Dnes je 20.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Podzimní zkoušky



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: smajlik | 23.08.2015 19:33
Určitě si kup zkušební řad daného psa, kterého máš. Tam najdeš ke každé discíplině oč jde a jak se hodnotí.
Jinak zkušenosti moc nemám ( máme prvního psa s zkouškama)
Přp. na netu jsou taky zkušební řady, ale ty se mohou během let změnit ne o moc věcí, ale mohou tak se snaž najít nejnovější nebo koupit.
Nevím co máš za psa, ale jestli ohaře tak dle toho co jsem se dočetla tak by pes měl pracovat před tebou takže když pes prožene zvěř daleko od tebe berou to jako chybu. ale mrkni a nastuduj
Když neuspěješ tak můžeš podat sice odvolání, příp. hned u dané discípliny se s rozhodčím pobavit. Ale nedoporučují ( jako divák ) jsem jednou zažila stížnost hned u disciplíny a dotyčnej byl nakonec rád že prošel ( samozřejmě hodnotili tak jak měli, ale to co u ostatních brali jako malou chybu u které přivřeli oči tak u dotyčného ne). Ber to tak že jsi zkoušku neudělal že je potřeba dopilovat, dopiluj a ukaž se příští rok.
Na zkouškách neuspěli už několikrát psi, kteří byli velmi dobře vycvičení ( majtele se hodně věnují kynelogii ) takže věděli co a jak, ale ne vždy se daří. Jednou málem neuspěl pes, který s disciplínou neměl před zkouškou sebemenší problém po zkoušce to s ním vůdce ještě opakoval discíplina bez problému, ale na zkoušce se mu nechtělo a malem to bylo 0 bodů.

Autor: Jan Heger | 18.08.2015 14:40
Dobrý den,
PZ se blíží a nervozita stoupá neboť jdu se svým prvním psem. Chci se zeptat zkušených, jak se hodnotí, když mi pes prožene zvěř s hlášením na společném honu?
Jak se podává odstup ze zkoušek, když neuspěji v disciplíně?
Díky. J.H.