Dnes je 20.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Montáž



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: hartjagd | 09.10.2017 20:35
Jane máš nejspíše kus pravdy, dnes jsem tomu ještě zasvětil nějakou dobu hledáni co by bylo vhodné a upřímně jsem z ničeho nebyl nijak nadšen, záměr byl hezký a možná účelný jak si zjednodušit rychlé míření, ale abych pak litoval zbytečně vyhozených peněz a ještě si do...al flintu co pro mě má i jinou hodnotu to není zrovna krokem k lepšímu, ta myšlenka mě napadla , protože má krásný soustřel s brennekem,na 50 kroků to jde na pivní tácek, tohle když viděl kolega tak koulel světlama :D musim uznat, že obě ZP co mam jak v 16 tak 12 mají krásný soustřel a děkuju všem svatým, že jsem měl tak dobrou ruku při koupi,jak říkávali pantátové ta semnou půjde do hrobu.No trochu jsem se rozkecal mimo téma tak doufam,že admin Radek přimhouří obě oči. L.L.

Autor: Jan Slavětínský | 09.10.2017 19:16
Osobně bych do ní nerejpal, je škoda jí nevratně zhyzdit. Ta moje střílí eSbalem jak kulovnice. Přes tu perličkovou mušku obě rány do dlaně. Brokovnicí by se měl člověk naučit střílet bez zavírání oka jen pohledem po šíně a jako by tam muška ani nebyla.Potom střílí rychle a trefuje.

Autor: hartjagd | 09.10.2017 11:39
Tak omluva za psaní bludu,je to komerční výrobek a zjevně pochází od Hawk.........

https://www.naboje-prebijeni.cz/montaze-listy-hawke?page=1

Autor: hartjagd | 09.10.2017 11:29
Zdravim Jane,no právě s tim místem jsem dost na pochybách,toho prostoru tam opravdu moc není a tim co by to dostávalo za štos po výstřelech by to asi nebylo moc platné. Ta dvojka je pěkná,udržovaná a nechce se mi do ni rejpat s nejistým výsledkem který v závěru tu zbraň jen zhyzdí.Na Youtube jsem našel celkem povedené video s upínáním na lištu kombinované s weaverem/picatini :

https://www.youtube.com/watch?v=7juMmB9KKCI&t=50s

Vypadá to celkem slušně,ale hlavně bez nějakýho zásahu do zbraně a je to dokonce napasované na naší flintu ZP!, ale právě to zmiňovaně \"ALE\" bude mít asi háček v tom,že to nebude žádná komerce. Spíše to bude na lidové tvořivosti a to už se dostáváme zase k účelnosti jestli to bude držet při rázech.

Autor: Jan Slavětínský | 09.10.2017 10:53
Zdar, ZP 12/12 mám také a myslím si (nevím jistě), že bude puškař muset udělat nějakou nástavbu, která se zřejmě přišroubuje do šíny a k ní se teprve dá kolimátor. Šína ZP u komor je poměrně nízká a je tam málo placu. Tož tak.

Autor: hartjagd | 08.10.2017 14:31
Zdravim kolegové,měl bych dotaz ohledně montaží pod kolimátor,případně celá reflexní mířidla v podobě kolimátoru která pasují na lištu brokovnic bez zásahu do zbraně a aby to nebylo jednoduché tak se mi jedná o brokovou dvojku ZP47 12/12,jde mi o to jestli ty nabízené třeba od Maku,Docteru,kolečko Easyhit atd. jsou kompatibilni s tou lištou. U kozlic a brokovnic s vysokou lištou to asi problém nebude,ale u těch dvojek si tak jistej nejsem. Byl bych rád za odpověď od někoho kdo s tím má osobní zkušenost.Díky za odpovědí L. L.

Autor: Jan Sokala | 09.03.2012 01:56
Zdar Rici,
pokud scháníš ještě tu montáž,tak jí mám i včetně toho puškohledu meopta který zmiňuješ,je to komplet sundaný ze ZH.Za 1200 stovek je koplet tvůj.Když tak se ozvi.

Autor: Jarin Beskydak | 17.02.2012 21:02
Tak v tom případě není problém.

Autor: lanus | 17.02.2012 20:52
Predmetná 4x32 má tubus 1" !

Autor: Jarin Beskydak | 17.02.2012 20:38
Jen pro jistotu bych si přeměřil průměr tubusu. Dnes se používá klasický palec, tedy 25,4mm a jiné. Mám osobně starší meoptu 3x se shodným systémem korekce výšky a tá má pouze rovných 25mm. Ty 4 destiny milimetru nemusí vadit, ale také mohou. Dotáhnutím v současné 25,4mm montáži, by objímky mohly jít ve šroubcích kov na kov a při výstřelu by se puškohled mohl posouvat v montáži. Pokud bude tubus rovných 25mm, raději bych se poradil s majitelem prodejny (je puškař), zdali to v novodobé montáži nebude vadit. Lesu, lovu

Autor: lanus | 17.02.2012 18:37
Meopta robila aj puškohľady bez stranovej korekcie 4x32 ; na ZH-čku si treba kúpiť : "Montáž ZH B -základna" + "nahradní kroužky 1" pro montáže tybu B" ; resp. ako zmontovaný komplet ! Toto všetko sa nachádza na tejto stránke :
http://www.gunshop.cz/cs/optika-437/montaze-pro-puskohledy-102/ocelove-326/index-4.html

Autor: Krejčí Karel | 17.02.2012 17:09
Jako nová za 2 tácy je u mne k mání

Autor: rici czech | 17.02.2012 15:51
Tak jsem prošel na netu snad všechny dostupné montáže ,ale s těch popisů a fotek nejsem schopen rozlišit na které jde štelovat přední objímka tak nevím.Základna montáže musí být přeci na pevno a ty oka se mi zdají uchycené na inbusy, ale vesměs jsou zapuštěné v základně a dají se pouze natáčet ale ne posouvat do boku tak tedy už vůbec nevím.

Autor: rici czech | 17.02.2012 09:16
Jane právě je to origo meopta optikotechna tuším ,ta původní jenom horní kolečko ,které se dotahuje po seštelování tím červíkem.Myslím ,že to dělali tak v 70 letech.Kříž klasika T. Vše origo zabalené v krabici.počítám že ta montáž bude asi dražší než celý puškohled:-(.Už to na netu hledám FAO.Honzo jinak zbrane ostrava- puškohledy(v poznámce nový nikdy nepoužit)měl jsem ho tam i v ruce.Majitel i spravuje zbraně tak našel asi nějaké staré zásoby:-)

Autor: Jan Slavětínský | 17.02.2012 09:10
Rici, ten puškohled meopta 4x32 musí mít rektifikaci jak výškovou, tak i stranu. No ,je to divné... V každé lověně máš výběr s několika typů nebo si ťukni na net - montáže a objednej si jí přes internet.Kup si montáž o které mluvíš, která má přední kroužek na rybině a ten se vsouvá do spodní základny montáže,kde se utahuje červíky. Rybiny mají mezi sebou dostatečnou vůli, že se nechá strana slušně doladit i na starým puškohledu bez stranové korekce. Ber montáž s podhledem a s postraními lodičkami na utahování,s imbusovými šroubky v okách a širšími oky. Montáže jsou různé a od různých výrobců i soukromých dodavatelů. Líbí se mi montáže Hubert nebo i FAO. Celistvá lehká duralová a levná montáž nemá možnost stranového doladění. (lovec e shop, Procházka Rakovník, Arms, FAO - mrkni na nabídku montáží, určitě vybereš)

Autor: rici czech | 17.02.2012 08:57
Přátelé potřeboval bych info jestli někdo nevíte kde by se dala sehnat násuvná montáž na KB ZH ,ale ta původní kroužková kde se na předním kroužku dala štelovat boční posuv.Používaly se na staré zeisy či meopty bez boční korekce.Jde mi o to ,že jsem objevil v lověně starý typ meopty 4x32 ještě zabalený v origo krabici nikdy nepoužitou za solidní cenu kolem 2000kč.Jde mi o to ,že nechci investovat do moderního kůkru 5000 či více tisíc (fomei apod)když na to courání, klepání, vození v autě apod. mi ta meopta stačí a navíc je to držák.Komise jsem prošel a nic.No kdyby se to doma někomu válelo ve skříni i se starým kukrem a sedal na to prach tak bych to odkoupil za rozumný peníz:-)