Dnes je 26.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Aby nebyla nuda - myslivecká vyznamenání



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: jirka marek | 04.02.2017 16:02
Rici,vzal si mi to z huby a vždycky se směju, jak vidím,kdo kolik toho má a myslivost nemá v srdci ani desetinou.

Autor: figi | 03.02.2017 21:45
Pro F. Dušáka - OMS si veškeré vyznamenání, diplomy a medaile objednávají u firmy INTERLOV, sami nic nevyrábí a ani nemají skladem. To jen abys byl klidný, mám jich dost, nedojdou. Můžeš v klidu hlasovat.

Autor: Ron Gordon | 03.02.2017 19:39
Přesně tak Rici, myslivost nedělám pro metály, ale protože mně to baví a chci to dělat a né že čekám, že mně za to bude někdo vyznamenávat.

Autor: rici czech | 03.02.2017 19:21
Ten kdo dělá myslivost od malička,ten kdo myslivost považuje za životní styl a způsob života,ten o žádné vyznamenání ani nestojí.

Autor: Fesoj | 03.02.2017 19:09
Inu, souhlasím s tím, že udělení mysliveckých vyznamenání by mělo souviset s nějakou konkrétní činností a ne být pouhým dárkem k narozeninám. Proč neocenit člověka, který po několik let za sebou v době sušení sena neví, co je to volno, vezme si dovolenou a stráví ji za volantem mysliveckého traktoru ? A je spousta činností, které by si třeba i to vyšší ocenění zasluhovaly, jen je potřeba koukat a vidět. Například návrh na vyznamenání má právo podat OMS nebo myslivecký klub s celostátní působností. Ale ať na OMSu nebo v klubu se musí především najít někdo, kdo konkrétní osobu navrhne. Já považuji za jeden ze svých mysliveckých úspěchů to, že cestou Klubu autorů při ČMMJ se mi podařilo navrhnout na udělení vyznamenání člověka, který udělal a dělá stále obrovský kus práce na propagaci myslivosti zejména mezi laickou veřejností. Jde o střílejícího faráře P. Jana Korneka z Dubu na Moravě, v jehož režii tam mimo jiné každoročně probíhá celoevropská myslivecká pouť. Takové lidi je třeba oceňovat a udělat vše pro to, aby se o nich vědělo.

Autor: Karel Zvářal | 03.02.2017 15:35
Pro změnu začnu tvou první větou - proč opět kontro-téma??? Řek bych bych, že to o původci mnohé vypovídá... Použiju tvůj předchozí odhad a dovolím si tvrdit, že minimálně 98% členů nedělá myslivost proto, aby měli plechová prsa ala Leonid Iljič. Dle mého názoru by stálo za pozornost, např., proč je rekordní úlovek lišky a prasat navzdory \"intenzivnímu lovu\" vs. :-(smutně) deklarovanému úbytku černé. Kde je pravda? Pojďme se normálně bavit, a ne se vadit o tématech, která sice také visí ve vzduchu, ale není to ta pravá myslivost. Byrokracie byla, je a bude. Ale je to nosné téma mysliveckých diskusí?

Autor: František Dušák | 03.02.2017 14:36
Rone, v tom se shodneme, že plnou hruď metálů má každý pitomec. A právě to co popisuješ je časté. Chlap začne s myslivostí po 50 a začne sbírat metály. Když už jsou nesoudní ve spolku, proč nefunguje záchraná brzda OMS? Někdy mi to připadá, že nechali těch metálů vyrobit moc, leží v tom peníze, tak je potřeba je rychle rozdat a vybrat od spolků peníze. Ti pracovití, kteří je dostali, tak je mají doma v šuplíku. Sběrači vyrazí na sebemenší akci s plnou hrudí. Už jsem viděl i blbce, kteří měli III. i II. vedle sebe. Je tam toho víc, tak hrr do toho.

Autor: Ron Gordon | 03.02.2017 14:19
Takže Františku, já osobně k vyznamenávání mám určitý odpor, protože zpravidla vyznamenaní nejsou ti nejschopnější, nejlepší, ale ti všehoschopní. Zažil jsem již mnoho paradoxů a to že někdo po třech létech služby dostane vyznamenání za pět let a někdo po desíti dostane vyznamenání za pět let. Podívej se na naše vrcholné policisty, jejích hrudí jsou ověnčena metály hodnými carských důstojníku sami neví za co je mají. Mám kolegu, který se vrhnul na myslivost po padesátce a vzhledem k svému postavení a známostem začal dělat kariéru a sbírat metály. Já osobně po žádných metálech či uznáních netoužím a v našem spolku je jich jak šafránu a opravdu byla vždy navržena za něco a ne jen za dožití určitého věku.

Autor: Karel Zvářal | 03.02.2017 14:15
Františku, jako známý ochutnávač se chytnu té poslední věty (tos neměl:-)). Na tomto světě je spousta věcí, které je třeba změnit, nebo aspoň o změně uvažovat... Jenže \"nejsou lidi\".-( Jak známo, za plotem (hlasitost) seš dobrej!-) Jsem téhož názoru, a už delší dobu člením oficiálně myslivce na 3 kategorie (M, T, K). Setkává se to s nulovým ohlasem, a je to logické. Oceňování \"Za zásluhy\" , rozuměj - žes to s námi tak dlouho vydržel:-) se ti asi vymýtit nepodaří. Ale to vyznamenání OPRAVDU aktivních by bylo třeba více než soli (bohužel se k tomu nemůže vyjádřit Jožo), proto je na tobě, aby jsi tuto geniální myšlenku dále rozvíjel.

Autor: František Dušák | 03.02.2017 13:19
Tak aby nebyla nuda – další kontroverzní téma. Udělování mysliveckých vyznamenání. Blíží se čas VČS a věstníky všech OMS nabádají k poslání návrhů na vyznamenání. Někde to OMS ještě vyšperkuje tím, že jednotlivým spolkům zašle vyznamenání udělená jednotlivým členům, aby byl přehled, kdo co má a kam má pokračovat. Tak se otevře seznam, zkontrolují narozeniny od 50-ti let po 5-ti letech a začne odměňovací fičák. Franta se dožil 50-ti, dáme uznání. Jirka má uznání a letos je mu 55 – dáme III. Pepík má III., letos má 60 let – dáme II. Láďa má II. a letos je mu 65. Sakra s I. je to špatné, to dělá ústředí. Dáme medaili za věrnost. A tak se podělí jubilanti a svět je krásný. Ostatní ve spolku jsou také spokojení, jelikož alespoň má kdo na VČS zaplatit panáky. Vyložená inflace a degradace vyznamenání. Ta vyznamenání nejsou udělována za nějakou výjimečnou činnost pro myslivost, ale za dobu placení příspěvků ČMMJ. Alespoň takto to vidím já. Nebo znáte 33-letého myslivce, který od 18 maká ve spolku jako ďas a má vyznamenání? Znáte 37-letého myslivce, který vede kroužek mládeže a byl vyznamenán? Já ne. Pokud tací existují a existují spolky, které takto rozhodují o ocenění, tak smekám.
P.S. Přiznávám i svoje máslo na hlavě, jelikož jsem ten, kdo návrhy na členské schůzi odhlasuje a dále neprudí.