Dnes je 26.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Dnes



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Petr Havlín | 21.05.2016 08:41
No lepší ostrava kyslíkem Petře, než otrava po degustaci v Roudné:-) viď Bohoumíre?Letos jsem to brzké jaro nějak propracoval a tak doufám že se teď dostanu do lesa víc.

Autor: Ellhenicky | 21.05.2016 07:46
Peťo, ochranářů a pozorovatelů není nikdy dost. A co otrava kyslíkem?:-)

Autor: Petr Havlín | 21.05.2016 06:35
Tak mohu konečně po dlouhé době napsat také něco z lesa.Včera večer jsem vyrazil na od kamaráda obeznaneho srnce. Nepřišel, ale zato jsem pás čtyři krásný zajochy a večer byl krásný. Dnes ráno na šoulačce jsem viděl dva dobré šesteráky, jednu srnu a opět čtyři zajochy.Byli to ale jiní než včera. Mám z nich radost, ale budu rád, když z nich na podzim zbude polovina.

Autor: Václav Sládek | 20.05.2016 18:34
Lysá byl jsem včera od rána odcházel jsem v 15.00.Potkal jsem hlavně kluky z sousedních vesnic.Zahájil jsem malou slivovicí petice taktéž podepsal.Jel jsem hlavně očumovat podle mě bylo co.Mraky hadrů,nočího vidění řek bych že si drží standart.Koupil jsem knížku Border teriér a foto s bordíkem pod ním je napsáno \"Tady je můj revír\" to z důvodu jako Jenda.

Autor: Jan Slavětínský | 20.05.2016 13:42
Tak co říkáte na letošní Lysou? Byl jsem tam včera, prošel jsem si jí 2x, podepsal petice proti zbr.politice EU i na podporu norování, ochutnal dobrou vepřovou krkovici s hořčicí a křenem, potkal Voříškovi a Matěje Fouse a spokojeně konstatoval, že je fajn,když člověk nic nepotřebuje a neshání protože u některých cen jsem se musel opřít. Z principu a abych si alespoň něco přivezl, tak jsem si koupil krabičku orig.brenneků od RWS a řemen na flintu, aby mi doma věřili,že jsem nebyl někde jinde...Letos mi v Lysé přišlo, že tam je jednou tolik \"zelených hadrů a košil\" proti minulým létům. No a bonbónek navrch ,naše silnice,uzavírky a objížďky, supr.

Autor: Petr Havlín | 19.05.2016 09:10
Karele pěkný. Já chtěl do Lysé zítra, ale malá má neštovice a tak budu hlídat.

Autor: Jan Slavětínský | 19.05.2016 07:45
Dnes před polednem se zajedu mrknout do Lysé.

Autor: Karel poslík | 19.05.2016 06:36
Zdar všem, přikládám článek z našich podnikových zpráv. Docela rarita. Průmyslový areál Chempark je součástí naší honitby a není proto nic vzácného u nás spatřit sokola stěhovavého. Když jsem tady před několika léty viděl sokola v honitbě, nemohl jsem tomu uvěřit a myslel jsem si, že se jen vzdálil nějakému sokolníkovi. Omyl, hnízdili mi kousek od kanceláře.
Na „sedmistovce“ vyrůstají sokolí trojčata

Už popáté se vrátil pár sokolů, aby v Chemparku vyvedl novou generaci. Letos se po roční odmlce uhnízdil v budce na teplárně T700, kde nyní pečuje o tři ptáčata. Třítýdenní mláďata už dostala od ornitologů potřebné kroužky, aby v následujících letech bylo možné sledovat jejich pohyb.

​Dohromady vychoval rodičovský pár sokolů v Chemparku již 18 mláďat. Tento počet dokazuje, že se dravým ptákům, kteří ještě před 15 lety čelili hrozbě vyhubení, v průmyslovém areálu dobře daří. Výška komínů je totiž chrání před predátory i zbytečným ruchem a holubi v závodu zaručují dostatek potravy.

Autor: Jan Slavětínský | 18.05.2016 11:41
Pánové, Lovu zdar!

Autor: Tubus | 18.05.2016 08:31
Tak jsem včera kolem sedmé vyrazil na obeznané paličkáče.Vše půjde hladce, říkal jsem si.Vždyť chodí s 5 minutovou přesností na totéž místo... Zasednu do bezinky v polích a už jen čekám... Tak kde jsi?, už je čas... Něco je jinak, ale co? Vše se zdá normální. Najednou mi zrak spočine na gumovkách. Jsou divně mokré, jako by takový povlak.Sakra! Odpoledne zemědělci pole postříkali. Tak to srnečkovi chutnat nebude.. . . Změna plánu. Půjdu se podívat na loučku nedaleko, tam bude travička \"nechemická\"... Blížím se a už vidím světlejší hřbet. Ten znám.To musí být \"on\". Pokládám spektiv a čekám až zvedne hlavu z vysoké trávy. Ano, nyní je to jisté, ale už o mě ví a střílet se nedá. Tráva je příliš vysoká.. Náhle má už dost toho nezvaného hosta a odskočí do nedaleké houštiny. Před ní se však ještě zastaví a podívá na narušitele...Večerním klidem třeskne rána. 223 je přesná a svou práci odvede vždy dobře. Lovu zdar, říkám si v hlavě...

Autor: Petr Havlín | 18.05.2016 07:02
Strýci Lovu zdar!

Autor: strejda zajíc | 17.05.2016 22:27
Asi je ten Velikán pěkný uzurpátor,ostatní prasátka se ho bojí.Možná proto se jedno skovává u nás ve stodole.Jen nevím proč visí hlavou dolů a játra má v ledničce?

Autor: Čestmír Kunetka | 17.05.2016 22:12
Firma ve které pracuji je situována u ořechové aleje za kterou jsou ještě lípy a javory. V pondělí vyjedu z firmy a po silnici přede mnou si to šmaruje hřivnáč. Vyhýbám se mu doleva a on také doleva, tak já doprava a on také doprava. Ta jsem zastavil a vystoupil a kšááá - uletěl. Než jsem sedl do auta, seděli na silnici tři. Stávají se z nich ortodoxní měšťáci co se vůbec nebojí. Tak nevím.

Autor: strejda zajíc | 17.05.2016 14:14
Za posledních pět čekaných jsem 4x viděl čuníky,z toho potřikrát velikána velikánoviče.Jeden večer dokonce se dvěma pážaty,docela je šikanoval.Moooc pěkný velký kluk....

Autor: Radek Chadim | 17.05.2016 10:34
Včera na čekané jsem viděl dost tvrdý souboj dvou srnců, jeden je poměrně vysoký šesterák, druhý má uraženou vrchni část na levé straně asi o něco mladší než druhý srnec. Oba si oblíbili místo u mé kazatelny, ten uraženej lehavá přímo pod mou kazatelnou. Video ze souboje už nahrávám.

Autor: Krejčí Karel | 16.05.2016 09:06
Včera bylo v Troubkách na burze nádherně slunečno,dnes opět.Účastníků bylo mnoho,proto přes 300 porcí zvěřinových specialit zmizelo do 10.45.Velmi vydařený víkend.

Autor: Krejčí Karel | 14.05.2016 13:05
Dnes venku krásně,sluníčko 17st.Doufám,že toto počasí bude i zítra také na myslivecké a rybářské burze v Troubkách,kde také budu nabízet pozorovací optiku,příslušenství,montáže....I když to mají pro případy nepříznivého počasí vyřešeno a zajištěno před zděnou loveckou budovou,zbudovanou stálou skleněnou střechou a velkým stanem.

Autor: kocourvbotach | 14.05.2016 06:18
Dnes se mi jelo krásné do práce.člověk nepotká auto,pac všichni ještě spí,ale u Svatoslavi na Trebicsku pět loncaku na louce o půl šesté asi sto metrů od silnice.zastavil jsem a kochal se jak pan doktor....asi tam maj ráj zvěře,protože to vidím docela často.

Autor: Petr Havlín | 06.05.2016 13:52
Co můžeš čekat Zdendo od někoho, kdo je Slávek alias Matěj alias Fous:-) Doufám, že s Jaruškou na nějakém tom oři dorazí.

Autor: Václav Sládek | 06.05.2016 09:35
Je tomu tak dva týdny jel jsem se svým mohutným traktorem Z 3011 okolo zatravněného pole.Tam se promenádil bažantí kohout s jednou slípkou.Jestli se jí povede něco vysedět stejně z toho nic nebude je tu veká koncentrace zahnutech zob.a jinech mlsounů /škodné/

Autor: strejda zajíc | 05.05.2016 22:56
Zdeňku,žádná telepatie.To je prostě Matěj!Nemusíš ani říct,stačí pomyslet a už to jede....!:-)))
Dnes jsem viděl nesmírně vzácnou zvěř,na tři metry.Než jsem vytáhl mobil a zapnul foťák,tak byl BAŽANT pryč.Takže mi nikdo neuvěří,že tento vyhynulý druh se u nás v honitbě vyskytuje.Pokud to tedy nebyl nějaký azylant...

Autor: martes | 05.05.2016 20:30
Nestalo se dnes, ale už v sobotu.
Dopoledne jsem si říkal: bude hezky, mohl bych zavolat Matějovi (Fous), jestli se s Jaruškou nebudou kochat jízdou na motorce, že by mohli zajet k nám na zahradu. Má to asi 60 km. No, nezavolal jsem, telefon jsem zapomněl doma. Tak někdy jindy.
Sedíme u ohně, na kterém se dělá pozdní nedělní oběd a najednou se na horizontu (kolem zahrady) zjeví motorka. Říkám ženě: že by Matěj????
A opravdu, motorka zajíždí k nám. Matěj si u nás odložil Jarušku (cituju jeho slova) a odjel do Vlašimi na fotbal. Po fotbale si pro Jarušku přijel a chvíli jsme povykládali.
I takové věci se stávají. Že by telepatie ???? Zdeněk

Autor: Petr Havlín | 04.05.2016 07:02
Jo žlutomor je všude. U nás taky. A k tomu kukuřice a brambory.Tož to budou mít čuníci bene.

Autor: strejda zajíc | 03.05.2016 23:02
Dnes píšu,včera se stalo.Při návratu z čekané-cesta mezi řepkolány-kde se vzali,tu se vzali,prasátka jsme tam potkali!Rachot,jak když padá hrbatý ze schodů.Ale mám psa opravdu chytrého,stál,koukal a pak povídá:Hele,fotr,potmě a v řepce,která je vysoká jak ty,chichichi,to nezmáknem ani na plichtu!Kašlem na ně!
Zrzek jeden vyčuraná,ale měl recht.Je to tu teď žlutozemě,kolem vsi přes 200ha toho žlutýho moru.

Autor: Radek Chadim | 03.05.2016 23:02
Květnové Dnes.