Dnes je 27.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Dnes 2024



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Petr Decsi | 23.04.2024 08:26
Něco pro příznivce drobné zvěře.Včera při kontrolní činnosti jsem na řece Jihlavě u Luk nad Jihlavou viděl kachnu březňačku s 6 kachňaty.Letos si jaro pospíšilo.Snad to ochlazení od minulého týdne u zvěře nenapáchá větší škody.

Autor: Tomáš ČENĚK | 17.04.2024 21:53
Slávku, také se už těším, až ten příběh uslyším "naživo" i s pohybovými variacemi, aby měl webtaťka co fotit :-)

Autor: Radek Chadim | 03.04.2024 11:22
Matěji, no ty máš vždycky v rukávu historku, která umí rozproudit diskuzi :-),a slovy filmového klasika bych to okomentoval "Víš Radime, až bude trošku víc klidu, rád bych si tu historku vyslechl ještě jednou" :-).

Autor: Matěj Fous | 27.03.2024 21:43
V těchto březnových dnech jsem si připoměl 15té výročí úmrtí a následném pohřbu mé matky a u té příležitosti také o zajímavé historce-zadržení pachatelů s pomocí lovecké zbraně. A sice-po církevním obřadu v kostele jsme se s farářkou, muzikanty i smutečními hosty přesunuli na místní evangelický hřbitov na kterém jsme s bratrem v předstihu složitě odsunuli těžkou mramorovou desku na hrobce do které ji po otčenáši a zafrkání muzikantů její čtyři vnuci (v té době již dospěláci) spustili vedle otce. Protože u nás není hrobník, tak si vše každý zajišťuje dle svého a tak jsme narychlo hrobku zakryli prkny, na to věnce že tam desku vrátíme zítra a šlo se společně s rozvětveným příbuzenstvem domů do matčina domu. Já se do svého (ve stejné obci) vrátil až před půlnocí a čekal na mě kňučící pes se kterým jsem se musel ještě projít-kam jinam než pěšinou zadními vrátky ke hřbitovu, kam to mám kousek. Byl zrovna úplněk a když jsem tam došel, tak skrze oplocení šok. Nějaké osoby na hrobce, jiné slyším z hrobky - no stáhl jsem se a volám to bráchovi který říká-"ty vole, jen ta dubová rakev stála 12 táců a oni tu mámu vysypou a rakev někde prodají! "No za chvílí tam byl i s našimi kluky ozbrojeni brokovnicemi s pryžbroky a že jsou tu za chvílí policajti. No pachatelé zjistili nebezpečí, ale z oblíčení nepronikli a po výstřelech do větví stáli v pozoru až do příjezdu policie a byli jak beránci. Byli to policajtům známí zhulení hašičáci z města a že prý šňupat za úplňku nad otevřenou rakví je ten největší adrenalin. No to nevím, ale supr zážitek to byl i pro nás...

Autor: Tomáš ČENĚK | 02.03.2024 15:58
Včera večer, když přešel déšť, tak jsem si řekl: "Dneska by to šlo." Žádný mráz, přijatelný vítr, měsíc schovaný. Na poli pod silnicí, kousek za vsí, kam zemědělci po sklizení kukuřice hned naseli ozimou pšenici, byla po noci na pátek vidět čerstvá aktivita černé. Vítr šel od pole ke vsi, ideální stav. V půl deváté jsem už seděl za stromem nad talutou u silnice. Společnost mi dělali zajíci a několik kusů srnčího. Po slabší hodince se na druhé straně údolí potoka, asi kilometr vzdušnou čarou, objevila větší tlupa černé. Nějaký čas buchtovala na louce a pak se vydala po vrstevnici přes hranice do sousední honitby. Když mi zmizela za stromy, doufal jsem, že se stočí přes potok na pole, co jsem hlídal. Kontroluji 360° kolem sebe, když vidím 4 stejně velká prasata na strništi za vsí. Pomalu postupovala ke vsi, kam ovšem šel vítr ode mně. Hned jsem se sbalil a po silnici jsem se jal jim nadejít. Došel jsem ke křížku v zatáčce, kde jsem zarazil v domnění, že se prasata zlomí k tomu poli s pšenicí a půjdou kousek přede mnou. Chyba lávky. Říkám si: "Nedá se nic dělat, půjdu jim naproti." Pořád jsem je měl blbě na horizontu. Tak dlouho jsem se přibližoval, až jsem se jim přestal líbit a poodešla směrem k lesu. Využil jsem hluku auta, projíždějícího po silnice, a opět se přiblížil. Pořád to nebylo ono. Zase začala odcházet, tak jsem začal chrochtat a mlaskat, pokusil jsem se i o zakvičení. Efekt se dostavil, jedno prase začalo být zvědavé a obcházet si mě na vítr. Využil jsem situace a nocí šla rána. Následoval jasný tupý úhoz kule a vše zmizelo. Asi 80 kroků od nástřelu byla zhaslá lončačka s komorovou ranou. Neocucaná, ani nebyla plná. Pak už následovala rutina. Spát jsem šel ve 3/4 na jednu. Žádná Romanova rychlovka, ale poctivý zážitek :-). A aby to bylo celé - 30-06 Sprg. SPCE 11,7. Vstřel přes žebro, výstřel přes tři. Lovu zdar!

Autor: Radek Chadim | 21.02.2024 13:08
Člověk není nikdy dost chytrej a měl by občas něco chytrého přečíst, aby neumřel tak blbej, jak se narodil :-). Tak kdo máte chvilku, přečtěte si https://www.novinky.cz/clanek/koktejl-podivny-prirustek-u-divocaku-v-brnenske-obore-pro-netradicni-zbarveni-selat-neni-vysvetleni-40461505/

Autor: Pavel Černý | 08.02.2024 08:22
Smutná zpráva...
Pokoj Zdeňkově duši a upřímnou soustrast rodině.

Autor: Petr Havlín | 07.02.2024 15:17
Milí přátelé,
Zdeněk Kodrla zde na fóru píšící pod nickem Martes odešel minulý pátek do Mysliveckého nebe.
Byl to výborný a hodný kamarád a myslivec. Čest jeho památce!
Zdeňku budeš nám moc chybět!

Autor: martes | 23.01.2024 17:19
Tomaši, viděli jsme obě dvě naše mediální hvězdy.

Autor: Petr Havlín | 23.01.2024 14:09
Já nic,já muzikant!

Autor: Tomáš ČENĚK | 23.01.2024 11:39
Strejčku, zkus to napsat ještě jednou a před potvrzením celý text zkopíruj, kdyby se text neuložil, ať ho máš po ruce. Dělám to tak pokaždé.
Jendo, co dodat. Snad je pořád a dokola ve svém okolí slušně a odborně věcně vysvětlovat, jak se věci mají. Málo který nemyslivec má o situaci přehled, většinou ani základní. Lidi to nezajímá, tak co se shánět po informacích.
Webtaťko,děkuji za informaci. Byl jsem na tréninku, tak jsem si to po návratu pustil ze záznamu. Musel jsem si přehrávání pozastavit, abych si přečetl, co za profesora s houslemi tam mluví :-D Ten titulek se tam jen mihnul.
Ale jestli pak jste v TV a rozhlasu minulý víkend zaznamenali našeho kamaráda Matěje Fousovic?!

Autor: Radek Chadim | 22.01.2024 19:21
Ten náš Pražák má snad ten čas v tv předplacenej, a jeho hvězda stoupá, už to není jen Dvojka, ale rovnou v hlavních zprávách :-).

Autor: Radek Chadim | 18.01.2024 18:34
Jeho pitomé názory odpovídají odbornikovi přes ekonomii, takže se není čemu. Objev, že lesy nejsou divočinou je tak zásadní, že dnes kvůli tomu snad ani neusnu :-), že tady chce mít vlky a mědvědy, aby primárně žrali ovce, krávy a pejskaře, jo to je rozumnej názor... :-).

Autor: Jan Slavětínský | 16.01.2024 13:52
Přátelé toto je názor neznalého civilisty, laika, redaktora. Stojí za přečtení.

https://www.newstream.cz/nazory/dalibor-martinek-skodnou-ceskych-lesu-nejsou-srny-ale-nepozorni-myslivci?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box

Autor: strejda zajíc | 14.01.2024 18:56
Pracně jsem vám napsal o povýšení "malého prďoly" na "velkého prďolu",dal "uložit" a ono prd!Tak snad příště...

Autor: Tomáš ČENĚK | 07.01.2024 11:50
Tak, tak, klasická Romanova rychlovka. Lovu zdar! A do roku 2024 Ti přeji spoustu takových povedených rychlovek!

Autor: Pavel Černý | 06.01.2024 09:24
Romane, Lovu zdar! Ty jim tedy dáváš :-)

Autor: Jiří Švejda | 05.01.2024 21:18
Romane přeji Lovu zdar

Autor: Dobrunka | 05.01.2024 11:56
Lovu zdar!

Autor: strejda zajíc | 04.01.2024 23:45
Lovu zdar!Však to říkám stále-horší jak AMP!

Autor: Roman Voříšek | 03.01.2024 15:13
Ahoj přátelé,

všem vše nej v novém roce, zdraví a přízeň naší bohyně a našeho patrona.

Jako tradičně jsem na Nový rok vyrazil do revíru, plán byl sednout na mé vnadiště.
Jenže jsem tam ani nedojel... Jak psal Tom, Romanova rychlovka :)

Vždy, než dojedu na místo, kde odstavuji auto u kazatelny, ještě vždy přibrzdím dobrých 300 m předem a sbíhají se tam ochozy zvěře. Kontroluji jedno pole po kuku, tam jen srnčí a na druhém poli rudl černé. No konečně - od 18.12.2023, kdy měli sousedé naháňku, k nám nedošla ani štětina.

Vítr perfektní, tak beru šoulací hůl a vyrážím přímo ke zvěři. Jsou v místě, kde si pěkně, ještě když stála kuku, nalámali a buchtují. Rozebírám hůl, usadím osmičku a již je čtu přes sklo. Dva velké kusy a zbytek o polovinu menší, celkem 9 kusů.

Vybírám si kus trochu bokem a večerem jde rána. Kule letí a syčí, říkám si, sakra co je a pak žuch...
Vybraný kus se po ráně zlomil v ohni, najednou se zvedá, popobíhá ještě tak 10 m a definitivně zhasíná. Rána na dobrých 130 m, dost jsem to neodhadl.

Kňourek, 36 kg vyvržený, lončák. A aby to bylo celé -> 8x57JS, brambora S&B a Pulsar Digex C50.

Poděkování a pocta ulovené zvěři, černevá práce a doma jsem lehce po osmé. Manželka na mě divně kouká,co že už dělám doma...:)

Lovu zdar!