Dnes je 26.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Myslivecký kroužek - "metodická pomoc"



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Honza Frkal | 05.04.2011 09:16
Děkuju za kontakt, určitě se ozvu. Na OMS jsem samozřejmě byl osobně. H.

Autor: Jan Slavětínský | 05.04.2011 06:55
O vašem zájmu o založení kroužku informujte váš OMS a nejlépe bude, když se tam osobně zastavíte a celou věc s tajemníkem prodiskutujete. U nás na okrese fungují kroužky tři a každý rok dostávají od OMSu takovou finanční podporu 5 tis. na činnost + nějaké ceny pro soutěže. Vše je potřeba s OMSem řešit v čas, aby tyto věci mohl tajemník zahrnout do ročního rozpočtu a nechat schválit okresní mysl.radou. Tak to je.
Dám Vám kontakt na jednoho dlouholetého vedoucího kroužku, který Vám určitě rád odpoví na zbytek vašich otázek. Mám kontakt pouze na jeho otce, ale on Vás se svým synem spojí. lubos.smutny@worldonline.cz (Uhelná Příbram ,okr. Havl.Brod)Hodně zdaru.

Autor: Honza Frkal | 04.04.2011 22:17
Konkrétně - dotaz v poradně, reakce pan Čechura viz. výše (metodický pokyn z 1995). Oslovil jsem emailem ze sekretariálu ČMMJ přímo paní Novotnou z kulturně propagační komise, reakce nebyla žádná. Na OMS Zlín nemají k mládeži žádné podklady ani pokyny, kromě soutěže ZST. "Omlouvali" sekretariát tím, že nemají čas, protože se stěhují :-)

Autor: Petr Pořádek ml. | 04.04.2011 19:43
Honzo musím ti oponovat, protože ČMMJ jde poslední rok směrem podpory mladých myslivců a kroužků. Však poslední měsíce toho byla plná Myslivost. Stejně tak tam nebyl problém najít dostatek kontaktů na lidi, kteří se tímto zabývají.
Tady máš ukázku kroužku viz Tisíc let č.m.

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10169538516-tisic-let-ceske-myslivosti/209572231120011/

Autor: Honza Frkal | 04.04.2011 14:59
Zdravím všechny. Od září 2011 po letech obnovujeme myslivecký kroužek, je to motivováno především poměrně velkým "přirozeným přírůstkem" dětí členů našeho MS (na rozdíl od jiné zvěře tento přírustek neredukujeme odstřelem). Vzal jsem si to organizačně na starosti a chci se zeptat, jestli nemáte někdo k dispozici nějaké materiály, podklady, nebo třeba tip na dobře fungující kroužky (ideálně s webovkama), prostě cokoliv, co by nám pomohlo, ať má kroužek trochu úroveň.

Pátral jsem na ČMMJ, výsledek je absolutní nezájem s vyjímkou informace (p. Čechura), že z roku 1995 existuje "metodický pokyn pro družiny mladých myslivců", který ale není k dispozici v elektronické podobě a měli by ho mít na OMS... Samozřejmě nemají a ani nic podobného.

Na stránkách ČMMJ je ke stažení materiál "Zápisník mladého myslivce a ochránce přírody", celkem dobré, ale kdyby bylo něco dalšího, byl bych rád.

Díky, Honza, Zlín