Dnes je 18.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

To zase někdo myslivcům \"pomohl\" k lepšímu renomé



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Fesoj | 11.06.2017 12:57
Rici - proč by měl být nemyslivec s brokovnicí nápadný jak sáňky v létě ? Ustrojit se může kdo chce jak chce, nemyslivců s brokovnicemi taky není tak málo, když pojede autem, vystoupí, nikdo nikde - prásk a jede se dál. Ovšem fakt je, že veřejnost v každém ozbrojeném člověku v honitbě vidí myslivce, kór když má zelený klobouk. A druhý fakt je bohužel ten, že rozhodně nechci a nemohu tvrdit, že nikdo z těch gaunerů, kteří střílejí chráněné dravce a vykládají otrávené návnady, nemá lovecký lístek. Co na tom, že skuteční myslivci tohle odsuzují - svezou se s tím bohužel taky.

Autor: bohumir dvořak | 09.06.2017 19:49
http://cilichili.cz/2017/5-harddiskobolos/cumenda/posedlost-posedy/

Autor: Ellhenicky | 07.03.2016 09:28
Hukovice nejsou zase tak malá vesnice, aby někdo neslyšel nějaké střílení. Mohl přiletět i z Polska.Někteří uhynulí mořtí orli z jihu Moravy byli taky z Rakouska, ale vždy se to svádělo na naše myslivce.Ono je rozdíl myslet a vědět.

Autor: Ron Gordon | 06.03.2016 20:04
Každý můžeme mít na věc svůj názor, jedna věc je jistá, že pokud byl střelen brokovnici tak policie i kdyby se po...., nebude schopna ztotožnit zbraň, ze které bylo stříleno. Protože se osobně znám s tiskovým mluvčím, zkusím z něj vydolovat nějaké podrobnosti a pak se s vámi o ně podělím.

Autor: Fido z Řáholce | 06.03.2016 19:58
Kolektivní vina, to ne. Vyčkejme na šetření policie, pokud se k nějakému pachateli dopátrá.

Autor: Leon Zumr | 06.03.2016 19:22
Pak by ho práskli.Neznáš českou klasiku :-)))

Autor: zutro | 06.03.2016 19:10
Kdyby se dala pokuta celému spolku tak se viník přihlásí?

Autor: Fido z Řáholce | 05.03.2016 19:30
Je naivní si myslet, že mezi nemyslivci nejsou brokové zbraně. Jen sledujte, když je vyhlášena amnestie pro nelegální držení střelných zbraní, kolik a jaké druhy střelných zbraní jsou občany odevzdávány. A osoba, která nelegálně drží jakoukoliv zbraň jí nebude nosit na rameni/opaskem. Bude ale hledat způsob, jak a po čem si vystřelit. To je můj názor.

Autor: rici czech | 05.03.2016 19:16
Nebuďme bláhoví :-).Myslím ,že brokových zbraní zase mezi nemysliveckými držiteli moc není,takže se mne zdá krajně nepravděpodobné ,že za tento čin nemůže držitel loveckého lístku.A upřímně si nedovedu představit nemyslivce s brokovnicí...ten by byl\" nenápadný jako sáně v létě\".

Autor: Tubus | 05.03.2016 16:50
Kdo si myslí, že to nebyl myslivec,je dle mého názoru naivka. . . to samé jako návnady .

Autor: jirka marek | 05.03.2016 13:24
Já si taky myslím,že kdyby to byl myslivec,tak ho někde zahrabe a je klid.Taky sem měl možnost jich několik střelit a možná to byl i on,protože z té lokality k nám přilétají rabovat louky,ale za to mi to nestojí...

Autor: František Dušák | 05.03.2016 07:09
\\\"Policie zatím zdokumentovala, že pachatel čápa zastřelil brokovnicí v době od 1. března do ranních hodin 2. března. Čáp byl nalezen na poli po pravé straně cesty v těsném sousedství obce Hukovice.\\\" Tolik zpráva tisku. Silně pochybuji, že to byl myslivec. Ale pokud tomu někdo chce věřit, ať věří.
P.S. A kdo mne znáte, tak víte, že zrovna já se moc myslivců nezastávám.

Autor: Leon Zumr | 05.03.2016 00:05
Jo chovatelé domácích zvířat to je kapitola sama o sobě a kór holubáři,ale ti nebudou běhat po revíru a rozhazovat otrávené návnady to spíš rybníkáři a myslivci

Autor: Ron Gordon | 04.03.2016 22:27
Pánové, buďte trochu soudní, proč by myslivec střílel na čápa, navíc když tam pobýval celou zimu !
K těm otravám – myslím, že chovatele drůbeže mají padnější důvod se dravce, který jim odnáší drůbež zbavit. Mám kolegu, který ročně příjde o spoustu drůbeže, již to raději ani nepočítá a předloni pravděpodobně jeden orlí odchovanec odnesl skoro zpod nohou jeho manželky kachnu od káčat.
Karle že nevěříš policii, tvoje chyba, já věřím, u nás asi dva roky nazpět začalo něco rdousit jehňata a ovce na zahradě u domu a při pátém kousku majitel věc oznámil na policii. Shodou okolností je to mladý myslivec. Policie šetřila, odbornici Bartošovou pozvala a hle, ta vlčí stopu objevila. Nepátral jsem po tom, zda to bylo z důvodu náhrady škody, ale něco takového se po vesnici šuškalo. No a netrvalo dlouho jednoho rána, když lidé vstávali do práce padla rána a bylo slyšet – povím , povím, pak ještě padly rány dvě, ale nikdo nepátral zda to byla vzácná šelma chráněná. Já pouze vím, že se v revíru přestal pohybovat potomek jeho ohaře vzešlý se spojení s rotvajlerkou nedalekého souseda. Tak nevím, měli jsme v revíru vlka a nebo bylo posouzení odborníkem chybné neb účelové – vlk byl potvrzen, náhrada mohla být vyplacena. Pro dokreslení zahrada byla u baráku ve vsi a 600 metru dál pod lesem se páslo stádo ovcí. Je to k nevíře, ale je to tak, žádná myslivecká latina.

Autor: Ellhenicky | 04.03.2016 21:09
Taky se mi nechce věřit, že by na čápa střelil někdo z myslivců.Dělat rychlé závěry je jednoduché. Dokažte někomu, že střílel, když jste ho při tom nechytili.Kolik již bylo usvědčeno lovců, (nepíši myslivců) kteří ulovili rysa a DUHA na ně vypsala odměnu?

Autor: Karel Zvářal | 04.03.2016 20:47
Leone, 1*****! A jinak k tomu nevěření. Připomíná mi to fór ze života. Kolegové-zahradníci (oba SK) měli po nejtěžší zkoušce prváku a tak to dobře oslavili. První se vrátil Ivan, usmítý jak měsíček. Při dotazu, kde je Jano, tak tvrdil, že jde za ním. Když ani po půlhodině nedorazil, šli ho hledat. Tehdy ještě v zimě býval sníh, tak šli po stopách. Šel podél plotu, kterého se přidržoval. Jenže v jednom místě byla díra a Jano se skutálel do ZOO, kde usnul. Kluci ho dovedli, přišli poreferovat, že Jano je totálně na šrot. Něverím, něverím!!! pravil Ivan a jal se slízat z bidla. Ale byl taky dobrej, tak nemohl dosáhnout nohou na spodní postel (spal na bidle nade mnou). Něverím, chcem sa pozrieť, iděm sa pozrieť!... a pořád kopal nožičkama ve snaze dosáhnout na postel. Přitom s ním chlastal o 106, ale něveril... Tak zábavného opilce jsem už nikdy více nepotkal.

Autor: Leon Zumr | 04.03.2016 19:44
Tak jo střílej to Rambové tráví to elfové a myslivci o ničem nevědí.

Autor: Václav Sládek | 04.03.2016 18:26
Fratišku souhlas.Jen doplním brokovnice o luparu.

Autor: František Dušák | 04.03.2016 18:08
Leone a proč spolku? Vždyť brokovnici dnes může mít každý se zbrojákem i bez LL. A právě spousta těch Rambů si nakoupila pumpy a hledá, kde si trochu zařádit. Mají je v autech a využívají každé příležitosti k blbnutí. Když automaticky odsuzuješ spolek, tak tím říkáš, že střílel myslivec, čemuž já moc nevěřím. A je jasné, že pokud takto uvažuješ ty jako myslivec, tak laická veřejnost za tím vidí myslivce každopádně, jelikož vůbec nic netuší o možnosti držení brokovnic.

Autor: Karel Zvářal | 04.03.2016 17:59
Ten Kunín by se mohl přejmenovat na Bouchalov, protože loni tam také brokem postřelil mladou samici skaláka. Rehabilitace dopadla špatně, zůstala do chovu. Jinak souhlas s Leonem, protože policie vypátrá jako vždy kulový.

Autor: Leon Zumr | 04.03.2016 17:39
Napálit pokutu celýmu spolku a on by se střelec rychle našel

Autor: Stanislav Haas | 04.03.2016 15:11
Http://ostrava.idnes.cz/cap-neodletel-pres-zimu-na-jih-nekdo-ho-zastrelil-brokovnici-pl9-/ostrava-zpravy.aspx?c=A160304_144443_ostrava-zpravy_jog