Dnes je 24.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Foto past



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Miroslav Kráčmar | 25.02.2020 15:24
Funguje Vám někomu posílání fotek přes Server_smtp.seznam.cz_Port 465 ??? ( APN_ internet.t-mobile.cz)

Autor: Ramo | 16.12.2019 17:19
Nevím Franto jak v televizi, ale v PC si snímky označíš a dáš Delete :-)

Autor: Vrba Frantisek | 14.12.2019 16:43
Pánové mám jakosto osoba nepoucená pro znalce trochu naivní dotaz,a to,jak mazete snímky z fotopasti.Používám predator snímky prohlížím v televizi přes čtečka karet.

Autor: Karel poslík | 26.10.2019 21:22
Fido z Řáholce,
velice děkuji za rychlou, věcnou a zdá se i velmi odbornou odpověď. Přesně toto bylo mým velkým přáním . Kéž by každá načatá diskuze na našem oblíbeném fóru probíhala tímto způsobem.
Vždyť já si u té skládky mohu monitorovat výskyt mývala severního, pro své vlastní potřeby a s náhodně zachycenou osobou to \"projednat\" ad hoc.
Dík, Karel.

Autor: Fido z Řáholce | 26.10.2019 18:20
Z hlediska použití fotopastí je klíčový zákon č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů. Ten a upřesňující stanoviska UOOU rozlišují, zda provozujete fotopast pro pozorování zvěře v lese a ta může náhodně zaznamenat člověka, nebo se jedná o systematické pozorování včetně identifikace osob v souvislosti s ochranou majetku.
Pokud jste fotopast umístili v lese pro monitoring zvěře a náhodně získané fotografie osob nijak dále nepoužíváte, nejedná se o činnost ve smyslu ustanovení § 3 odst. 4 zákona č. 101/2000 Sb. Pokud byste některý z náhodných snímků osob zveřejnili, řeší se případný spor podle Občanského zákoníku a konkrétně části o ochraně soukromí.
Jestliže ale používáte fotopast pro ochranu majetku, jedná se o záměrné zpracování osobních údajů. Osobním údajem je jakákoliv informace, která může sloužit k identifikaci konkrétní osoby. Fotografie je tedy ve stejné skupině jako jméno, adresa, rodné číslo, telefon nebo osobní email.
Obecně platí, že všechny kamerové systémy a fotopasti, které nejsou používány pro osobní potřebu, je třeba předem ohlásit na UOOU. Registrace probíhá pomocí webového formuláře na stránkách úřadu. Osoby, které do sledovaného prostoru vstupují, musí být o monitoringu informovány.
Pokud jsou fotopasti nebo kamerový systém používány pro osobní potřebu, není taková registrace povinná. Nesmí však docházet k nadměrnému zasahování do soukromí jiných osob. Problém může například nastat, pokud jsou na záběrech vchodové dveře nebo okna vašich sousedů případně jejich pozemek.
Délka uchování záznamů by neměla přesahovat přiměřenou dobu. Za tu jsou UOOU považovány tři dny, u objektů bez trvalé přítomnosti lidí typu chata je to déle. Žádná jednoznačná doba však není stanovena.
Instalováním fotopasti lze také sledovat legitimní cíl, tj. ochranu svého majetku a odhalení pachatele trestného činu. Pořízený záznam pak může být využit jen pro nezbytně nutný účel - prokázání viny v trestním nebo přestupkovém řízení. Záznam NESMÍ být nijak zneužit, např. veřejným zpřístupněním na internetu nebo předáním sdělovacím prostředkům.

Autor: Karel poslík | 25.10.2019 20:47
Zdar chlapi! Přicházím s dotazem, nebo spíše s prosbou, jestli někdo nemáte opravdu seriozní odkaz, či informace stran používání fotopastí v místech veřejně přístupných = v honitbách. Nejedná se mi o roznícení plejády subjektivních pocitů na téma etiky tohoto moderního fenoménu, nýbrž o holá fakta. Existuje nějaká právní norma, která upravuje používání FP? Vím že jsou mezi námi mazáci,pro které je legislativa spojená s myslivostí ,jako aportíček pro dobrého LUP. Prostě to umí rychle vyhledat a správně uchopit.(Snad tento příspěvek spatří i zde přispívající František Dušák). Rád bych si totiž ujasnil, jestli mohu zcela legálně \"nastražit\" FP na krmeliště, hnízdiště, vnadiště nebo jiné ...ště, v rámci monitoringu zvěře, nebo použít FP na motinoting pohybu osob a vozidel na účelových komunikacích v honitbě. Je vůbec legální , abych pomocí FP monitoroval pravidelně dotovanou černou skládku nebezpečného odpadu uprostřed honitby, kterou na jaře ve spolupráci s katastrální obcí uklidíme a ona během léta vyroste do obludných rozměrů? Lze takto (fotopastí) získaných dokumentů použít pro zahájení správního řízení? Asi bych si to s vynaložením času mohl vyhledat sám, ale nejsem pro tuto disciplínu ten správně upotřebitelný , čímž se kulantně vyhýbám slovu líný. Dík a Myslivosti zdar! Karel

Autor: bohumir dvořak | 11.04.2019 12:48
Děkuji tento navod je pro mě dostačujici

Autor: Vít Pátek | 11.04.2019 10:38
Video je rozumné použít jen pokud nebude před fotopastí pohyb v noci. Souvislé svícení přísvitu, na rozdíl od kratičkého \"bliknutí\" při focení, vysaje baterie velmi záhy. Je-li video v noci nutné, pak jedině mohutné vnější přídavné napájení, nebo dobíjecí akumulátory a velmi často docházet a měnit.
U fotopasti, která jen fotí a ukládá, je užitečné nastavit alespoň 3 snímky v sérii. Víc pozic pohybujícího se objektu dává větší šanci na obeznání. Stejně tak dobu, kdy FP po vyfocení jen čeká, není dobré nastavovat dlouhou, v tom \"mezičase\" může něco zajímavého utéct. I minuta je docela hodně. Zaplnit kartu se při soudobých kapacitách hned tak nepovede, běžně se fotek vejdou i tisíce, minimálně stovky. U menší kapacity karty spíš stojí za zvážení snížit rozlišení snímku (často stejně není objektiv schopen kreslit tak ostře, aby využil plné rozlišení malého čipu se spoustou submikronových pixelů). Je to spíš o tom, kolik fotek člověka ještě baví procházet ;-).
Trochu jiná situace je u FP, které snímky posílají (jako MMS, nebo jako přílohy k mailu). Zde je nutno vyzkoušet, jestli se FP \"popere\" s odesláním série fotek (některé levné čínské na tom kolabují) a jak dlouho jí odeslání trvá (levná Čína s jen 2G GSM technologií, i když tu fotku přerastrovává na opravdu malé rozlišení, na to přerastrování plus přenos minutu klidně spotřebuje a paralelně fotit a přenášet často nezvládá) a podle toho nastavit jak počet fotek, tak ten interval čekání mezi foceními. A případně i delším intervalem čekání \"brzdit\" příliš velkou spotřebu přenesených dat.

Autor: Radek Chadim | 11.04.2019 10:19
3 snímky, ten snímač co zachytává ten pohyb bývá rychlý jak pingl v putice čtvrté cenové a na druhou stranu taky snímá i mimo obraz, takže lepší dát tři snímky, aby se tam něco zachytilo. Já mám fotopasti nastavené na 3 snímky jednou za minutu, videa když natáčím tak 45 sekundový na jednou za 3 minuty.

Autor: bohumir dvořak | 10.04.2019 11:21
Jak nastavujete přatele fotopast jde mi o to jestli 1 snimek nebo vic po jake době třeba 10 minut nebo jen video prostě nastaveni v přirodě