Dnes je 20.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Holt pro myslivce zákony neplatí



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Ellhenicky | 30.06.2016 23:39
Všechno je o lidech. Když si přečtete pořádně proč to jmenovaný dal k soudu, tak uváděl, že je taky myslivec, nevím zda ve stejném spolku, co žaloval, ale jako důvod uvedl, že se s ním nikdo nebavil po řadu let.Nevím jak kde, ale u nás se to řeší nějakou výpomocí. Když Vás bude někdo chtít zničit, tak se mu to během roku podaří. Na druhou stranu, jsou i tací, kteří pro ochranu svých pozemků dělají minimum a pak berou naturální zvěřinovou náhradu jako samozřejmost.

Autor: Marcel Špeta | 27.06.2016 14:54
@Stanislav Haas: naprosto přesné - stejná zkušenost a to se v tom motám teprve pár měsíců. Zrovna teď v neděli, kdo myslíte že byl na brigádě? Skoro samí adepti a opravdu pár kmenových, zbytek zcela netradičně \'omluven\' nebo rovnou neomluven.
Ovšem když jde o to se producírovat v mundurech, to je účast ...
Jen já, jako adept, jsem s hospodářem do 2h ráno honil prasata v pšenici a taky jako ostatní jsme musel ráno vstávat do práce ... nikdo jinej nechce.

Autor: Radek Chadim | 27.06.2016 10:07
Je zajímavé, jak někteří se v zákoně o myslivosti dohrabou až k paragrafu 52, ale na paragraf 53 už nedojdou :-) - o paragrafu 56 nemluvě. Pokud zemědělec sedával v hospodě a jen nadával na myslivce, jak mu divočáci ryjí louky, a na druhé straně stolu hospodského seděl myslivec, který nadával, jak je obtížné divočáky lovit, pak rozdělení škod fifty fifty je víceméně spravedlivé, protože obě strany dělaly velký kulový, takže soud rozhodl v podstatě správně. Dále soud zkonstatoval, že myslivci mu to pole nedoryli a nepožrali, což bude pravděpodobné, tak proč by měli platit plnou škodu - možná to není dle zákona, ale dle selského rozumu to správné je. Alespoň dle článku na nejvěrohodnějším z věrohodných zpravodajských servru :-). Tak nevím, v čem je problém.

Autor: Jan Slavětínský | 27.06.2016 07:48
Pane Hass jak říkáte, je to obraz současné společnosti. Myslivec,hasič,turista,vodák nebo zahrádkář,je to jedno. Jsou to jen občané registrovaní v nějakém spolku. Někdo chodí se stresem do práce, zaměstnavatel drbe zaměstnance,soused by sežral souseda, své si každý brání ale za plot hází bordel. A k tomu to MS? Určitě mají pronajatou honitbu od HS a postižený kolchozník bude i členem HS.Asi si neuvědomuje, že on může ledaco změnit.Možná by bylo dobré kdyby si přečetl zákon.
P.S.v novele ZoM by se už za škodu měli myslivci dělit s vlastníkem. Je snaha,aby i vlastník nebo držitel honitby měli snahu proti škodám něco udělat...

Autor: Stanislav Haas | 27.06.2016 07:22
Https://www.novinky.cz/krimi/407410-myslivci-nemusi-platit-plnou-skodu-zavinenou-divocaky.html
Jen ve zkratce. Soukromému zemědělci od roku 1993 prasata devastují louky. Po 23 letech ! se naštval, a začal škodu požadovat po MS. Soud vznik škody a její výši uznal, ale jako náhradu přiznal jen její 1/2, neb je prý MS nemajetné a celá úhrada by byla likvidační. Tak farmář bude nedobrovolně dotovat záliby jiných. Tak hospodařit jak většina MS by uměl asi každý. Mají pár členů, ti platí max. 500 ročně /výkupní ceny za zvěřinu jsou nízké, tak raději všechnu nacpou do mrazáku/, na práci se vždy nějací adepti najdou, když chtějí LL, ať se snaží. Nové členy skoro nepřijmou, jen např. synáčky, aby byla zaručena kontinuita. Pro peníze si přijmou pár hostů, od každého min. 30.000 se hodí, bude na nájem. K tomu naháňky, 2-3.000 za štont, v účetnictví se skoro nic neobjeví. A že zvěř dělá škody - vždyť není naše, těch cca 5 myslivců, co všechno táhnou a chodí pravidelně lovit černou, to nevytrhne. A v hospodě a u televize se prasátko neuloví, o to víc ostatní závidí a čekají na podíl. Ale co se divit, je to obraz naší společnosti. /pár dobrých myslivců co znám, se toto netýká, těm se omlouvám, ale jinak vše a ještě o hodně víc, jsem zažil/. S.H.