Dnes je 20.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Dnes



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Karel poslík | 11.07.2017 19:53
Vložil jsem dnes příspěvek do minulého měsíce, opravuji:
V uplynulých dnech ba i týdnech u nás bylo vedro a sucho. Navzdory neustálým pracovním pohotovostem jsem byl každou chvíli v revíru a hledal černou v místech , kde se drží voda. Často jsem „potkával“ bachyně s velmi malými selaty, až jsem se ve správný čas a na správném místě potkal se dvěma lončáky. Jeden měl po vyvržení 34kg, druhý nechtěl počkat až přebiju kulovnici a zamával pírkem na rozloučenou. Ještě vím o jednom samotném kňourkovi kolem 50-60 kg, který je světlý a má černé všechny běhy. Vypadá jako ve vysokých gumových botách. Vím kde se nejčastěji pohybuje ale je moc opatrný a dává si moc velký pozor na vítr. Je to výzva, jak se mu dostat na kobylku. Při hledání černé jsem také ulovil lišče, které se pokoušelo chytat starého kohouta ( říkám mu Karel). Kohout vždycky velmi hlučně a okázalé vzlétnul těsně nad porost stařiny a po několika metrech zase zapadl jak křídlovaný. To se několikrát opakovalo, až přetáhnul přes vysekaný průsek a chvíli za ním lišče. Jenže to u už jsem tušil která bije a měl jsem připravenou kulovnici. Pronásledování Karla bylo záhy ukončeno. Karel bývá vždy ve stejný čas na stejném místě, jen jednou udělal výjimku a já kvůli tomu prohrál sázku o nanuka.
Lovu zdar !

Autor: Václav Sládek | 11.07.2017 17:16
Včera po ránu v Kam.n.Vlt pršelo je jsem vyjel kousek nad směr naše\"shara\" sucho no nenasr... by to.Konečně dnes v noci začalo pršet.Odpoledne jen přeháňky a jak vykoukne na chvilku slunce je dusno až hnusno.Houby nejsou od jara spadlo na ty naše písky málo vláhy.

Autor: Tomio | 11.07.2017 08:25
Nu radku a na druhém konci vyočiny každý druhý třetí den bouřka, půda nasáklá, houby rostou jak o život

Autor: Radek Chadim | 11.07.2017 07:40
Dnes se probudím a venku u nás v polopoušti prší, to je skoro jako bych viděl jelena se zlatým parožím :-). Včera jsem byl vybudovat napaječky, jen tak z hecu blízko vnadišť, abych mohl pozorovat, jestli to bude mít nějaký efekt a od toho okamžiku sice s přestávkami, ale pořád prší - kdybych to byl býval věděl, že to takhle funguje, udělal bych to už na jaře :-).
Já viděl srnce honit srnu dost vytrvale už v sobotu, přířitili se z lesa, takže ani jsem ho pořádně nepřečetl, ale na první pohled to vypadalo na průměrně průměrného šesteráka jako vždycky.

Autor: Fesoj | 10.07.2017 23:23
Petře, Lovu zdar ! Ie vidět, že umíš koncertovat nejen na housle.

Autor: Petr Havlín | 10.07.2017 22:49
Dnes jsem seděl na trnkové mezi proti obilí. Minulý týden jsem tam viděl spičáka tak 4 cm,tak zkouším štěstí. Pozoroval jsem dobrého šesteráka a zkusil vábit.Zatím vůbec žádná reakce.Před půl desátou najednou z pravé strany přetahuje lišče.Zamířím,táhnu s liškou a když ji myškováním zastavím tak ji kule přibije k zemi.7x57 SaB NP vzdálenost 50m,čistá komora, výstřel jak dvoukoruna.

Autor: Jan Slavětínský | 06.07.2017 20:47
Už týden pozoruji začínající říji. Někteří srnci už prohání. Üplně náhodou jsem v sobotu střelil paličkáře,kterého mi přihnal jiný srnec. 9kg srneček,klasika.

Autor: Karel Zvářal | 06.07.2017 09:49
Sejček je u nás ve zbytkové populaci v Ústeckém kraji, něco Středočeský, ale jinak je to velmi špatné. Možná se nějaký utrhl, protže rozlety má jinak dosti ktátké, tj. do 10 km. A není vyloučeno, že uletěl nějakému chovateli.

Autor: strejda zajíc | 06.07.2017 00:05
Karle,bylo to !pojď,pojď!,už léta jsem ho neslyšel a teď jsem měl radost jako malý zajko!Holt i nová doba možná u nás zapomněla sýčka vyhubit...Ať si máslo zdražuje,tohle je pro mne lepší zpráva....

Autor: Karel Zvářal | 05.07.2017 13:53
Strejdo, diskuse není o lajkách, klidně unesu i dislajky, řídím se heslem, co mě posílí, to mě nezabije...jako třeba dobrá krmě:-)) A děkuji za zprávu z Povltaví, tam těch prcků je povíc a stabilně, jen nejsou vidět. Ten kuvik byla asi samka od puštíka, pochybuji, že to bylo půůjď. A vejry pozdravuj, to jsou strážci rovnováhy, sám jsi toho živoucím důkazem:-))

Autor: strejda zajíc | 05.07.2017 08:57
Nevěděl jsem,Karle,že čekáš na lajky(né ty z rodiny primitivních špiců),jinak bych hned písnul...:-)Sovičky jsou totiž má srdeční záležitost!I když,kuřátko či kachnička taky ujde.Kdysi jsem měl kalouse(dostal jsem ho jako uplně malé štěňátko),chytrej byl jak vopice a kurva jak z Perlovky.Zásadně odmítal myši(moooc chlupatý)a nejvíc mu šmakovaly ryby.Asi byl někde od vody...:-)A tůhle mi jeden takovej nafackoval letkou na kazatelně,když si sedl na ostění a já otočil hlavu.To bylo leknutí-pro oba.
Jinak jsem nedávno po dlouhé době slyšel i kuvíka.Pálenka,co léta bydlela na kostele,už taky nevrže-asi se teď jmenuje kuna.Občas se tu potlouká i ten malej smrad-zloprcek:-)-kulíšek,loni byl viděn i jeden potomek,ještě trochu chmýřatej.
Zdá se mi,že nějak ubylo bubáků,ale co už.Výr je stejně sviňa,jak do něj foukneš z osmy,peří na půl hektaru...:-)))
Tož tak,sovičkářu,měj se!

Autor: Karel Zvářal | 04.07.2017 22:42
Njn, jak není \"praví Bok\" a všechny pocty, tak kolegům dojde řeč, pravda-) Aspoň šprýmař ftrejda mohl utrousit Lovu beze zbraní zdar! Že jsem divnej, že všechny pouštím bez rány? A to zase néé. Když si dám zeĺá, tak bych mohl klidně doprovázet Petra na \"trombón\"-))) V poli rušit noční klid mohu, lištičky sto padesát osmičku vytáčet nebudou, ty mě akorát pěkně vyskolej:-)

Autor: Karel Zvářal | 04.07.2017 18:01
A jinak do oken kazatelen a na větev u žebře většinou usedne puštík. Když se člověk nehýbe, tak sedne i na metr od něho.

Autor: Karel Zvářal | 04.07.2017 17:53
Radku, mám odchycených asi 3,5 tisíce kalousů, ale jen 3 (slovy tři) puštíky. Puštík se strašně špatně chytá, vidí síť, člověka, a je (nejen proto) velice opatrný. Nicméně okraje lesů miluje, stejně jako kalous za větrnějšího počasí. On toho doletujícího (navábeného) kalouse vidí daleko dřív než já a spustí varovný, kvílivý jekot. Na sněhu je vidím doletět i blíž, doslova se plazí nad zemí, aby měl otevřený horizont a do ničeho nenapálil. To kalous je tak trochu trubka, zbojník od pohledu, který na atrapu naletuje velmi náruživě. Jo, a výra nemám vůbec, ten poletuje kolem (150-200m), poštěkává, ale chytne se snad jen mladý pták, a to v případě, kdy je scéna bez člověka (kolega má jednoho). Já u sítě sedím, to je právě věc, co mě na tom hrozně baví. Nestihne se zamotat, hned ho vytahuji. Opatrná bývá i pálenka, zato pustovka je ještě horší než kalous, zato nádherná holka žlutooká:-))

Autor: Radek Chadim | 04.07.2017 15:12
Já měl zato, že většinou jsou ty sovy, co létají v noci po revíru, a obtěžují solitérně sedící lovce, puštíci, a on to může být i kalous :-). Loni jsem jednoho výtržníka i vyfotil, tak jestli někde pohledám fotku, tak jí sem hodím. Nicméně v zimě vedle kazatelny sedával nejspíše puštík, pač houkal jako puštík.

Autor: Karel Zvářal | 04.07.2017 12:36
Puštíka je častěji slyšet než vidět, dospělý loví netopýry vcelku běžně, resp. specialisté, jinak je to myšař. Přeletuje nad volným prostorem většinou nízko, přímočaře a snaží se co nejdříve dostat do lesa. Jednalo se pravděpodobně o kalouse, a podle toho, že se nechal zahnat, spíše čerstvě osamostaněný mlaďoch. Kalousi rádi, resp. vysloveně, polaří za hraboši, lítají nad hlavou hned za šera. Mají o poznání delší křídla a pomalejší záběry než puštík. A netopýr byl asi n. velký, hojný druh.

Autor: Radek Chadim | 04.07.2017 08:16
Včera jsem viděl zajímavou věc :-). Navečer, když se setmělo, tak tam lítal netopýr větší velikosti, a když přílítl nejspíš puštík, a začal tam kroužit, tak ho netopýr začal honil po obloze a nalítávat na něho, až ho zahnal pryč.

Autor: Radek Chadim | 03.07.2017 08:42
Dnes měsíce července.