Dnes je 19.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Dny BRT



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: SKUBI | 13.06.2011 12:19
Zdravím ve spolek, úroveň výstavy nechci hodnotit. Nebyl jsem téměř celé dopoledne a tak by to nebylo korektní. Po zbytek sobotního odpoledne jsem tam prohodil pár slov s mnoha účastníky a nezaznamenal jsem jediný negativní ohlas. A to neměli všichni výbornou. Hodnocení rozhodčích mi přišlo naprosto bez problémů. Jen jedna jediná věc mi nebyla jasná. Dostal jsem u feny "dobrou" s komentářem "čekala bych od ní víc". V žádném případě nechci zpochybňovat toto hodnocení, ale chtěl bych znát důvod této známky. To je známka, která už vyřazuje jedince z chovu, a proto bych čekal vypíchnutí těch největších nedostatků. Takto obecná formulace mi nic neříká. Jinak se mi akce líbila v sobotu i neděli.

Autor: Roman Trojka | 13.06.2011 10:48
Taktéž jsem se účastnil sobotní výstavy. Na výstavě jsem ve Štokách byl čtvrtý rok po sobě, tak mohu hodnotit. Příjezd na výstavu značen přehledně ze všech směrů. Místo na parkování na louce hned vedle areálů místního MS, kde výstava probíhala. Přejímka psů probíhala plynule, každý vystavující účastník obdržel tašku s pozornostma, kde byl i velký frotý ručník. Kruhy byly dva a to dostatečně prostorné. Jídla a pití dostatek, taktéž i prostory pro posezení. Doprovodný program pro děti, jako každý rok ůžasný! A nyní k samotné výstavě. Přihlášeno 126 jedinců, což je již velice slušné množství, které se málo vidí i v zahraničí. Posuzovaly dvě rozhodčí z Anglie a to dlouholeté chovatelky, což mělo zaručit nestranost a odbornost posouzení. Posuzovaly velmi pečlivě, zejména ve statice, každému jedinci věnovaly patřičnou pozornost. A k samotnému hodnocení, bylo velmi přísné, mnoho jedinců odcházelo se známkou dobrá... Pokud si, ale přečteme normativa za jaké nedostatky, případně vady se jednotlivé známky udělují, bylo to tak jak to má být a výbornou obdrželi jen jedinci opravdu výborných kvalit. Posudky byly v angličtině a to z důvodů, že rozhodčí chtěly vědět co podepisují. Byl, ale zajištěn překladatel pro ty, co angličtinou nevládnou. Pro mě opravdu zdařilá akce, hlavně díky vyjmečnosti rozhodčích...

Autor: Lucie Fajmonová | 12.06.2011 13:55
...

Autor: Lucie Fajmonová | 12.06.2011 13:54
Jak se vám líbilo na dnech brt? My sjme tam byli jen v sobotu na výstavě a úroveň výstavy nás abslutně zklamala a naštvala - slušně řečeno.

Autor: Jindřich Šimara | 09.06.2011 16:13
U ohařů ano,po předvedení špičkové práce v poli ale ne každému plemenu ,které skončí v I.C. jak se to děje dnes.

Autor: rici czech | 09.06.2011 16:07
Já osobně titul CACT na ZV ohařů vůbec nezavrhuji ba naopak jak psal Roman pokud pes v poli předvede supr práci na zvěři tzn. před výstřelem tak si myslím není o čem diskutovat .Zadávat titul na "výcvikových disciplínách " je scestné ,protože jak všichni víme chov nám ovlivnují jen vrozené vlastnosti.Spomenme na původní řád kde bylo ,že pokud pes nepřijde do zvěře tak se automaticky dávaly 3 z vystavování a fena byla v první ceně chovná .Kam to spělo všichni víme a bohužel se to bude velmi těžko napravovat.Je to trochu mimo téma ale jiné tu zatím není:-)

Autor: Jindřich Šimara | 09.06.2011 15:58
Můžem,třeba se ještě něco dovíme.Ale stejně se nezavděčíš všem.
Vidíš to i zde když něco pes nedělá nebo to nemá vrozené co by mněl, tak je to
pomalu lepší,pro někoho.

Autor: Roman Trojka | 09.06.2011 15:29
Založíme nové téma Zkušební řády... Co?

Autor: Roman Trojka | 09.06.2011 15:26
No chování u kusu, to je kapitola sama pro sebe, jaký je podle dnešního řádu rozdíl mezi známkou 4 a 1? Troufnu si říct, že když si to vyložím po svém tak žádný... Třeba to vyhledání kusu na 50 m bez stopy, to je z toho prasete, divoká kačka, ta taky spadne z nebe:-)))

Autor: Jindřich Šimara | 09.06.2011 15:18
Dělali se hrozný věci,no snad je to za námi a bude líp.
V sobotu jedu na sezení na přípravu nových zkuš. řádů
a snažíme se to dát do souladu s lovec praxí.
Třeba chování u kusu tak jak to bylo dříve po vypuštění 70 m
na stopě.A další změny.

Autor: Roman Trojka | 09.06.2011 15:09
Jindro, už jsem někde zaznamenal ZN+odložení, nazvali to memoriálem a dali CACT... kdyby třeba dávali CACT vítězi ZV ohařů u vítěze zkoušek, ktery předvedl špičkovou práci na divoké zvěři, tak to ještě pochopím, ale když to dají každému v plemeni, tak to je takový italský ohař šampionem práce jedna, dvě:-))) To je správný přístup s tím odebráním u takových skládaček. V Polsku musí byt na zkouškách konkurence 10 psů, aby titul zadali...

Autor: Jindřich Šimara | 09.06.2011 14:59
Romane víš jak je to,honění co nejlehčeji získaných titulů a hned je šampion práce ale skutečně je to někde jinde.Tohle bylo i u zadávání CACT u ZV mp.
Děs pes se proběhl po polu a dostal tit. za nic.S tím je zaplať pánbů taky konec.
K tomu odebrání CACT,pokud to není soutěž podle zk. řádu. odebrali tit. všude.

Autor: Roman Trojka | 09.06.2011 14:43
Vemte si jenom zajištění dobrých rozhodčích s patřičnou kvalifikací, musel být dle mého problém... Abych dodržel zkušební řád, tak potřebuji rozhodčí s kvalifikací 2X ZN, 2X BZH, 2X PZ ml.pl. nebo VZ. a vrchní musí mít aprobace na všechny zkoušené disciplíny, to znamená typy zkoušek...

Autor: Roman Trojka | 09.06.2011 14:38
Nechtěl bych, aby to zavánělo pesimismem. Vyzvednout se rozhodně musí snaha pořadatelů něco dělat! No osobně si myslím, že by to nemusel být zrovna pětiboj. Možná uspořádání klasických LZ třeba i v kombinaci s ZN by bylo zajímavější i pro vůdce s pohledu získání upotřebitelnosti... Ale 100 hlav 100 názorů:-)))

Autor: Jarda Březina | 09.06.2011 14:30
Hmmm zajímavý názor, s tím voděním na řemeni s Vámi souhlasím. Myslím, že na poprvé to bude na zkušenou a v dalších ročnících se uvidí, třeba přijde změna... Jinak zaručuji, že prase bude z mrazáku, včera ho dovezla paní A. Trošku jsem zaskočen z Vašeho pesimismu nad touto akcí... Prosil bych tedy Váš názor na to, jaké disciplíny by podle Vás měli být součástí pětiboje dnů BRT. Nejsem pořadatel, jen jsem dlouholetý dodavatel placek ke zkouškám dnů BRT :-)

Autor: Roman Trojka | 09.06.2011 14:13
Jindro, toho trpaslíka jsem uvedl jen jako příklad:-) Ani nevím o zrušení CACTů? S prominutím, ale za co ten CACT na takové akci vlastně dávat?

Autor: Roman Trojka | 09.06.2011 14:09
Dle mého pohledu je složení disciplín poněkud nešťastné:-))) Myslím, že soutěž hodná titulu CACT by si zasloužila více... Myslím, že by to měly být disciplíny, které v sobě skloubí drezůru a charakterové vlastnosti psa. Disciplíny odložení a vodění, jsou čistě cirkusové věci.Přinášení kachny, mi mnoho neřekne, většina bordrů z vody aportuje ráda a rozhodovat bude zase jen dotažení drezůry. Chování u kusu, zaleží zda pořadatelé použijí čerstvý kus, nebo kus z mrazáku a jak ho rozhodčí umístí. U této disciplíny můžou mít psi ostřílení praxí problém dostatečně dlouho a intenzivně projevovat zájem o kus, který ležel nějakou dobu v mrazáku. A pátá disciplína rychlost v noře, taky mnoho nevypovídá o práci psa, vezměme si trpasličí jezevčíky, kteří noru proběhnou za 8 sekund, ale pokud odstraníte zarážku, již jejich výkon zdaleka není ve většině případů tak přesvědčivý... Pro začátečníky to může být sice zajímavá podívaná, ale člověku co psy cvičí a používá v praxi to opravdu moc neřekne. Nicméně přeji všem vůdcům a taky koroně hezký zážitek.

Autor: Jindřich Šimara | 09.06.2011 14:06
Málo psů je tam proto,jelikož ČMKU zrušila zadávání tit.CACT.

Autor: Martin Síla | 09.06.2011 14:01
Přemýšlím o tom , ale záleží na tom , jak se bude vyvíjet náš požár.

Autor: Jarda Březina | 09.06.2011 13:21
Hlavně se těším na nedělní pětiboj, je přihlášeno pouze 12 psů, ale i tak si myslím, že to bude mít úroveň a zajímavost to bude především ....

Autor: Roman Trojka | 09.06.2011 13:02
Ano, jako každý rok:-) Lze tam krásně vidět úroveň našeho chovu borderů. Letos je přihlášeno na výstavu 120 psů a posuzují anglické rozhodčí, tak se bude na co dívat...

Autor: Jarda Březina | 09.06.2011 12:54
Zdravím kolegové, chystáte se někdo do Štoků na dny BRT???