Svačina na hon



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Václav Sládek | 12.11.2015 20:19
Je mi to taky jasný ale je to skutečnost.Tak dlouho se chodí se džbánem .....................

Autor: František Dušák | 12.11.2015 07:37
Václave, nechci vypadat jako hnidopich, ale o té 10 pro honce bych zde raději nepsal(§35 odst.4 písm.g) zákona o myslivosti). Problém by nastal při nedej bože nějaké pojistné události. A stačí zlomenina a už je malér.

Autor: Václav Sládek | 11.11.2015 23:02
Většinou špekáčky na ohni co je můj bordík nechce nejspíš pozná co obsahují za sra.č.ky.Nealko pro střelce káva nebo čaj a honci ještě 10°pivo

Autor: Vrba Frantisek | 11.11.2015 16:39
Pepo nedráždí moje chutové pohárky.Jinak u nás klasika-klobása na ohni.

Autor: Fesoj | 11.11.2015 11:47
Bažantí polévka s játrovými knedlíčky ? To je opravdu tak excelentní papu, že podávat ho ke svačině někde na stojáka v lese je skoro hřích ! I na presidentském honě v Kladrubech se tato polévka podávala až k večeři v útulném prostředí lovecké chaty. Když polévka k svačině, tak nejlépe držková a la Martes ! Papání prosté, vydatné - a nemá chybu !

Autor: Krejčí Karel | 11.11.2015 08:02
Bažantí polévka s játrovými knedlíčky je královská a excelentní.S nudlemi a kousky masa.Nebo gulášová s pečivem.Čaj není třeba,každý má něco sebou.

Autor: smajlik | 10.11.2015 22:58
Tak nakonec budeme mít teda nejspíš polévku. Myslíte že k horké polévce je potřeba ještě čaj ? Když se zahřejí polévkou a nějaké pití bude mít u sebe každý.

Autor: Jan Slavětínský | 04.09.2015 08:29
U nás máme \"bufetreferenta\", který má na starosti svačinu na honech. Nic jiného dělat nemusí. Toto zajistí vč. dřeva na oheň a klacků. U nás se opečou buřty, chléb,hořčice a pito.
Ještě v dobách totality jsem byl jako host na kruháku, byl sníh a když nás vysílali v před, každý do ruky dostal tu skleničku s víčkem od dětské přesnídávky, vedle mu do ní strejka nalil panáka rumu a z várnice sběračkou zalil horkou vodou. Utáhl si víčko, strčil to do kapsy a vyrazil vpřed. To bylo v těch blbých dobách...

Autor: Ellhenicky | 04.09.2015 07:06
Ono záleží hlavně na podmínkách.Jsou akce, kde se opeče buřt a pak akce, kam přijede auto se stolama,lavicema, polní kuchyní či várnicema s polévkou. U nás si mysliveckou akci bez ohně s opékáním buřtů či slaniny ani nedovedeme představit. Nic extra nevymyslíš.

Autor: Krejčí Karel | 02.09.2015 10:21
Taková naložená krkovička,řízek na chlebu,není také k zahození.Klobásy,buřty,sekaná,slanina...jen tak u ohně.

Autor: František Dušák | 02.09.2015 06:51
Léta nám řezník dělal sekanou z divočáka a srnčího. To byla opravdu lahůdka. Řezník už není a sekaná také ne. Vše je pomíjivé.

Autor: Jaroslav Rejdák | 02.09.2015 06:48
U nás si dřív mohl každý už na začátku při snídani koupit kus salámu a pečivo, loni jsme opékali buřty. Sousedi to zase už dlouhá léta dělají tak, že na místě svačiny dva členové dopředu opečou pro každého buřt a sekanou, ohřejou vodu na kafe/čaj, když se přijde na svačinu, tak to odsýpá, nic se nezdržuje, všechno je hotové, ohřáté, jen to sníst.

Autor: Petr Havlín | 01.09.2015 18:50
Jak píše Figi,dobré buřty s dobrým pečivem a k tomu nealko pivo.Zažil jsem také uzená kuřecí stehna a není to špatné.Nebo také sekaná, pokud máte někde poblíž dobrého řezníka.

Autor: figi | 01.09.2015 17:47
Tak si opečte dobré buřty. Kvalitní.

Autor: smajlik | 01.09.2015 15:26
Máte nějaký napád co na svačinu na honě ? U nás se dělají jenom husté polévky a protože budeme po hodně dlouhe době obstaravat svačinu my a polévku nechceme a ani to nemá kdo dělat tak hledáme jiný napád :D