Dnes je 28.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Lov černé zvěře při sklizni kukuřice - je a nebo není společným lovem



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Radek Chadim | 11.03.2024 12:43
Lov ve vzdálenosti nad 200 metrů od místa sklizně nemůže být společným lovem, neb pak by bylo společný lovem i to, kdyby tři členové byli na čekané a náhodou by se potkali, nebo třebas i kilometry od sebe daleko, a tak by jeden z ních musel mít u sebe LUPa nebo jít domů :-). Takže klasifikace lovu bude spíše než jen o počtu účastníků také o způsobu organizace lovu - zda-li byla svolána spolkovým orgánem, který má právo svolávat společné lovy s uvědomněním všech zainteresovaných osob, s daným termínem a místem konání a alespoň hrubým plánem provádění lovu, což určitě nesplňuje, když se pár chlapů/dam víceméně náhodně setká při lovu v revíru.
Když jde o lov do vzdálenosti do 200 metrů od místa sklizně, těžko to klasifikovat jako společný lov, nebo to škatulkovat do nějakého povoleného způsobu lovu, když je to zákonem zakázáno, a smí se to provádět jen na vyjímku vydanou veterinární správou s tím, že to nepodléhá jiné administraci než lov na čekané.
Definice > na kterých současně probíhá sklizeň zemědělských plodin < je takový neurčitý pojem, protože samozřejmě to chápu tak, že když neubývá sklízená plodina, tak neprobíhá sklizeň, tedy když obsluha rezačky včetně odvozů odjela na oběd, tak lovit lze, i když na poli řezačka přes polední pauzu stojí :-).

Autor: Milan Jirmann | 05.03.2024 10:01
Dle mého názoru se sklizní kukuřice (řepky) rozumí doba, kdy se kukuřice (řepka), na poli přímo sklízí řezačkou nebo kombajnem a z pole se odváží. Sklizeň asi nebude, když se pole obseče a proseče a pak se stroje třeba z důvodu špatného počasí k práci nějakou dobu nedostanou. V tu dobu se dle mého o sklizeň nejedná. On je rozdíl v pojmech sklizeň a doba (období) sklizně. LOVU ZDAR!!!

Autor: bohumir dvořak | 05.03.2024 08:07
přatele měli byste přesně popsat co je sklizeni kukuřice . Ta se třeba sklizi i měsic

Autor: Oldřich Vopršal | 05.03.2024 07:16
Taky souhlasím s právníkem. Lov černé zvěře při sklizní kukuřice skutečně nenaplňuje definici společného lovu. Po pravdě, mě toto nikdy ani nenapadlo. Musí se vycházet vždy ze současné platné legislativy na úseku myslivosti, kdy do toho navíc mluví mimořádná veterinární nařízení státní veterinární správy. Host se lovu zúčastnit může, pokud má platnou povolenku k lovu vydanou uživatelem honitby, brokovnicí se lovit samozřejmě v tomto případě černá zvěř nesmí, nejde, jak je již výše psáno, o společný lov.

Autor: Milan Jirmann | 04.03.2024 12:03
Já pně s názorem právníka souhlasím. Sejdou se např. tři chlapi ze spolku, každý si kolem pole sedne jinam, tak to není společný lov. Nemusí mít s sebou LUP. Podle mně, společný lov také podléhá ohlášení na ORP. LOVU ZDAR!!!

Autor: Jan Slavětínský | 04.03.2024 10:48
Já, stará škola, si do nedávna myslel, že tří střelci jsou společný lov,jak nás to učívali v kurzech. Proč to píši. Vzešlo to z diskuse ohledně lovu černé zvěře při sečení kukuřic,kdo je zodpovědnou osobou za akci, je potřeba hromadná povolenka viz seznam účastníků, je akce pojištěna atd. Nakonec dostal slovo právník od ČMMJ a odpověd zní takto. Mohlo by vás to zajímat.
Společný lov, hon, naháňku svolává uživatel honitby, potom je stanovený vedoucí honu, lov má společnou povolenku, honu se mohou zúčastnit lovečtí hosté a může se sele a lončák lovit jednotnou střelou z brokovnice, dospělá zvěř pouze zbraní kulovou jak hovoří zákon.
Lov černé zvěře při sklizni kukuřice - není společným lovem, není zodpovědná osoba a není potřeba společné povolenky. ALE ! lovu se účastní pouze členové spolku (ti se sešli na lovu) a všichni používají kulovou zbraň a každý si ručí za bezpečnost jako při osamělém lovu. Nesmí tam být host a nikdo s brokovnicí jelikož to není naháňka. Host se dopouští pytláctví ,(nemá povolenku) a kolega s brokovnicí porušuje ZOM.
Tož právní výklad podaný mým slovem a snad pochopitelný. Někdo ví, pro někoho praktická informace. Lovu.