Dnes je 20.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Dnes



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Václav Sládek | 01.07.2016 08:22
Jo komeníci ze zásahovky by mu řádně srovnali kosti.

Autor: Tomáš ČENĚK | 01.07.2016 08:13
Honzo, napadlo mě to samé. Díl by končil útokem zásahovky... Jestli se nemýlím, tak kachny střílel ZH, ale k synovi přivezl ZP (koukal jsem na to jen po očku).

Autor: Jan Slavětínský | 01.07.2016 06:37
Včera večer jsem zase po dlouhé době pustil naši veřejnoprávní televizi, kde zrovna šel díl serialu Sanitka. Sedl jsem si, dal si dvojku bílého a ikdyž jsem to viděl možná třikrát, skouknul jsem to. Byl to díl ,ve kterém starý Jandera ze žalu Zháčkem postřílel na rybníce ty kachny. Flinta mu visela v kuchyni na zdi na hřebíku a končilo to, jak přijel do města k synovi do činžáku,flintu pod kabátem a z radosti mu tam v bytě vypálil dvě rány do stropu. Když jsem si to tak všechno promítl přes současné zákony ...Holt jiná doba.

Autor: Ellhenicky | 30.06.2016 23:13
Peťa poděkoval za nás všechny:-)

Autor: Petr Havlín | 29.06.2016 22:00
Zdendo děkujeme!

Autor: martes | 29.06.2016 12:55
Všem Petrům a Pavlům na tomto foru přeju k jejich dnešnímu svátku všechno nejlepší,hodně zdraví a hlavně hodně loveckých úspěchů. Zdeněk.

Autor: Jan Slavětínský | 27.06.2016 06:54
Oziris, Lovu zdar. Také jsem byl v sobotu ráno venku. Ve tři jsem vyrazil a sedl si k posečené louce. Nechci psát rozsáhlou story,tak jen v krátkosti. Ulovil jsem tam dvě lišky a třetí jsem kvuli bezpečnosti rány pustil.Střílel bych proti vzdálenému rybníku kde vím, že tam sedávají rybáři a také když jsem jel domů, tak je vidím, že tam sedí. V neděli ráno jsem tam zasedl znovu,ale na druhý posed. Ta sobotní \"puštěná\" liška mi přišla o půl čtvrté na brokovou ránu. V sobotu jsem jednu střelil kulí asi na 80-100 kroků a druhou brokem. Tak Lovu. (fotku mám z mobilu a není nic moc.)

Autor: oziris | 26.06.2016 20:14
Tak si to predstavte. Vcera rano som si privstal a uz nieco po tretej som sedel na tom istom mieste, kde som ulovil predosleho diviaka. O stvrtej rano vysla liska, ktoru som krasne minul v kluse - nechcela zastat. Skusal som zapiskat, skrikol som.. nic. Nemate na to nejaku radu? No nic. Okolo pol siestej som chcel pomaly balit, ked pozeram a vidim, ze pas ovsa, ktory farmari nechali na poli, sa zavlnil a vystrcilo sa von \"nieco\". Najprv som si myslel, ze je to zas liska, ale za chvilu vybehlo von prasa. Na chvilu zastalo, tak som rychlo schytil pusku, ale rozbehlo sa smerom k lesu a za nim dalsie dve. Vbehli do nizkej kukurice, kde sa uplne stratili. Len intuitivne som ich sledoval a zvazoval, kde asi mozu byt. Mal som stastie, prebehli cca 40 m lan kukuricky, ktory susedi s lesom. Tesne pred lesom je uzky pas, kde nie je kukurica. Tam sa zarazili a ja som zbadal kusok chrbta. To mi stacilo, namieril som a rychlo palil. Prasata sa rozprchli, jedno sa vratilo spat do ovsa, dalsie som uz nevidel. Ziezol som z lavicky a hladal nastrel. POlhodinu som chodil medzi lesom a kukuricou a nic. Na zaver som si povedal, ze mozno som predsa len strielal dalej ako na tych 50 m, kde som doteraz hladal. Presunul som sa o kus dalej do kukurice a tam - aha, farba. Aj tu, aj tu! Presiel som par desiatok metrov a tam lezal ulovok. Tak 15 kg prasiatko. Dakoval som sv. Hubertovi a tesil sa ako maly Jarda, lebo som si myslel, ze som nadstrelil. Nakoniec to bola vzdialenost okolo 100 m. Trochu riskantny vystrel, ale vysiel. LZ, pani

Autor: Vrba Frantisek | 26.06.2016 10:41
Radku Lovu zdar.

Autor: strejda zajíc | 24.06.2016 13:37
Lovu zdar!

Autor: Ramo | 24.06.2016 10:32
Lovu zdar!

Autor: Václav Sládek | 24.06.2016 09:42
Lovu zdar.

Autor: Jan Slavětínský | 24.06.2016 06:05
Radku Lovu zdar!

Autor: Petr Havlín | 23.06.2016 12:44
No vidíš, radši než slávu bych honil ty srnce:-). Letos mi zatím nějak pro samé hraní myslivost uniká.

Autor: Radek Chadim | 23.06.2016 10:51
Včera večer jsem viděl v TV na stanici ČT ART našeho Pražáka místo toho, aby honil srnce po revíru, honit smyčec spolu se svými spolubojovníky před Pražským hradem :-). Bonzovat se nemá, ale hlásit se to musí :-).

Autor: Radek Chadim | 23.06.2016 10:43
Nemají to ti slovenští polovníci lehké :-).
Já jsem ulovil divočáka v pondělí, na vnadiště mně už přes měsíc chodí na zavolání, ještě jsem je tam sice nepotkal :-), ale míjeli jsme se vždycky o čtvrt hodiny - teďka sedávám jen dokud dobře vidím, tedy maximálně do půl desáté a pak jdu domů - ale věřil jsem, že se shledáme. Minulý týden jsem začal zjišťovat, že už nevyžírají zrníčka do posledního, neb obílí začíná uzrávat, a že jejich docházení na vnadiště velice brzy skončí, tak jsem zintenzivnil lov, ale zase začal foukat špatný jižní až jihozápadní vítr, což je přímo na vnadiště, navíc jsem měl podezření, že nechodí od lesa ze západu, ale od dědiny z východu. No v pondělí jsem se odhodlal i přes nic moc vítr to jít zkusit, v podvečer přestalo foukat, tak jsem usedl a čekal, za celý večer přišla jen srna, když jsem si říkal za pět minut 3/4 na 10, že za 5 minut jdu domu, v ječmínku to zašustilo a od dědiny přišly staré známé dvě bachyně, lončak a 12 selátek ještě pruhovaných asi 7 kg vážících. Lončák i na fotopasti vypadal jedle, tak jsem dlouho neváhal a když stál sám, tak jsem ho lupl přes lopatku. Bachyně popoběhly asi 100 m, selata naskákala do přilehlých křovisek a můj lončáček odběhl 70 m do ječmene a zmizel. Bachyně na vzdálenost 100 m výhružně pochrochtávaly a když svolaly všechny své letošní potomky, kteří vyskakovali ze křovin až se keříky otřásaly, odběhli společně do lesa. Na nástřelu plicní barva, tak jsem se trošku uklidnil, neb kus odbíhal celkem daleko, ale rána šla ze šikma, po 70 metrech dosledu jsem našel lončačku 39 kg vyvržená, chycené plíce i srdce. Na fotopasti jsem to tipoval spíše na kňourka, byla to však nevodící lončačka.

Autor: oziris | 22.06.2016 13:45
Ahoj. Usmialo sa na mna zase polovnicke stastie. Vcera vecer som zistil, ze pokosili kus obilia miesaneho s hrachom. Pocasie znacka ideal, tak uz ostavala len jedna prerekvizita - manzelkin suhlas. Bol som pripraveny, ze nejdem, ak nebude suhlasit, ale prekvapujuco - vsak si chcel ist, tak chod. Asi to tak malo byt... Frisko veci na seba, pusku, a auto. Zasadol som na lavicku pod lesom o deviatej, bezvetrie, pokoj. Svetlo bolo snad az do stvrt na jedenast, dlha noc. Videl som par kuskov srncej a zajace, inak nic. Cosi po jedenastej - z lesa za chrbtom praskot a rychle kroky. Blizko, proklete blizko!!Reku - bud sa sem zatulala vysoka alebo su tu rytieri! Boli tak blizko, az som sa bal, ze ma aj v tom bezvetri zavetria. Nastastie sa zarazili kusok za mnou a o minutku uz pozeram na pekne spicate chlpate sluchy - diviacik, 20 metrov odo mna. Pomalicky sa nacahujem za flintou, medzitym diviacik pobehne dopredu a straca sa mi v nizkej kukurici. Beriem dalekohlad - tam je! Beriem pusku - otaca sa zadkom a poklusom mizne v tom kusku nepokoseneho obilia. Nastastie vidim este jeden tmavy flak na hranici kukurice a strniska, tak si opieram pusku a cakam, kym sa z pozicie mne zadkom otoci na blat. Hura hura, otocil sa, je to tak 60 m, cervenu bodku umiestnujem za sluchy a od lesa sa odraza suchy praskot 243. A kvikot! Cakam 5 minut, pocujem suchot, beriem baterku, prichadzam na nastrel. Tam diviacik, stavia sa na nohy a rad by na mne uskutocnil mensi chirurgicky zakrok s nazvom femoralna arteriotomia. Nepodpisujem suhlas s operaciou, naopak, operujem ja, vykonavam lobotomiu a pacient exituje. Aby som opustil tieto medicinske terminy, na nastrele lanstiacka, ocividne bez potomstva, takze odstrel spravny, cca 60 kg. Po otoceni na pravy bok zistujem, ze noc ma svoju moc, lebo namiesto rany za uskom nachadzam ranu o dobrych 20 cm dozadu... hrozne! Prichadzam s autom na pole, sam (!) ju nakladam do kufra a bezim budit hospodara. Dalej to uz poznate, zalahol som o 3.00... momentalne som \\\"sviezi\\\" ako rybicka, ale - stalo to za to! Tak LZ a inspirujte sa. PS. nemal ma kto odfotit, cize kvalita fotky je taka aka je...

Autor: Miroslav Kráčmar | 22.06.2016 12:36
Martine,horší by to bylo naopak,i když,vytahovat broky z té heboučké vílí prdýlky.....

Autor: Martin Síla | 22.06.2016 09:27
Teda strejdo, to bylo napínavý.
Ale splíst si vílu s jezevcem......To poněkud odporuje legendám o kráse víl.
Nebo žeby ta zkvašená šťáva z květů?

Autor: strejda zajíc | 22.06.2016 09:09
DNES to sice nebylo,ale jem těsně.Letní slunovrat,noc plná kouzel,ještě zesílená úplňkem.To kvete zlaté kapradí,lesní víly tančí na mýtinách a sexuchtivé rekreantky bloumají po lesích.To nemůže žáden mladý a švarný mysliveček sedět doma!Takže vyrážím...
A světe zboř se,do půlnoci nedaleko,opravdu vidím tančící vílu.Šatečky z měsíčního svitu,objevuje se a zase mizí.Bakadla sobě protírám,zda se mi to nezdá,ale je to tak!Ani dalekohled světoznámé značky(Fomei)nepomáhá,čočky se chtíčem mlží,obraz stále nejasný.Jako naschvál měsíc za mráček skoval se a tak jen semtam zahlédnu cosi světlého.Víla ta bude asi mravů nevalných,čekal bych,že tančit bude v poloze svislé,tahle se spíš povaluje vodorovně.Že by si víc zkvašené šťávy z květů lízla a nebo chlapcům ze vsi konopná políčka poplenila?V tom svatý Hubert(nebo spíš sv.Eustach či sv.Jiljí-dyť jsme v Čechách)mraky roztrhal!Hbitě ostřím skla,pod sukénku se snažím nahlédnout,zda víly chodí naostro či ne.Která část starého úsloví je pravdivá:Kde je chlup,tam je chuť a nebo:Kde je to hladký,tam je to sladký?Už se mi z toho topoří-rozum-když to stříbrný svit přítelkyně Luny objasní!
Hale,chlapi,fakt to byl jezevec!

Autor: strejda zajíc | 18.06.2016 07:16
To nemůžem,protože myslivec bez flinty a klobouku je nahý!A v našem věku už není na nudismus postava a ani nálada!:-))

Autor: figi | 15.06.2016 15:32
Vy zajíci jste podivná čeládka. To už můžete rovnou chodit bez flinty.

Autor: strejda zajíc | 15.06.2016 15:07
Sice to bylo včera,ale co už...Jak vždy píše Radek.Teda psal,dokud nás měl ještě rád.
Vyhnal jsem paní Z.večer do lesa,teda hned za ves,neb mi do bažiny chodí čuníci.Kupodivu vyrazila a vydržela až do půl dvanácté,což jsem na potůčku poznal podle štěkotu Sendyny,když šla kolem ohrady domů.Postupně jí přišli dva lončáci a ještě liščátko.Ovšem matka rodu nestřílela,protože zvěř miluje a jen se dívá!A taky možná proto,že ve šprinďovo nábojové schránce nebyly náboje.V lednu jsem jí vintovku vyčistil a zakonzervoval a taky vyndal patrony.Takže za to vlastně můžu já...
Maličkost,ale člověka to potěší!

Autor: Jan Slavětínský | 14.06.2016 07:48
Ve starých Strážích myslivosti jsem kolikrát s úsměvem četl ty články \"starých dědků\" jak se popasovat se škodnou a jak si tam k tomu radili...To si dnes přečíst nějaký ochranář, tak si musí dát pod jazyk a vezou ho...
Já jsem o víkendu ,ráno na rozednění, po delší době střelil lišku. Na posečené louce,kulí asi na 80 m.Bylo lehce před čtvrtou,docela šero a rozsvícený bodík prostě nemá chybu. Střílel jsem 8/57JRS a Vulkánem. Foto dám k nahlédnutí. Lovu zdar.

Autor: Tomáš ČENĚK | 13.06.2016 18:51
Co je v TV fotbal, chodím ven každý večer. Předevčírem mi nadějný roček předvedl souboj s imaginárním soupeřem - trs sladkého lupenu neměl sebemenší šanci. Rajtoval okolo něj, útočil dokud z něj nic nezbylo. Včera chtěl zase velmi dobrý šesterák tříleťák potrkat dvouhlavé individuum, co ho tam vočumovalo z meze. Trvalo mu několik minut, než se rozhodl ustoupit. Bekal na nás, já na něj a psovi vedle mně \"tekly nervy\"...
Když se vrátím k dravcům, v sobotu mi na rozhraní týden starého lučního strniště a ještě neposečené louky předváděl letecké umění pár pilichů. Vedle posedu zase vše pozorovala 2 káňata. Za zády mi chodila lesačka a při stmívání přilétl puštík. Taková masožravá idylka.

Autor: oziris | 11.06.2016 14:49
ahojte, priatelia polovnici, dlho som nic nepisal... tak nejak sa mi nechcelo pridavat fotky ulovenych lisok a inak nebolo co. toho roku patrim medzi vyvolenych a tak som dostal povolenku na srnca. sme polny revir, lovime 4-5 kusov trofejovej a zhruba tak holej. zial, uhyny su vysoke a nas hospodar to zohladnuje a primerane znizuje pocet povoleniek.. chapem, ale je nas 14 a kazdy by si chcel strelit... pricom aj najhorsi clen ma odpracovanych 120 hodin rocne, takze tolko k miestnym pomerom... v kazdom pripade, v povolenke stoji 1.VT, vyhliadol som si teda jedneho srnca, mal uplne sedivu hlavu. cestne sa priznavam, ze som ho pred tyzdnom minul, palil som asi na 150 metrov a zaprasilo sa v trave nad jeho chrbtom, tak mi bolo jasne, ze som nadstrelil... 243 power point tam asi kulminuje, lebo som mal tuto gulu nastrelenu na 100 m presne. po niekolkych neuspenych vyletoch do reviru som dnes rano vyrazil odhodlany ulovit. uz o 3.30 som sedel na posede, vyslo par srn a potom sa ukazalo, ze jedna z nich ocividne nie je srna, lebo nahanala tu druhu... ale zmizli vo vysokej trave, kym som si toho nenapadneho srnceka stihol precitat. nevadi, 5.30 vysiel moj stary znamy sedivy asi 50 m od posedu, pozicia idealna, srncek bol uplne pokojny, stal na blat, tak som polozil kriz za lopatku a v lese zahucala ozvena vystrelu. srnec bez akehokolvek naznaku znacenia tryskom vyrazil k lesu vzdialenemu cca 50 m. pomaly som si zobral veci a s malou dusickou siel na nastrel. ten som vlastne ani nenasiel, farby nikde, tak som len po pamati dosiel zhruba k miestu, kde som ho videl vbehnut do lesa. mal som velke stastie, lebo som ho od okraja lesa zbadal - stihol vojst tak 2-3 metre do stromov a tam lezal, zhasnuty. vstrel asi 10 cm za lopatkou, nizka komora, vystrel takmer presne na komore, stal teda trochu sikmo. (pri ruseni som zistil, ze gula odstrelila hrot srdca a okrem pluc potrhala aj pecen). podakovanie sv. hubertovi, zalomok a potom doprava - priatelia, na skutri!! nikomu neradim, bolo to peklo, tahat ho na skutri po polnej ceste a 5 km do dediny... wapka dnes dostane zabrat. a aby to bolo cele - .243, Winchester Power Point 100 grs, vzdialenost cca 60m. foto v galerii. od velkej radosti som zabudol pozriet chrup a hlava je momentalne v chladnicke, kde len velmi pomaly ustupuje rigor mortis, takze neviem sa vyjadrit k veku. ale je dost mozne, ze podla sedivej hlavy to nakoniec bude aj stary spiatocnik. uvidime.

Autor: palkopal | 10.06.2016 13:45
Obdobná zkušenost z minulého týdne: posekané louky, celkem asi 40 ha. Druhý den ráno několik desítek kání a motáků, buď na posekaném nebo kroužili, přiletělo i sedmero krkavců (skutečně jich bylo sedm). Co jsem seděl na posedu (a čekal na srnce), zaznamenal jsem dva útoky motáka na zajíce, kteří se neměli kam schovat. Naštěstí zajíci byli už větší, útoky se nezdařily. Po dvou dnech zahnutých zobáků výrazně ubylo, krkavce už nevidět.

Autor: Břéťa Ambrož | 10.06.2016 12:47
Dnes jsem byl svědkem zajímavé věci. Sledoval jsem probíhající senoseč na louce, kde jsem předtím vyháněl zvěř. Během sečení traktorista zastavil a snažil se vyhnat malého zajíčka, kterého náhodou viděl před sekačkou. Když se mu to podařilo a zajíček vyhopkal na posekanou část pozemku směrem k lesu, tak než uběhl 20 m snesl se na něj z výšky kroužící luňák červený a milého zajíčka ukloval před našimi zraky. Já jsem se s tím ještě nesetkal, ale traktorista mi pak při rozhovoru potvrdil, že to nebylo poprvé a zajíce pravidelně luňáci i krkavci sbírají...i když jsou nezraněni od rotačky. Bylo mi toho chlápka líto, sám říkal ať to střílíme (neznajíc legislativu), že je to jinak marný.... nad 15ti ha loukou v tu chvíli kroužili ty luňáci 3... tak asi takový byl můj postřeh... Lovu BA

Autor: strejda zajíc | 07.06.2016 23:30
Dnes jsem prvně v životě ulovil srnčí gumačkou.Poflakuju se kolem řepky,tráva po kolena,náhle o něco brknu,písknutí-ajaj,zašláp jsem fógla!Kouknu a na nártu gumovky srnče!Ještě štěstí,že jsem již věkem ušoupaný zajíc a tahám nohy za sebou jak vlačihy.Kdyby na něj Zajíc-několikatunová vačice- dupl,bylo po srnčátku.Když jsem se po deseti minutách tudy vracel,odskočila opodál srna a prcek už byl fuč.Šikovná mamka ho odvedla někam,kde se nepotloukaj takový tupý mastodonti...
Dnes jsem si také přečetl ve Světě myslivosti,jaký je ten náš předseda nelida,když nenapíše chudáku důchodci(co já vím,tak setsakra čilému důchodci)osobní dopis,aby se vrátil do Jednoty.Jo,takový osobní dopis,to má sílu páru volů...Tak nevím,blbnu už já a nebo někteří okolo?:-)))

Autor: Fesoj | 07.06.2016 19:43
V pátek, když jsem se flákal ve špitálu, pobíhal po vesnici jeden místní chovatel, že se mu ztratily dvě ovečky. Synovi zase v minulých dnech zmizela z louky kachna, i když tuhle ztrátu má nejspíš na vědomí kmotra liška. Ale včera pozoroval náš revírník mezi Křenovem a Žacléřem vlka. Samozřejmě, že jsem silně zapochyboval, zda nešlo o čs. vlčáka či jiné psisko, ale omyl je prý vyloučen. A já mu věřím... Navíc jsme se shodli na tom, že na Broumovsku, což není od nás tak daleko, způsobili vlci /nebo vlk/ jednomu chovateli ovcí již škody za několik desítek tisíc, přičemž nikdo nenalezl žádnou strženou zvěř. A není se čemu divit, vlk není blbec a ví, že skopové je mnohem lépe ulovitelné než srnčí nebo vysoká.

Autor: strejda zajíc | 03.06.2016 23:01
Dnes jsem si opět potvrdil pravdivost přísloví:Čiň čertu dobře,peklem se ti odmění!U mého krmelce urvaná dvě prkna,Líbino krmelec celý nahnutý a někdo se dobýval do bedny na jádro.Jak se říká-lidi sú různé,blbé a pitomé.
A asi to platí i u prasat!Dřevo okousané,stopy páráků a opodál díra jak po granátu.Nějakého myšovce to stálo domov,zásoby a možná i krk.Včera jsem totiž svému pašíkovi obrovskému nedonesl ty tři-čtyři hrstičky zadyňku a jeden kukuklas(lilo a lilo)a panáček se nahněval.I když v zásobníkách bylo prd,pár zrnek,plenil a plenil!Teď už jen čekám,kdy mne přepadne,až zas půjdu kolejákem,řepku nad hlavu,zfackuje mne a nacpe se rovnou z kyblíku...

Autor: Radek Chadim | 02.06.2016 20:36
Červnové Dnes.