Dnes je 24.09. 2018. Slunce výchází v 6:45 a západá v 18:51 | Měsíc výchází v 19:02 a západá v 5:38

Fígl na škubání pernaté



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Ellhenicky | 23.08.2015 13:12
Už to začalo.Husy, holubi, za chvíli kachny a bažanti. Máte na škubání nějaký fígl.Holubi jsou brnkačka,ale husy a kachny dají zabrat. Nechci je stahovat. Jedna z nejlepších rad byl, nechat si je oškubat od ně jiného.

Autor: Ivan Nedvídek | 23.08.2015 14:05
Zdravím, kolego dobrý fígl je trpělivost. To si sedneš na zahradě na stoličku a pomalu škubeš a myslíš na příjemnější věci. Řadu z nich ještě znám i když je mi bez pár měsíců sedmdesát.Lovu, lesu...IN

Autor: Jan Slavětínský | 24.08.2015 12:35
Nejlepší a nejrychlejší je, někoho s tím podarovat. Vím ,není to rada, ale je to nejlepší řešení. Dotyčný má radost a je i vděčný, protože zatím neví co ho čeká...
Holub je jasný, ten jde dobře a já z něho beru pouze prsa. Čili ho neškubu celého,ale jen předek. Kachnu stahuju.
Nemůžu dohledat video, kde chlap (myslivec někde v Německu) předvádí stažení bažanta, kde ho přišlápne a v podstatě tahem a silou buď za letky nebo za stojáky ho stahne,doslova vyslíkne.Teď nevím přesně. Celé to trvá asi dvě minuty. Možná to někdo viděl.
Při tom hledání jsem našel zabijačku po maďarsku. Klasické domácí prase a než řezník vykouří cigáro, má ho rozbourané.A to ho nevyvrhuje.Zajímavý postup. Můžu přeposlat na podívání.

Autor: Josef Šůna | 24.08.2015 12:53
Již nejméně deset let kachny a v posledních letech i ty domácí bažanty prachsprostě pařím. Vodou z boileru na max. teplotu a kachny pořádně klackem v horké vodě vymáchat. Ještě lepší je nejprve smočit studenou a poté horkou. Bažanta pochopitelně lehce. Když již něco zabiji tak se musí zužitkovat.

Autor: Ellhenicky | 24.08.2015 18:35
Mne zajímá, zda je někdo smolí. Viděl jsem i škubání na stroji jak se na něm dělají na jatkách prasata.Jak píše Honza, co mohu podarovat, tak podaruji, ale zvěřinu mám rád a stažená není to pravé ořechové.

Autor: Roman Dostál | 24.08.2015 20:13
Taky nejradši daruji,ale zkuste šoupnout do mražáku a oškubat potom.

Autor: Leon Zumr | 24.08.2015 20:43
na jednom videu dal štětku na záchod do vrtačky a kachnu do kýble s vodou a docela to měl čistý

Autor: Krejčí Karel | 25.08.2015 09:46
Někde bylo video stažení peří i s kůží.Jo,jak píše Honza Slavětínský.Bylo to k vidění asi loni s tím bažantem .Ale kůži na pečení mnoho vyžaduje.

Autor: Ramo | 25.08.2015 11:29
Kachny stahuji, ale oko vlhne při pohledu na to žluťoučké sádýlko, které zůstává na kůži! :-(
Ty 2 husy sem škubal, aby oko nevlhlo, ale zas mám na dlouho pokoj! :-))
Romane to škubání za \"zmrzla\" máš odzkoušené? Zní to zajímavě, ale stejně to pak musíš \"obrat\"!

Autor: Tomio | 25.08.2015 15:53
Honza Slavětinský asi myslí toto video
https://www.youtube.com/watch?v=1X5o1JKvFRs

Autor: František Dušák | 26.08.2015 07:42
Nejlepší fígl je dobře vychovaná manželka. LOL:

Autor: Jan Slavětínský | 26.08.2015 09:05
Tomio - jo, to je ono.

Autor: Václav Sládek | 26.08.2015 09:11
Co když má manžeka ochočenýho dobře vychovanýho myslivce.No to fígl nebude.

Autor: Roman Dostál | 27.08.2015 16:18
Ramo já taky stahuju.Kamarád mrazí a chválí si to.S tím ochočeným myslivečkem mi to něco připomíná:))

Autor: strejda zajíc | 28.08.2015 07:08
Kachnu stáhne jen barbar nebo Gašparík/jeden múj kolega/.Já jsem línej jako sviňa,ale kvakynu oškubu vždycky-jednu tak za 20 minut.A to škubu nasucho,protože jako malé děcko jsem se dočetl,že se to má tak dělat.:-(Paření např.se smolou jde dobře,jen se to hůř chytá,protože je to studený.A co se týče těch vycvičených manželek,takový ženský už se neroděj....Poté,co s dcerkou(té byly asi čtyři roky)škubaly jednu čírku tři dny,jsem to prostě vzdal.To nevycvičíš,ani ostnáč nepomůže!Já nejsem pro parfors,tak jsem je tloukl jen novinama-ale je to marný,je to marný,je to marný!

Autor: JindraLipník | 30.08.2015 15:57
toto tema jsem zde nadhodil asi před dvěma roky.Rád zopakuji svůj názor a zkušenosti.Babička a maminka hlásaly,že zvěřina se zásadně nepaří.Proto jsem kachny a bažanty poctivě škubal(pokus zapojit manželku byl naprosto neůspěšný).U kachen jsem se stal na krátkou dobu barbarem a stahoval.Poslední roky kachny pařím pouze čistou vodou.Škubání jde mnohem lépe a chuť zvěřiny je stejná.Bažanty škubu pořád na sucho.