Dnes je 27.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Kolikrát jste ročně na lovu?



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: martes | 03.03.2011 22:32
Na lovu ne.Do revíru mám asi 10km. a tak jsem tam víc než doma.Zajedu,sednu a v první řadě relaks.Jak píše Mira všeho courání škodí.Nejsem proti šoulačkám,ale v dnešní době kdy je v lese pohyb celý rok tak se snažím zvěř stresovat co nejméně.To ale neznamená že nelovím.Martes

Autor: Josef Šůna | 03.03.2011 14:04
V sezóně tím myslím od května tak dvakrát, třikrát týdně a to až do konce roku. Od Nového roku většinou jen o sobotách a nedělích opět tak do začátku dubna a pak na novo. To již ke dvaceti letům co žiji v blízkosti honitby. Dřív jsem to měl pře sto km a tak to bylo vyjma dovolenou max. dvakrát za 14 dní, ale velmi, velmi intenzivně. Jak píše kolega Šafr méně je někdy více.

Autor: Miroslav Šafr | 03.03.2011 12:01
Já mám to štěstí, že už několik let nemusím chodit do práce (nejsem důchodového věku)a tak jsem v revíru prakticky pořád. Chodím denně kontrolovat vnadiště a případně zakrmit. Flintu však nosím stále méně, lišku z volné ruky stejně netrefím (zkusil jsem to) a ty dva kusy srnčího co ročně střílím je po dobrém obeznání otázka pár dní. Nejvíce času asi strávím s pozorováním a lovem černé zvěře na vnadišti. Když pak chodí pravidelně, tak jsem tam pomalu obden.
Nejraději mám procházky se psem, a nejraději chodím dopoledne ve všední dny. To je poměrně klid. O víkendech jsem pak raději doma, nebo něco kutím (posed, ap.) To se všude toulá takových lidí. V sobotu mě vytáhl kluk na večer na posed, šli jsme do klidnější části úseku a viděli jsme jednu srnu která proběhla, jednoho cyklistu a devět pěšáků. Všichni mimo cestu. Hrůza, a to je dalobyseříci mimosezóna. Poslední dobou své procházky po honitbě také trochu omezuji. Uvědomil jsem si, že i já svou stálou přítomností ač nechtě zvěř ruším a myslím, že méně je někdy více.

Autor: Pavel Neumann | 02.03.2011 15:04
U mě jak rodina a hlavně práce dovolí. Do revíru jezdím tak 2-3 týdně a když jdu "sedět" tak alepoň na 4-6 hodin. Nijak to neeviduju a statistiku nedělám. A hlavně je to dost sezoní. Třeba teď černá nechodí a tak se věnuju víc rodině. Ale je období kdy sedím 6-7hodin 3-4x do týdne. Letošní myslivecký rok 5x černá, 1x srnčí, 3x liška, 1x kuna. No a potom brigády cca 40h + příprava plesu a společných akcí.... to taky neeviduju, ale je to taky dost času.

Autor: Ivo Ondráček | 02.03.2011 13:07
U mě je to také "sezonní" záležitost. Třebas od října do prosince se moje myslivecké působení skládalo ze zběsilého úprku ke krmelci a zpět k autu a zase "hurá" do školy nebo do práce. V létě a kolem vánoc(bohužel ne těch letošních) pak absolutní svoboda, především v létě- ráno na svítání, v poledne, večer znova a tak každý den co to jen jde a co povinnosti dovolí...:) Ve výsledku taky nějakých 150 čekaných plus "nějaká ta hodinka" na brigády nejrůznějšího druhu. A úspěšnost rovněž nějakých 7 čekaných na úlovek, u srnčího mnohem víc, nějak mi přijde každý srnec chovný...:)

Autor: Václav Sládek | 02.03.2011 10:42
Bydlim na kraji vesnice.Zvěř mi chodí až k baráku po celý rok.Na čekanou jdu v průměru tak dvakrát do týdne při úplňku častěji a sedívám někdy od večera třeba až do deveti ráno.Jinak se psy když je čas tak každý den a při tom vnadim a v zimě krmim.

Autor: Daksl Kopov | 02.03.2011 08:56
Vzhledem k tomu že dělám pouze půl roku a druhou půlku jsem doma,tak jsem v lese půl roku.A to nejen že lovím,před lovem obeznávám,sčítám a v zimě krmím a hlavně denně přikrmuji prasata na dvou centrálních krmelištích kde nelovíme.Výcvik psů,posedy,a jiné vrtochy.
A hlavně jezdím do honitby 25 km.Jedna cesta.Někteří se mi smějí,že nejdu večer sednout na prasata.Ale nikdo z nich by denně nejel dopoledne nakrmit a znovu večer.To je 100km. Tak že tak.V honitbě jsem od mala a tak když jsme se stěhovali,nezměnil jsem místo.Mám k ní vztah.

Autor: Jaromír K | 02.03.2011 08:51
Tak já si to píšu celkem pravidelně. Mám deník,kde píšu pracovní záležitosti a taky chovatelské a pěstitelské věci,abych měl každý další rok z čeho vycházet,co se kdy sadilo nebo kolik se čeho zkrmilo. Sem také dělám malé stromečky,které znamenají kdy jsem byl na lovu. Loni to bylo 98krát a úspěch odlovu průměrně po každé sedmé čekané. Je pravda,že se dá chodit i častěji,ale já nejsem z těch,co zaparkují auto pod posedem,posedí třičtvtě hoďky a jedou domů. Sedím převážně 4-5hodin,když je mi štěstěna nakloněna,tak míň. S pozdravem JK

Autor: Jan Slavětínský | 02.03.2011 08:26
Byly časy, že jsem byl venku skoro denně.Člověk byl svobodný a byl pánem svého času.Hezká léta, rád na ně vzpomínám a také to bylo období největších loveckých úspěchů. S příchodem rodiny, povinnostmi a jinými starostmi si ten čas jít ven, člověk doslova utrhává a plánuje dopředu. Ale kdo chce jít ven, tak si čas najde a udělá. Asi i stárnu, protože zjišťuji, že bych kolikrát i šel ven, ale jsem líný a doslova si sám v sobě hledám důvod, který by mi tu chuť jít ,přerazil. Důvod i opřený o vlastní zkušenost - je vítr,je západní, mrzne,je ponuro..dneska nic neuvidíš. Dřív jsem to neřešil. O víkendech chodím rád sedět ráno na rozednění. V týdnu jdu podle času, ale pokud je před úplňkem, chodím ten týden před, intenzívně. Nepočítám si ty vycházky ven, žiju na Vysočině, tak že být v přírodě pro mne svátken není, my zde v přírodě vlastně žijeme pořád ,bez rozdílu jestli mám zrovna flintu na rameni nebo ne...

Autor: Erika Doležalová | 02.03.2011 08:14
Tak to je další statistika, kterou prozatím neeviduji, tím že máme jen srnčí, tak "hlavní" lovy jsou omezeny dobou lovu této zvěře, to jsem venku častěji, třeba 4-5x do týdne (po úspěšném lovu pak dám vždy tak týden pauzu, jak kdy), začátkem roku je to vždy slabší, to jsou spíš procházky se psem nebo takové ty očumovací co máme v revíru.. Jinak píšu jen úlovky, datum, místo, druh zvěře, pohlaví, hmotnost, umístění zásahu, značení, nástřel, jak daleko (příp. v ohni) a podobné blbinky :-)

Autor: Honza Lettrich | 01.03.2011 23:15
No vyloženě na lovu, asi tak max. 10-krát. Jinak vyčistit hlavu a protáhnout toho tlustýho lenošnýho jezevčíka tak cca 150 krát ( vždy když drahá hezčí polovička dovolí).

Autor: Vít Pátek | 01.03.2011 23:14
Děkuju, Dědo z lesa. To jsem ještě neznal a moc se mi to líbí.
(Jen, aby se z toho nevypočítávala i doba odchodu do důchodu... :o)

Autor: Děda z lesa | 01.03.2011 22:12
Doba, strávená na lovu, se údajně nezapočítává do celkové délky života.
Takže někteří, třeba i starší kusy, jsme prakticky ještě kluci a mělo by nám to vydržet co nejdéle...

Autor: Hans | 01.03.2011 21:17
Tak za rok 2010 čistě jen na posedu 140krát. Pěkně zapsané v Excelu na jakém místě při jakém počasí a co jsem viděl. A když se něco podaří střelit, tak samozřejmě vše popsané. 4 lišky 3 srnci 7 prasat 1 laň.

Autor: Tomio | 01.03.2011 20:20
Todle je dobré téma.
Sednutí tak 2krát do týdne, převážně pátek a sobota. Na jaře a v létě do prvních kombajnů méně. Přes týden ve škole. Ale je to sezóní záležitost,v dančí říji a při sněhu v zimě a srpen, pokud tak při každé volné chvilce. Pokud to tak nějak zprůměruju. takže to vidím na cca 100čekaných/rok, výsledek nevalný 1-2ks černé,1-2ks dančí,2ks srnčího a nějaká lištička. Takže úspěšnost nějakých 6-9%, mizérie :-D, ale pro lovení tam nechodím

Autor: Radek Chadim | 01.03.2011 19:26
Tak venku v revíru jsem skoro úplně každý den, to je jen 14 dní dovolené, +-10 dní nemoci a +-10 dní opravdu škaredého počasí, a když už jdu s lumpem ven, aby se proběhl, tak vezmu nějaký krmení nebo vnadění... :-). Já myslel čistě jen tak jako na lovu, ať už s úmyslem lovit, nebo jen tak posedět.

Autor: Jaroslav Miňha | 01.03.2011 19:26
Víkend ráno i večer pravidelně, v týdnu sezónně třeba i třikrát v týdnu večer. Kolik to ale dělá vycházek ročně? Nedokážu odhadnout. Tedy dokážu, ale kdyby to četla ta moje... (ona si to stejně přečte)

Autor: rici czech | 01.03.2011 18:32
To u mě to v začátcích bylo tak skoro každý den v terénu,postupem času a s přibývajícími starostmi kolem rodiny se tento čas nějak prodloužil:))).
Jelikož se bavím se psy, každý rok nějaké zkoušky už asi 15let, tak mi na ten lov už prakticky moc času nezbývá, ale každopádně to bývá minimalně 3 krát do týdne venku se psy.

Autor: Radek Chadim | 01.03.2011 18:08
U mě to taky vychází tak 4-5x v týdnu. Toto téma mě napadlo proto, že letos jsem byl zatím snad jen 10x a už je březen :-), takže mám co dělat, abych to dohnal, a dneska zase nic :-).

Autor: Martin Síla | 01.03.2011 17:49
Radku,nejsi jediný blázen. Já to sice nepočítám,ale myslím,že je to víc než 200x. Je to asi 4-5x v týdnu.

Autor: Milan Soukup | 01.03.2011 17:48
2x3 týdně, podle možností, někdy na celý den, někdy jen lovit, podle toho, co je potřeba udělat. Kdysi jsem si počítal odsezené hodiny (bez práce a brigád, fakt jen sezení, na jeden střelený kus - výsledek 80 hod/kus). MS

Autor: Radek Chadim | 01.03.2011 17:37
Kolikrát jste ročně na lovu? Já jsem nad tím nedávno přemýšlel a zjistil jsem, že loni (v roce 2010) to bylo přes 200 krát, tak se chci zeptat, jestli jsem jediný blázen, nebo jestli je nás více takových :-).