Dnes je 18.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Dnes



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Karel Zvářal | 30.04.2017 20:25
Dnes jsem v blátě všude nacházel stopy lišky. Tolik jich tu nikdy nebylo a ani specialista na zátvory tuto zimu neměl štěstí, jen hubený výsledek - jedinou. Do jezevčího hradu prý psa nepustí, u druhé, nové, dvousukové ještě neměl ani fotopast. U třetí obsazené v jeho lese také ještě nebyl... Takže liščí eldorádo.-( Přitom drobné je tady minimum, hrabošů je také málo. Co jsem obcházel louky, nikde není hráblé, tak mi není jasné, co mladým nosí. Maximálně myškuje. Tak by mě zajímalo, co ještě nosí, ale už jsou vyletění kosáci, to je tak všechno... Budu zvědavý, jak to bude vypadat v červnu, až budou/nebudou vidět srnčata.

Autor:  | 27.04.2017 14:34
blank

Autor: Radek Chadim | 23.04.2017 21:13
Dnes jsem byl na přehlídce trofejí v Náměšti nad Oslavou. Divočáků je asi dost :-), srnčí trofeje spíše slabší, ale za mnoho let se v naší oblasti ve volnosti ulovil dobrý daněk 3VT, a to v sousední honitbě :-), a dva pětiletí daňci na druhé straně řeky. Všechno jsou to opravdu líbivé trofeje.
Mnohem zajímavější je jedna souvislost, v mysliveckém roce 2015/2016 byli na přehlídce dva daňci z druhé strany udolí, jeden uloven a druhý sražen autem (oba 3 roky). Na naše poměry byli neuvěřitelně souměrní a s výbornou hmotou, o kterých jsem si myslel své. Letos ulovení daňci jsou typičtí daňci z naší oblasti, nesouměrní, lopaty rozeklané, hmota žádnej zázrak, ale slušná, protože dva mají 5 let a jeden je dokonce 3VT. To \"o kterých jsem si myslel své\" u loni vystavených daňků bylo to, že ti daňci byli do přírody dodány z jiného chovu než místního, protože měli až neuvěřitelně atypicky souměrné paroží s dobrou hmotou na tříleté daňky, což vůbec neodpovídá místním poměrům, ještě by se mi to nezdálo tak divné, kdyby byl jen jeden, ale dva v jednom roce z jedné honitby, to bylo nápadné na první pohled. A víceméně nejen pozorování, co venku chodí, ale i letos vystavené úlovky mi mou doměnku, že ti loňští daňci nemohli být místní, to jen a jen potvrzuje, to se teda dějou věci na tom světě :-).

Autor: strejda zajíc | 07.04.2017 15:33
Dnes volal jeden náš člen,v jeho stodole si lištička udělala umrlčí komoru.To už je za poslední týden druhá,jednu jsem pohřbíval já,našla se u mne za chalupou v areálu katru.Asi nějaký moribundus,patrně psinka.Holt,když to ty myslivci nestřílejí....
Včera jsem při cestě ke krmelcům dostal vztek,to když jsem viděl dílo těch našich rypoušů na čerstvě zaválené a doseté louce.A tak jsem večer vyrazil,abych jim domluvil.Jaksi se na mne vyignorovali...Jen samí kelkouni a srnčí a taky jedna lištička,ta mne kontaktovala dokonce dvakrát.Ale taková vycmrdlá(krásná myslivecká mluva,co?),vsadil bych na fenu.A to by mi nesedlo,ocucanou bych blbě rozdejchával...
Dnes jsem chtěl dílo prasátek zahladit,ale chčije a chčije!

Autor: figi | 06.04.2017 15:53
U nás v honitbě (Českolipsko) normálně hnízdí nejméně dva roky. Jsou to uřvanci, pěkně o sobě dávají vědět. O mladé se starají oba rodiče ukázkově.

Autor: milano | 06.04.2017 11:28
Už týden pozoruji na rybníce v honitbě, spolu s březňačkami husice nilské, zřejmě párek.Vídáváte je také někde? Západní čechy. M.Pech.

Autor: Fesoj | 05.04.2017 22:49
Tam holt není na výběr.

Autor: Ron Gordon | 05.04.2017 22:40
Tak to by mně docela zajímalo, jaké holky nosí černá vrána ???

Autor: Fesoj | 05.04.2017 20:02
Před několika lety jsem přesně tohle téma malinko rozebral na Loveckém fóru a byl jsem obviněn z rasizmu.

Autor: Ellhenicky | 05.04.2017 10:01
Ještě žes ho zahnal, černí čápi nosí černý kluky:-)ať nejsou nějaké problémy.

Autor: Fesoj | 04.04.2017 09:51
Na tý louce zelený... Tak koukám, že mne svatý Hubert má asi ještě pořád rád, i když mi kloudně neslouží hnáty a do jeho království se jen tak nedostanu. Poslední dobou pro mne každý večer provádí přehlídku vysoké zvěře. Na louku v protisvahu mi chodí pravidelně 15 - 20 kusů vysoké, tak se kochám, prohlížím si je dalekohledem od baráku a když k nám přijde návštěva /zejména nemyslivecká/, docela se těmi \\\"svými\\\" laněmi a kolouchy chlubím.
Před pár dny mi taky nad chalupou přeletěl černý čáp, tak jsem mu doporučil, aby pokračoval dál a nezastavoval se, vloni to stačilo, klukvnuk roste jako z vody.

Autor: Radek Chadim | 01.04.2017 21:52
Dubnové Dnes.