Dnes je 19.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Dnes



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Vrba Frantisek | 27.08.2017 13:16
Doufám že Radek promine i mně ale ukázka toho co pár chlapík pomocí hudby,světel a vody pod tlakem dokáže mne zaujala,i přesto,že její přepis do mobilů se podařil jen za asistence vnuka.Jinak si říkám že má výprahlá zahrada by potřebovala část te vody...

Autor: martes | 27.08.2017 10:42
Doufám, že Radek promine, netýká se to myslivosti,ale stojí to za podělení se s kamarády o zážitek.
Nebylo to dnes, ale včera. Nebylo to v lese, ale u rybníka. Nebyli to myslivci, ale hasiči (ikdyž kdo ví?)
Byli jsme večer v Ratměřicích u Votic, kde místní hasiči pořádali už asi 12. ročník Ratměřické hasičské fontány. Co těch 12 chlapů v dvouhodinovém programu za zvuků hudby (i živého zpěvu) a světel s proudnicemi dokázalo, byla nádhera.
Na závěr 1 skladbu předvedly i jejich drahé polovičky. Taky to s proudnicemi uměly.

Kdo se chce podívat, posílám odkaz na část z loňska. Zdeněk
https://www.youtube.com/watch?v=F2s_UAAeW0w

Autor: strejda zajíc | 26.08.2017 19:00
Ja,ja,Karle.Moje blbost,z mrazu jsem ji dal vždy rovnou ke krbu a ten velký rozdíl teplot udělal své.

Autor: figi | 26.08.2017 14:54
Srnčí zvěř od P. Scherera je skladem, přijďte nakupovat

http://www.myslivost.cz/Komercni-stranky/Nova-prodejna-Myslivost-CMMJ
http://myslivost.cz/E-shop/Novinky/Srnci-zver-III

Autor: Krejčí Karel | 26.08.2017 13:58
To je netěsnost,asi únik dusíku.

Autor: strejda zajíc | 26.08.2017 10:13
U mne to bývá většinou ve flintě,pokračování pažby směrem od laufu!:-)))
Artemisku jsem poslal do Meopty,ňákej hajzl mi do ní nalil mlíko....

Autor: Krejčí Karel | 26.08.2017 09:48
+ v optice,montáži,nastřelení,jiné střelivo...

Autor: Georg.H | 25.08.2017 23:16
Chyba bude v 308W :))))))))))))))

Autor: Radek Chadim | 25.08.2017 16:37
Tak já jsem za poslední měsíc netrefil dvě lišky na mysliveckou vzdálenost, ruce mám pořád stejný, tak přemýšlím, kde je chyba? :-)

Autor: Ellhenicky | 25.08.2017 14:19
Nějaká okurková sezona, nic moc příspěvků. Všichni známí živí a zdraví ?

Autor: figi | 11.08.2017 11:06
http://www.myslivost.cz/E-shop/Novinky/Srnci-zver-III

tady máme i lepší cenu, a nebo rovnou zajít na Lešanskou v Praze

Autor: radekbartik | 10.08.2017 11:07
Skoro dnes vyjde třetí díl trilogie Srnčí zvěř III. od Pavla Scherera,
více informací na webu nebo přímo u autora...
http://www.scherer.cz/home/nabidka

Autor: Pavel Černý | 08.08.2017 22:38
Minulý týden jsme obeznali mladé lišky, vytahující večer celkem pravidelně z lesa na řepkové strniště. Od posedů však daleko a na kulovou střelbu trochu o ústa. Kolega sklepnul lehký žebřík se sedačkou a požádal mě o pomoc s instalací a prořezáním výhledu. V neděli odpoledne jsme instalovali, večer si šel sednout. Ve 21:02 už měl ulovenou mladou fenu tak na 35m. Včera seděl znovu, i viděl, ale daleko. Dnes měl návštěvu, tak mě pověřil záskokem. Ve 21:00 už ležela další mladá liška. Vzdálenost cca 40m, pařezovka ZH 7x57/16, archivní hnůj Black Star z Vlašimi, brok 4mm. Letos moje osmá. Honzo i Tobě Lovu zdar!

Autor: Jan Slavětínský | 08.08.2017 21:21
U sousedů posekali řepky a černá se vrátila \"domů\".Během pár dní je v kukuřicích činnost. O víkendu jsem si sedl ke kukuřici,kde hned vedle má soukromník ječmen a oves, no spíš to byl ječmen. Splouhané, poryté, kráter vedle kráteru, děs. Sedl jsem tam s večerem a s velikou nadějí. Na druhém břehu přehrady v dědině byl nějaký parket a muzika hrála,jako bych měl rádio pod žebříkem. To jsem ale nevěděl. Chtěl jsem sedět do jedenácti , byl krásný večer a tak jsem vydržel ikdyž zbytečně. Ani to neprasklo. Kolem půl deváté jsem za zády slyšel něco proběhnout. Bylo to jako když běží pes .Tušil jsem lišku a také že jo. Po pár minutách mi vytáhla do toho ječmene asi na 10 kroků a z pravé strany. Nehnutě jsem jí sledoval a když mi přecházela pod žebříkem v okamžiku když po nedaleké silnici jelo auto, využil jsem toho hluku a dal kulovnici do ramene. Rozešla se vyšlapaným vekslem v ječmeni a tak jsem zamířil do takové díry a čekal. V okamžiku,když se tam objevila, prolétlo mi hlavou, vždyť je to deset kroků. musíš výš, tak jsem posadil tečku ke hřbetu a soumrakem zahřměla rána. Zůstala na nástřelu. Srnčí ,které bylo v ovsu na ránu vůbec nereagovalo a pastvilo se dál.Do jedenácti byl v kukuřici klid.Během srpna je to čtvrtá kmotra. Lovu zdar všem. H.

Autor: Pavel Černý | 08.08.2017 08:07
Dnes jsem vložil do fotogalerie fotky z letošní srnčí říje. Hledat odstřelového srnce (resp. srnce, který by se mi hodil na zeď) v našich podmínkách příměstské honitby je vlivem tlaku lidí stále obtížnější. No, ale letos jsem to ještě zvládl. V každém případě říje byla (a ještě je) pěkná a zážitků a fotek mám hodně. LL

Autor: Karel poslík | 07.08.2017 13:23
U nás v posledních létech hnízdí sokoli a hřivnáči ustoupily do bezpečnějších míst. Tu a tam na ně ještě narazím. První letošní ránu jsem chybil. Potom jsem šel okrajem vysokého řepkového strniště. Viděl jsem v jednom místě jak tam hřivnáč dosedl, tak jsem se opatrně blížil s připravenou flintou. Když se holub zatřepetal těsně had zemí aby popolétl o kousek dál, tak jsem nemeškal a pohladil jsem strniště black starem 3.5 mm. V těsné blízkosti se tam zvedlo a odtáhlo několik hřivnáčů, ale překvapení bylo na nástřelu. Leželi tam tři na metru čtverečním. Jednoho jsem včera brzy ráno poslal rychlým tuplem do potoka a ač jsem se snažil sebevíc, našel jsem v prorostlé vodě jen peří. Používám ještě staré zásoby papíráků, mám ještě padesátku oranžových a asi padesátku black starů. Do druhého laufu dávám své oblíbené Rottweil a všechno 3.5mm. Ve čtvrtek večer jsem na ně čekal pod stromy u pole. Sedím na zemi a z dlouhé chvíle jsem zapískal na srnce . Chvíli se nic nedělo a potom jsem slyšel silné lomození. Myslel jsem si v první chvíli, že tam po staré pěšině jede zase nějaký turista na kole. Přiběhl roční vidláček a div mě neporazil. Nevím kdo z nás byl více překvapen, když jsme se viděli na dva metry.
Z jiného soudku, nechystáte se někdo v sobotu na Mysliveckou Třeboň? Já tam jedu zase s Jitkou a tentokrát už v pátek. Loňské slunné počasí se asi opakovat nebude. Podívám se na sokolníky a když bude pršet, udělám ochutnávky rybích specialit. Ryb a restaurací je tam určitě dost.
Zdar Karel

Autor: Jan Slavětínský | 01.08.2017 19:45
Tak jsem se byl na chvíli mrknout na hřivnáče. Sedl jsem k takové strouze co vede k rybníku lemovanou jívami a osikami. Na šest ran mi spadli čtyři. Hodinový lov, ale hezký. Lovu zdar všem. H.

Autor: Fesoj | 01.08.2017 16:15
Díky za názory - ale o tom, jak ten psík skutečně škodí, nenapsal zatím nikdo ani slovo. Jezevec je také škodná a v horských a podhorských honitbách nikoho nenapadne ho lovit na potkání, pokud ovšem nepožádá o výjimku kvůli koroptvím. Liška, to je něco jiného - a i tu ušetřím v době, když má nedorostlá mláďata. A navíc - já vím, že se mi asi vysmějete, ale ta štěňátka hrající si pod posedem byla tak roztomilá, že jsem na ně stisknout prostě nedokázal, i když už mám pořádný lovecký absťák - naposledy jsem si vystřelil na zvěř předloni v listopadu.

Autor: palkopal | 01.08.2017 16:05
Kolik divočáků v roce 1977 po lesích běhalo nevím, ale v ČR se tehdy ulovilo 16 tisíc ks (dle statistiky).

Autor: rici czech | 01.08.2017 13:43
Ano ano starý pán lesák měl pravdu ,že divočáky v lese nestřílet ,že jsou prospěšná,...jenže kolik těch divočáků po lesích před 40 lety běhalo?,to už je jiná pohádka :-).Každý si hájí svoje a své zájmy,jak v pěstební činnosti v lese,tak na poli, tak v myslivosti.Nikdo ovšem netvrdí jakýkoli druh vystřílet, jen docílit jakés takés rovnováhy ,kterou se dnešní myslivost ohání a mnohdy obhajuje,jenže světe div se ono se to jaksi vůbec nedaří....no ono se nelze ani čemu divit.Zájem je zájem.

Autor: Ellhenicky | 01.08.2017 13:00
Když jsme byli ve druháku s lesárnou v Českém Rudolci, nebo tam někde dole, již si přesně nevzpomínám,pomalu 40 let na zad, tak nám tam průvodce, starý lesák říkal, že v lese prasata nestřílí,protože jim tam sbírají larvy mnišky a další žoužele s účinností jako žádný chemický postřik. Tak proč je vystřílet.A s tím psíkem to bude něco podobného. Každý myslivec se vyvíjí- lovec-pozorovatel-ochránce a Pepa má na to věk i náturu:-)

Autor: rici czech | 01.08.2017 12:16
Fesoj...\"zatím jim nebudeme ubližovat a počkáme až do doby kdy budou stát za ztažení u nás vela škody nenarobí\"....promiň Fesoji ,ale to je perla dne u které jsem se upřímně zasmál nebo zaplakal?
PS: asi bych vás nechtěl mít za sousedy....protože veškerá snaha o redukci škodné by přicházela vniveč ,když bych měl za sousedy takové \"chovatele\".
Jinak nic ve zlém :-)

Autor: František Dušák | 01.08.2017 12:03
To je správný \\\"myslivecký\\\" přístup. Namnožili jsme si černou, siku, muflona, daňka. Nyní máme problém a nevíme co s tím. Tak si ještě namnožíme psíka, šakala a já nevím co ještě. Inu komu není rady, tomu není pomoci. Jak nemám Řeháka rád, tak on měl snad pravdu ve svém proslovu o \\\"myslivcích\\\". To je to krátkozraké myšlení. Vždyť prasata v lesní honitbě také nijak neškodí, ale co sousedé s polema? Psík u nás neškodí, tak ať se množí. Ale mladí budou muset odejít jinam. Třeba níže, do honitby, kde chtějí dělat drobnou. Tak ať si ho vystřílí oni - u nás neškodí. K tomu opravdu není třeba dalšího komentáře. Vidím pouze na hranice své honitby, co je dál mne nazajímá.

Autor: Fesoj | 01.08.2017 11:43
Tak to začalo i u nás. Tři střelení divočáci ve třech dnech, z toho 2 lončáci a jedno sele, to tu dlouho nebylo. Já jsem se konečně také po delší době začal trochu víc věnovat myslivosti, pooperační jizvy se konečně zahojily, ale co se týče lovu, zatím mám smůlu, i když... Kamarád založil vnadiště, na kterém krmí kukuřičným šrotem a jablky. Prasata to sice zatím nenašla, ale chodí tam rodinka psíků - fena se čtyřmi štěňaty a to ještě za světla, takže je na co koukat. Dohodli jsme se, že jim zatím nebudeme ubližovat a s jejich odstřelem počkáme až do doby, kdy budou stát za stažení. U nás \"veĺa škody nenarobí\" a navíc já jsem přesvědčen o tom, že škodlivost tohoto predátora nebude zdaleka taková, jak se říká - podle mne se spíš než s liškou dá srovnávat s jezevcem, o čemž mne přesvědčuje jeho chrup, všežravost i způsob pohybu. Lovit ano, ale ne bezhlavě likvidovat všude a za kařdou cenu. Jaké vy máte s touto šelmičkou zkušenosti ? Můžete vlastním pozorováním potvrdit jeho enormní škodlivost, na jejímž základě by měl být totálně vyhuben ? Ano, není u nás původní - ale daněk a bažant taky ne.

Autor: Radek Chadim | 01.08.2017 10:46
Srpnové Dnes.