Dnes je 18.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Dnes



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Krejčí Karel | 30.04.2011 23:18
Jendo gratulace,je to na "JEDNIČKU S HVĚZDIČKOU A PODTRŽENOU,ČLENA V REPREZENTACI,NOMINACI NA MS A OH

Autor: Rudolf Husák | 30.04.2011 21:32
Přátelé myslivci,téměř všichni ho tady znáte a já to na něj musím prásknout.Dneska si Honza Slavětínský na veřejném závodě na baterii udělal rekord a se svým ZH-čkem nastřílel 50 z 50ti.Je to i rekord střelnice,tři tuply na 50 holubů.Vyhrál krásný pohár a zájezd do Chorvatska.Honzo,kamaráde upřímně ti blahopřeji.

Autor: Erika Doležalová | 29.04.2011 20:43
Emile, jo jo, už se to blíží.. :-)

Autor: Radek Chadim | 29.04.2011 17:39
Dnes jsem viděl divočáky v lese na stejném místě jako ve středu (videa už jsou ve Videích). Je zajímavé, že mě vůbec nepovažují za nebezpečí a i když o mě patrně vědí, tak zůstávají klidná a nikam neutíkají.

Autor: červenka emil | 29.04.2011 14:43
Dnes přejí všem čarodenicím štastný let a návrat ze sletu, k zítřejšímu výletu.
Eriko pokud poletíš přes Č.Třebovou zablíkej/neblínkej/.

Autor: červenka emil | 29.04.2011 14:02
Ivo je to tak víc než polovinu srnců a víc než každáho páteho nikdo nevidělmám nalezených skoro 400 shozů (ne vše z jedné honitby )a občas se divím kde ,se to tam vzalo.

Autor: Ivo Ondráček | 29.04.2011 11:21
V neděli jsem podle babiččiných intrukcí prohledal zaprášené skříně na půdě a z jednoho šuplíku vyhrabal tři schozy, které jsem našel po lesích jako 5ti - 10tiletý kluk. Jen ten, kdo první otvíral truhlu ztraceného pirátského podkladu zažil ten pocit, jako já u zaprášeného šuflete...:) Dva solidní šesteráci ve 2VT a jeden mladičký šesteráček k tomu. Celkově mám tedy v kupě všech sedm starých shozů, trvalo čtyři roky než jsem je po koutech chalupy posbíral všechny. U všech šesteráků je znát výrazně dlouhá přední výsada, taková tamní drobná odchylka od běžného srnčího paroží...
Ps.: U shozů se vždycky přesvědčím jaký mám o honitbě přehled - že polovinu srnců jsem nikdy neviděl a každého pátého neviděl nikdy nikdo z celého sdružení...:)

Autor: Radek Chadim | 28.04.2011 20:03
Do Videí jsem přidal záběry s fotopasti od nory. Je vidět, že lovit jezevce jen v říjnu a listopadu už je mimo realitu naší honitby a už by se s tím mělo začít něco dělat, jenže zákon je zákon.

Autor: Radek Chadim | 28.04.2011 19:28
Dneska jsme byli zkontrolovat fotopast u nory, něco se tam chytlo :) (už to nahrávám), pak jsme byli zkontrolovat umělou noru a bylo kolem pošlapáno, tak jsme šli pro flinty. Cestou jsme se zastavili naproti asi o 50 metrů dál u přírodní nory, zase pošlapáno, jezevčík strčil hlavu do nory a něco zakňučelo. Tak já jsem hlídal, kamoš zatím jel pro flintu a nářadí. Při hlídání jsem našel shoz, při ohnutí se podívám ke vsuku a před ním a metr od přivázaného jezevčíka stojí liščátko a prohlíží si ho, jak se může vzteky zřídit, a pak v klidu odchází do nory :-). Po příjezdu flint pouštíme prvně jezevčíka, ten po chvíli vychází ven, pak tam pouštím mého Yorka, ten 5 minut hlásí a pak vychází, tak noru kousek nakopnem, protože hlášení vycházelo kousek :-) za rohem, že jsem viděl prut psa. Pouštím bordera podruhé, zalezl do nory a přes 20 minut hlásí jak o život, z nory vytahujeme jedno už zhaslé lišče, pak York vyléza, je trochu od barvy, ale jeho to není. Voláme pro třetího psa, jagoša - to není pes, to je rapl, na hony nepoužitelnej - kouše všechno a všechny. Zalézá no nory, vyhání jedno lišče, pak kmotru, která se ale otáčí a zabýhá zpátky, což se jí stalo patrně osudné, protože kápla na psa, třetí zhaslé lišče vykopáváme ven. Jagoš po dvou hodinách v noře vychází ven, poslední půl hodinu už nebojoval, takže starou lišku to patrně stálo život, protože border při dalším nasazení už nic nehlásí (na zhaslou zvěř nehlásí). Stará liška poměrně malá.
Bylo to naše třetí norování za posledních x let, první úspěšné na lišky, ulovili jsme 3 liščata ve velikosti koťat. Zítra to tam ještě půjdu pro klid jednou zkontrolovat. Nejsem sice příznivec norování, na můj vkus příliš nebezpečné pro psa, ale když vidím, kolik v těch norách toho je, tak kvůli drobné to do dalších let jinak asi nepůjde, než se tomu začít opravdu pořádně věnovat.

Autor: Erika Doležalová | 28.04.2011 18:59
Rychlé norování.. přírodní nora, jeden vsuk. Byli jsme rozhodnutí liščata "zachránit", bohužel bordina byla jiného názoru a byla rychlejší :-( Navíc v noře bylo jen jedno jediné lišče, tak si myslím, že liška vytušila, co se chystá a ostatní někam včas odnesla? A pro tohle se už nestihla vrátit nebo ho tam zapomněla nebo ho tam nechala schválně? Nevím.

Autor: Petr Havlín | 28.04.2011 12:41
Tak jsem dnes s klukem a kolegou vyčistil a vydesinfikoval krmelec. Přišel se na nás podívat zajíc co to provádíme a cestou jsme jich ještě dalších pět viděli.Bohužel na podzim jich je o dvě třetiny méně.

Autor: Zdenek Louzek | 28.04.2011 11:43
jj přesně tak 7X57R jsem nastřeloval na těžší střely 11,2g z těch lehčích na kterých se střílelo a první rána o 8cm dolů. Ale žádný problém u Zeisse sem pohl křížem a je to 80m flek.

Autor: Erika Doležalová | 28.04.2011 10:29
Tak jsme si včera dovezli zpátky domů naše flintičky - úpravy, opravy apod. na lankasterce 24/24 a pak sláva hurá - už mám na kulobroku (7x57R/16, Zeiss 4x32) napínáček :-) A hned jsme to nastřelili a na 100m do kolečka průměru cca 3cm jsem se dokonce trefila, tak se musím pochválit :-)) Pořád se sice nemůžu rozhodnout pro střelivo, asi vyzkouším SB SP 9g (tím je to nastřelené), snad to nebude rozbíjet.. Zarazilo mě, že jsme pak zkusili dvě rany SB střižnou hranou 11,2g a šlo to dolů a o dost (první rána asi 20cm, druhá asi 15cm).. Je to normální? (po každé ráně jsme nechali hlaveň vychladnout)

Autor: Tomio | 27.04.2011 12:26
Fibromatoza byla loni pozorována na okrese Blansko. Bylo na OMS okolních okresů v oběžníku

Autor: Erika Doležalová | 27.04.2011 11:42
Včera akorát "dámská jízda" - já, ségra a tři feny na procházce :-) Ale zítra vypukne velká lovecká akce, kolega obeznal obsazenou noru, tak si zas po dlooouhé době kočkofena snad potrénuje, bude-li tam něco :-)

Autor: Radek Chadim | 26.04.2011 20:47
Tak jsem toho odpoledního divočáka byl zkontrolovat. Sedl jsem si na kraji lesa na mysliveckou hůl - už vím, proč všude, kde to jde, stavím posedy :-). Za 20 minut přijde srnec, zrazen s křikem prchá, za dalších 10 minut dva zající, rychle utíkají pryč, ve 20:10 vylézá 80 metrů daleko bachyně s letošními selaty, chvíli si mě prohlíží, pak zachází do lesa. Takže jsem si i s dobrým větrem všechno akorát zradil, tak to je ten důvod, proč všude stavím posedy :-).

Autor: Radek Chadim | 26.04.2011 16:50
Dnes jsem byl před obědem obejít revír přemístit fotopast k noře v lese u potoka. Přicházím k potoku, u kterého je několik přírodních nor, po cestě, co je tak 10 výškových metrů nad korytem a na cestě sedí zajíc. York začal vyvádět jako obvykle, tak jsem si říkal, že ho musím pořádně uvázat. Když dojdeme naproti norám, tak se ohýbám, abych ho přivázal k tenkému stromu a jak si to tak přivazuju, tak na protějším břehu přímo nad norama vidím stát divočáka. Tak uklidňuju psa, vytahuju foťák a natáčím. Zjištuju, že jsou tam dva větší kusy a zhruba 7 letošních selátek, které, ač jen 30 metrů od mě přes koryto potoka, o mě vůbec neví. Po zhruba půl hodince mě už bolí všechny oudy od držení foťáku, tak se pomalu uklízím a odcházím. Videa už svíští na net, sice kvalita nic moc, protože v lese je prd vidět, ale něco snad vidět bude. Jak budou nahraný, hodím je do Videí.
Když už jsem si narušil časový plán dne a už stejně nic pracovně nevytrhnu, tak jsem se rozhodl, že půjdu po obědě ještě nasypat k mé kazatelně na vnadiště - halelujá, po 2 měsících tam byli i divočáci, a já myslel, že už jsem všechny vystřílel :-), že už tam tak dlouho žádní nebyli. Při zpáteční cestě jsem šel krajem lesa po asfaltce (asi 100 m od kraje) a nenapadlo mě nic lepšího, než přejít na kraj lesa se podívat, jestli tam divočáčci chodí. Přijdu k oplocence, kde jsem v lednu natočil divočáky, to už York zase vyšiluje, tak se mrknu do oplocenky a oplocenkou si to kráčí samotný divočák. Asi pět minut mě větří, pak to balí a odchází na druhou stranu. Večer se na něj půjdu mrknout, jestli vyleze na pole. Video taky dodám. Prostě pěkný den :-).

Autor: Zdenek Louzek | 26.04.2011 14:12
jj řek bych že je to ten jeden útvar co vidím. Eriko díky.

Autor: Erika Doležalová | 26.04.2011 12:54
Pro představu - tohle už je pokočilejší stadium
http://www.lovuzdar.sk/foto-70954/a-jeste-jedna-sanitarni-zajimavost

Autor: Zdenek Louzek | 26.04.2011 11:55
Tak to vypadá na pěkný malér.

Autor: Erika Doležalová | 26.04.2011 11:42
Zdeněk: podle popisu by to mohla být fibromatóza (resp. fibropapilomatóza), která se vyskytuje u jelenovitých, nejvíce pak u srnčí zvěře (a nejvíce u samčí). Je to infekční, přenáší to jednak hmyz a také se dá přenést přímým dotykem. "Nádory" nejsou zhoubné, ale takový kus je nezbytné přednostně odstřelit.

Autor: Jan Slavětínský | 26.04.2011 06:13
To:Louzek. S kolegou jsme chodili na jednoho srnce, který měl mezi zadními běhy u střapce něco podobného.Takový pytel. Po ulovení a prohlédnutí kusu, jsme zjistili,že šlo o kýlu. Srnec byl opatrný, vycházel celkem pravidelně,ale byl neklidný,pořád v pohybu... Nikdy jsem se s tím nesetkal a zatím do té doby nic podobného neviděl.

Autor: Zdenek Louzek | 25.04.2011 20:43
Važení kolegové.
Už nějaký den pozoruji srnce který má takový divný útvar u zadních běhů. Vypadá to jako by něco kulového o průměru 15cm viselo na dlohé zdrenované srsti.Při prvním pohledu za soumraku jsem si myslel že má vyhředlé střevo, ale to by nehnal druhého srnce. Když se vracel do "svého" tak mu ten útvar očividně překážel a tak nějak tomu během uskakoval. Něco jsem zaslechl o nějaké infekci na kůže nebo srsti ale nic jasnýho o tom nevím. Nesetkal jste se někdo s něčím takovým.

Autor: Erika Doležalová | 25.04.2011 08:07
Včera jsme okoukli srnčí jen "na rychlovku" během vyvážení hnoje :-) Asi na 100m vytlučený šesterák ve dvojce a dvě srny, jinak nikde nic. Dneska možná půjdu s bordinou kouknout "na kočičky", už se nějak doma nudí :-)

Autor: Václav Pašek | 24.04.2011 23:14
Včerejší ráno bylo moc pěkný, taková rána mám rád, kdy je naprosto jasno, sluníčko vychází a člověk má takovou pohodu a relaxuje. Pod posedem mně chodila čiplena a opodál proběhl špičák, jinak nikde nic. Dnes večer jsem vyrazil znovu obeznávat srnce, trochu jsem nadával na vítr, ale vybral jsem si posed, abych ho měl dobrý, přišla se na mě podívat srna a srnec mladík šesterák, oba dva kusy poté zatáhli a když bylo 20:20, tak že půjdu šoulat do míst, kde jsme zbourali starý posed a nový se nestihl ještě dovézt. Říkám si, jak tady na foru řešíte, kde zakrmit u řepky, když my nemáme jedinej kousek řepkovýho pole a čurýka neviděl nikdo už ani nepamatuju, když v tom zapraskaly větve a vybíhají 3 lončáci z trnin, bohužel vyběhli zrovna po horizontu, střílet se nedalo a když byli v dobrém místě na bezpečnou střelbu, už to bylo 150m, tak jsem jim pouze zamával a říkal si, že zřejmě na to první prasátko si mám ještě počkat. Ráno znova do revíru, snad bude počasí přát. V.P.

Autor: Jan Slavětínský | 21.04.2011 07:04
Myslím si,že když budeš mířit víc dopředu - těsně za běh a ne na prostředek a na zadní komoru, tak je jedno jakou kuli použiješ a zvěř ti nebude tak daleko odbíhat. (srnčí střelené na játra je sice na fleku,ale černou na játra často hledáš). Funguje potom každá kule vč.neplášťovaného olova. Krom toho střižná hrana vytváří pěkný ohraničený vstřelový otvor,který je důležitý pro barvení zvěře hned od nástřelu.I když se ta střela potom zdeformuje a někdy rozloží, tak už to je v druhé polovině těla a zásah je v podstatě vždy účinný a smrtelný. Věda a študování kolem deformace střely je až při bourání kusu, když tu kuličku náhodou najdeš.
Jinak jsem včera navečer vyrazil do revíru, třikrát mě z posedu sundali - jednou mi tam přijel záhumenkář s traktorem,tak jsem zasedl jinde. Dvakrát po sobě někdo na procházce, tak jsem vybil flintu a jel domů...To se tak někdy sejde. Lovu

Autor: Roman Voříšek | 20.04.2011 13:50
Já jsem to věděl, že se Jarda ,,chytne'' :-)

Autor: Jaroslav Miňha | 19.04.2011 20:28
Radku, do .308 jedině RWS EVO :-)) Lovím tím, jsem tím známý, ale hlavně funguje to! A už jsme tam zase:-)) Ale zvíře proti díře a funguje i Rumcajsův žalud dubový :-)

Autor: Radek Chadim | 19.04.2011 16:59
S nábojem SB SPCE 11,7 g to barví obvykle poměrně dobře, když je kus prostřelený, což kromě jednoho případu byl vždy. Teď už to sice není tak dobře vidět, ale na sněhu je to obvykle proud. Ale poslední dobou se mi zdá, že každá střela se chová jinak, tak začínám uvažovat, že zkusím střelu NP.

Autor: Radek Chadim | 19.04.2011 16:48
Erika: máš pravdu, začínám soukupovatět :-D.
Tak já chválen jsem, jsem u hospodáře skoro každé ráno, paní hospodářová říkala, že zítra ráno už se mnou bude počítat i na snídani :-). My divočáků moc nemáme, ale od sousedů divočáci takhle chodí nejlíp na jaře (ale chodí po celý rok) - duben, to je nejlepší měsíc v roce, každý rok se mi to potvrdí. Byl bych raději, kdyby na jaře už chodily jen dospělé kusy a já nemusel lovit vůbec, protože už to není bez rizika střelení plného kusu, bohužel ještě teď chodí spousta lovných kusů, tak se nedá nic moc s tím dělat a lovit, lovit a lovit. A když přijde tlupa bez selat s lovnýma lončákama, tak co už :-).
Poslední dobou se nemůžu nějak trefit, jednak první dva divočáky jsem ulovil z vysoké kazatelny, ze které se relativně špatně střílí, ten včerejší nebyl střelen zase bůhvíjak. Spíše se všímám, že čím mám menší horečku, tím mám horší zásah, a včera už jsem žádnou neměl :-). První divočák odešel 30 m, ti dva 100 m, mířeno na zadní komoru - plíce, játra. A já lovím většinou na volném poli, kde je daleko vidět, takže 100 m mě nijak zvlášť netrápí, navíc mám psa, tak ten si aspoň občas rád zahledá.

Autor: Roman Voříšek | 19.04.2011 16:12
Radku, mé upřímné Lovu Zdar! U nás bys byl hospodářem chválen až do nebes, že takhle má vypadat lov během úplňku :-)
Po .308W, když Ti to takhle odejde a kus nevidíš, kam zaběhne - barví střelený kus?

Autor: Erika Doležalová | 19.04.2011 14:51
Tak jsem se taky včera navečer vydala do revíru, jela jsem brzy (asi v půl sedmé) s předpokladem, že srnčí vytáhne ještě za světla a já budu moct vyšmírovat nějakého odstřelového srnce.. Jenže skoro do osmi se nedělo nic, pak se mezi stromy objevila srna, ale na louku se jí nechtělo. Pak se to najednou rozjelo, blížil se k ní srnec, jenže jedno rychlé ohlednutí za sebe a už mazal ven na louku a pryč na pole - tak tak jsem ho stihla přečíst jako slušnou dvojku v průběhu vytloukání, typický šesterák (čili nic pro mě :-) Důvodem jeho úprku byl příchod druhého srnce a ten už je pro mě mnohem zajímavější :-) Starší vytlučený zpátečník, silný vidlák (na jedné lodyze možná "pozůstatek" šesteráka - krátká výsada). Srna mezitím vyšla na louku, srnec se k ní nakonec připojil, takže se kochám, ale paství sotva deset minut a zase zatahuje do bezpečí lesa :-) To už je půl deváté, víc vidět nepotřebuju :-) Tohoto srnce jsem viděla už loni (divím se, že tam vydržel..), trofejově byl slabším šesterákem, dnes je silnějším vidlákem, což je pro mě mnohem atraktivnější.. Takže dá-li Diana s Hubertem (a naším hospodářem :-) v půlce května jsem tam jak na koni :-)))
Dnes se možná podívám do jiné části revíru, jeden žebřík stojí u stromů u cesty mezi dvěma lány kde je zasetý hrách (a vedle je zatím nízká řepka) a podle stop se tam občas už courne prasátko, tak třeba se trefíme na stejnou hodinu :-)
Radku Lovu zdar, začínáš se stávat správným masařem a bouchalem :-)))

Autor: Radek Chadim | 19.04.2011 13:19
Včera jsem vyrazil na novou kazatelnu k jeteli již před sedmou okukovat srnce. Nádherné zážitky (fotky a videa dodám později), srnců za večer jsem viděl kolem 7 kusů a přibližně stejný počet holé. Při stmívání vytahují na pole z lesa 3 kusy dančího včetně vařečkáře, později dalších 5. Je zajímavé, že z těch pěti jsou i 3 normálně zbarvené kusy, které jsem tam letos ještě neviděl. Po chvíli vidím v dálce asi 300 metrů daleko 5 kusů černé, ale za nedlouho se otočili a vrátili se do lesa. Pak byl klid a ve čtvrt na jedenáct projíždí po cestě podél lesa cyklista a vjíždí do lesa na asfaltku a jede dál lesem, takže všechna zvěř kromě dančího mizí do lesa. Ach jo, ti lidi už neví, co by po večerech dělaly. Za čtvrt hodiny po cyklistovi slyším z lesa předemnou nadávat srnčí, za minutu i z nejbližšího lesa, pak kvičení a za 10 minut skoro současně vychází z obou míst divočáci. Z jedné strany 8 kusů, z druhé bachyně se třemi lončáky. Setkávají se dole u lesa, očuchávají a pak tlupa s 8 kusy postupuje od lesa podél cesty směrem přímo na mou kazatelnu, 3 lončáci bez bachyně, která šla úplně pryč, jdou s nimi souběžně asi 50 metrů od cesty. Čekám na tři lončáky, mám na ně spadýno od minulého úplňku, kdy jsem je nemohl po několik večerů šouláním dohnat ani za boha. Mezitím větší tlupa přichází už jen na 30 metrů po větru od mé kazatelny. Čekám zachrochtání a úprk, ale pořád nic. Dále čekám na ty tři, lovit nechci, mám už za poslední týden nalovíno na půl roku dopředu. Ale 3 lončáci se oddělují u kazatelny od cesty a popochází k prostředku pole asi 70 metrů od kazatelny. Tak se otáčím o 180 stupňů na kazatelně, nohou jsem zavadil o lavičku, že to museli slyšet až v JE Dukovany :-) (asi 10 km), ale divočáci pořád stojí jako přibití, někteří jsou už tak blízko, že přes hranu na ně ani nevidím. Pak už mně trpělivost došla, vzal jsem flintu, namířím na lončáka a vystřelím - kňourek, 35 kg odchází s tlupou asi 80 metrů, postupně stále zpomaluje a pak zůstává ležet. Třetí divočák za týden, to už je moc, jsem rád, že úplněk už končí, jinak bych už se nadobro mohl stát profesí myslivec/řezník. Prostě hnus velebnosti :-).

Autor: Roman Voříšek | 19.04.2011 08:38
Včera jsem se večer šel projít, jen tak na náhodu, do místa, kde jsem minulý rok minul raritního srnce. Jdu pomalu krajem pole a když se zastavím, prohlížím okolí. Prohlížím kus srnčího, který je natočen zrcátkem a najednou zvedá hlavu a já radostí zaplesám. Je to on, zbytek lovecké sezony přežil a v zimě také nestrádal. Srnec silný ve zvěřině, jedna lodyha zpáteční šesterák a druhá jen takový poloviční kolík. Tak snad se zadaří a Diana mi jej dopřeje....

Autor: martes | 18.04.2011 22:28
Eriko,hledat klíště je moc příjemné.A nemusí tam vůbec být.Martes.

Autor: Erika Doležalová | 18.04.2011 15:07
Jendo, klíšťata tam moc nejsou :-) Akorát cestou domů jsem v autě jedno malé vytáhla kočkofeně ze srsti (se ještě nestihlo zakousnout). No, když jedeme z říje, je to vždycky veselejší, když v autě lezou kloši :-)))

Autor: Radek Chadim | 18.04.2011 12:11
Ještě bych dodal, že poslední 2 večery divočáci chodí tak, že nejsem schopen určit, ze které tlupy to je - buď chodí samostatně, nebo ve velmi malých skupinkách, napříč polem, sem tam. Patrně začala doba selat a proto je to takové chaotické a neopatrné, protože starší kusy rodí a mladší nejsou tak opatrné. Selata jsem opět s žádnou tlupou neviděl. Ale minulou neděli jsem našel selata ve křoví (a u něho našel tata shoz, na kteý jsem já šlápnul :-)), takže nějaká selátka už taky jsou.

Autor: Radek Chadim | 18.04.2011 12:06
Včera jsem zase plnil závazek z mého předešlého příspěvku a ve 22:45 ulovil lončáka. Zase jsem zasedl na stejné místo jako předchozí večery. V devět opět vychází tlupa 400 metrů v dáli, která se opět zdržovala pořád v dostatečné vzdálenosti. O hodinu později na druhé straně směrem k silnici přechází asi 150 metrů daleko bachyně bez selat a 4 lončáci. Myslel jsem, že zahnou doprava směrem k silnici, kde na poli ještě nějaký hrách zbyl :-), a já se s nimi při odchodu budu zase přetahovat o cestu. Ale udělali chybu, a zahli směrem ke mně. Když vylezli pod mezí mezi stromy, tak jsem vzal flintu, ale po silnici jelo auto, tak jsem nelovil a mezitím se divočáci opět schovali za stromy. Za 10 minut vyšli znova, bachyně zalezla do rybníka, a na hrachu zbyli jen 4 lončáci, ještě jsem chvíli čekal, až přijdou blíže, protože ona kazatelna je hrozně vysoká (fotku už jsem před časem vložil do fotogalerie) a špatně se z ní střílí, ještě navíc pod mez, což je odhadem tak 8-9 metrů dolů. Pak jsem našel jednoho lončáka a vystřelil, nastal úprk, mnou lovený kus se rozběhl k lesu a po 80 metrech padá. Opět kňourek - odhadem 45 kg.
Dneska už jdu kousek jinam očumovat srnce, protože kdo to má pořád lovit.

Autor: Václav Sládek | 18.04.2011 11:56
V sobotu večer jsem seděl do jedné.Prasata prošla zaroslou nivou potoka jen jsem je slyšel.V neděli jsem od sedumnácti hodin kopal noru s jedním vsukem.Skončil jsem v půl deváté měsíc krásně svítil a já byl tak umordovanej že bych nevylez na posed.Doma pod sprchu dobu ze mě tekla voda s pískem.

Autor: Jan Slavětínský | 18.04.2011 10:28
Eriko,tak Ti potom doma chlap hledal klíšťata ??...

Autor: Karel poslík | 18.04.2011 09:44
Já jsem o víkendu viděl, medvědy, rysy, vlky, divokou kočku, zubry, jeleny a mnoho dalšího. Měl jsem na návštěvě vnuky ,tak jsme byli v sobotu ráno v Chomutově v lesoparku. V sobotu i v neděli večer v revíru až přes půlnoc. Světlo jak v poledne a to je vždycky zrada, protože černá při takovém světle moc nevychází. V sobotu mi prošla liška, ale bez rány, byla moc rychlá. V neděli brzy ráno jsem měl cestu kolem Chomutova na Tušimice a překvapilo mě množství zajíců, které jsme viděli na polích. Bohužel i jednoho čerstvě rozjetého na silnici. Dnes musím připravit pro tu lišku nějakou „ brzdu“ v podobě voňavé újedi. Už mi tam proběhla podruhé, bude to asi starý zkušený lišák, tomu nasvědčuje i jeho úctyhodná velikost. Uvidíme kdo z koho. Zdar, Karel

Autor: Erika Doležalová | 18.04.2011 09:22
Tak jsme se včera vrátili živí a zdraví domů :-) Výsledek nula plus nic, ani jeden jelenní shoz (terén do kopce, houštiny, kapradí, kameny, skály, větve... takže něco najít by byla vyloženě náhoda) a ani jeden čuník, dvě celonoční čekané, ale neukázali se. Viděli jsme jen vysokou, po zimě žádná sláva, ale už mají lepší paši, tak se brzo srovnají. V sobotu mi navečer přišlo ještě za světla sedm kusů, na rozednění se pak z luk do skal vracela skupina asi 25ti kusů, s nimi šel i shozený jelen ve dvojce. Bordina s jagoškou se vyblbly, zas mají nové zážitky, kočkofena si celou noc libovala v poseďáku, když jsem zalehla po půlnoci já, tak mě do rána do 5ti hodin než jsem vylezla třikrát vzbudila, že mám na louce vysokou, takže super :-) Už se těším na říji :-)
Těm úspěšným Lovu zdar a já snad dnes konečně vyrazím kouknout u nás na srnce, zatím vím jen o jedné jedničce, tak dnes omrknu naši louku, co tam chodí za zázraky.

Autor: Jan Slavětínský | 18.04.2011 08:37
Obě víkendová rána jsem byl tradičně v revíru.Myslel jsem si, že kolchozníci do úplňku stihnou zasít kukuřici a že to bude fajn na čuníky, ale mají pouze zoráno.Teď jim to namoklo, tak že kdo ví,jestli tento týden do pole vyjedou.Pomalu prohlížím srnce i když vím ,že je ještě čas a že se ty teritoria změní, ale to nevadí..Včera mi na rozednění před kazatelnou vytáhli tří srnci - klasický šesteráci,pět kusů holé,nějaký zajíc a před šestou přes silnici přejela liška.Mazala loukou podél strouhy šikmo ke mě.Chvíli jsem jí pozoroval optikou,chvíli přes kříž puškohledu, ale byla to dálka dobře přes 200 metrů a ještě ve směru nedaleké vesnice, tak že v klidu zatáhla až do stěny lesa. Vím v té lokalitě o dvojich norách, tak věřím, že je tam najdeme. Po rozednění ještě tu hodinku chodím. Je to čas, kdy se srnčí popásá a vyhřívá se na sluníčku.Pěkně se přečtou srnci a kolikrát se člověk potká i se škodnou...Viděl jsem pěkného "berného" vysokého špičáka. Odstřelový srnec, který by v těch místech mohl jako teritorialní vydržet.Na jetelotrávě v rohu lesa byly zapaseny čtyři kusy, srna se dvěma srnčaty a starý srnec zpátečník, paroží nad slecha. Dalekohledem ho čtu - pravý paroh pouze zvlněný a holý bez výsad a na druhém pouze zadní dlouhá zahnutá výsada.Většina starších srnců je už vytlučených.Prostě ty současné rána nemají chybu... Lovu

Autor: Ivo Ondráček | 17.04.2011 21:51
Dnes !!!KONEČNĚ!!! Zase jednou jsem vyrazil cíleně na shozy a zadařilo se. A že to dalo kilometrů...!:) Čekal na mě na pěšince, kudy jsem v zimě šel aspoň šestkrát, ale přes samý sníh jsem pochopitelně těžko mohl něco najít. Zpátečník kolem pěti let. Kéž ho tam v létě potkám, zatím jsem osobně neměl tu čest, ale měl by tam pořát být...Shrnuto podtrženo můj první vyloženě cíleně hledaný a nalezený shoz, celkem od podzima už čtrvtý, daří se!:)
Ps.: Fotku dám do galerie jen co si dovezu foťák...

Autor: Jan Heger | 17.04.2011 13:00
Lukáši,víš jak se to říká: Spěchej pomalu! :) Taky jsem včera byl venku, bylo krásně, našoulal jsem srnu a srnce šesteráka. Jinak Lukáši s těmi zajíci musím s tebou souhlasit, u nás jsou taky víc. Včera, když jsem smykoval louky, tak jich kolem mě pobíhalo 5, bylo to srandovní se na ně dívat, jak se honí, krouží koulem sebe :)

Autor: Lukáš Turecký | 17.04.2011 11:54
Radku to tam máš jako v prasečáku. Já sedávám taky v polích, ale prasátka né a né se ukázat. Chodí na zaseté obilí velice nepravidelně. A prasat moc není. Markazínci už máme aspoň podle stop na poli. Mám radost, že jsem poprvé včera viděl jezevce. přišel mi až pod posed a svou nedočkavostí jsem si ho zradil. To bych nevěřil jak rychle umí běhat. Je vidět celkem dost zajíců. Všem úspěšným Lovu zdar!!!

Autor: Věra Miňhová | 17.04.2011 11:29
Ahoj všem. Asi to sem moc nepatří, ale dnes je Dnes :-). Přeji Rudánkovi Husáků vše nej k dnešnímu svátku. Hodně zdraví, štěstí a vyplnění všech přání. Pusu předám na srazu. :-)

Autor: Ivo Ondráček | 17.04.2011 08:31
Dneska krásné ráno. Člověk si toho hned jinak váží, když se teď dostanu do revíru na čekanou sotva jednou za týden! Spousta zajíců, spousta srnčího, kohouti kodrcají ai z koutů revíru, kde už léta nebyli k vidění. S rozedněním se mi pod posedem jako vždy čvachtaly dvě vydry, věčná škoda že jsem neměl foťák. Hodně březňaček, letos prvně jsem viděl slípku zelenonohou, dále k vidění párek kačen- podle chytrých knih asi kopřivky, ale jistý si nejsem...Jinak na 30m obeznaný další paličkář. Jsem vážně zvědavý, jestli se nechá takhle nadrzo našoulat i 16ho...:) Jak říkám, dnes krása!

Autor: Radek Chadim | 17.04.2011 03:02
Já jsem ulovil divočáka ve středu v 0:15. Chodím teď k malému, asi 5 ha poli 300 metrů od lesa, s původně :-) zasetým hrachem. Půlka pole už je pryč, tak jsem si dal pionýrský závazek, že druhou půlku ubráním i za cenu života lončáků nebo i svého. Dnes jsem zasedl kolem osmé na kazatelnu jako ve středu, v půl deváté ještě za šera vylezl první rudl asi 400 metrů, ale blíž nepřišel, pak jsem viděl další tlupu na horizontu, která mě ukázkově obešla až k silnici, kde mám auto (ráno se musím podívat, jestli nemám štrejchnutej blatník :-)) a hurá na ještě nepřerytou půlku hrachu pod mez, pod kterou není vidět. Jelikož jsem měl špatný vítr, seděl jsem dál na kazatelně a čekal, jestli se přiblíží. Zatím první divočáci chodili sem tam, takže jsem pozoroval je, čímž jsem propásl za zády procházející trojici patrně lončáků. Nakonec jsem na ně ani nestřílel, pač jsem si nebyl úplně jist lovnou velikostí, protože všechny kusy byly stejně veliké. Souběžně s nimi šly zpátky dva větší kusy v dáli u mého auta. V půl druhé nastal poměrně klid - všichni divočáci byli daleko, tak mrknu na horizont a že už půjdu, a na něm 11 kusů dančího. Tak jsem slezl z kazatelny, šel po cestě k autu a pod mezi na hrachu opět nějací divočáci, které jsem zahnal do zarostlého potoka, chvíli jsem tiše čekal, jestli se bude něco dít, ale byl klid, tak jsem vyrazil domů. Ach jo, máme trošku předivočákováno. Dneska lehce zvítězili, ale zítra - vlastně již dnes večer jim ukážu.
Zajímavé je, že selata jsem u žádných zatím neviděl, ale na druhou stranu je vidět, že většina tlup co tam chodila ještě začátkem týdne je už rozbitých, každý kus si chodí jak chce a lončáci i samotní, takže z toho usuzuju, že teď teprve přicházíjí selata na svět, což je tedy o měsíc později než loni.

Autor: Jaroslav Miňha | 17.04.2011 02:22
Diana nadělovala. Po mnoha vycházkách, kdy se mi dařilo našoulat jen almary nebo bachyně s potěrem (pro Haralda - s markazíny:-)), jsem se v pátek večer dostal na poli ke čtyřem lončáčkům. Nebylo co přebírat, jen jsem počkal, až se jeden z nich pořádně postaví a... a hned jsem věděl, že jsem ránu strhnul, protože mi ujel loket opřený o koleno. Slyšel jsem i prasknutí kule o kámen. Ozvěna rány od lesa ale čuníky zmátla, vydali se směrem ke mně a na dvacet metrů už se to nedalo netrefit. Po dlouhé době velká sláva a teď už včera po setmění jsem se povzbuzený úspěchem vydal do stejných míst. Nechtělo se mi moc chodit, tak jsem sednul na stoličku poblíž trnek, kde mají tunely, ale v blízké vesnici byl nějaký mejdan a kytara a halelujá halelujá byly slyšet, jako bych byl v centru dění, to nemělo cenu. Bafnul jsem vercajk do ruky, že půjdu za kopec, kde to snad nebude tolik slyšet, daleko jsem ale nedošel. U lesa koukám na tři kusy daňčího, najednou frknutí a daňčí už poskakovalo směrem ke, mně. Aby taky ne. Z lesa vyjel vláček a rovnou k louži na poli. Samí lončáčci, ani jeden větší kus, měl jsem je tak na 60 m, nádherně svítilo, já byl za keřem, prostě ideální stav. Tak jsem si ještě říkal, že vyberu toho, co bude od louže nejdál, aby nebyl samé bahno. Jenže všichni čuníci se motali kolem vody, čekal jsem dobrých pět minut, než se jeden oddělil. Už jsem na nic nečekal, bod za plecko, rána sedla a co myslíte, že čuník udělal? Uběhnul ještě deset metrů, plácnul sebou do té bahnité louže a začal odkazovat. Šplouchání bylo jak při výlovu a stav už tak ideální nebyl. Čuník v bahně, já v polobotkách, paráda! Zítra budou muset do pračky. Doma jsem tu kouli bahna musel vzít před vyvržením hadicí a ráno mě čeká úklid auta a manželku praní. Dianě ze srdce děkuji, ale tak zlomyslný kousek jsem si od ní snad ani nezasloužil. Ještě že jsem na ně nenatrefil o dvěstě metrů dál, tam je močůvka!

Autor: Martin Skřivánek | 16.04.2011 06:38
jsou ted asi hodně aktivní,nic jiné jsem teď neviděl přejeté jen jezevce a 2kuny.

Autor: Radek Chadim | 15.04.2011 22:07
Právě jsem se vrátil z výroční schůze, občanky jsme si s družstevníkama netrhali, spory jsme poměrně dobře vyřešili a vyjasnili jsme si nejasnosti :-), problémy tradiční, úlovky rekordní, tak snad zase bude rok klid :-).

Autor: Václav Sládek | 15.04.2011 22:01
Nezodpovědní řidiči!

Autor: Martin Skřivánek | 15.04.2011 20:10
Tento týden jsem viděl 8 přejetých jezevců!

Autor: Erika Doležalová | 13.04.2011 17:07
Dnes konečně! hotovo s prací, chovatelská přehlídka trofejí připravena, zítra na skok do bývalého bydliště a v pátek hurááá přes půl republiky do skal - jen ticho, zvěř, možná nějaký ten jelení shoz, kočkofena a jááá :-) A v neděli zase krutý návrat do všední reality :-)

Autor: jirka marek | 12.04.2011 15:23
Já včera večer na čekané pozoroval na 20 kroků dva srnce šesteráky,jak si to rozdávají,no nádhera!Za asi 20 minut prohrčela čtyřkolka s místním zbohatlíkem,který jel už za tmy povozit svého synka,no hrůza!
Jinak moc krásný večer!

Autor: jirka marek | 12.04.2011 15:18
Karle to je honitba pro toho kdo rád chová drobnou a loví černou a škodnou,jak z říše snů.

Autor: Karel poslík | 12.04.2011 05:52
Ahoj maro. Naštěstí to zatím jde. Je pěkné, když jdeš k zásypu a zvedneš v jeho blízkosti 15 bažantů. Sedneš večer k vnadišti a nemůžeš se dopočítat bažantích slepic , protože jich tam pobíhá 15 -20 a ze všech stran slyšíš kohouty. Máme tady minimum obhospodařovaných polí, zato spoustu ladem ležících a šípkem zarostlých. Hodně vody s rákosinami a velké rekultivační plochy s mladými stromky ( do dvaceti let ) V hojném počtu se nám drží kachny a poslední léta i husy. Nevypustili jsme ani jednu kachnu, ale na podzimním honu jsme na třech rybnících ulovili na 50 kačen. Máme hustou síť krmných zařízení, hlavně zásypů pro bažanty. Na černou a predátory je vyvíjen velký tlak. Loni 160 ks černé a 120 ulovených lišek. Zdar Karel

Autor: Václav Pašek | 11.04.2011 22:07
Zítra poslední zkouška, tak jsem si potřeboval vyčistit hlavu a obeznat nějakého srnce. Srnec se objevil, mladý, řekl bych tříletý šesteráček nad slecha bez známek vytloukání. Příště zase do jiné části revíru. Hlava čistá, snad ráno nebude i prázdná. :-D V.P.

Autor: Martin Novák | 11.04.2011 20:46
Karle,vaše honitba absolutně dává na p..el teorii,že drobná a černá v jedné honitbě nejde dohromady Zdar maro maro.

Autor: Karel poslík | 11.04.2011 13:25
Zatímco jsem byl pár dnů mimo revír, kolega Jarda operoval na obvyklých místech. V sobotu večer mu přišla bachna se třemi selaty. střelil jedno na komoru ( 22 kg) zústal na místě a zbývající dvě selata se bez bachyně vrátila asi za deset minut zpět. Tož ulovil ještě jedno (23kg). Já jsem v neděli přišel k hotovému. Prase už bylo stažené a čekalo na mě. Já už jsem jenom loupal cibuli. Včera jsme šli večer na jiná místa. Potěšila mi přítomnost asi 15 ti bažantích slepic s několika kohouty a přelet dvou sluk. Potom už jen přehlídka srnčí a tma. Jarda ulovil v jedenáct hodin lišáka. Přišel na blízko a broky 4mm jej zastavily na místě. Zdar Karel

Autor: Běťák Jiří | 10.04.2011 21:37
Dnes mi pes označil první letošní bažantí hnízdo. Začátek snůšky,zatím pouze jedno vajíčko.

Autor: Jan Slavětínský | 10.04.2011 09:55
Obě víkendová rána jsem viděl východ slunce v revíru. Paráda, ten klid venku..Žádná motorka, nic. Všichni ještě chrápou..Srnčí po ránu vychází pravidelně, v podstatě jsem viděl ty samé kusy co jindy. Dnes navíc jedna toulavá škodná. Po košíčkových čtyřkách z kulobroku nešvindluje... Lovu

Autor: Martin Síla | 09.04.2011 08:56
Křemen - šutr.
No,teď už vlastně po zásahu 243W kačírek :-)

Autor: Josef Hanzlík | 09.04.2011 07:58
Jane,co je křemelák,u nás křemeňák nebo křemenáč je houba s červenou hlavou,ale na tu je snad ještě brzy!

Autor: Radek Chadim | 08.04.2011 15:15
Včera jsem byl prubnout novou kazatelničku, počasí pod psa, foukal vichr a pak i pršelo. Ale srnčí chodilo přímo pod kazatelnou, kam až oko dohlédlo jsem napočítal 40 kusů srnčího. Už připravuju nějaké fotky a videa, o kterých si myslím, že se mi celkem povedly, nebo spíše se povedlo to srnčí :-)

Autor: Jan Slavětínský | 08.04.2011 09:20
Zatím co vycházka do revíru, tak bulkaře potkám a přivezl bych ho. Srnčí teď začíná pravidelně vycházet, někteří srnci už mají vytlučeno a je na zvěři vidět i ta letošní mírnější zima. Jak v tom dobrém smyslu, tak i v tom, že přežila i ta slabá zvěř a ti "moji" bulkaři mají mizerných osm kilo, možná ani ne. Zatím jsem chodil, s dobrým větrem a ke zvěři jsem se v klidu dostal a přečetl jí, ale chodím hlavně kvuli škodné. Přeci jen obejdu větší kousek revíru než když sedím.
U našeho spolkového rybníka sedím,odpočívám a vychutnávám to, jak se vše začíná zelenat. Máme tam z kulatin takový srubový stůl s lavicemi. Sedím a úplně provokativně byl pod mezí ,na hraně rozvoru, takový pěkný křemelák, jako pěst. Omoknutý a jen v tom poli svítil. Odhadoval jsem 80 metrů. Kdyby to třeba byla liška!? Zvědavost a otestování mi nedalo. Kříž winchestra se zastavil.Po ráně se v místech zvedl jen modrošedý obláček kouře, křemelák zmizel...To potěší. Lovu

Autor: Jaroslav Rejdák | 06.04.2011 20:28
Dnes jsem si byl po dlouhé době večer sednout, najít někde nějakého paličkáře, přišli dva srnci šesteráci a oba měli již vytlučeno.

Autor: Václav Pašek | 04.04.2011 17:48
Nevím jestli se to zde někde objevilo, ale Daksl má své dostaveníčko s brakou č. II :) http://www.videapro.cz/video/133-myslivecka-kynologie-alpska-braka-jezevcikovita-vyber-a-vycvik-stenete/ V.P.

Autor: Roman Voříšek | 04.04.2011 14:11
V sobotu jsme měli sázení stromků, od hajného vše připravené, vlétli jsme na to, práce šla od ruky a hlavně byla sranda. Probralo se vše, vzpomínali jsme na naháňky, které kdysi v sázeném úseku proběhly, svačina, bez které to nejde, fakt povedená akce a zase jsme se sešli. Jen malou kaňkou bylo setkání se šesti čtyřkolkáři, kteří jaksi vjeli do slepé a každý jsme si k nim řekli své. Hošani mají asi kyselé ksichty ještě teď.
Akorát to sluníčko mne nějak zchvátilo, odpoledne jsem byl k nepotřebě...
R. Voříšek

Autor: Karel poslík | 04.04.2011 05:32
V pátek jsem se dočkal velké tlupy černé. Nezbývalo nic jiného než obdivovat jejich disciplínu. Díky okamžitým místním světelným podmínkám a přístupové trase, zpozorovala vedoucí bachyně patrně odlesky od auta, které jsem měl tentokrát zaparkované několik desítek metrů stranou. Neustále jistila z vyvýšeného místa tímto směrem. Vítr jsem měl od ní. Nepustila nikoho z tlupy dál. Když se o to některý kus pokusil, okamžitě byl napomenut , nebo fyzicky zahnán zpět na hranu lesa. Viděl jsem na horizontku stát šest tmavých skvrn různé velikosti. Jako sochy. Další bylo slyšet v lese, ale na volný prostor nesmělo nic. Bachyně neustále opatrně přecházela před jejich linií, těsně před hranou stínu, jistila k autu a hlídala aby nikdo z tlupy nevyšel do podezřelého prostoru.Po velmi hlučném příchodu vydrželi dlouhé minuty jistit a potom se v tichosti vzdálili. Pořádek musí být i když z pohledu lovu platí spíše rčení pana hostinského Palivce:“ Takovej pořádek stojí za …“ V sobotu ráno při opravě zásypu jsme v bezprostředním okolí zvedli přes dvacet divokých bažantů a zhruba stejný počet jsem večer pozorovat u jiného zásypu. K tomu ještě několik zajíců. Radost nám udělaly i neustále nízké přelety husí. Již několik let zde i hnízdí, snad se to povede i letos. Zdar Karel

Autor: ValíkVlastimil | 03.04.2011 14:49
Radku tvrdě zakroč pokud se ti bude zdát, že téma je mimo mísu. Nekoukej napravo ani nalevo kdo téma založil- jsi administrátor nebo sna nééé!!!

Autor: ValíkVlastimil | 03.04.2011 14:48
Radku tvrdě zakroč pokud se ti bude zdát, že téma je mimo mísu. Nekoukej napravo ani nalevo kdo téma založil- jsi administrátor nebo snad nééé!!!

Autor: Martin Skřivánek | 03.04.2011 11:58
Eri vždyť já vím :-).psal jsem ti na fejs.

Autor: Václav Pašek | 03.04.2011 09:41
Včerejší procházka revírem mě mile překvapila, šel jsem se podívat do oblasti rybníka, kde plavalo sedm lysek, vzlétli tři divocí kačeři. Jsem zvědav jak to bude s hnízděním kachen, protože jsem také zahlédl 200m od rybníka tři pilichy, kteří se jistě zaletí nad rybník podívat. Nevím, kde se u nás vzaly lysky, vždy jsme byly rádi za pár kachen. V.P.

Autor: Erika Doležalová | 03.04.2011 08:04
:-) Všem díky za přání, svátky, narozeniny, vánoce a další zásadně trávím pracovně, takže včera dovoz kamene ke kotcům, pak oprava ohrady pro koně a obstarání zvířectva. Už mě nebavilo pořád "přepouštět" malé feny (které jsou spolu) a velkou (která je sama) z kotců do výběhu a z výběhu do kotců (kotce jsou vedle sebe ale výběh jen jeden) tak jsem to pustila všechno dohromady a nechala je spolu i přes noc :-) Nesežraly se, tak snad pohoda. Ani nevím kde spaly, vůbec by mě nepřekvapilo, kdyby se ti skrčci nacpali do boudy k labře :-)))
Martine, jak to myslíš? Já vypadám pořád stejně, jelikož jsem "slabý pič", takže tak max jednoho panáka a hurá do práce :-)
Dnes konečně vyrazíme kouknout na nory, chtělo by to aspoň jednu jedinou lišku, aby si kočkofena trochu zablbla, nic nedělá, fláká se, nudí se... Ach jo. Odpo ji nakapu barvu (aspoň něco) a už aby začly nácviky na um.noru, sice to nepotřebujeme, ale aspoň bude mít změnu a zábavu :-)

Autor: Jaroslav Miňha | 02.04.2011 22:39
Kvorkat sluku jsem letos neslyšel, zato jsem jí viděl v promočené části lesa "vyšívat" do země. Popravdě mi to nijak zvláštní nepřišlo, ale pokoukání z několika metrů to bylo hezké. Už jí tam vídám čtvrtým rokem.
Eriko vše NEJ !

Autor: Ivo Ondráček | 02.04.2011 21:08
Dnes založena dvě nová políčka, zatím jen na zkoušku. Odpoledne zase jeden nový žebřík do "protiškodné" linie a následná procházka kolem rybníčků. Vůbec prvně jsem u nás slyšel kvorkat sluku. Vydařený den!

Autor: Martin Skřivánek | 02.04.2011 13:05
ta zas bude vypadat :-) :-) :-).

Autor: červenka emil | 02.04.2011 12:24
Dnes má svátek myslivecká spisovatelka a chovatelka kočkopsa ERIKA .
Vše nejhorší aby Tě minulo,Lovu zdar.
Vendulka + páníček.

Autor: Radek Chadim | 02.04.2011 03:17
A hned na úvod - na přání jednoho z diskutujících jsem deaktivoval téma o Milanu Soukupovi, protože věci v něm uvedené se jaksi zvrhly v rozebírání osobních záležitostí jednoho z diskutujících a nebylo Milanem vzato jako žert a všichni, co se k onomu tématu chtěli vyjádřit, se již vyjádřili. Dále ono téma také přímo nesouvisí s duchem tohoto fóra - debatování o myslivosti ;-).

Autor: Radek Chadim | 02.04.2011 02:42
Dubnové Dnes aneb vážení kolegové, co jste dnes viděli nebo případně ulovili?