Dnes je 26.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Jednotné střely



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Jan Slavětínský | 19.12.2018 12:58
Josef klidně používej naše SB Slug. Je to hodně podobné k těm \"staročechům\" a je to patrona za 19,-kus. Pokud bys chtěl ještě něco jiného, kup original Brenneke např. od RWS Rottweil. To je náboj za 40,- ,precizní a lovecký a do pevných hlavní. Pozor na různé italské kule od B+P, RC , Turky apod. s tlaky 1050 Barů. Ty do té ZH201 nenabijej. Měj se a Lovu zdar. H.

Autor: palkopal | 19.12.2018 10:22
Todle: https://www.sellier-bellot.cz/produkty/brokove-naboje/lovecke-naboje-s-jednotnou-strelou/

Autor: Fesoj | 19.12.2018 09:06
Já se sice dostanu na normální hon jednou za několik let, ale... Dnes je situace taková, že při honě na bažanty či zajíce je výskyt černé zvěře spíš pravidlem než výjimkou, takže by to chtělo mít pro strýčka Příhodu nějaký ten knedlík v kapse. Zamlada jsem používal tzv. Staročechy, to jest klasické olověné S-bally, ne S-bally plastik. Mám s nimi ulovené své první prase někdy v r. 1970, ale dnes mi již dávno došly, sice nosím normálně v 90,9 % kulovnici, ale stejně. A protože od doby, kdy jsem jednotné střely naposled používal, uteklo již pěkných pár let a na internetu jsem našel veliký výběr, přičemž se v tom absolutně nevyznám, žádám zkušenější o radu, co si mám vlastně koupit. Mám ZH 201 s poměrně vysokým krytím, ale staré S-bally z ní chodily bez problémů. Myslím, že mi bude stačit koupit jednu krabičku po 10 ks, dát jednu zkušební ránu z horní, jednu ze spodní hlavně, abych věděl, jak to lítá. a šmitec, zbývajících 8 patron my nejspíš bude stačit na několik let. Takže, pánové - co se Vám osvědčilo v r.12 ? Co mi doporučujete ?