Dnes je 24.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Odchytové zařízení na divoká prasata



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: prroud | 27.05.2013 17:11
A proc by ne Jozefe,jak dobre vis,otazka zakonu uz davno neni otazka rozumny logiky,ale uplne jinejch zajmu.

Autor: Fesoj | 27.05.2013 16:56
Pokud v tomto směru nebude novelizován zákon, myslím, že za škody způsobené kormoránem odpovídat a zejména platit nebudeme. Za škody způsobené liškami na domácí drůbeži zatím přece nikdo nedostal od myslivců ani korunu, i když přiznávám, že v tom je malinký rozdíl - drůbež na honebních pozemcích nemá /na rozdíl od ryb/ co dělat.

Autor: Pepa Procházka | 27.05.2013 09:39
A to ještě nevíte jak vysoké se budou platit škody od Kormoránů,až je naši zákonodárci prohlásí za zvěř a určí jim dobu lovu.Stát je hezky namnoží.udělá zákon no a myslivci starejte se.

Autor: prroud | 23.05.2013 20:56
Skoda ze nejedes na sraz,nejspis na to tema taky prijde rec,tady je to na dlouhy vysvetlovani pisemne a jeste uz mimo tema,jak lehce upozornujes,tak uz to nerozvadim.Ale to:nejde,nic nenadelam,jiny pani,nemuzu ovlivnit,ostatni to nevezmou,takovej je zakon(jsou pravidla),prijdu o praci,budu na cerny listine a podobne,je to prakticky na jedno brdo dokola,nazejvam prave onema pohodlnejma vejmluvama a jednanim pod rizenym strachem jako nastrojem ovladani,stejne jako jsou to "soucasny"penize :-).Ale jak rikam,v Roudny a jen kdyz na to prijde rec,nebo bude zajem o nazor.Kazit zabavu pouckama,natoz presvedcovanim(stejne marnym),tam nehodlam,jedu mi "bejt dobre s ostatnima":-)

Autor: Ellhenicky | 23.05.2013 17:03
Prroude,zemědělskou politiku státu tu nevyřešíme.Zemědělství již dlouho není určeno k obživě národa.Kde jsou ty doby,kdy se odsuzovalo pálení obilí v kotlích a nyní někdo přišel na to, že obilí je jedno z nejlacinějších paliv. Otázka ale zněla odchytová zařízení na divoká prasata.Uváděné lapáky jsou malé. Jako jedni z prvních to využíval Agrovald Rožumberk a zde s tím mají i zkušenosti.Jedná se ale o velká odchytová zařízení,ne na jedno dvě prasátka.

Autor: prroud | 22.05.2013 08:41
Nj ,Josefe,jenze prave proto co pises jsem vyletel.Ani nevis jak me nici to nase obecny drzeni hub a lhostejnost k tem nesmyslum co se kolem dejou.A vlastne podporovani toho za almuzny nam hazeny,nic jinyho penize jako nastroj k ovladani nejsou,maji jen vyjadrovat pravou hodnotu neceho.Vzdycky si pripadam jak prodavajici se devka co za sluzby vyzebrala housku.O tom to pro me urcite neni,neco je spatne v samym principu.Jsme jako ty prasata,ac inteligentni,presto jsme se chytili do pasti pro "kus zvance".

Autor: Fesoj | 22.05.2013 06:03
Proude, s druhou polovinou Tvého příspěvku, počínaje slovem Sami, sice naprosto souhlasím, jenže zapomínáš na to, že o peníze jde až v první řadě a nad myslivci se vznáší Damoklův meč v podobě hrozby náhrady vzniklých škod. A zcela určitě je to i případ sdružení, kde působí Standa Vavrečka. Jinak řečeno, zemědělci vytvoří pro černou ideální podmínky a to, že lov v těch rozlehlých lánech je prakticky nemožný, je nemusí tak moc zajímat. Prasátka, nažerte se - myslivci, chraňte nám kultury - nebo plaťte ! Zákon je nastaven tak, že není nemožné myslivecké sdružení formou náhrady škod ekonomicky zničit. Ty lapáky jsou vlastně určitou formou sebeobrany proti uplatňování drastických metod. Pokud by někdo na tlaky zemědělců kašlal a ještě by se snažil tu černou namnožit, asi by hodně brzy splakal nad výdělkem.

Autor: prroud | 22.05.2013 00:18
"Dobrý den, máme smíšenou honitbu, kde převládají pole, která zemědělci pravidelně osévají dneska velmi populárními "energetickými plodinami" "..........tak presne pro tyhle parchanty,dovolim si rict vlastizradce,bych nehnul ani prstem!Jeste bych jim pro radost tu cernou namnozil!Sami pachaj pro krvavou nenazranost jedny z nejvetsich skod,protoze se to.....vyplati,ale jim,cena kterou za to platime vsichni a jeste budeme platit,je nedozirna!A rozhodne nemam na mysli penize!.Zemedelstvi odjakziva krmilo lidi a to je jeho ukol,ne je pomahat nicit......Ovsem relativne malokdo si dohlidne dal nez na spicku nosu,i ke svy skode.

To je muj nazor a za nim si stojim.

Autor: Jan Holcman | 21.05.2013 22:39
http://myslivostlovectvi.cz/inzerce/myslivecke-zarizeni:5/13712/

Autor: Jarda Březina | 27.03.2012 13:41
info na e-mailu

Autor: Jan Slavětínský | 27.03.2012 13:00
Zdravím. Osobní zkušenost s tímto nemám, ale slyšel jsem, že to funguje. V podstatě se jedná o sklopec. Mluví se i o tom, že tam,kde řeší škody a žádají o vyjjímky lovu, tak tyhle odchytové zařízení budou muset mít. Zatím se okolo toho jen mluví. Chycená zvěř se řeší podle §45/t jako zvěř nežádoucí pro chov.

Autor: Stanislav Vavrečka | 27.03.2012 09:15
Dobrý den, máme smíšenou honitbu, kde převládají pole, která zemědělci pravidelně osévají dneska velmi populárními "energetickými plodinami" a jak všichni víme lov v těchto krytem, klidem a zároveň chutným krmivem oplývajícím prasečím rájem je čím dál problematičtější. Černou lovíme celoročně jak se dá (roční odlov se pohybuje okolo 70 - 90 ks), ale pro zemědělce je to pořád málo. Ikdyž se snažíme provádět odváděcí přikrmování, samozřejmostí je i prakticky každodenní hlídání osetých polí kukuřicí a také lov již ve vzrostlých kulturách. Tak mě napadla ještě jedna možnost ke všem námi prováděným činnostem k zabránění stále se zvyšujícím škodám na plodinách vyzkoušet ještě jednu možnost, ikdyž v našich očích není asi to pravé ořechové a to odchyt černé zvěře do odchytových zařízení, a to hlavně selat. Já vím, že to asi žádná sláva s odchytem mnoha kusů nebude, ale je to další možnost jak v očích zemědělců ukázat, že nám situace s eškodami není lhostejná. Prosím o všechny zkušenosti z tímto zařízením a hlavně o popis jak tokovou věcičku postavit. Děkuji všem