2015 06:38
+kuna,tchoř,krkavcovití...

Autor: Petr Havlín | 02.06.2015 23:34
Kolega dnes procházel louky před sečením a našel dvě napůl sežraná srnčata.Kolem byl vyšlapaný kruh tak 50cm.Myslí si že by to mohla být kočka,protože liška by je odnesla celé.Já také uvažuji o prasatech.Jaký je váš názor?