Dnes je 26.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Lov lukem



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Ron Gordon | 21.07.2016 00:39
Tak nevím, nevím, ale myslím, že spousta dnešních lovců by měla problém vůbec luk natáhnout, mačkat spoušť je podstatně snadnější. A všem podobným staromilcům s choutkami na lov lukem by naordinoval zubaře se šlapací vrtačkou, ono to taky vrtá, tak proč nějaká vymoženost vysokootáčkové vrtačky s chlazením, vždyť ono to vyvrtá stejně, stejně tak jako šíp usmrtí zvěř.
Karle, nevím sic co máš proti zajícům, cožpak to není tvor jako každý jiný ? Však on ti to strejda Zajíc spočítá.

Autor: Krejčí Karel | 20.07.2016 11:48
Střílím reflexním lukem 42liber=asi 20kg,kolem tří let.Dovolil bych si jen lov nepohybujících zajíců,pokud by byl lukem povolen.Začátečníci,mladí lukostřelci..by měli asi 70% postřelení.

Autor: Ellhenicky | 19.07.2016 22:41
Jako sportovní střelbu bych to bral,ale na živý terč? Vemte si kolik střelců s kulovnicí si je na 100% jisto svými schopnostmi a u lukostřelců to bude obdobné. Jediná výhoda by bylo to, že šíp by byl podepsaný. V normálních honitbách se to asi neprosadí, ale v soukromých či oborách, asi ano. Za peníze v Praze dům. Na druhou stranu, dovedete si představit jak se lukem dostřeluje postřelené prase i do těch 50-60 kg,když jde proti Vám?

Autor: ttt | 19.07.2016 20:18
Lukem rozhodňe ne.Stači.

Autor: figi | 19.07.2016 17:26
Dušáku, napsal jsem svůj názor, nepodsouvej mi tedy Tvoje pocity.

Autor: Marcel Špeta | 19.07.2016 14:38
@Jan Slavětínský: od určité napínací síly ano, tuším od 150N ?
Když jsem pobýval v USA, tak jsem byl na lov lukem pozván, ale s díky jsem odmítl.
Jinak to není tak dávno, co ve Hředlích na Berounsku byl proveden sanitární odstřel divočáka co tam běhal se šípem v kýtě (nebo kde to bylo). Viděl jsem fotku a ten šíp byl masivní s loveckým hrotem. To zvíře s ním běhalo evidentně několik dní možná týdnů. Nic pro mne - sorry.
K sáčkařům asi tolik, že je za a) zákony moc nevzrušují a za b) stejně už teď většinou loví s nějakým tlumením. Tím jsme si vcelku jist. Takže bych hlučnost neřešil, ale spíš tu malou pravděpodobnost rychlého usmrcení. Hádám, že lukem tady v té zemi umí zacházet jen pár lidí navíc se tady stejně v drtivé většině loví večer nebo v noci, takže je stejně velmi diskutabilní ...

Autor: František Dušák | 19.07.2016 14:08
Figi, mne udivuje jak ty vždycky všechno přesně víš. A názory ostatních jsou pitomost.

Autor: figi | 19.07.2016 13:38
Já z toho obavy nemám,
je nutné se dostat ke zvěři opravdu blízko, kolik myslivců to dnes umí, a kolik z nich by navíc lovilo lukem. O kuších vůbec není řeč, nejsou předmětem diskuze.
Každý z lukostřelců, který by se nedostal ke zvěři a tudíž by nelovil, rok, roky, by se pak rychle vracel ke kulovnici.

Autor: Jan Slavětínský | 19.07.2016 08:26
Lov zvěře lukem mě nijak neimponuje, ale luk nebo kuše, která může být vybavená puškohledem, kurňa to je zbraň z vojenského nebo branného pohledu, když né zákeřná a účinná, tak zajímavá...Je na to vůbec potřeba ZP?

Autor: Jan Šálek | 19.07.2016 07:58
Osobně žádná zkušenost, ale je spousta pořadů v TV a videí na netu. když to někdo umí - jakože se to musí umět, tak je to OK. Ale u nás by to byla spousta pytlíků, kteří si řeknou je to super, je to povolený, tak to budeme zkoušet a zvěř bude trpět a trpět a trpět..

Autor: Krabat | 19.07.2016 07:31
Je směšné si myslet, že pytláci (a ostatní zločinci) se řídí tím co zákon povoluje. V EU si také myslí, že když zakážou legální zbraně, že tím vyřeší terorismus.

Autor: Ivan Nedvídek | 18.07.2016 22:42
Srdečně zdravím,
Fesoji, kolega, myslivec Vrága, nadšený propagátor lovu lukem by měl určitě radost, ale zapomněl jsi na jeden důležitý fakt. A to na pytláctví. U nás sledujeme v podstatě každou ránu v revíru a to i v sousedním. S lukem, který by se po legalizaci nepochybně rozšířil, by to nešlo. Jinak nepochybuji o úžasném loveckém zážitku takového lovu, kdy se musíš dostat ke zvěři na pár metrů.
IN

Autor: Fesoj | 18.07.2016 21:50
Můj šálek čaje to rozhodně není, Ale uznávám, že lov lukem má něco do sebe - vezměte jenom \\\"mysliveckou vzdálenost\\\" účinné střelby, která je proti kulovnici podstatně kratší. A umím si docela dobře představit lov černé zvěře v městských aglomeracích, protože lukostřelba je proti \\\"klasice\\\" mnohem bezpečnější. A co se týče utrpení zvěře - tím si nejsem tak jist, správný lovecký šíp způsobí po zásahu opravdu masivní barvení, takže případný dosled není až takový problém. Nezapomeňte, pánové, že lukem se dnes loví i např. grizzly a slon, o buvolech ani nemluvě.

Autor: Marcel Špeta | 18.07.2016 21:13
osobně tomu nefandím, mám pochybnosti kvůli utrpení zvěře a rozhodně by se razantně zvýšil počet dosledů, tím jsem si jistý.
Spíš bych raději uzákonil dostřel krátkou palnou zbraní, to mi dává víc smysl.
Ale uvidíme co nám na to řeknou zdejší staří pardálové.

Autor: Ellhenicky | 18.07.2016 21:04
Jak se díváte na lov lukem a jeho případné uzákonění?