Dnes je 20.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Policejní odstřelovači do Vrbětic na divoká prasata?



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Ellhenicky | 19.10.2017 06:50
První vlašťovička, už mají připsaná tři prasata:-) Za Marie Terezie byla prasata vystřílená v celé zemi během krátké doby, ale asi jich tu nebylo takové kvantum jako nyní. Tak mají co dělat, ještě jim zbývá kolem 147+-:-)

Autor: Radek Chadim | 18.10.2017 16:33
Tomáši, v těch správných rukách je ta ráže skutečně nejlepší :-).
A na Zlínsku to teďka kosí dá-li se to tak nazvat skutečně třistaosmičkama se střižnou hranou s flintatama bez NV, NV mají údajně jen na koukání, no pokrok nezastavíš, myslím, že nejeden zelenokabátník má, co se týče vybavení, malinko náskok :-).

Autor: Tomáš ČENĚK | 17.10.2017 11:59
V televizi ráno říkali, že odstřelovači používají své pušky SAKO v ráži .308W. To je ta nejlepší ráže, že webtaťko? Dále pro lov této zvěře odpovídající \"hnoj\" knedlík SP z Vlašimi. A samozřejmě ta noční udělátka. Spolehlivě usmrtí zvěř na 150-200m.

Autor: Ron Gordon | 16.10.2017 21:28
Takže poslední zprávy -Policejní odstřelovače vybíráme i s ohledem na jejich případnou zkušenost s myslivostí
policejní koordinátor akce Martin Hrinko.
Asi to nebudou až tak velcí profíci, když na akci mají 2200 kusů munice, ale necháme se překvapit.

Autor: Fesoj | 05.10.2017 18:48
Pro K2C3 - o tom, že by byl v 68. roce někdo za flintu na rameni zatčen, slyším poprvé, ale nevylučuji to - já jsem o rok později, na podzim v 69., byl za to, že jsem šel v noci po Trutnově s flintou na rameni, seřván ředitelem školy. Ale o tom zatýkání bys mohl napsat něco víc, docela mne to zajímá - pokud to ovšem nejsou neověřené kecy. Jinak s Tebou celkem souhlasím, ale se strejdou taky, můj syn jezdí po světě s kamionem a ve více zemích dnes pokládají za nepovolenou zbraň nejen např. pepřák, ale i houbařskou kudlu. A aby to nebylo málo, tak dnes na základě jakési směrnice EU k nám není možno ani dovážet puškohledy s větším zvětšením než 9 x a pokud bys s takovou optikou chtěl vycestovat přes hranice, hrozí nebezpečí, že Ti ji celní správa zabaví. Tak hluboko jsme klesli s celou slavnou EU !

Autor: Stanislav Haas | 05.10.2017 09:43
Ale přátelé, předpokládám, že muniční areál Vrbětice určitě není součástí nějak okolní honitby, tudíž asi nehonební pozemek. A čí je zvěř? Pokládá se za věc ničí, podle nálezu ústavního soudu nelze ztotožnit vlastnictví pozemku s vlastnictvím ke zvěři, která se na něm pohybuje. Tudíž nelze říci, že policie loví vaší zvěř. Podle jednoho právního názoru je ničí zvěř toho, kdo se jí v rámci pověření, právních předpisů, vyhlášky, zákona... zmocní. Jó právníci, když se sejdou dva, tak na jednu věc mají tři právní názory :-). No a když v okolních honitbách ukázali, co umí a mohou, tak holt \"pořádek\" za ně udělá někdo jiný. Nedělejte z myslivců chudáčky, kteří loví ve svém volném čase, nejenom zadarmo, ale za své peníze a pak musí do rachoty. Když nechtějí, tak mezi sebe pusťte ty, kteří by chtěli a nemohou!

Autor: K2C3 | 05.10.2017 08:50
Zamořená oblast ca. 6000 ha, počet zbývajících divočáků? 50 ks nebo 100 ks, i kdyby 150 ks.
V některých honitbách o výměře do 1500 ha. se loví i přes 150 ks černé za rok.
Já bych těm odstřelovačům nepodsouval, že to pro ně bude snadná příležitost si při výkonu služby zalovit. Já bych tam ani v pracovní době nechtěl, ztráta času ...
Jak bys to Radku chtěl vyřešit bez cizí pomoci tamním MS, když ani ty peníze za ulovený kus nevedou k rychlému vyhlazení populace o které je MZ a SVS žádají?
Pro Strejdu zajíce, v 68.roce myslivce za flintu na ramení zatýkali a v dalších letech měl kulovou zbraň jen prověřený soudruh a půjčovali si jí i 3 členové ve sdružení.
Taktéž se zase delší dobu nebudu vyjadřovat ... Ale počtu si to tu rád!

Autor: Ron Gordon | 04.10.2017 21:13
Radku, zbytečně se tady čílíš. Nemáš ani tušení, kolik z těch policejních odstřelovačů jsou také myslivci a kolik myslivců je mezi policajty. Jak znám tuto instituci, tak mezi odstřelovače se vmanipuluje i něco těch lovuchtivých na dostatečně výši postavených policistů myslivců, kteří budou takzvaně odveleni, aby si při výkonu služby zalovili.
Já si myslím, že lidem to normální nepřijde a není to o moc lepší ani na západ od naši hranice. Co jsem si zvolili, to tam máme a v místě vládne tvrdou rukou hejtman Čunek a ten jak známo nemá čern(é)- ou rád.

Autor: strejda zajíc | 04.10.2017 13:56
Nepříjde mi to normální,ale nerozčiluji se.Jako pragmatik sedím doma a pucuji kalašnikova.:-)A na zapad od našich hranic mi seberou i můj oblíbený tesáček-závazáček....:-)Holt mám asi tu slovanskou mentalitu a jsem blíž k Rusku.
Neboj,už končím a dám zas nějakou dobu rádiový klid.

Autor: Radek Chadim | 04.10.2017 11:18
Bohužel, většině lidem tady přijdou normální věci, na které by ani v žertu natož vážně 10 km na západ od našich hranic ani nepomysleli. Hold tady je vidět, že jsme na půl cesty mezi Ruskem a Německem :-).

Autor: strejda zajíc | 04.10.2017 09:22
Radku,brzy budeš rád,když tvé tržné rány zašije veterinář.Možná ti je bude látat mongolský pastevec koní.:-)Což je ještě ta lepší verze,pražský taxikář by byl horší.:-)
I já si říkám\"Proč já blbec tak dlouho studoval a atestoval,když dnes může zvíře léčit každý,kdo má týdenní kurz.\"
Ty jsi ještě mladý a tak se rozčiluješ,jak se v Česku,zemi mnoha možností,zákony přizpůsobují lidem a ne naopak.A asi jsi nebyl na vojně,takže nevíš,že tam(a tak i u úřadu)nelze hledat logiku.Ať ti to vydrží,neb i boj proto větrným mlýnům je někdy švanda.
A jak se s odborností začne prolínat politika,nepochopí výsledek člověk vůbec.
Přidám trochu morbidního(černočerného)humoru:Škoda,že se ten Amík zastřelil,mohla ho státní správa koupit,ten by teprve divjaky kosil.:-)))

Autor: Ellhenicky | 04.10.2017 08:07
Agentura JPP-jedna paní povídala, ale vzhledem k tomu, že jsme v ČR, tak bych tomu i věřil- za zastřeleného divočáka 3.000,-Kč, tak proč bych ho tam nedovezl odjinud. 1000,-Kč maximálně za dopravu a 2000,-Kč čistý zisk.Až letos přišel metodický pokyn jak vypadají a používají se plomby na ulovené zvěři, při převozu a jak dlouho se již používají?

Autor: Jan Slavětínský | 04.10.2017 07:19
...ti odstřelovači tam jsou za pěkné prachy na hodinu v rámci svého povolání, kolegové myslivci zadarmo ,ve vlastním volném čase a po probdělých nocích mažou makat do rachoty a večer nanovo...V tom vidím rozdíl.

Autor: Radek Chadim | 03.10.2017 22:53
Tak já nevím, toto řešení je stejné, jako přijít na chirurgii s nějakou tržnou ránou, kde bude stát švadlena (nebo veterinář, to je jedno, že strejdo :-D) a přihlížející sestra vám řekne: \\\"ona vám tu ránu zašije, podívejte jak umí pěkně vyšívat\\\" a ukáže vám od ní spichnutý svetr. Načež přichází ti opravdoví vyštudovaní doktoři a demonstrativně sežerou svůj vysokoškolský diplom se slovy, \\\"proč já blbec jsem tak dlouho študoval a atestoval, když ty rány může zašívat i švadlena\\\" :-). To je stejné řešení odlovu divočáků ať už ve Vrběticích nebo Zlínsku policejními ostřelovači. Oni taky mají jako švadleny tu výzbroj, ale odstřelovač není totéž co lovec, navíc prostě policejní odstřelovač se má starat o bezpečnost ve státě, a né řešit dejmetomu společenský problém, ale čert to vem. Důležitější je, že tady existuje třeba ZOM, lov na nehonebních pozemcích (což asi bude ten případ těch Vrbětic) paragraf 41 zákona 449/2001 sb. o myslivosti, v rámci něhož by se ponejprve mělo postupovat, a nejsem si jist, jestli tak postupováno bude, v první řadě opravit plot, nainstalovat odchytová zařízení... a až opravdu v mimořádné situaci vymyšlet bejkoviny, ale stát tam rovnou pošlu odstřelovače, a od těch chtít odchyt asi nebude to právé :-).
Anarchie, kterou tady zavádí naprosto nesmyslně SVS, to je něco naprosto typicky českého, ani kočka, ani pes, kočkopes neboli BRT :-), což může mít za následek např. to co píše rici czech. Tady vznikají blbá řešení situací, na které zákon normálně pamatuje, a kterých se někdy v budoucnu může chytit kdejakej jeliman se slovy, tam to šlo, tak tady to půjde taky, a pak se nebudeme stačit divit.

Autor: rici czech | 03.10.2017 20:35
Ano ano,odstřelovačům je třeba fandit ,aby se jim práce \"dařila\".Ono potom v případě ,že se jim dařit bude ,tak nějaká chytrá hlava přijde na to jak problém s \"přemnoženou\" zvěří vyřešit rychle a efektivně a né jen v oblasti s morem.A pak se budou všichni myslivci v honitbách s nadstavy divit kdože jim to tam běhá a loví,....zamyslete se pánové, a jak jsem již slyšel tak jsou země kde takové profesionální skupiny \"lovců\" poměrně efektivně fungují!!!

Autor: strejda zajíc | 03.10.2017 17:20
Maji,zdá se,že ti poněkud chybí smysl pro humor(Radkův).Patrně proto,že webtatíčka našeho neznáš...
Jinak,co se týče epidemie SLAKu,mrzí mne,že jsem na školu tehdy teprve nastoupil.Starší kolegové tehdy zažili věci,na které s láskou dodnes vzpomínají.Jižní Slovensko,uzávěra,hafo jídla,pití a žen...:-)
Pánové,nezapomínejte,volby se blíží!A tak aktivita stoupá.

Autor: Maj | 03.10.2017 17:03
Radku,
bohužel si několikrát odporuješ i v rámci jednoho příspěvku.
Ani Ti v podstatě nejde o něco konstruktivního, jenom si stěžuješ a pokud možno nadáváš na všechno české.

Můj předchozí příspěvek byl napsán pouze jako reakce na Tvůj a vysvětlení toho, proč a jakým právem se právní stát (včetně ČR) může rozhodnout popsané mimořádné řešení provést.
Jinak bych se neobtěžoval psát, protože sem ani jinam v podstatě nepíšu.

Mrzí mě to, protože to tady čtu často. A zrovna Tvoje příspěvky se mi líbily.

Přečti si po sobě pár slov a zkus se nad nimi zamyslet.
...v normální civilizované společnosti by na ně podala nějaká organizace žalobu...no jo, no jo, já vím, že jsem v ČR..Demokracie je vláda lidu, né orgánu...českou divokou demokraci...a proto by se mělo konat, nebo by měla být alespoň maximální snaha konat...zpět z anarchie do rámce zákonů této země...českej mysliveckej a státní bordel...tohle by se v civilizované části Evropy nikdy nemohlo stát.

Jo, jsem u Tebe na serveru, uvědomuji si to.

Autor: Radek Chadim | 03.10.2017 16:27
Demokracie je vláda lidu, né orgánu, a chlapi jistě potvrdí, že když vládne orgán, tak to z dlouhodobého hlediska nezřídkakdy má dost drastické následky :-D.
Můj názor je takový, že řešení údajně přemnožených divočáků policií je už moc i na naší českou divokou demokracii. Rozhodně to není obvyklé a v naší zemi běžné řešení, rozhodně se nejedná o všeobecný zájem - snížit stavy divočáků - i když politici se nás o tom snaží přesvědčit, a proto by se mělo konat, nebo by měla být alespoň maximální snaha konat, v rámci současných platných zákonů, což se neděje, nic víc. Místo toho se vytváří prapodivná řešení, která se v budoucnu mohou vymknout jakékoliv kontrole. Já pak chci vidět, jak toto další z mnoha statních systémových selhání pak chtějí vracet zpět z anarchie do rámce zákonů této země, podle mně to bude naprosto nemožné.
Za posledních 14 dní jsem postavil 3 posedy na hranici pole-les a současně blíže než 200 m od hranic honitby se sousední na základě povolení od SVS, a řeknu vám, že těžko nacházím slov - když si vzpomenu, kolik hodin jsem v těch místech strávil na zemi a jak *doplňte si sami hodně sprosté slovo označují jedince mdlého rozumu* se honil neúspěšně za lovenou zvěří, tak jediné co k tomu řici lze jen TAKOVÝCH LET TO NEŠLO A NAJEDNOU TO JDE. Tohle je prostě českej mysliveckej a státní bordel, neschopnost řídit smysluplně stát, a stát jako autorita tomu ještě přitápí, tohle by se v civilizované části Evropy nikdy nemohlo stát.

Autor: Tubus | 03.10.2017 16:20
Zdravím... Myslím, že část těch \"odstřelovačů\" budou stejně myslivci, takže střílet divočáky pro ně nebude žádné nóvum. A že budou vystřílení, o tom nebude pochyb, jelikož \"nic\" jiného nedělají, než trénují. Spíš půjde o to, jakou zvolí taktiku. Špatná volba by mohla být kontraproduktivní ...

Autor: Maj | 03.10.2017 14:21
Radku,
Proč tolik despektu malého utrápeného čecha?
V každém státu má nejvyšší slovo státní orgán.
V tomto případě se jedná o provedení nařízení SVS z důvodu zamezení šíření nebezpečné nemoci. Žádná povolenka k lovu třeba není, jsi na území ČR a tohle je mimořádné veterinární opatření.
Osobně jim fandím a doufám, že šíření zamezí.

V případě nákazy tak nebezpečnými chorobami jako je slintavka a kulhavka, nebo podobně, se armáda na utrácení zvířat a jejich následnou likvidaci zve ve světě běžně. Dokonce se také podle potřeby omezuje svobodný pohyb osob, zboží a zvířat.

Analogicky, obydlí je státem nedotknutelné bez přímého rozhodnutí státního orgánu, kromě přesně vyspecifikovaných případů.
Ovšem, když hoří, tak hasiči nebudou přešlapovat na chdníku a čekat na povolení.

Autor: Radek Chadim | 03.10.2017 09:33
Má víra v policejní složky je bezmezná, o tom ať nikdo nepochybuje :-), ale řekl bych, že to tady moc nevytrhnou. Zase je pravda, že vystřílení střelci dokáží na jedno potáhnutí ulovit klidně i 3 kusy.
Zajímavé je, v jakém právním rámci se ti policisté vlastně v tomto problému pohybují, nebo nepohybují, nebo cože vlastně kde co kdo jak proč? :-) Budou mít vystaven nějaký lovecký lístek, nebo na základě čeho tam vlastně budou, na základě rozkazu, a je vůbec možné, aby dostal rozkaz lovit zvěř? Podle mého názoru v normální civilizované společnosti by na ně podala nějaká organizace žalobu a mohli by si jít zastřílet tak leda na na pouť na růže... no jo, no jo, já vím, že jsem v ČR :-).

Autor: Ellhenicky | 03.10.2017 08:27
Myslíte si, že to tam vytrhnou? Zase tolik jich není, ale když budou mít to speciální střelivo:-)