Dnes je 25.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Přepište učebnice, zjistil jsem, že je vše jinak :-)



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Josef Hanzlík | 05.03.2012 08:10
Fesoj,na Václavák dojdou až tak v červenci,to začne kaňkování v Práglu.Mě vyčistily kurník ty potvory někdy v srpnu,že by opožděná puberta?
Jako kluk jsem míval na zahradě vždycky nějaký havrany,ale že by ti pacholci byli až tak býložraví jsem si teda nemyslel.Myši chytali líp,než kočka.Ale vlastně jo,jednou oštípali pupeny z jablůňky,kterou si táta moc cenil.Napřed naháněl mě,ale já byl zašitej jak partizán,tak to od...li ti havrdové.Tak samečkům a samičkám zdar!

Autor: Fesoj | 05.03.2012 02:15
Tak už jaro asi začíná i u nás... U jižní strany baráku mi vylezly sněženky, i když ještě nekvetou, ozývají se kosové a brávníci, své koncerty zahájil i datel a odstěhoval se někam do pryč ořešník, který se společně se strakapoudy a sýkorkami přiživoval na loji. Seno v krmelci i otýpkách nechává srnčí bez povšimnutí, už je sněhu míň, takže se dostane k ostružinám, jen jeřabiny konzumuje se stále stejnou chutí. I káňata už krouží v párech. Jen to avizované kaňkování lišek ne a nepřišlo - ale možná, že jsem jen nebyl ve správný čas na správném místě. V 10 večer mezi domy - možná to chtělo zkontrolovat Václavák, jestli nešly na párek, dokud ještě ty stánky nebyly zrušeny. Nebo že by to bylo kaňkování Elišek - ale ty zas nekradou slepice...

Autor: Petr Toman | 02.03.2012 15:37
...odborná erudice našich novinářů je přece dlouhodobě známá a "The story of Budulínek" znají přece všichni... takže spíš bych si dával pozor na děti, než na ty slepice

Autor: Erika Doležalová | 02.03.2012 11:04
Tak takhle sem se naposledy zasmála na naší výroční schůzi. Takže pozor na slepice, na lišky holt leze jaro. A koukám, že podle pana odborníka my od března nebudeme mít lišky, protože se stáhnou zpátky do lesa - no a ten my jaksi moc nemáme :-( Takže chudáci sousedi, kteří les mají, budou mít všechny lišky z okolních polních honiteb u sebe :-)))

Autor: Jarda Březina | 02.03.2012 10:03
Uff, teď jsem se vrátil a raději jsem zabednil drůbež v kurnících, každy jsem dal GPS a kapsly arzenu, ať to mají rychle za sebou :-)

Autor: Radek Chadim | 02.03.2012 10:00
Tak asi v Krušných horách to chodí jinak než jinde u nás :). Jestli usuzuje pan klimatolog ze skolení a kradení slepic, že probíhá kaňkování, tak to si troufám říci, že je to opravdový odborník přes zoologii :-).

Autor: Jarda Březina | 02.03.2012 09:52
Http://www.novinky.cz/domaci/260675-zacatek-brezna-je-necekane-jarni-vyletaji-vcely-a-namlouvaji-se-lisky.html

Chlapi, připravte se na opětovné kaňkování a pozor na slepice :-) takto jsem se, už dlouho nezasmál...