Dnes je 23.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Olovo / ocel / zinek



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Jan Slavětínský | 25.07.2011 08:07
Někde jsem četl,že zinkové broky jsou výrobně nákladné a z nás by tu brokovou patronu asi každý nekoupil...Zinkový brok je prý o trochu lepší než ocelový ,ale olovu se nevyrovná nic.Jsou tam jiné průměry broků do zahrdlení hlavně, o něco delší účinější dostřel než u oceli atd. Vlašim Zn broky dělá - resp.laboruje do patron na vývoz, už několik let zpátky. Hnědé plastové 12/70 se zlatým potiskem s husou a Zinck shot.Na pultech to není.

Autor: Martin Skřivánek | 24.07.2011 14:45
já jenněkde jsem četl že v Dánsku od ocelových broků už upustili,snad to bylo škodlivější než ocel.už si to nepamatuju.

Autor: Tomáš Pilík | 24.07.2011 14:38
Minulý týden jsem se v obchodě ptal na zinkové broky, protože jsem je chtěl vyzkoušet a bylo mi řečeno, že do konce tohoto roku v prodeji určitě nebudou, protože u Sellier&Bellot se prý prozatím nedají objednat. Důvod jsem nezjistil ... možná by o důvodu věděl někdo více zasvěcený.

Autor: Jiří Gabriel | 24.07.2011 12:34
Hodně se teď řeší lov vodní zvěře a je jasné že ocel má mnoho nevýhod (riziko poškození zbraně, kratší účinný dostřel, menší průbojnost, odrazivost, a absence zubu v případě kousnutí do broku :-) ) Olovo je jasně lepší leč mimo zákon, co ale zinkové broky jak je to u nich?