Dnes je 20.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Pohyblivý terč



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Jan Slavětínský | 06.12.2021 11:35
Pokud to nechceš rychtovat pro dítě a pro vzduchovku, ale chceš trénovat loveckou kulovou střelbu, tak je nejlepší varianta vyrazit na odpoledne s několika kolegy ze spolku na střelnici, kde mají kňoura na průseku a střílet tam a normální kulovnicí. To má cenu a doporučil bych to každému, kdo chodí po naháňkách.
Když si promítneš investice do výroby nějakého zařízení, kolejnice, lano, vozík, kladky ,motor, dorazy a ovládání..., to musíš mít, bez toho to nefunguje, tak je lepší si někam dojet , potrénovat a dát nějakou kačku a bez starostí.
Znal jsem jednoho hajného, který trénoval svojí dceru v brokovnici a jednotnou střelou na pohyblivý cíl, že jí za svahu pouštěl pneumatiky s kartonovou výplní uvnitř, aby viděla zásah. Pod stráň pro ně dojel s autem a s károu...
My zde z fora asi v pěti lidech jezdíme na kuli na vlašimskou střelnici. Bereme to jako prima strávené odpoledne s kamarády a tréning. ( viz foto) K suchému tréninku potřebuješ i ostrý abys věděl, jak táhneš s předsazením a jak ve skutečnosti střílíš.
A stejně musíš skončit na střelnici.

Autor: Ron Gordon | 05.12.2021 22:51
Vidím, že se nikdo nehrne tak zkusím "poradit". Z malorážkou je problém, protože je možno jen na střelnici, ale na vzduchovku vcelku jednoduchý a levný. Vystačí šestimetrové prkno, pár metrů provázku, vyřazené těžší dětské autíčko. Prkno po stranách vyvýšit hranolky, na koncích udělat kapsy, ve středu podložit špalkem na způsob houpačky. Pod každý konec prkna zabít kolík s očkem, na konec prkna přibít jeden konec provázku, protáhnout očkem na kolíku a natáhnout do místa ovládání, stejně tak na druhé straně. Do dráhy na prkně vložit autíčko s připevněným terčem a pak jen taháním přes provázky posílat samospádem z jednoho konce na druhý. Náročnější si můžou vyrobit plastický terč a prkno ve středu položit na otočný čep, kdy opět provázky uzpůsobit natáčení celé houpačky. Takže terč se nepohybuje jen napříč, ale pod různými úhly. Dá se s tím za málo peněz užít hodně zábavy.

Autor: Jaroslav Rejdák | 04.12.2021 18:58
Zdravím, mám dotaz na střelce a domácí kutily. Nemáte tip na konstrukci pohybového terče pro cvičnou střelbu z kulových zbraní? Malorážka, vzduchovka... Ideálně pohon na elektromotor. Za jakýkoliv tip, případně fotky ozkoušených domácích pohyblivých terčů předem děkuji.