Dnes je 26.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

NV k pozorování zvěře



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Zdeněk Ondruch | 07.03.2012 16:10
Takže nakonec mě zůstaly dva adepti a to: http://www.inoptik.cz/monokularni-nocni-videni-yukon-spartan-4x50/1728 a nebo: http://www.inoptik.cz/monokularni-nocni-videni-yukon-nv-5x60/1722.
Máte s nimi někdo zkušenost a dokážete to někdo objektivně posoudit? děkuju Z

Autor: Jenik S | 11.02.2012 17:34
Takze poznat za dobrych podminek bez problemu, dioptricka korekce tam je,myslim dokonce vic nez dve...bohuzel typ ted nevim,na NV to neni takze musim prohledat internet... Jinak kdyz jsem se ptal na koupi noveho NV tak prodejci me az prekvapili, nebyl by udajne problem zkusit min na dva tydny s moznosti vraceni v pripade nespokojenosti..

Autor: Zdeněk Ondruch | 11.02.2012 16:51
Jeniku,na 150-200 alespoń poznat.Jo a mělo by to mít dioptrickou korekci, alespoň +-2 dioptrie. Co to je prosím za typ? dík Z

Autor: Jenik S | 11.02.2012 14:41
Trochu specifikuj pozadavky, co treba teren- les nebo pole? A tech min 150 metru- to znamena poznat nebo precist?a max cena?

Rozhodne bych doporucil digital, ma mnohem detailnejsi obraz bez rozmazlych okraju...mam bresser klasika zeleny obraz,kdyz neprselo nesvitil mesic ale jenom hvezdy na zelene trave byl jasne poznat divocak na 250 metru s novymi baterkami, vysoka klidne 300 - Ale situace se meni v lese,dest,hrozne je mrholeni nebo mlha...a hlavne je potreba klidne a jemne zaostrovat na vetsi dalky,nevim jak by to kolegovi vyhovovalo...IR prisvit zveri nevadi,jen zvedne hlavu hlavne srnci a jeleni pokud se je snazis precist a svitis do svetel,to moc nemusi hlavne nablizko.Proto radsi kdyz je to nablizko vypnout prisvit, pokud byl predtim zapnuty chvili je videt jako s prisvitem.Pokud to nejde,snazit se alespon nesvitit do svetel. Muj bresser byl koupeny asi dva roky v komisnim prodeji, jsem spokojen ale kolegovo digital ho schova do kapsy.Jen ta cena je vyssi. Muj stal tehdy cca 3000 a to byl hluboce pod cenou.
Co se tyka hmotnosti nosim ho v kapse nebo batohu je to lehoucke a skladne.Hlavne at si to napred u nekoho napred zkusi, jeden kolega s NV nemuze koukat,taha mu to oci...Hlavne bych koukal na co nejvetsi zvetseni a kvalitu obrazu ale zalezi na financich a pozadavcich. Klidne se ptej,rad zodpovim...

Autor: Zdeněk Ondruch | 11.02.2012 10:35
Pánové,byl jsem požádaný kamarádem, zda by jsem tady nemohl vyvěsit prosbu o radu ohledně NV k pozorování zvěře? Ne zařízení na zbraň.Protože se jedná už o staršího pána-důchodce, tak je pro něj směrodatná cena, hmotnost zařízení-může to být i monokulár, důležitá je i "dohlednost" zařízení, které by mělo mít min. 150m.
děkuju za případné rady a tipy Z