Dnes je 19.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Jaké granule jsou pro Vás ty nej?



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Matěj Fous | 15.11.2011 22:39
Zatím co jsem sledoval v Tv fotbal tak manželka si zde ťukla toto forum protože bylo na liště a mám Vám vyřídit aby jste si sami zkusili požívat jakési pochybné granule a zapíjet je vodou.Já moc psů míti nemohu,mám jen dlouhověké - první 15,ten,druhý pracoval do 17ti a v 18ti jsem ho s pláčem nechal utratit,ten současný je evidentní mladík (8). Krmím je zásadně sám-ale to tím,co mám od manželky připraveno.Každý den večer (každý!)čerstvě uvařené,povětšinou rizoto které bych mohl snad i já -tedy rýže,maso a do toho dost zeleniny-veškerá kořenová,cibule,česnek,pór vč.natí, někdy i mladé kopřivy,jen ráno malou hrst dobrých granulí či piškoty s medem a vždy ho u toho pohladím,čeká na to!A vždy jak ráno,tak i večer ho nechám před jídlem pod dozorem proběhnout.Nikdy mi pes nemarodil.

Autor: M.Bergman | 15.11.2011 20:28
Posledních 20 let preferuji 60% granule + 40% vařené maso (z vývrhů plíce, kuřecí koráby apod.) se zeleninou (hlavně mrkev, celer) a těstoviny. Důležité je, aby se z vývrhů spárkaté nedávala psovi slezina vyvolávající úporné průjmy. Granule už 15 let jen K9. A denně dostává pes do stravy 1 stroužek na drobno posekaného česneku a trochu nadrobno posekané čerstvé natě petržele nebo celeru. Vše je vždy zalito vývarem z vaření, nebo vývarem z kostí spárkaté. Nevaří se samozřejmě každý den, ale jednou za 14 dnů se pro psy navaří a strava i vývar se dává do plastových kelímků zamrazit. Kelímky se ráno vyklopí, do večera rozmznou a pak to stačí prohnat mikrovlnkou, přisypat granule a zalít.

Autor: Milan Soukup | 15.11.2011 20:01
Dávám Acanu nebo K9. Levné granule jsem už vyloučil. Pajšly jsem přestal vařit, neb to černé řídké, co jde na druhé straně ven, je problém:-). MS

Autor: Martin Skřivánek | 15.11.2011 19:51
Mně se zdá nejlepší Eukanuba a taky jak zmínila Erika Acanu.jinak já plíce ani kotky nevařím,myslím že to není výživné.vařím jen přez zimu krky,droby,játra,zelenina,cibule česnek,s rýží,těstovinama.

Autor: Jan Šlosar | 15.11.2011 19:39
Já mám doma POI 5let, MOK necelé 2 roky a FXH 3 roky a krmím všechny zátěžovkou Eukanuby a střídám to se zátěžovkou Happy Dogu.Krmnou dávku určuji podle počasí.Přes zimu víc a přes léto méně.Feny jsou na granulích celoročně a prospívají výborně.Štěnda byla na pupy od Happy dogu a prospívaj dle mých představ.

Autor: Fesoj | 15.11.2011 08:25
Cituji z knihy Výcvik loveckých psů. která byla napsána tehdy, když o granulích ještě nikdo nic nevěděl: O výživě psů toho bylo již napsáno tolik, že asi není co dodat. Snad nejblíž pravdě byl jeden známý chovatel, který řekl, že nejlíp postupuje ten, kdo dává svému psovi to, co mu chutná, je laciné a je v domácnosti v daném okamžiku v nadbytku. Konec citace.
Já kupuji běžné levné granule, ač vím, že výživná hodnota není valná - nejlíp to jde poznat na trusu psa, čím kvalitnější granule, tím méně hovínek. Ale granulemi krmím, jen pokud z nějakého důvodu nestihnu psům a kočkám uvařit. Zkrmuji veškeré plíce a chřtány ze zvěřiny, vyvářím i kosti. Do vývaru přidávám nějakou tu zeleninu nebo přehršli nakrájených mladých kopřiv a zavářím těstoviny. Pokud nesou slepice, dostává má fena několikrát týdně syrové vajíčko, které zblajzne i se skořápkou. Také kupuji a vařím vepřové nožičky /cena 5 Kč/kg/, které ovšem nechávám zcela rozvařit a většinu kostí vyhazuji, kvůli nebezpečí zácpy. Z nadváhy psa strach nemám, jsme téměř denně v revíru a tak to nehrozí, a pokud fena odmítá žrát nebo žere výrazně méně než jindy, což bývá v parném létě, řeším to jednodenní hladovkou. Je samozřejmé, že pro LUP jsou určeny i veškeré kusy srnčí zvěře sražené auty, pokud ovšem vzhledem k počasí je toto využití možné. Větší investici do psí výživy jsem dělal jen v době vývinu štěněte, asi tak do roka, a samozřejmě u březí a kojící feny. Tu jsem krmil 2x denně kanadskými granulemi Shurgain, které jsem zaléval čerstvě nadojeným, ještě teplým kravským mlékem - a i takový odborník, jakým bezesporu je JUDr. Jindřichovský, který si ke mně přijel pro štěně jako poradce kupujícího, se divil, v jaké kondici může být fena po 7 štěňatech. A když se mi stalo, že jsem zapomněl zavřít kurník a kuna mi vyvraždila slepice, měla čubina delší dobu úplné hody. Na Vánoce má nárok, stejně jako ostatní členové rodiny, na řízek, klobásu, i pár kousků cukroví, jen o ten obligátní bramborový salát se s ní nedělíme.
Teď zkouším - na radu kamaráda - levné granule kupované v Polsku /mám to kousek,jezdím tam i na kole/. Jeho pes vypadá po těchto granulích pěkně, já zatím získávám první zkušenosti.

Autor: Erika Doležalová | 15.11.2011 08:12
Vyzkoušela jsem mnoho různých značek, přes ty nejlevnější "pytel za 150" až po ty lepší. Jelikož máme velkou starší fenu, malou dospělou a malou mladou, nemůžu kupovat pro každou něco jiného, a tak jsem hledala a zkoušela, co jim bude nejlíp vyhovovat - nejvíc se to pozná přes zimu, kdy při "nic moc" granulích feny hubnou, srst ztrácí lesk apod. Řídím se nejvíc složením a jelikož u většiny značek začíná skoro vždy "pšenice, kukuřice..." a já mám psy a ne prasata, zvolila jsem Acanu a je pro mě zatím nejlepší volbou. Fenám chutná, mají krásnou lesklou srst a i při normálním dávkování nejsou hubené a jsou aktivní a v pohodě. Většinou koupím dva pytle po 18ti kilo a mám na víc jak 2 měsíce pokoj.

http://acana.cz/show-product.php?formulation=ad - pro běžnou aktivitu
http://acana.cz/show-product.php?formulation=sa - pro zvýšenou aktivitu

Autor: Hans | 14.11.2011 21:15
Jaké granule, kdo používáte pro Vaše pomocníky? Případně, čím vším zpestřujete jídelníček přes zimu?